Miksi Roswellin tapaus on tärkeä?

Teksti on suora käännös Richard Dolanin 25.1.2020 YouTube-kanavallaan suoratoistona pitämästä Roswellin tapauksen merkitystä käsittelevästä puheesta. Lopussa on poimintoja puheen toisesta osasta (9.2.2020), jonka nimi oli Roswell – Mitä todella tapahtui?

Videolinkit: https://www.youtube.com/watch?v=e2OdKWDAhr8 ja https://www.youtube.com/watch?v=bAUNbwlE_5Q

Richard Dolanin YouTube-kanava: https://www.youtube.com/user/RichardMDolan

Richard Dolanin nettisivut: https://richarddolanmembers.com/

Richard Dolan valmistui vuonna 1984 Alfredin yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatiksi ja 1995 Rochesterin yliopistosta historian filosofian maisteriksi. Hänellä on poliittisen ideologian tutkinto Exeterin korkeakoulusta Oxfordista.

Roswellin tapauksen uusi tuleminen

Hei kaikille. Puhun tänä iltapäivänä Roswellista. Kun ajatellaan ufojen historiaa, ei ole toista yksittäistä tapausta, joka olisi saanut yhtä paljon julkista huomiota kuin Roswell. Eräs mielenkiintoinen asia on se, että ensimmäiseen 30:een vuoteen sen tapahduttua vuonna 1947, hädin tuskin kukaan tiesi siitä. Oli nykyään kuuluisa Roswell Daily Record -sanomalehden otsikko, jonka mukaan Yhdysvaltojen maavoimat olivat ottaneet haltuunsa yhden niistä lentävistä lautasista, joista kansakunnassa puhuttiin. Muutamaa tuntia myöhemmin sotavoimat vetivät kuitenkin tuon tarinan täydellisesti takaisin kertoen koko maailmalle, että asiassa ei ollutkaan loppujen lopuksi mitään nähtävää, heidän jätkänsä olivat vain menneet sekaisin tavallisesta säähavaintopallosta.

Maailma unohti Roswellin nopeasti seuraavaksi kolmeksi vuosikymmeneksi. Tai itse asiassa ennemminkin 40 vuodeksi, tai jopa pidemmäksi aikaa, ennen kuin suuremmat ihmismäärät alkoivat tietää Roswellista mitään. Roswellista tuli millään tavalla iso juttu oikeastaan vasta 1980-luvun lopussa tai 1990-luvun alussa. Nykyään lähes jokainen tietää Roswellista ja siihen liittyvästä maapallon ulkopuolisen avaruusaluksen maahansyöksystä ja haltuunotosta. On melko huomionarvoista, että jos nykyään menee minne päin tahansa maapalloa, niin todennäköisesti ufoista mitään muuta tietämättömät tai hyvin vähän tietävät tavalliset ihmiset ovat kuulleet ainakin Roswellista.

Kuvateksti: Joitakin asioita on mahdotonta haudata.

Roswellin tapauksen merkitys

Aion keskittyä tässä osassa laajaan kokonaiskuvaan miksi Roswell on meille tärkeä. Haluan aloittaa tarjoamalla tietoa tuon erittäin merkittävän tapahtuman asiayhteyksistä ja pysyvästä merkityksellisyydestä. Esimerkki Roswellin tärkeydestä: En kuule juuri koskaan toisilta tästä puhuvilta tai ainakaan tähän keskittyviltä tutkijoilta, että Roswellissa tapahtunut ei ollut pelkkä peitetarina. Älkää ymmärtäkö väärin, se oli merkittävä peittely, mutta se on myös Yhdysvaltojen hallituksen pitkän salailuhistorian ja muiden peitetarinoiden kanssa täydellisesti yhteen sopiva peittely. Se on itse asiassa täysin historiallisesti tärkeiden peitetarinoiden – tai toista sanaa käyttäen, salaliittojen – ytimessä. On myös tuo sana.

