VIDEOLINKIT

Ihmiskunta on hapuilevalla matkalla kohti totuutta. Videoiden tarkoitus on kehittää katselijan omaa ajattelua. Sivuston ylläpito ei vastaa videoissa esitetyistä virheellisistä tiedoista.

Nikola Tesla

Esoteerinen Nikola Tesla ja vorteksimatematiikka (YouTube)

”Nikola Teslaa pidetään yhtenä omituisimmista ja erikoisimmista ihmisistä mitä Maa on päällään kantanut, ja hän on kiistämättä yksi suurimmista mielistä. Mielestäni hän seisoo merkittävimpien keksijöiden rinnalla ihan kalpenematta. Tässä luennossa ajattelin hieman pohtia sitä että mikä teki Teslasta erikoisen, mitä tapahtumia hänen elämässään tapahtui, ja ehkä nimenomaan sitä, että miksi maailmankaikkeus valitsi juuri hänet eräänlaiseksi tiedonvälityksen kanavaksi.”

– Thomas Wirén, Myytinkertojat

[Linkki: Roswellin avaruusolennon haastattelu (Nikola Tesla)]

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, mitä todella tapahtui maailman suurimmalle filmitähdelle? (YouTube)

”Marilyn alkaa pitää uudestaan yhteyttä vanhaan tuttuunsa John F. Kennedyyn. Heidän yhteydenpitonsa alkaa uudelleen juuri ennen presidentinvaaleja, joissa John F. Kennedy valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi.”

– Pinjamari Jirout, Kalifornian rikosmysteerit

[Linkki: MJ-12 (1954 – 1963)]

UAP

Finntop5: Ovatko UAPit saaneet Yhdysvallat sekaisin? (YouTube)

”Tämän videon poittina on nostaa esiin se kysymys, että miksi nyt? Miksi tästä aiheesta on yhtäkkiä alettu keskustelemaan avoimemmin ja jokseenkin vakevemmalla otteella? Ja minkä takia nämä uutiset tuntuvat tulevan yksinomaan, tai ainakin suurelta osin, vain Yhdysvalloista? Mitä jos nyt on tapahtumassa jotain suurempaa ja he tietävät, etteivät pysty pitämään sitä salaisuutena enää kovin pitkään? Ja tämän takia asevoimat ja media on lähtenyt hiljalleen kääntämään kurssia siihen suuntaan, jossa meitä valmistellaan uusien vieraiden vastaanottamiseen?

-finntop5

Pyramidien mysteeri

Egyptin mysteerit – Muinaisen Egyptin korkea teknologia (YouTube)

”Jälkien perusteella voidaan sanoa, että kovaa kiveä on leikattu koneellisesti. Muinaisen ajan koneita ei voida oikein verrata nykyisiin laitteisiin, koska nykyiset koneet jättäisivät kiveen erilaiset jäljet. On mahdollista, että tuhansia vuosia sitten laitteet ovat olleet joiltain osin jopa tehokkaampia kuin nykyisin käytetyt. Ja vaikka koneita ei ole jäänyt jäljelle, ne ovat varmasti olleet olemassa. Tällä videolla ei käsitelty sitä, milloin ja kenen toimesta koneita on käytetty.”

– Lasse Aitokari, Egyptin Mysteerit

Finntop5: Viisi omituista asiaa pyramideista (YouTube)

”Pyramidien rakennustapaa ja tarkoitusta on pohdittu antiikin Kreikan ajailta lähtien, eikä siihen vieläkään tiedetä varmaa vastausta… Nykyinen todistusaineisto viittaa siihen, että pyramideja ei rakennettu orjatyövoimalla, kuten antiikin kreikkalainen historioitsija Herodotos ja Hollywood-elokuvat ovat antaneet ymmärtää.”

– finntop5

Matti J. Salo: Bosnian pyramidit (YouTube)

”Niissä kivissä on tämmöisiä kirjoituksia, osassa – ja merkkejä… Ralph Blum on yrittänyt selvittää tätä ja on saanut tämmöisen tekstin tästä kivestä, että ´olemme sulkeneet tämän käytävät, vartioimme sitä ja tulemme myöhemmin aukaisemaan tähtiportin.´”

– Matti J. Salo

Kehostapoistuminen (OBE ja NDE)

Shadow Camera: diplimi-insinööri Juha Leskinen – astraalimatkalla (YouTube)

”Tässä on mulle uus harrastus. Mähän rupeen treenaamaan kehostapoistumista…”

– diplomi-insinööri Juha Leskinen

Uskonnot

RTV:n vieraana uskontotieteen tohtori Jaakko Närvä ja eksopoliitikko Olli Pajula, aiheena ufologia (YouTube)

”Asia on mielestäni sillä tavalla, että nämä avaruusystävämme valikoivat hyvin tarkkaan keihin he ottavat yhteyttä – niinku suorempaa yhteyttä.”