Siirrymme yhä syvemmälle 2000-luvulle, jo 20 vuotta mennyt, hämmästyttävää. Maailmamme viralliset uutiset muodostuvat mieliimme iskostettavasta kovakouraisesta propagandasta, pidämme siitä tai emme. On käynyt päivänselväksi, että valtaa pitävä järjestelmä on pettänyt ihmiset täydellisesti jokaisessa sanan pettäminen merkityksessä. No, sanoisin että ihmisten on helppo unohtaa valtionjohdon läpinäkyvyyden, oikeudenmukaisuuden periaatteen ja itse totuuden arvo. Ihmiset väsyvät. He elävät ironian, mutta eivät koskaan vakavuuden, täyttämässä maailmassa. Aiempien sukupolvien ihmiset olivat vakavampia, mutta vakavana oleminen tekee meistä hieman haavoittuvia ja alttiita pettymyksille, eikö? Siksi ihmiset pukevat haarniskat päälleen ja ryhtyvät ironisiksi. Se on psykologisesti korkea hinta maksettavaksi.

Kuvateksti: Ironia ja psykologinen haarniska on raskas taakka kannettavaksi.

Valehtelu

On kuitenkin yksi asia, jota ihmiset ovat hankkineet vaihtokaupassa vuosien varrella: hieman tietoa. Tietoa siitä, että hallitukset ja vaikutusvaltaiset instituutiot valehtelevat, ne eivät toimi oikeudenmukaisuuden periaatteen mukaan, eikä totuuden kertominen todellakaan kuulu niiden toimintaperiaatteisiin. Sanoisin luultavasti lähes jokainen ymmärtävän, että jos vaikutusvaltaisille ryhmille annetaan mahdollisuus, niin ne tekevät salaista yhteistyötä hankkiakseen lisää valtaa ja rahaa, vaikka se merkitsisi jopa lain rikkomista. Ne ryhtyvät toisin sanoen salaliittoon. Kun tuo pidetään mielessä, niin kaikkein järjettömintä on se, että on yhä salaliittoteorioille nauravia ihmisiä: aivan kuin hallituksemme eivät koskaan valehtelisi, eikä poliittisessa ja koko globaalissa järjestelmässämme esiintyisi koskaan korruptiota.

Kuvateksti: Onko meille syötetty pajunköyttä?

Yhdysvaltojen todellinen historia

Sijoitan Roswellin tapauksen tähän asiayhteyteen ja huomautan, että historiantutkimus on opettanut meille Amerikan salaliittohistoriasta melko paljon. Se on melkoinen tarina. Siihen kuuluu sellaisia merkillepantavia asioita kuin CIA:n kotimaan postin avaamisohjelma, FBI:n COINTELPRO-ohjelma, sotavoimien Amerikan kaupunkeihin salaisesti vapauttamia biologisia ja kemiallisia aineita – kyllä he todella tekivät niin – lukuisia mielenhallintaohjelmia, plutoniumruiskeita, Tuskegee-kokeita, 1970-luvulla amerikkalaisia pettureita vastaan operaatio Tailwindissä käytetty hermokaasu, vanha kunnon Watergate-skandaali, pahamaineinen vuoden 1980-lokakuun yllätys, CIA:n ja Nicaraguan contra-sissien rikoskumppanuus kokaiinin maahantuonnissa… Ilma loppuu tätä luetellessa, ja olen päässyt tässä vasta 1980-luvulle.

Kaikki Amerikan todellista historiaa viimeisen 70 – 80 vuoden ajalta pintaa syvemmältä raapineet tietävät, että annoin tässä vain pintapuolisen luettelon. Haluan vain tuoda esille, että Roswellin tapauksen peittely ei ollut mitään ainutlaatuista, peittelyitä tapahtuu tosiasiassa koko ajan. Niin asiat Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden valtiossa tehdään. Se vallankumous tapahtui jo kauan aikaa sitten. Aivan kuin miehestä olisi jäänyt jäljelle vain vaatteet. Vanhan tasavallan koristeloimet näkyvät yhä: on presidentti, kongressi, tiedotusvälineiden luoma julkisivu, kaikki vanhat symbolit, ihanteet ja periaatteet. Siinä vaatteet. Esille jää vain vaatetus. Asia on kuitenkin niin, että ruumis on kuollut.  

Kuvateksti: Ruumis on kuollut. Kun keho on kuollut, jäljelle jää vain vaatteet.

Roswellin hauta avautuu

Joten, Roswell. Maahansyöksy haudattiin täydellisesti kansan ajatusmaailmasta todella pitkäksi ajaksi. Salaisuudenvartijat eivät kuitenkaan saaneet pidettyä tätä ruumista haudattuna ikuisesti. Roswellin juttu putkahti uudelleen esiin yksinomaan muutamien harvojen ihmisten 1970- ja 1980-luvuilla tekemän kovan työn tuloksena. Siinä kaikki. Nuo ihmiset olivat sellaisia kuin Stanton Friedman, William Moore, Leonard Stringfield, Kevin Randle ja Don Schmitt. [Linkki: Ydinfyysikko / ufotutkija Stanton Friedman: Mikä Roswellissa putosi?] [Linkki: Roswell-tutkija Kevin Randle: Vastaako vuoden 1994 Roswell-elokuva todellisuutta?] [Linkki: Roswellin todistajat (Donald ”Don” R. Schmitt)] Silloin oli vielä jäljellä jonkin verran elossa olevia todistajia ja perheenjäseniä. Heillä oli yhä tarinansa kerrottavanaan. Kun nuo ihmiset alkoivat kertoa juttujaan, esille nousi erittäin ristiriidaton tapahtumakuvaus. Ei alkanut näyttää ainoastaan siltä, että ufot olivat todellisia, vaan myös siltä, että Yhdysvaltojen sotavoimat olivat pitäneet salaisesti hallussaan avaruusolentojen teknologiaa ja ruumiita. [Linkki: Teknologia] [Linkki: Philip J. Corso] [Linkki: Roswellin avaruusolennon haastattelu]

Hakuoperaatiot

Pysähdytäänpä tähän. Useimmat ufotutkijat ja tietysti myös suuri yleisö tyrmäsivät täydellisesti edes ajattelematta aina 1970-luvun lopulle asti ajatuksen, että mitään sellaista kuin ufojen maahansyöksyjen hakuoperaatioita voisi olla edes olemassa. Oli tietysti ufoihin uskovia. Oli myös ihmisiä, jotka uskoivat Yhdysvaltojen hallituksen ja todennäköisimmin muiden hallitusten salailevan ufoja. Kyllä. He eivät kuitenkaan edes ajatelleet maahansyöksyjen hakuoperaatioita, mitkä ovat tällaisessa peittelyssä valtava seuraava askel. [Linkki: Ufojen hakuoperaatiot]

Projekti Blue Book ja J. Allen Hynek

Kuten tiedätte, monet ufotutkijat, mukaan lukien ja erittäin huomiota herättävästi projekti Blue Bookin J. Allen Hynek, väittivät vuosia ja vuosia, että Yhdysvaltain ilmavoimat eivät olleet syyllistyneet peittelyyn vaan typerään virheeseen. He eivät toisin sanoen yrittäneet peitellä ufoinformaatiota julkisuudelta, vaan heidän kollektiivinen tieteellinen hölmöilynsä ja ongelman hoitamisen pintapuolisuus johti siihen, että hallitus ei arvostanut meneillään olevaa. Tiedättehän? Syy oli byrokraattien typeryys. Hynek sanoi noin vuosia, eikä ainoastaan Hynek, vaikka hän olikin luultavasti merkittävin tuollaista väittänyt. [Linkki: Frank Mannor: Ufon laskeutuminen vuonna 1966 Dexterin lähellä Michiganissa (J. Allen Hynek)] [Linkki: Frank Mannor ja ufon laskeutuminen Dexterin lähellä vuonna 1966, sanomalehtiartikkelit (J. Allen Hynek)] [Linkki: Prikaatikenraali / asianajaja Stephen Lovekin, Roswellin tapaus ja projekti Blue Bookin salaisuudet]

Kuvateksti: Eikö maailmassamme esiinny lainkaan korruptiota? Kaikki toiminta on rehellistä, eikä kukaan ole valehdellut koskaan mistään?