– eksopoliitikko Olli Pajula

Dosentti: Kansanedustaja Päivi Räsänen – Raamatun takia vankilaan? (YouTube)

”Täytyy sanoa, että en olis kyllä pari vuotta sitten uskonu, että tällasessa tilanteessa ollaan. Ja kyllähän tää on ihan absurdi olo…”

– kansanedustaja Päivi Räsänen

Raamattutunti (Juha Ahvio): Ufot – ei enää salaisuus (YouTube)

”Huomaa, taas pitäisi olla idea se, että jostakin toisesta tähtimaailmasta tullaan tänne jotakin järkevääkin toimittamaan…”

– teologian tohtori, Helsingin yliopiston dogmatiikan dosentti Juha Ahvio

Tere Sammallahti: On vuoden paras aika erota kirkosta (YouTube)

”Järjestäytyneet uskonnot on myös meidän yhteiskunnan laajuisia kiusaamiskoneistoja. Autoritääriset ylhäältä johdetut uskonnolliset yhteisöt on vuosituhansia ylläpitäneet sosiokulttuurista pelon ilmapiiriä, joka on luotu puhumalla kadotuksesta ja jumalan vihasta, sekä sallimalla sosiaalinen eristäminen ja kiusaaminen psykologisina painostuskeinoina.”

– poliitikko Tere Sammallahti

[Linkki: eroakirkosta.fi]

Uskontojen uhrien tuki ry: Mitä hengellinen väkivalta on – osa 1 (YouTube)

”Henkinen kontrolli muodostuu neljästä eri valvonnan vaiheesta. Nämä vaiheet ovat käytöksen valvonta, ajattelun valvonta, tunteiden valvonta sekä informaation valvonta… Jäsenen ei tarvitse itse edes ajatella, koska oppi ajattelee hänen puolestaan.”

– Anniina Enbuska, uskontojen uhrien tuki ry

Uskontojen uhrien tuki ry: Mitä hengellinen väkivalta on – osa 2 (YouTube)

”Hengellisen väkivallan muotoja on hyvin erilaisia. Ehkä sellasia arkipäiväisiä esimerkkejä yhteisöissä voi olla pelottelu, käännyttäminen, syyllistäminen, eristäminen, nujertaminen ja myös kontrollointi, jopa aivopesutyyppinen toiminta, mitä niissä kaikkein väkivaltaisimmissa kulteissa voidaan harrastaa.”

– Pia Puolakka, uskontojen uhrien tuki ry:n puheenjohtaja

Psykopatia

Hannu Lauerma: Pahuus, hulluus ja psykopatia (YouTube)

”Erittäin, erittäin väkivaltainen kirjoituskokoelma on kyllä myöskin koko juutalaisten perinteen perusteos. Vanha testamentti on sellainen, että siellä hyvin vähän paheksutaan väkivaltaa. Sellaisiakin kohtia löytyy, mutta siellä pääasiassa kuvataan väkivaltaa erittäin hyväksyvästi tai neutraalisti. Tämä kaikki väkivalta kumpuaa myyttisessä mielessä historiasta. Lähi-idässä monien uskontojen syntymäpaikoilla on ollut julmia jumalia, kuvassa Moolok, joka kaverinsa Baalin tapaan tuppasi popsimaan erityisesti rapeaksi paistettuja esikoispoikia – lihauhreja toisin sanoen. Ja esikoispoika oli arvokkain uhri mikä saatettiin Baalille tai Moolokin kitaan antaa.

Tämä sama traditio elää sitten myöskin ensimmäisessä Mooseksen kirjassa, jossa kerrotaan siitä kuinka Aabrahan sai käskyn Jumalalta teurastaa lihauhriksi poikansa Iisak, ja mies tekee työtä käskettyä. Hän tarttui veitseen teurastaakseen poikansa. Oli yhdessä rakennettu alttari ja halot oli yhdessä haettu ja laitettu. Tarina poikkeaa aikasemmista nyt vaan siinä kohtaa, että tässä kuvassa vasemmalla oleva liberaalin näköinen hahmo ilmestyi viime sekunnilla paikalle ilmoittamaan, että ”ei vaiskaan, tää oli vaan pieni testi”. Eli kokeiltiin onko tämä Aabraham valmis surmaamaan rituaalisesti esikoispoikansa kun käsky käy. Ja tarina jatkuu niin, että juuri tämän takia hänestä tuli kunnioitettu kansojen isä. Hänethän tunnustetaan myös islamissa.