Tuohon aikaan amerikkalaiset todella oikeasti uskoivat hallitukseensa. He eivät halunneet ottaa missään tapauksessa sellaista kantaa tai edes ajatella, että heidän valtionjohtojärjestelmänsä olisi toivottoman korruptoitunut. Ei mitenkään. Ajatus sopi erittäin hyvin 1950- ja 1960-lukujen mentaliteettiin: hallitus haluaa periaatteessa tehdä oikein, mutta epäonnistuu. Noin monet todella katsoivat ufopeittelyä. Sitä ei kuitenkaan voi väittää vain typeräksi virheeksi, jos on löydetty avaruusolentojen teknologiaa ja ruumiita. Olen pahoillani, se ei mene läpi.

Roswellin seuraukset

Kaikki tämä alkoi levitä kansan keskuuteen yhä enemmän 1980-luvun aikana, vain vuosikymmen Watergate-skandaalin ja Vietnamin sodan päättymisen jälkeen. Roswellin vaikutus kansaan alkoi hitaasti, mutta se on kasvanut mielestäni enemmän ja enemmän vuosien kuluessa. Pysähdy ajattelemaan kuinka uskomattoman syvälliset Roswellissa tapahtuneen maapallon ulkopuolisen maahansyöksyn seuraukset ovat. Se tarkoittaa, että täällä on maailmastamme ja teknologisesta kehityksestämme kiinnostuneita toisia olentoja jostakin muualta. Heidän aito olemassaolonsa täällä on jotain uskomattoman tärkeää. Tarkoitan, että tuon voi päätellä helposti massiivisesta kokoelmasta uforaportteja ympäri maailmaa, vaikka unohtaisikin maahansyöksyjen hakuoperaatiot.

Kuvateksti: Asioilla on maailmanlaajuiset seurauksensa.

Roswellin tapauksessa on kyseessä syvälle ulottuva peitetarina ja sitä kannatteleva salailujärjestelmä: salaiseksi luokiteltu hallintokoneisto, erittäin edistyksellisten teknologioiden ja tieteellisten ideoiden salainen tutkiminen, tarve pitää tieto poissa ympäri maailmaa olevien vihollisten ja meidän kansalaisten ulottuvilta, tarve ylläpitää yhteiskuntajärjestystä. On pakko luoda salaisten pelureiden ryhmä tilanteen hallitsemiseksi teknologian valvonnan näkökulmasta katsottuna, kerättävä tiedustelutietoa keitä tai mitä nämä toiset olennot ovat, on valvottava mediaa ja akateemisten instituutioiden informaatiota. On luotava äärimmäisen salaisia kulutuskysyntäsuunnitelmia tämän teknologian tutkimiseksi täysin turvallisesti. Täytyy työskennellä tiiviissä yhteistyössä niiden yksityisten toimialojen valikoitujen ja luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa, joilla on rahaa, työvoimaa ja tieteelliset voimavarat uppoutua asiaan syvällisesti.

Siksi on luotava salainen pimeän budjetin hallitus ja valtion kansallisen turvallisuuden järjestelmä, joka on täysin immuuni julkiselle valvonnalle, eikä todella ainoastaan julkiselle, vaan myös mille tahansa järkevälle Yhdysvaltojen hallituksen valvonnalle. Koska salailun piiriin tuodut yhtiöt ovat kansainvälisiä, peitetarinasta tulee lopulta vuosien varrella yhä enemmän kansainvälinen. Tämän kaiken voidaan sanoa olevan suoraa seurausta maahan syöksyneen ufon hakuoperaatiosta, joka vie ufosalailun paljon korkeammalle tasolle kuin se muuten olisi. Se on syy siihen miksi asia on niin kamala poliittinen ongelma yhä tänäkin päivänä. [Linkki: Perustuslaillinen juristi Daniel Sheehan: Ihmiskunta 2.0 ja tiedonjulkistuksen eteneminen]

Kuvateksti: Lentääkö taivaillamme poliittisia ongelmia?

Kaikkia tyydyttävän todistamisen vaikeus

Kaikki tämä voidaan liittää Roswelliin ja moniin muihinkin muissa yhteyksissä puimiini todennäköisiin ufoonnettomuuksien hakuoperaatioihin. Nimenomaan Roswell oli kuitenkin ensimmäinen yksityiskohtaisesti tutkittu tapaus. Se on tutkittu perusteellisimmin. Kun pidetään tuo mielessä, on helppo nähdä miksi monet tutkijat uskoivat 1980- ja 1990-luvuilla Roswell-paljastusten suorastaan virratessa ulos ensimmäistä kertaa, että Roswellista tulisi juuri se yksittäinen tapaus, joka murtaisi ufosalailun ikiajoiksi, jos vain haastateltaisiin riittävä määrä todistajia ja löydettäisiin, jäljitettäisiin tai kuvailtaisiin laitteistoa.

Aivan kaikki tuo ei toteutunut, vaikka Roswell-tosiasioista onkin rakennettu todella vahva juttu. Kyseessä oli jotain tärkeää, jotain todella eksoottista, ja minä sanoisin kyllä että maapallon ulkopuolista. Kaikki osapuolet onnellisiksi ja tyytyväisiksi tekevää todistamista ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Sanoisin kuitenkin, että tehty Roswell-tutkimus pelotteli ilmavoimat tekemään 1990-luvulla kaksi valheellista raporttia. Raportit olivat niin hämäriä, epäselviä ja heikkoja, että kun niitä oikeasti katsoo, ne ovat itsessään lähes todiste siitä, että jokin todella tärkeä syöksyi Maahan.

Kuvateksti: Roswellin tapauksessa todistajat näkivät asiat hieman kuvassa esitettyä lähempää. Kaikille heidän todistajalausuntonsa eivät kuitenkaan kelpaa.

Roswell ei katoa

Roswellilla on yhteiskunnallemme ja maailmallemme merkitys, joka ei ole kadonnut. Kertomus kierteli ensin kaikkien muiden huomiotta jättämänä muutamien harvojen ufotutkijoiden keskuudessa. 1980-luvulla juttu alkoi levitä hitaasti kun aiheesta oli julkaistu muutamia hyviä kirjoja, mutta valtavirta jätti sen yhä huomiotta. Noin 1990-luvun alussa se saapui jatkuvasti populaarikulttuuria manipuloiviin yhtiöihin. Ne ottivat jutun haltuun. Roswellista tuli hupia, viihdettä ja Hollywood-elokuvia. Festivaaleista tuli se juttu. Varhaiset tutkijat eivät varmastikaan osanneet ennakoida tuota. Heidän tutkimuksensa syvälliset seuraukset kääntyivätkin seuraavaksi 30 vuodeksi sulavasti populaarikulttuurissa leviäväksi käytösmalliksi. Sama jatkuu yhä.

Kuvateksti: Uskallatko kurkistaa viihteen verhon taakse? Tiedätkö edes katsomatta mitä siellä on? Voisiko viihteen takaa löytyä jotain?

Viihteen takana on kuitenkin yhä se erittäin tärkeä ja synkkä tosiasia, että Roswellin tapahtumien ympärille on kasvanut salailun kulttuuri. Siellä tapahtunut johti siihen, että vanha Amerikan tasavalta sai jälleen yhden puukon selkäänsä. Ufosalailu ei ole tasavallan ainoa tappaja, voidaan tarkastella myös Yhdysvaltojen hallituksen pitkäksi ajaksi haltuunsa ottamaa sotilaallista ja rahataloudellista maailmanvaltaa. Mutta älkää ymmärtäkö väärin, ufosalailu on ollut osa kokonaiskuvaa. Pimeän budjetin Amerikan ja sen tukeman globaalin maailmanvallan tutkijat epäonnistuvat jatkuvasti havaitsemaan kuinka tärkeässä osassa ufosalailu on kaikessa ollut. Se ei ole koko kuva, mutta on ehdottomasti osa sitä. Tutkijoilta puuttuu tärkeä palapelin pala, jos he jättävät tämän huomiotta.

Totuuden etsiminen on jokaisen velvollisuus

Totuus ei ole suhteellista. Ei ole vastuullisten ihmisten ylellisyys valita uskomuksiaan henkilökohtaisten ennakkoasenteiden tai päähänpistojen perusteella. Ei! Riippumattomana kansalaisena velvollisuutesi on etsiä rehellisesti totuutta, koska totuus on olemassa entisenlaisena ulkopuolisista voimista riippumatta, olivat nuo voimat sitten kansalaisaktivismia tai viranomaisten julkilausumia, tai oli se sitten jotain minkä haluat uskoa tai et halua uskoa. On epäoleellista mitä uskot tai et usko tällä hetkellä. Ihmisillä on tapana sanoa, että totuus ei piittaa tunteistasi, mutta totuus ei piittaa mistään muustakaan. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin sinun totuutesi tai minun totuuteni. Tuolla tavoin puhuvat ihmiset eivät ymmärrä totuuden käsitettä.