Pieni siivu psykopaateista on näitä valkokauluspsykopaatteja. Joukossa on niin pappeja, psykologeja kuin lääkäreitäkin, mitkä muuten on psykopaatin toiveammatteja, koska niissä voi käännellä ja väännellä ihmisten mieltä ja pelotella heitä.”

– Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma

[Linkki: eroakirkosta.fi]

TEDxHelsinki, Hannu Lauerma: Valkokauluspsykopaatit (YouTube)

”Valkokauluspsykopaateista, hyvin harvalukuisista persoonista, monet sitten hakeutuvat ammatteihin, jotka ovat kykyjä vastaavia. Eli he ovat poliitikkoja, yrityssaneeraajia, liikemiehiä, upseereita, pappeja, psykologeja ja lääkäreitä.”

– Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma

Kulttien / uskontojen avulla toteutettu rikollisuus

Juha Korhonen: Elisan 15 vuoden helvetti – kultti mistä ei puhuttu (YouTube)

Kemppe-podcast: 15 vuoden helvetti, Jaana Kavonius (YouTube)

”Mikään ei koskaan perustu tutkimiseen, vaan tutkimisen estämiseen. Tää on kuule semmonen paketti, että moni voi vielä niinku lentää persukkeelleen kun mä tuun esittään tätä vielä. Että homma jatkuu, tää mun paljastustoiminta… Kansalaiset värvää mulle parhaillaan niinku turvamiehiä tai muita, että mä oon hengenvaarassa. Mähän oon joutunu tosi kovaan myllyyn tässä. Mä teen niin vaarallista toimintaa, että mut on luokiteltu Suomen vaarallisimmaksi naiseksi tällä hetkellä. Mut mä en oo siis tehnyt mitään oikeasti vaarallista tässä elämässä, vaan se vaara minkä mä aiheutan, on se totuus. Eli mä oon totuusrikollinen.

– juristi Jaana Kavonius

Linkki: Juha Ruohonen, ääninäytteet www.virkamafia.fi-sivustolla. Linkki: Juha Ruohonen Jumalana (YouTube)

Haastattelussa finanssiasiantuntija Ronald Bernard: Mikä tätä maailmaa pyörittää? (YouTube)

”Silloin ajattelin itsekseni, että jos ihmiset vain tietäisivät millainen maailma todella on… Koko maailma, josta kuvittelemme tietävämme jotain, on vain illuusio, johon uskomme.”

– Ronald Bernard

Sensuroimaton Päivärinta: Näin lestadiolaisliike peittää karmeat rikokset (YouTube)

”Niin. Ehkä se on niin, että totuudenpuhujia ei kauheasti rakasteta… On tilanteita, joissa ei pitäis ajatella pelkästään aina sitä rahaa tai olla myöskään liian hienovarainen. Joskus pitäis uskaltaa sanoa asioita ihan suoraan… Tämmöstä vanhaa tappelijaa ei äkkiä muutama (tappo)uhkaus hetkauta.”

– teologian tohtori Johannes Alaranta

[Linkki: eroakirkosta.fi]

The Ant Hill Kids, maailmanlopun kultti, OSA 1 (YouTube)

The Ant Hill Kids, maailmanlopun kultti, OSA 2 (YouTube)

”Tässä tapauksessa esille tulee monta ajatusta herättävää asiaa ja kysymystä. Suurin kysymys tietty on, että miksi he eivät lähteneet?”

– Annukka Lascelles, sunnuntai-illan murhamysteeri

Peoples Temple, ”ihmisten temppeli” (YouTube)

”Tää on mielenkiintoinen keissi, koska sä saat 900 ihmistä joukkoitsemurhaan sun kanssa, niin siinä vaiheessa se on niinku… what!?”

– Pinjamari Jirout, Kalifornian riskosmysteerit

Uskonnoilla orjuuttaminen

Vinkkamedia: Luopuneet – kohtaloita Vartiotornin varjosta (YouTube)

”Sekä mun äiti että isä on molemmat erikseen puhelimessa sanonu sillo mun eron jälkeen, että heille olis ollut parempi, että mä olisin tappanut itseni kun se, että erosin Jehovan todistajista.”