Pitkät Roswell-tutkimukset olivat ja ovat tärkeitä, eivätkä vähiten siitä syystä, että ne osoittavat totuudella olevan merkitystä. Totuus merkitsee nyt enemmän kuin koskaan. Se meidän on nyt muistettava. Elämme erittäin mielenkiintoisia aikoja, eikö? Ufot on työnnetty aiheena sivuun hyvin pitkän aikaa. Vaikuttaa todellakin siltä, että ne työntyvät takaisin huomiokenttäämme. Mielestäni oli aikakin.

Kuvateksti: Totuus on kaivettava esille.

Roswell – Mitä todella tapahtui?

[Poimintoja Richard Dolanin puheen toisesta osasta. Puheessa käydään läpi Roswellin tosiasialliset tapahtumat, mutta ne on jätetty käännöksestä pois, koska ne voi lukea paljon perusteellisempina kirjallisuudesta. Käännöksessä keskitytään Roswellin tapauksen taustoihin.]

Richard Dolan: Pidin hiljattain lyhyen esitelmän Roswellin tapauksen merkityksestä. Se oli tutkimusmatka siihen kuinka Roswellissa vuonna 1947 sattunut maahansyöksy jätti vahingollisen tahran Yhdysvaltojen yhteiskuntaan, jopa demokraattisiin instituutioihin, ja siitä kuinka Roswell näytteli tärkeää osaa pimeän budjetin kulttuurin tai pimeän budjetin yhteiskunnan edistämisessä. Tuo jätetään Roswellista puhuttaessa liian usein huomiotta.

Toinen maailmansota, kylmä sota, atomipommi

Kuvateksti: Ydinasetta on jo käytetty sodassa. Ydinaseilla käyty laajamittaisempi sota voisi tuhota ihmissivilisaation ja elämän tältä planeetalta.

Varhain kesällä vuonna 1947 – jolloin Roswellin tapaus sattui – oli monia sellaisia asioita, jotka antavat meille tärkeää tapahtumataustaa. Ensinnäkin toinen maailmansota oli juuri hiljattain päättynyt. Meidän on hyvin helppo unohtaa se nyt, koska toinen maailmansota käytiin 80 vuotta sitten. Tuo sota repi koko maailmaa. Kuolleita tuli miljoonia ja miljoonia, sodan jälkeen jäi lisäksi miljoonia kodittomia. Monilla puolilla maailmaa oli toisen maailmansodan vanavedessä tullut valtava nälänhätä, tuska ja yhteiskunnallinen myllerrys. Sota oli päättynyt vain kaksi vuotta ennen Roswellin tapausta.

Lisäksi oli uusi globaali geopoliittinen kilpailu, jota kutsuttiin jopa jo silloin kylmäksi sodaksi. Ei aseilla, pommeilla ja taisteluilla käyty kuuma sota, vaan kylmä sota, jossa käytettiin propagandaa, kansantaloudellisia toimenpiteitä ja ulkomaiden hallitusten poliittista ohjailua. Osapuolina olivat Yhdysvallat ja Neuvostoliitto, toisin sanoen Venäjä. Koko juttuun liittyi tietenkin paljon molemminpuolisia jännitteitä.

Paljon jännitteitä aiheutti myös se tosiasia, että ihmiskunta oli kehittänyt uusiin tieteellisiin periaatteisiin perustuvan uuden aseen, joka pystyi sellaiseen musertavaan tuhoon, johon mikään aiempi ase ei ollut pystynyt. Kyseessä oli tietysti atomipommi. Ihmiset alkoivat ymmärtää, että riittävällä määrällä tuontyyppisiä aseita käytävä seuraava suuri sota voisi itse asiassa merkitä ihmissivilisaation loppua. Tässä pientä esimakua maailmasta vuonna 1947, kun jotain outoa putosi alas New Mexicon aavikolla lähellä Roswellia. [Linkki: Ufot ja ydinaseet]                   

Ufohavainnot toisessa maailmansodassa ja sen jälkeen

Kuvateksti: Taivailla alkoi näkyä toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen kummia.

On vielä lisää taustatietoja, jotka haluan käydä läpi: ufohavainnot. Sotilashenkilöstö ja siviilit olivat tehneet sodan aikana ja välittömästi sodan jälkeen havaintoja lentävistä esineistä, joissa ei tuntunut olevan kenenkään mielestä mitään järkeä. En mene tässä yksityiskohtiin, mutta niitä näyttäytyi toisen maailmansodan sotatoimialueilla Euroopassa ja Tyynellä valtamerellä. Sodan jälkeen niitä näkyi eri paikoissa, pahamaineisimmin Pohjoismaiden yllä, mutta myös runsaasti muualla Euroopan yllä ja Euroopan ulkopuolella. Pohjoismaiden yläpuolisista käytettiin nimitystä haamuraketit. Tähän päivään mennessä ei ole saatu tyydyttävää vastausta mitä nuo kapineet olivat, tai kuka niistä oli vastuussa. Mutta sen tiedämme, että ne saivat monien kansakuntien huomion. Yhdysvaltojen tiedusteluyhteisö, joka oli tuolloin paljon nykyistä pienempi, oli epäilyksettä huolestunut noista esineistä.

Ufohavainnot vuonna 1947

Pääsemme vuoteen 1947. Yhdysvalloissa oli itse asiassa jo ennen Roswellia ja Kenneth Arnoldin kesäkuun 24. päivän Washingtonin osavaltion havaintoa jonkinmoinen määrä hyvin villitseviä näköhavaintoja taivaalla olleista käsittämättömistä esineistä. [Linkki: Päivät ennen Roswellia] Arnoldin näköhavainto oli hyvin mielenkiintoinen. Hän näki yksityislentäjänä lukuisia kuunsirpin muotoisilta aluksilta näyttäneitä lentäviä esineitä. Ne liikkuivat uskomattomalla nopeudella, yli tuhat mailia tunnissa, minkä ei pitänyt olla tuohon aikaan mahdollista. Ilmaus lentävä lautanen oli syntynyt.

Kuvateksti: Kenneth Arnold esittelemässä piirrosta 24.6.1947 tekemästään ufohavainnosta. Kuvassa myös tehty uforaportti ja sanomalehtijuttu. On mielenkiintoista kuinka paljon piirros muistuttaa alusta, jonka raportoitiin pudonneen Roswellissa New Mexicossa reilua viikkoa myöhemmin. LINKKI: Wikipedia, Kenneth Arnold.

Sitten tapahtui räjähdys, näköhavaintoja raportoitiin kaikkialta. Osa havainnoista oli selvästi ihmisiltä, jotka olivat innostuneet kuka ties mistä näkemästään, mutta osa ei epäilyksettä ollut vääriä havaintoja. Käsittelen tulevaisuudessa havaintosarjaa Kaliforniassa paikassa josta alettiin käyttää myöhemmin nimeä Edwardsin lentotukikohta, tuohon aikaan se tunnettiin nimellä Muroc Field. Palaan siihen myöhemmin. Tapaus oli hyvin mielenkiintoinen ja sanoisin että vieläkin selittämätön. Asian ydin on, että meneillään oli jotain todella merkillistä. Kenelläkään ei ollut mitään järkevää selitystä esineille: ne eivät näyttäneet normaaleilta eivätkä käyttäytyneet nähtäessä normaalisti. Monet ihmiset raportoivat niistä.

Nykypäivänä itsestäänselvyytenä pitämäämme valtavirran median tiukkaa valvontaa ei ollut läheskään nykyisessä määrin vuonna 1947. Kaikkialla oli tuolloin tuhansittain riippumattomia sanomalehtiä, jotka raportoivat tapahtumista auliisti. Lähtöasetelma oli tuollainen, kun jotain putosi noin 121 km Roswellin kaupungin pohjoispuolelle New Mexicossa.