[Linkki: eroakirkosta.fi]

Matkalippu helvettiin, uskonnollinen väkivalta Suomessa (YouTube)

”Liperiläinen Viljo Saukkonen ansaitsi matkalippunsa helvettiin valitsemalla väärän puolueen. Hänet jätettiin saatanalle kun hän ei suostunut tekemään kunnallisvaalityötä keskustapuolueen hyväksi.”

[Linkki: eroakirkosta.fi]

[Musiikkivideolinkki: Juice Leskinen Grand Slam: Puhelinpylvään henkinen elämä]

FLDS-kirkko (YouTube)

”Jos sä et totellut tätä ohjenuoraa, niin se tarkoitti sitä että sä teet syntiä, palat ikuisesti helvetin liekeissä. Myöskään ulkopuolinen maailma tai valtio ei yrittänyt puuttua tähän toimintaan mitenkään.”

– Pinjamari Jirout, Kalifornian rikosmysteerit

Tiede

Puheenaihe: Hiukkasfysiikka – mitä aine pohjimmiltaan on? (YouTube)

”Kaikessa perustutkimuksessa on myös se puoli, että tavallaan sivutuotteena monta kertaa syntyy hyvinkin jännittäviä ja hyödyllisiä asioita, kun vaan on paljon fiksuja ihmisiä miettimässä, että miten eri jutuissa vois päästä eteenpäin.”

– teoreettisen hiukkasfysiikan apulaisprofessori Aleksi Vuorinen

Katse kaikkeuteen: Epäluotettavaa tiedettä (YouTube)

”Joskus tutkijoidenkin laatimat analyysit ja niistä johdetut tulokset on yksinkertaisesti väärin…”

– KK

Apologia: Mitä asioita tiede ei voi selittää? (YouTube)

”Verifikationismin mukaan tilanne on sen kaltainen, että ainoastaan ne asiat mitkä voidaan havaita empiirisesti ja mitä voidaan empiirisen tieteen keinoin tutkia, on olemassa, ja mitään muita asioita ei ole olemassa – ja itse asiassa on mieletöntä edes puhua asioista empiirisen tieteen ulkopuolella… Ne ihmiset kenellä on tämmönen tieteisusko, niin sanotusti, he aattelee että tiede on paras tapa saada tietoa ympäröivästä maailmasta, tai jopa ainoa mahdollinen tapa saada tietoa maailmasta. Mutta tilanne on kuitenkin se, että tieteellä on selvät rajat.”

– Niko Tiainen

Tieteen päivät 2019: Avaruustutkimus ei sovi heikkohermoisille (YouTube)

”Tehdään niitä rohkeita ratkaisuja ja lähdetään tekemään ihan toisella tavalla kuin oli suunniteltu. Ja jos joku on pakko tehdä jolloin uudella tavalla, niin lopputulos voi olla itse asiassa alkuperäistä paljon parempikin.”

– professori Rami Vainio

Rajatieto ja tiede

Paulin pakeilla: Jari Malm (YouTube)

Haastattelija Pauli Liikala: ”Kerroitko näistä asioista opiskelukavereillesi?”

”En. En kyllä kertonut, koska havaitsin että monella heistä olisi vaikeuksia sulattaa tällaisia asioita ja minä vältin sitten puhumasta näistä.”

– kemiantekniikan tohtori Jari Malm

Eksyksissä maailmankaikkeudessa

3/5 kulmaa kosmologiaan: Missä kaikki ovat? (YouTube)

”Kyllä ainakaan mun kallooni ei mene se ajatus, että me voitas olla yksin, että me oltas niinku tän koko suunnattoman, mahdollisesti äärettömän, maailmankaikkeuden huippu.”

”Mistäs me muuten tiedetään, että ne ei ole jo täällä?”

– tähtitieteilijä ja kirjailija Esko Valtaoja

2/5 kulmaa kosmologiaan: Elämä ja tajunta (YouTube)

”Tuossa on taas tuollainen mikrofysikalistinen virhe… Eli, siis jos me sanotaan, että se (tajunta) on vaan kvarkkien tanssia, niin tällöin me taas ajatellaan, että maailmankaikkeus tai todellisuus koostuu ikäänkuin vaan niistä olioista, joita nimenomaan fyysikot tai hiukkasfyysikot tutkii.”

– Antti Revonsuo, tietoisuustutkija

”Ehkä tieteellinen maailmankuva ja käsitys heijastaa vain tämänhetkistä tietämisen tasoa, ja voi olla olemassa paljon asioita, joita me toistaiseksi emme ole havainneet, emmekä ehkä koskaan pysty fyysisesti mittaamaan… Mä luulen, että me ollaan aika pihalla.”

– Kirsi Lehto, biologi

Puheenaihe: Tähtitiede, avaruusolennot ja mustat aukot (YouTube)

”… mikään ei voi liikkua valoa nopeammin…”, ”…me on ymmärretty tää meidän niinku tarina väärin…”, ”… täähän selittää kaiken…”

”No, u… u… ufoihin, ufoihin, en usko, että ykskään… tai siis no ufoihin, siis niinku lentävä… tunnistamaton lentävä esine, niin niihin on helppo uskoa, mutta se että ne on… ne on… ää… tunnist… ne on lentäviä lautasia tai… tai vieraan sivilisaation avaruusaluksia… niin niihin en usko, että löy… että, että… ykskään avar… tai ykskään… ää… tähtitieteilijä… ää… uskoo.”

– tähtitieteen tohtori Joni Tammi

Inspiradio: Esko Valtaoja – Kotona maailmankaikkeudessa (YouTube)

”Pahin uhka maailmalle ovat ne ihmiset jotka luulevat tietävänsä, vaikka ne pelkästään luulevat, oli kysymys mistä tahansa. Jos ei maailmasta tiedä mitään, jos on täysin pihalla, niin… kyllä siinä maailmalle sitten huonosti käy.”

– avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja

Luonnon monimuotoisuus

WWF: Luonnon monimuotoisuus – mitä se on? (YouTube)

”Luonnon monimuotoisuudella menee valitettavan huonosti. Maailmanlaajuisesti selkärankaisten villieläinten määrä on vähentynyt keskimäärin 60 % reilun 40 vuoden aikana… Luonnon monimuotoisuudelle suurin uhka maailmanlaajuisesti on luonnonvarojen ylikulutus. Luonnon monimuotoisuus ja sen turvaaminen on paras vakuutus tuleville sukupolville, sillä se ylläpitää kaikkia ihmiselämän edellytyksiä maapallolla.”

– Panu Kunttu, WWF

Ympäristöministeriö: Luonnon monimuotoisuus on elintärkeä – toimitaan sen puolesta (YouTube)

”Meidän on aika herätä. Me ihmiset olemme ajaneet luonnon ahtaalle harkitsemattomalla ja tuhlailevalla toiminnallamme… Käynnissä on kuudes sukupuuttoaalto, joka on ensimmäinen ihmisten aiheuttama.”

– Suomen ympäristöministeriö

Ville Mäkipelto: Miten ihminen tuhoaa maailmaa kuluttamalla? (YouTube)

”Jos kaikki maailman ihmiset eläis niinku me suomalaiset, me tarvittais yli kolme maapalloa. Me ihmiset ollaan varsinkin länsimaissa luotu semmonen kulttuuri, jossa käyttökelposta tavaraa heitetään pois ja uusiutumattomia luonnonvaroja tuhlataan ja kulutetaan vastuuttomasti.”

– Ville Mäkipelto

Ydinaseet ja ympäristö

Katse kaikkeuteen: Ydinsodan jälkeinen ympäristö (YouTube)

”Neljäs maailmansota käydään kivillä ja kepeillä.”

– fyysikko Albert Einstein

Futucast: Teoreettinen fysiikka ja ydinaseet (YouTube)

”Nyt ydinaseet ovat laittomia kansainvälisen lain mukaan, koska on olemassa tällainen voimassaoleva sopimus, joka kieltää niitä… Myöskin se, että meillä olisi turvallinen maailma näillä ydinaseilla, on yhtälailla utopiaa… On kaikkien todennäköisyyksien mukaan erittäin todennäköistä, että jos tämä nykyinen tilanne saa jatkua, missä näitä ydinaseita on niin monta, että niitä riittää tuhoamaan maapallon moneen kertaan, niin tämä ettei tällainen… olkoon se sitten onnettomuudesta johtuva, teknisestä viasta johtuva tai jostain muusta johtuva… Tällainen, vaikkakaan ei tarkoituksella aloitettu, ydinsota tulee tapahtumaan. On myöskin täyttä utopiaa uskoa, että näin ei tule tapahtumaan.”

– fyysikko Claus Montonen

Yle Areena: Mitä jos vetypommi räjähtäisi vieressäsi? (YouTube)

”Lähdimme veneellä Runit-saarelle ja kaadoimme lastimme ydinjätehautaan. Toisinaan dumppasimme kaikki romut laguuniin, koska emme voineet viedä niitä takaisin Yhdysvaltoihin. Ne upotettiin mereen, koska ne olivat erittäin saastuneita… Eihän siinä ollut mitään järkeä. Viemme saarilta saastunutta maata ja panemme sen ydinjätehautaan. Kuitenkin kuvun ulkopuolella on saastuneempaa kuin sen sisäpuolella.”

– nimetön

”Runit on muistomerkki siitä, että Yhdysvallat mokasi aivan helvetillisesti.”

– nimetön

[Linkki: Ufot ja ydinaseet]

Ihmiskunnan käytös, rikollisuus

Rikosseuraamuslaitos: Tulo-opas vankilaan (Suomi) (YouTube)

”Sinulla on oikeus vastaanottaa tapaajia vierailuaikoina ja valvonnan alaisena niin usein, kuin se vankilan järjestystä ja toimintaa haittaamatta on mahdollista. Tapaaminen voidaan sallia myös muulloin kuin vierailuaikoina, jos se on tarpeen vangin yhteyksien säilymiseksi tai muusta tärkeästä syystä… Lähiomaisen, muun läheisen henkilön ja tarvittaessa myös muun sinulle tärkeän henkilön tapaamiseen ilman valvontaa voidaan antaa lupa, jos se on perusteltua yhteyksiesi säilymiseksi tai muusta vastaavasta syystä. Tapaamisen myöntäminen edellyttää, ettei tapaamisesta aiheudu vaaraa vankilan järjestykselle, turvallisuudelle, tai vangin tai muun henkilön turvallisuudelle, eikä haittaa vankilan toiminnalle.”

Karpolla on asiaa: Naapuririita – pysäyttääkö kirves traktorin? (YouTube)

”Kun perinteisesti täällä on tarvittu näiden naapurivälien selvittämiseen puukkoa ja puntaria, niin missä vaiheessa tää kirves on tullu ajankohtaseks?”

– toimittaja Hannu Karpo

Karhuryhmä: Koulukiusatun väkivaltainen mieli (YouTube)

”Väkivalta johtaa väkivaltaan helposti.”- A

Rikoksen anatomia: Nuorten ääririkollisuus Suomessa (YouTube)

”Nuorten on vaikea olla eri mieltä vaikka kavereiden kanssa tai voimakkaamman persoonan kanssa, ja vaikea poiketa siitä, mihin on yhteisesti sitouduttu. Manipuloijat usein toimii niin, että heillä on joku tietty tavote, joku mitä he tavottelee itselleen. He ehkä joskus hyödyntää siinä myös muita ihmisiä, jotta he pääsee siihen tavotteeseensa. Mutku se oma tavote tai hyöty on saavutettu, niin sillon he hylkää ikäänkuin ne tarvitut henkilöt…”

– kriminaalipsykologi Taija Stoat

Korruptio

Heikelä & Koskelo: Salla Nazarenko – korruptio Suomessa (YouTube)

”Tästä asiasta ei ehkä julkisesta paljoa puhuta, mutta toimittajiahan painostetaan. Kun puhutaan vallasta ja vauraudesta, niin [se] on tavallaan melko herkkä kohta. Monilla ihmisillä on intressi yrittää kaikin keinoin estää esimerkiksi tiedon julkaiseminen. Kuinka yleistä tällainen on Suomessa kulissien takana, että toimittaja joutuu ikäänkuin miettimään aika tarkkaan, että mistä asioista uskaltaa avoimesti puhua?”

– toimittaja Arto Koskelo

Skeptiset näkökulmat

Petteri Mikkonen: Toimi näin, jos avaruusolento ottaa yhteyttä! (YouTube)

”Ja ennen kaikkea, malttaisiko löytänyt taho pitää tiedon itsellään, onkin toinen kysymys. Toisaalta, kuinka moni ihminen uskoisi esimerkiksi Facebookissa olevaa ilmoitusta, että Petteri Mikkonen on nyt löytänyt maapallon ulkopuolista elämää?”

– Petteri Mikkonen

[Musiikkivideolinkki: Pauli Hanhiniemi – Minä olen, sinä olet]

Roswellin ufotapaus (YouTube)

”Tapaus on itseasiassa varsin selvä. Kyseessä oli USA:n armeijan salainen projekti Mogul… Mitään tämän radikaalimpia alkuperäisiä silminnäkijäkuvauksia ei ole.”

– Robert Brotherus, Skepsis ry.

[Linkki: Roswellin tapaus]

[Musiikkivideolinkki: Katri Ylander – Valehdellaan pienemmäksi vahinko.]

Kansalaisille valehtelu

Katri Manninen: Mitä tehdä jos jää kiinni virheestä tai valehtelusta? (YouTube)

”Moi! Tällä videolla mä haluan vähän kertoa, että mitä kannattaa tehdä, jos mokaa ja jää siitä kiinni. Ja varsinkin jos mokaa, eikä tiedä edes mokanneensa, ennen kuin joku saa sut kiinni. Ja sit sä oot itekki yhtäkkiä sillei et oh, shit, mitä mä menin tekeen?”

– Katri Manninen

[Juice Leskinen: ”Taitaa olla meriselityksen paikka.” Musiikkivideolinkki: Juice Leskinen Slam – Outoon valoon]

Totuuden etsijät

Totuuden sulka, vieraana Alexander Jalo (YouTube)

”Rationaalinen ajatus on oikeasti aika sokea. Rationaalinen ihminen ajattelee, että hän perustaa ajattelunsa tietoon, tutkimukseen ja logiikkaan, mutta se saattaa, ja yleensä menee ihan poskelleen, koska me ei tiedetä kaikkea.”

– diplomi-insinööri ja kirjailija Alexander Jalo

Kemppe Podcast: Vieraana Olli Tammilehto (YouTube)

”Monet ihmiset on kiinnittäneet huomiota, että jos olet tällaisessa herarkisessa byrokraattisessa järjestelmässä, niin se omilla aivoilla ajattelu on pahinta. Sun on parempi olla ajattelematta. Parempi tehdä mitä sanotaan ja mikä on yleinen näkemys siinä organisaatiossa. Ne opettaa siihen, että ei saa kyseenalaistaa. Ihmisistä tulee tavallaan tyhmiä, vaikka niitten älykkyysosamäärä olis huomattava. Niistä tulee tyhmiä, koska ne ei ajattele.”

– Olli Tammilehto

Cassandran huuto, jakso 6, vieraana tohtori Alpo Rusi, haastattelijana Jari Sarasvuo (YouTube)

”On olemassa opportunismin ylittävää ystävyyttä ja todellista moraalista selkärankaa. Semmoistakin esiintyy, se on toki harvinaista.”

– Jari Sarasvuo

”Lainvastaista toimintaa… Siihen on syyllistynyt ainoastaan suojelupoliisi, en minä. Ja tämä on totuus tässä asiassa.”

– tohtori Alpo Rusi

Kyseenalaistavaa keskustelua lääketieteestä

Extrauutisten haastattelussa kohulääkäri Mikael Kivivuori (YouTube)

”Maailmassa ei ole koskaan ongelmana pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus ja se, että ei tehdä mitään.”

– lääkäri Mikael Kivivuori

Vapauden puolesta: Vieraina Merja Lindström ja Kirsi Kautiainen (YouTube)

”Ikävä kyllä siis meillä täällä Suomessa ja varmaan monessa muussakin maassa, niin ihmisethän on aika auktoriteettiuskovaisia, mikä tuo sen eettisen vastuun näille meidän terveysviranomaisille viestiä asioista sillä tavalla, että siellä ajateltais meidän parasta.”

– terveystaloustieteen tohtori Kirsi Kautiainen

Informaatiosota, psykologinen sodankäynti

LEVELI-podcast: Aivopesu, vieraana Jarmo Ekman (YouTube)

”Altistuksella oikealle tiedolle ei ole enää merkitystä. Demoralisoitu henkilö ei kykene arvioimaan oikeaa tietoa. Faktat eivät kerro hänelle mitään, vaikka kaadan hänen päälleen tietoa, aitoja todisteita, dokumentteja, kuvia.”

– Yuri Bezmenov

Tiedustelu

Puheenaihe-podcast: Tiedustelulaki, uhka vai mahdollisuus? (YouTube)

”Tiedustelulainsäädännön ydin on itseasiassa se, että sitä yhteiskuntaa uhkaavaa, kansallista turvallisuutta uhkaavaa, toimintaa ei tiedetä etukäteen. Ja näin ollen, nyt pitäisi se tiedonhankinta mahdollistaa niin aikaisessa vaiheessa, että sitä rikokseen rinnasteista kansallisen turvallisuuden uhkaa ei koskaan tapahtuisi. Eli jossain määrin ollaan tekemisissä tulevaisuuden ennustamisen kanssa, joka – kuten kaikki tiedetään – on erittäin hankalaa…”

– sisäministeriön poliisiylijohtaja Petri Knape

LEVELI-podcast: Vieraana F-Securen Mikko Hyppönen (YouTube)

”CIA on Yhdysvaltain ulkomaantiedustelu ja se keskittyy ihmisten seurantaan. NSA taas keskittyy datan seurantaan ja nykypäivänä data on taatusti arvokkaampaa ja tärkeämpää ja vahvempaa, voimakkaampaa, kuin mikään yksittäisen ihmisen omaama tieto.”

– Mikko Hyppönen, F-Secure

Tiedotusvälineiden toiminta

Myytinkertojat: Onko tutkiva journalismi kuollut? (YouTube)

”Vahvistusharha on toisin sanoen suuri ongelma ja este tutkivalle journalismille, sillä auktoriteettien valistukset voivat olla vahvoja ja suuresti mielipiteitä muokkaavia, vaikka ne ajoittain saattaisivat olla vääriä. Mutta tutkiva journalistihan ei lankea vahvistusharhaan…” – MK

[Linkki: Simo Ruoho – koko leikkaamaton haastattelu]

Sananvapaus

Eduskunnan täysistunto 27.11.2019: Sananvapaus (YouTube)

”Itse näen, että sananvapauslainsäädännön tehtävä on ennen kaikkea suojella yksilöä instituutioilta. Ilman vapaata keskustelua ja kyseenalaistamista ei ole demokratiaa eikä kehitystä. Monet näkevät asian tismalleen päinvastoin, että lainsäädännön tehtävä on suojella instituutioita ja vallitsevia totuuksia ja uskonkappaleita yksilöltä. Arvoisa puhemies, kiihottamispykälä nykyisessä muodossaan ei suojele kansanryhmiä vaaralliselta kiihottamiselta tai muulta haitalta. Sillä pyritään suojelemaan ihmisiä loukkaantumiselta ja pahalta mieleltä. Pahalta mieleltä suojelemisen rikoslailla on vaarallista, koska se tekee ihmisistä kyvyttömiä käsittelemään pahaa mieltä.”

– Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho

Puopolo – toinen näkökulma: Vihapuhe, sananvapaus ja demokratia – pysykää tarkkoina! (YouTube)

”Mua ihmetyttää miten vähän tästä ollaan huolissaan, tästä kehityksestä, joka on koko ajan nähtävillä. Mua ihmetyttää se, että miksei journalistit, tieteentekijät, kirjailijat, taiteilijat – miksei he pidä yhtään suurempaa ääntä siitä mitä koko ajan tapahtuu?”

– radio- ja televisiojuontaja Ivan Puopolo

Sebastian Tynkkynen: Suomen sananvapauslait – keskustelu lakimiehen kanssa (YouTube)

”Ehkä sitten 50 vuoden päästä voikin olla sellainen tilanne, että ihmetellään miten me koskaan päästettiinkään sananvapautta siihen tilaan, että kun oltiin näin älyttömiä asioita tekemässä, niin niitä ei saanutkaan enää kritisoida. Tai vaikkapa jonkun uskonnon nimissä tehtiin tällasia tai toisen uskonnon nimissä tällasia asioita, niin kukaan ei uskaltanut sanoa mitään, koska pelkäsi että joutuu tuomiolle.”

– kansanedustaja Sebastian Tynkkynen

”Eihän sananvapaus ole sitä varten olemassa, että mä ja sä voitais nyt jutella vaikka säästä, et ku ulkona sataa.”

– lakimies Onni Rostila

Kuolemattomuus

Katariina Hänninen: Kuolematon (YouTube)

”Kuolematon sä oot, vaikka sä saisit veitsen selkään. Kuolematon ei käy, tahdon sut ihmiseksi muuttaa. Ja vaikken tahdo, silti jään, ikuisuuttas katseleen. Ja mä tuun… uudestaan, kaiken muun unohtaa saan. Kuolematon sä oot, vaikka sä saisit veitsen selkään.”

– Katariina Hänninen