Totuuden vartijat

Valtaapitävien totuuden vartijat ajavat yhä viranomaisten sanan asiaa. Niin tekevät myös kansallisen turvallisuuden valtion lastenhoitajat, jotka kertovat mielellään mitä sinun pitää ajatella – siis viralliset tietolähteet, kuten minulla on nykyään tapana sanoa. Vallanpitäjien tarina ilmapalloista on merkillinen asia, joka toisaalta murenee, koska suoraan sanoen kukaan ei usko sitä. Se on vuosien varrella täysin vakiintunut virallisen propagandan uupunut palanen, vanhentunutta harhatiedotusta. Kaikki tietävät sen olevan valetta, mutta mitkään viralliset sotavoimien tai valtiovallan edustajat eivät myönnä sen olevan valetta. Joten, tässä sitä ollaan vuonna 2020. Meidän on ulvottava tuuleen ja tuotava Roswellin tapaus esille yhä uudelleen ja uudelleen. [Linkki: Roswellin avaruusolennon haastattelu]

Kuvateksti: Roswellin tapauksen vuoksi olisi syytä ulvoa porukalla.

Propagandan vastustaminen

Todisteet siitä, että Roswellissa tapahtui jotain erittäin epätavallista ja alkuperältään maapallon ulkopuolista, ovat erittäin vahvat. Maapallon ulkopuolinen selitys säilyy ainakin minun mielestäni kilpailevista teorioista parhaana. Valtionjohdon valehtelu haisee aina, eikä se lopu luultavasti koskaan. Se ei aivan varmasti lopu ainakaan ennen kuin me otamme tavaksi huomauttaa valheista. Meidän todellakin pitäisi tehdä se joka kerta rauhallisesti ja tosiasioihin perustuen. Mielestäni on paljon parempi olla kaiken aikaa rauhallinen ja kiihkoton kuin vihainen ja tunteikas. Tunteellisuus sopii joskus, tunteet kuuluvat asiaan, mutta luulen meidän olevan paljon tehokkaampia jos vain vastustamme propagandaa rauhallisesti tosiasioihin perustuvalla todellisuudella. [Linkki: Ufotutkija Richard Dolan: Pakotettujen fiktioiden maailma ja median muutos]

Kuvateksti: Puhuja on sitä mieltä, että valtionjohdon valehtelu haisee ja propagandaa tulee vastustaa rauhallisesti ja kiihkottomasti.

Ovi on avattu

Roswell on mielestäni edelleen erittäin tärkeä tapaus. Sitä pidetään oikeutetusti yhtenä avainlähtökohtana kun kuka tahansa uusi henkilö haluaa ymmärtää miksi ufot ovat niin iso juttu. Roswellissa meillä on jotain mikä objektiivisesti tarkasteltuna tapahtui: siitä ilmoitettiin, sitten se haudattiin 30 vuodeksi. Kun tapaus nousi uudelleen esiin, elossa olevia todistajia tai alkuperäisiin todistajiin läheisesti yhdistettyjä ihmisiä oli vielä riittävästi olemassa. Tutkijajoukko pystyi rakentamaan erittäin vahvan jutun. [Linkki: Roswellin todistajat]

Tapaus on vahvalla pohjalla kun todistusaineistoa katsotaan kokonaisuutena: kyseessä oli jotain mitä me emme olleet tehneet. Tuo voidaan yhdistää muihin nykyisiin ufoilmiön näkökulmiin, erityisesti Yhdysvaltojen merivoimien viimeaikaisiin tunnustuksiin aitojen ufojen tai UAP:den olemassaolosta. [Linkki: Luis Elizondo] He ovat myöntäneet asian. Kenelläkään ei vaikuta olevan selitystä kuka niitä kapistuksia tekee tai miten niitä voi olla olemassa. Mielestäni ovi on jälleen virallisesti avattu sille, että ufoilmiö voidaan tunnustaa joksikin oman sivilisaatiomme ulkopuoliseksi. Jos oivallat tuon, niin mielestäni ajattelua ei tarvitse kovin paljon venyttää, jotta Roswellin tapausta voidaan tarkastella oman sivilisaatiomme ulkopuolisena tapahtumana.

Kuvateksti: Kun hammastahna on puristettu tuubista ulos, se ei mene sinne enää takaisin.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: