Frank Mannor ja ufon laskeutuminen Dexterin lähellä vuonna 1966, sanomalehtiartikkelit

Linkki käännettyihin sanomalehtiartikkeleihin: LINKKI. Kääntäjä on lisäänut sanomalehtijuttuihin luettavuuden parantamiseksi kuvia ja väliotsikoita.

Ann Arbor News -sanomalehti 17.2.1983:

Dexterin miehen menehtyminen palauttaa mieleen ufohavainnon

William B. Treml, uutishenkilökunnan reportteri

Ufon laskeutumista todistaneen Frank E. Mannorin hautajaiset

Tämän viikkoinen Dexterin kunnan Frank E. Mannorin kuolema toi monien mieleen Washtenawin piirikunnassa sarjan omituisia 17 vuotta sitten tapahtuneita ”tunnistamattomien lentävien esineiden” episodeja, joita ei ole koskaan täysin selitetty. Mannor oli 64-vuotias kuollessaan tiistaina sotaveteraanien sairaalassa Fuller Roadilla. Hosmerin hautaustoimisto on järjestellyt hautajaiset Dexteriin perjantaiksi klo 13. Hautaaminen tapahtuu Forest Lawnin hautausmaalle.

Kuvateksti: Sanomalehtiartikkeleissa kuvattu laskeutuminen tapahtui vuonna 1966.

Mannorin maatilan ufohavainnot

Kaikkein vaikuttavimmat ufohavainnot raportoitiin Mannorin maatilalta McGinnis Roadilta Dexterin luoteispuolelta. Maaliskuun 20. päivän iltana 1966 noin klo 20:30 lukuisat Mannorin tilan lähellä tiellä nimeltä Quigley-Brand Road asuneet henkilöt ilmoittivat nähneensä kirkkaan kiiltävän esineen lentävän yläpuolellaan. Esine, jolla ei ollut todistajien mukaan lentokoneen tunnusmerkkejä, vaikutti laskeutuvan soiselle alueelle Mannorin maatilalle.

Laskeutuminen ja tutkimus

Mannor ja hänen poikansa Ronald, joka oli silloin 18-vuotias, näkivät myös valaistun esineen, kun se ilmestyi yläpuolelle ensimmäisen kerran. Kun esine vaikutti laskeutuneen, he riensivät taloltaan tutkimaan. Kun Mannorit saapuivat maatilan soiselle alueelle, he ilmoittivat näkevänsä ruskean valaistun pyöreänmuotoisen esineen, jonka pinnalla vaikutti olevan ”tikattu” efekti. Kaksi pientä valoa esineen ulkoreunoilla lähettivät hehkuvaa sinertävän vihreää väriä, joka vahvistui ja muuttui ajoittain kirkkaan punaiseksi, he kertoivat myöhemmin Washtemawin piirikunnan sheriffilaitoksen apulaissheriffeille. Koko esine muuttui ajoittain kelta-valkoiseksi, ja valo juoksi vaakasuoraan kahden ulomman valon välillä, he sanoivat.

Katoaminen ja uusi ilmestyminen

Esine katosi yhdessä vaiheessa ja ilmestyi uudelleen näkyviin sekunteja myöhemmin suon toisella puolella noin 500 jaardin [457 metrin] päässä alkuperäisestä sijaintipaikastaan, Mannorit raportoivat. Kun apulaissheriffit ja Dexterin poliisi lähestyivät aluetta taskulampuilla varustautuneina, esineen valot sammuivat.

Ilmaannousu

Mannor sanoi, että hän ja hänen poikansa kuulivat sitten äänen joka muistutti vihellystä, samankaltaista kuin lähtee kiväärin luodin kimmotessa esineestä. He sanoivat, että UFO nousi sitten ilmaan, ylitti heidät suoraan heidän yläpuoleltaan ja katosi.

Kuvateksti: Mannor sanoi, että UFO nousi ilmaan, kun oli kuulunut luodin kimpoamista muistuttava ääni.

Järjestyspoliisi Robert Hunawill ja lentävät alukset

Hetkeä myöhemmin Robert Hunawill, silloin Dexterin poliisilaitoksen mukana ollut järjestyspoliisi, näki sen minkä hän oletti myöhemmin olleen sama esine jonka Mannorit olivat havainneet. Poliisi oli parkkeerannut partioautonsa Quigley-Brand Road -tien risteykseen, kun entinen Dexterin poliisipäällikkö Robert Taylor ja järjestyspoliisi Nolan Lee menivät Mannorin tilalle avustamaan poliisin etsinnöissä.

Hunawill sanoi, että esine ilmestyi hänen partioautonsa yläpuolelle noin 500 jalan [305 metrin] korkeudelle, leijui siinä ja aloitti sitten sarjan pyyhällyksiä Mannorin suon yläpuolella. Esineessä oli punaiset ja valkoiset valot, jotka vaihtuivat ajoittain sinertäväksi helkynnäksi, Hunawill sanoi. Samaan aikaan kun poliisi katseli, esineen seuraan liittyi kolme muuta lentävää alusta ja kaikki neljä lensivät yhdessä, hän raportoi myöhemmin.

Apulaissheriffit Stanley McFadden ja David Fitzpatrick

Hieman myöhemmin kaksi sheriffin apulaista, Stanley McFadden ja David Fitzpatrick, näkivät valaisevan esineen taivaalla samalla alueella North Territorial Road -tiellä lähellä Mast Road -tietä. Poliisit käänsivät partioautonsa kohdevalon kohti esinettä. ”Se oli pienen talon kokoinen, tavallaan typistetyn litteä”, McFadden selosti myöhemmin. ”Siinä oli punavihreitä valoja, eikä mikään lentokone josta olin kuullut olisi pystynyt mitenkään sellaiseen liikehdintään.” Esine katosi hieman sen jälkeen kun apulaissheriffit olivat nähneet sen.

Seuraavan viikon aikana raportoitiin lukuisista muista ufohavainnoista, joista huomattavin tuli Hillsdalen piirikunnasta, 70 mailia [113 kilometriä] Ann Arborin lounaispuolelta. Todistajiin kuului yli 80 Hillsdalen yliopiston naisopiskelijaa ja Hillsdalen piirikunnan kansalaisten turvajohtaja William Van Horn. Opiskelijat kutsuivat Van Hornin paikalle havaittuaan oudon lentävän valon suon yllä lähellä kampuksensa asuntolaa. Turvajohtaja sanoi katselleensa esinettä kiikareilla yli tunnin ajan. Hän sanoi, että se lähetti häilyviä oransseja, punaisia ja valkoisia valoja ja leijaili suon yllä alle tuhannen jaardin [914 metrin] etäisyydellä yliopiston asuntolasta.

Kuvateksti: William Van Horn kertoi sanoi katselleensa esinettä kiikareilla yli tunnin ajan.

Ilmavoimien ufotutkimusosasto ja astrofyysikko J. Allen Hynek

Paikalliset selonteot levisivät niin laajalle, että Yhdysvaltain ilmavoimat, joilla oli siihen aikaan ufotutkimusosasto, kutsuivat paikalle J. Allen Hynekin, astrofyysikon Northwesternin yliopistosta. Hynek oli ilmavoimien tieteellinen neuvonantaja ja oli tutkinut ja selittänyt suuren määrän ufohavaintoja. Detroitissa 26. maaliskuuta 1966 pidetyssä lehdistötilaisuudessa Hynek sanoi, että Mannorin ja Hillsdalen yliopiston havainnot olivat ”todennäköisesti suokaasua”. [Linkki Wikipedia: J. Allen Hynek]

Tieteilijän selitys

Tieteilijä sanoi, että mädäntyvän suokasvillisuuden aikaansaamat kaasut vapautuvat sään lauhtuessa jäästä ja jäisestä maaperästä ja syttyvät liekkeihin. Hän sanoi, että kemiallisen luminesenssin liekki liikkuu nopeasti ja vapaasti ilmassa suoalueen yläpuolella antaen vaikutelman kiinteästä esineestä. [Linkki Wikipedia: Luminesenssi]

Melko heikko suokaasuteoria

Silloinen sheriffi Douglas J. Harvey eli epäileväinen Hynekin selityksen suhteen. ”Tuo on melko heikko teoria. Minä en ole valmis hyväksymään sitä”, Harvey sanoi. Frank Mannor oli yhtä tyytymätön. ”Olin mukana toisen maailmansodan aikana Louisianan soilla maavoimien liikkeissä”, hän sanoi. ”Olen nähnyt paljon suokaasua. Tämä ei ollut sitä. Me näimme sen minkä näimme, samapa se.”

Kuvateksti: Frank Mannor sanoo, että ”me näimme sen minkä näimme”, J. Allen Hynekin mukaan suokaasua.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Ufohavainnot jatkuvat

Ann Arbor News –sanomalehti, 28. maaliskuuta 1966

Washtenawin piirikunnan ”lentävät lautaset”

Washtenawin piirikunnan ”lentävät lautaset”, jotka Yhdysvaltain ilmavoimat vähättelee suokaasuksi tai tähdiksi, olivat viikonloppuna taas vauhdissa. Sheriffin apulaiset ja kaupungin poliisi käsittelivät 11 raporttia tunnistamattomista lentävistä esineistä alueen yllä lauantaiyönä, eilen aamulla, viimeyönä ja aikaisin tänään. Lisäksi Ohiosta, Wisconsinista, Illinoisista, Pohjois-Carolinasta ja Georgiasta ilmaantui uusi lentävien esineiden raporttien suma.

Judith Alpha

Viikonlopun ”havainnot” alkoivat lauantaina suunnilleen klo 20:30, kun Judith Alpha, osoitteesta 7870, Augustan kunta, kertoi sheriffin miehille nähneensä viisi esinettä taivaalla Milanin alueen yllä. Esineet leijuivat noin 1000 jalan [305 metrin] korkeudella, ja myöhemmin rouva Alpha kertoi, että yksi esineistä leijaili 500 jalan [152 metrin] korkeudella hänen talonsa yläpuolella.

Kuvateksti: Judith Alpha kertoi, että yksi esineistä leijaili noin 150 metriä hänen talonsa yläpuolella. Kuva ei liity tapaukseen.

Milanin poliisi vahvistaa, J. Allen Hynek tyrmää

Milanin poliisi vahvisti havainnot ja kertoi niiden olleen kylän pohjoislaidan yläpuolella, näin sanoivat sheriffin miehet. Paikka oli lähellä sitä paikkaa, jossa sheriffin apulainen David Fitzpatrick otti varhain aamulla 17. maaliskuuta kaksi valokuvaa oudoista taivaalla olleista esineistä. Nortwesternin yliopiston astrofyysikko J. Allen Hynek vähätteli Fitzpatrickin valokuvissa olleet esineet yksinkertaisesti Kuuksi ja Venukseksi.

Kuvateksti: Kuu ja planeetta Venus samassa kuvassa. Kuva ei liity tapaukseen. J. Allen Hynekin mukaan Fitzpatrickin kuvissa oli Kuu ja Venus.

William Morgan ja Don Hoff

William Morgan osoitteesta Armstrong Drive 653, Ypsilanti, kertoi sheriffin miehille, että hän näki taivaalla kolme esinettä noin 2000 jalan [610 metrin] korkeudella tänään klo 2 aamulla. Hän sanoi, että niissä oli valkoisia ja punaisia valoja ja ne leijuivat ilmassa.

Ann Arbor News –sanomalehden painaja Don Hoff, joka asuu osoitteessa 611 Ross, sai tänään klo 5:45 aamulla puhelimitse naapuriltaan kutsun katsomaan kaakkoon liikkuvaa esinettä, jossa oli sinertävänvalkoinen valo. Hoff sanoi katselleensa esinettä kiikareilla, eikä se vaikuttanut olevan tähti tai lentokone.

Fred Steinheiser ja Fred Parks

Fred Steinheiser osoitteesta 917 Church sanoi, että hän näki luoteessa korkealla suurella nopeudella lentäneen esineen klo 2:15 tänään yöllä, kun taas Fred Parks osoitteesta 900 Pomona, näki esineen oman alueensa yllä lauantaiyönä.

Lisää havaintoja

Lisää selontekoja tuli US-23:n yläpuoliselta alueelta Ann Arborin kunnasta, Fosdick Road –tieltä Pittsfieldin kunnasta ja Huron River Driveltä läheltä N. Territorial Road –tietä. Jälkimmäinen havainto ei ole kaukana McGuiness Road –tiellä sijaitsevasta Frank Mannorin maatilasta, jossa esine raportoidusti teki lyhyen laskeutumisen viikko sitten.

Kuvateksti: Sanomalehdessä todetaan, että esine oli tehnyt lyhyen laskeutumisen Frank Mannorin maatilalle viikkoa aiemmin.

Rouva Gittelman ja Kathy Brest

Myöhäinen havaintoraportti tuli Joseph Gittelmanin rouvalta 3409 Norwoodista ja rouva Kathy Brestiltä 3411 Norwoodista. Naiset sanoivat, että he ja naapurit näkivät viime torstaiyönä ja varhain perjantaiaamuna asuinalueensa yläpuolella soikeanmuotoisen esineen, jossa oli viisi sinivihreää valoa.

Äänetön ”räjähdys”

Newtonissa Pohjois-Carolinassa poliisit kuudesta kaupungista kolmesta piirikunnasta raportoivat nähneensä hehkuvan sinisen esineen viuhahtavan taivaan poikki klo 2 tänään aamulla, ja ”räjähtävän” ilman ääntä. ”Räjähdys” valaisi Valdesen kaupunkia ympäröivän taivaan.

Arthur W. Fiedlerin valokuva

Arthur W. Fiedler Warrenista Michiganista kertoi tänään osavaltion poliisille ottaneensa varhain tänään valokuvan taivaalla olleesta esineestä, jossa oli punaisia ja valkoisia valoja, jossa ei ollut siipiä, ja josta ei lähtenyt ääntä.      

Tunnistamattomia lentäviä esineitä

Kolme poliisia Bad Axesta Michiganin alueelta raportoi nähneensä tunnistamattomien lentävien esineiden liikkuneen tuon kaupungin yllä varhain eilen.

Shelbyn poliisit

Kaksi poliisimiestä Shelbyn kunnasta Macombin piirikunnasta näki outoja liikkuvia valkoisia valoja aikaisin tänään. Ne laskeutuivat nopeasti suoalueelle ja katosivat.

Ilmavoimat kiistää, tutkassa ei näy

Lähellä Mt. Clemensiä sijaitsevan Selfridgen lentotukikohdan ilmavoimien viranomaiset kiistivät selostuksen, jonka mukaan he olivat ”lähettäneet välittömästi ilmaan” hävittäjälentäjiä, kun esineistä oli raportoitu Milanin yllä lauantaiyönä. Tutkahavainnoijat Willow Runin lentokentällä ja asevoimien näytöllä Ft. Custerissa lähellä Battle Creekiä sanoivat molemmat, että he eivät vastaanottaneet laitteistoistaan mitään tuohon aikaan. [Linkki: Yhdysvaltain ilmavoimien lennonjohtaja ja ufot]

Kuvateksti: B-24 pommikone Willow Run -nimisellä lentokentällä vuonna 1944.

Wright-Pattersonin tukikohta ja projekti Blue Book

Yksi viikonlopun havainnoista tehtiin, ironista kyllä, lähellä ilmavoimien Wright-Pattersonin tukikohtaa Daytonissa Ohiossa. Juuri tuossa tukikohdassa on ilmavoimien ufotutkimuksen, ”projekti Blue Bookin” päämaja.   

Ohion valtatien järjestyspoliisi R. D. Landversicht sanoi, että hän näki kuinka outo valo lähestyi tukikohtaa ja valokuvasi valon. Hän antoi filmin ilmavoimien upseereille, jotka sanoivat prosessoivansa valokuvat.

Projekti “Blue Bookin” upseeri, majuri Hector Quintanilla, sanoi että Michiganissa ei ollut epätavallista tehdä lukuisia ”havaintoja” ufoista alkuperäisten havaintojen jälkeen. 

Toledo

Toledossa Sylvanian palolaitoksen jäsen toimitti radioasemalle yksityiskohtaisen selonteon kiikareilla nähdystä esineestä. Hän sanoi, että neljä esinettä muuttui punaisesta vihreän kautta valkoiseksi.

Tohtori J. Allen Hynek

Tohtori Hynek sanoi kodissaan Evanstonissa Illinoisissa sunnuntaina, että hän ei ”keksinyt” selitystään Washtenawin ja Hillsdalen piirikunnan havainnoille. ”Minulla ei ollut ilmavoimilta ohjeita esittää jotain tai muuta”, tohtori Hynek sanoi.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Tutkimustulokset ”lautasista” aiheuttavat jyrkkiä reaktioita

Ann Arbor News -sanomalehti, maaliskuun 26. päivänä 1966

Kirjoittaja: William B. Treml

Vihaiset reaktiot

Suokaasua ja tähtiä. Noilla kolmella sanalla aiheutti Northwesternin yliopiston astrofyysikko eilen kimmastumista ja vihaisia reaktioita, kun hän kumosi havainnon ja tunnistamattomien esineiden valokuvaukset Washtenawin ja Hillsdalen piirikunnissa. Tohtori J. Allen Hynek, Yhdysvaltain ilmavoimien tieteellinen neuvonantaja, kutsuttiin neljä päivää sitten tutkimaan outojen esineiden havaintoja Washtenawin piirikuntaan ja yhtä raporttia Hillsdalen yliopistolta. Hänen tutkimustuloksensa kyseenalaistaneiden joukkoon kuului sheriffi Douglas J. Harvey.

Valokuvat pyörivät ympäri maailmaa lehdistössä ja televisiossa

Hynekin tutkinta tärähti suurelle vaihteelle torstaina, kun julkaistiin kaksi valokuvaa, joissa Yorkin kunnan yläpuolisella pimeällä taivaalla näkyi kaksi pitkulaista liikkumatonta valaistua esinettä. Sheriffin apulaisen nimeltä David G. Fitzpatrick varhain aamulla maaliskuun 17. päivänä ottamat valokuvat levisivät lehdistön ja television välityksellä ympäri maailman.

Kuvateksti: Sanomalehtijutussa todetaan, että David G. Fitzpatrickin ottamat valokuvat levisivät lehdistön ja television välityksellä ympäri maailman.

Konferenssi Detroitin lehdistöklubilla

”Olen määrittänyt, että nämä valokuvat ovat ilman epäilyksiä – kuten kenelle tahansa tähtitieteilijälle olisi ilmiselvää – jälkiä, jotka ovat syntyneet kameran valotusajan seurauksena kuunsirpin noustessa oikealle ja planeetta Venus”, tohtori Hynek sanoi. Hän esiintyi eilen iltapäivällä yli 60 sanomalehtitoimittajan ja radio- ja televisiotoimittajan edessä Detroitin lehdistöklubilla pidetyssä konferenssissa.

J. Allen Hynekin selitys valokuville

Hynek sanoi, että koska apulaissheriffi Fitzpatrick oli ottanut valokuvat 10 ja 12 minuutin ”valotusajoilla”, niin Maan luonnollinen pyörimisliike sai Kuun ja Venuksen näyttämään valokuvissa venyneiltä valojuovilta. Kyseenalaistettaessa Hynek ei kuitenkaan onnistunut selittämään miksi Fitzpatrickin valokuvissa näkyvät puoli tusinaa tähteä eivät olleet myös venyneitä ja juovamaisia kameran valotusajasta johtuen.

Tiedemies ei pystynyt myöskään selittämään toimittajia tyydyttävällä tavalla kuinka Fitzpatrick ja sheriffin konstaapeli Nuel K. Schneider pystyivät näkemään Kuun tai Venuksen tekevän salamaniskun kaltaista liikettä ylöspäin, alaspäin ja molemmille puolille. Astrofyysikko sanoi, että apulaissheriffit pystyivät näkemään yhden esineistä vielä aamunkoiton jälkeen, ”koska Kuu ja muut tähdet ovat selvästi näkyvissä jopa päivänvalossa”.

Kuvateksti: Kirkas tähtitaivas päivänvalossa. Astrofyysikko J. Allen Hynekin mukaan tähdet näkyvät selvästi jopa päivänvalossa, mutta onko Kuu tähti?

Hän sanoi, että hän ei pystynyt selittämään esineiden nopeaa nousua, joiden apulaissheriffit sanoivat nousseen kirkkaassa päivänvalossa, kunnes niistä tuli ainoastaan täpliä US-23:n ja I-94:n yllä Pittsfieldin kunnassa.

Frank Mannor, William Van Horn ja yliopiston naisopiskelijat

Mitä tulee havaintoihin Frank Mannorin maatilalla Dexterin kunnassa ja raporttiin Hillsdalen piirikunnan kansalaisten turvajohtaja William Van Hornilta ja 87:ltä Hillsdalen yliopiston naisopiskelijalta, niin Hynek määritti ne suokaasuksi. Hän nimitti molempia tapauksia ”erittäin paikalliseksi ilmiöksi”.

Suokaasujen järjestämä esitys

Tiedemies huomautti, että soilla mädäntyvä kasvillisuus tuottaa kaasuja, jotka jäävät talviolosuhteiden ja jään muodostamaan loukkuun. Kun keväällä tulee suojasää, kaasut vapautuvat. Kaasut syttyvät kemiallisen luminesenssin liekkiin, joka liikkuu nopeasti ja vapaasti ympäriinsä, Hynek sanoi. Mannorit, Van Horn ja Hiilsdalen yliopiston tytöt näkivät ilmeisesti näiden suokaasujen järjestämän esityksen, Hynek päätteli. Hän lisäsi saaneensa selontekoja, että nuoret ”leikkivät valoammuksilla” Hillsdalen havaintoalueella, mikä saattaisi selittää jotkin oletettavasti nähnyt esineet.

Epätodennäköisin paikka vierailulle ulkoavaruudesta

”Ankea suo on kaikkein epätodennäköisin paikka vierailulle ulkoavaruudesta”, tohtori Hynek sanoi. ”Se ei ole paikka jossa helikopteri luijuisi useita tunteja, tai jossa äänetöntä salaista laitetta todennäköisesti testattaisiin.” Jos Northwesternin yliopiston professorin selostus oli ilmavoimien yritys vaientaa esineistä syntynyt väittely, niin sillä oli juuri päinvastainen vaikutus.

Kuvateksti: Tohtori Hynek oli sitä mieltä, että vieraat ulkoavaruudesta eivät laskeutuisi suolle. Miksi laskeutuisivat?

Sheriffi Douglas J. Harveyn vastaus

Harvey sanoi tänään, että hänen reaktionsa Hynekin analyysiä kohtaan on ollut ”skeptinen”. Hän sanoi, että ”minä uskon miesteni nähneen taivaalla jonkintyyppisen kulkuneuvon”, lisäten vielä, että näitä havaintoja eivät tehneet pelkästään hänen miehensä, vaan myös poliisityön edustajat muista piirikunnista ja lukuisat kansalaiset. ”Kaikella kunnioituksella tohtori Hynekiä kohtaan, minä en ole valmis hyväksymään tätä heikkoa selitystä suomaasta peräisin olevasta kaasusta”, Harvey sanoi. Sheriffi sanoi myös, että Hynek sai torstai-iltana puhelinsoiton Washingtonista, jolla hänet määrättiin antamaan lausunto seuraavana päivänä. Harvey sanoi Hynekin kertoneen hänelle tuohon aikaan, että hän ei tiennyt mitä ne olivat.

Kuu tekee haarahyppyjä

Sheriffin apulaiset epäilivät Hynekin selityksiä, mutta eivät halunneet, että heitä lainataan heidän nimiään käyttäen. ”Tämä Kuu ja Venus -juttu on vaan liikaa uskottavaksi”, yksi apulaissheriffi sanoi. ”Mistä lähtien Kuu on käyttäytynyt kuin haarahyppyjen tekijä?”

Kuvateksti: Kuvahaun tulos käytetyllä sanalla jumping jack, haarahyppy. Apulaissheriffi epäilee, että taivaalla ei ollut haarahyppyjä tekevä Kuu.

Ei voinut olla suokaasua

Muut jotka tutkivat havaintoja Frank Mannorin suolla, sanoivat, että heidän näkemänsä kapineet ”eivät voineet olla suokaasua”. Dexterin kylän poliisipäällikkö Robert Taylor, joka oli Mannorin maatilalla piakkoin sen jälkeen kun ”laskeutumisesta” oli ilmoitettu, sanoi ettei hän tiennyt mikä hänen näkemänsä oli, ”mutta suokaasua se ei ollut”.

”Meneillään on jotain mistä ihmiset eivät tiedä”

Frank Mannorin rouva sanoi, että hän ajattelee Hynekin olevan ”täysin väärässä”. ”Minä en ole professori, enkä yhtä koulutettu kuin hän, mutta tuo selitys ei ole oikein”, rouva Mannor sanoi. Rouva Mannor vakuutti kodistaan 10600 McGuiness Road -tieltä, Dexterin kunnan maaseudulta, että hänen miehensä ja poikansa, Ronald, ”eivät valehtelisi”. ”Minä näin sen, ja mieheni ja poikani näkivät sen”, rouva Mannor sanoi. ”Arvelen, että meneillään on jotain mistä ihmiset eivät tiedä. Minua pelottaa. Haluan pakata ja muuttaa pois.”

Frank Mannor: ”Silmissäni ei ole mitään vikaa”

Mannor oli aivan yhtä kiivastunut Hynekin antamasta selityksestä. ”Silmissäni ei ole mitään vikaa”, Mannor sanoi. ”Ja pojallani on 20-20 näkö. Emme voi olla molemmat väärässä.”

Katkeroitunut William Van Horn

Van Horn, joka tuojotti liikkuvia esineitä kiikareilla Hillsdalen yliopiston tyttöjen asuntolasta yli kolmen tunnin ajan, oli Hynekin lausunnoista katkera. ”Tähän ei liittynyt valoammuksia”, hän vakuutti. ”Arvelen pystyväni kumoamaan Hynekin muutamassa viikossa. En myöskään perustanut hänen tutkimusmetodeistaan.”

Milton M. Ferguson: ”Ilmavoimat tulee joutumaan ongelmiin…”

Hillsdalen yliopiston sidosryhmäsuhteiden johtaja Milton M. Ferguson sanoi, että hän oli keskustellut naisten dekaani Kelly Hearnin ja naisopiskelijoiden kanssa heidän havainnoistaan. Hän antoi vahvaa tukea Van Hornin kritiikille, joka koski Hynekin lehdistötilaisuudessa antamia lausuntoja. ”Se mitä nämä ihmiset näkivät, ei muistuttanut ulkonäöltään raketteja tai valoammuksia”, Ferguson sanoi. ”Minä en tiedä mikä se oli, eivätkä tiedä sen nähneet ihmisetkään, mutta tässä yritetään selittää sitä mielivaltaisesti. Ilmavoimat tulle joutumaan ongelmiin jatkaessaan tällä tiellä. Tämä vaikuttaa valkopesulta.”

Kuvateksti: Hillsdalen yliopiston sidosryhmäjohtaja Milton M. Ferguson oli vuonna 1966 sitä mieltä, että Yhdysvaltain ilmavoimat tulee joutumaan ongelmiin valitsemallaan tiellä.

Samaan aikaan Geddes Road -tiellä

Samaan aikaan sanaharkan myrskytessä, selonteot tunnistamattomista lentävistä esineistä jatkuivat Washtenawin piirikunnassa. Viime yönä sheriffin apulaiset käsittelivät neljä havaintoraporttia tunnin aikana, mukaanlukien yhden 40:ltä Concordian yliopiston opiskelijalta läheltä heidän Geddes Road -tiellä sijaitsevaa kampustaan. Opiskelijat sanoivat nähneensä klo 20:30 suuren hehkuvan esineen suuntaavan taivaalla etelään.

Hetkeä myöhemmin Shirley Hieber Salinesta raportoi toisesta esineestä, jossa oli pyörivät valot. Hän sanoi nähneensä sen leijumassa Lurie Terracen yllä Ann Arborissa W. Huron Street -kadulla.

Pitkulainen esine

James Zerbi 270 Clubview Drivelta Ypsilantista sanoi, että hän näki pitkulaisen esineen lentävän etelään Washtenawin maalaisklubin yli Packard Road -tiellä. Vähän aikaa myöhemmin omituisista lentävistä esineistä ilmoitettiin läheltä Salinea ja I-94:n yltä Zeeb Road -tieltä. Apulaissheriffit sanoivat, että eivät löytäneet mitään tarkistettuaan alueet.

Sanomalehtiartikkelin kuva: Tunnistettu ei-lentäväksi esineeksi

Sanomalehtiartikkelin kuvateksti: Uutistoimittaja ojensi tämän kuvan tohtori J. Allen Hynekille, Northwesternin yliopiston astrofyysikolle, ja kysyi oliko se ”lentävä lautanen”. Hynek kuvaili sitä ”kananpoikasten syöttölaitteeksi”. Hän piti lehdistötilaisuuden eilen iltapäivällä Detroitissa raportoidakseen tuloksistaan tunnistamattomien lentävien esineiden havainnoista Michiganissa, mukaanlukien Washtenawin piirikunnassa. Hän sanoi, että nähdyt esineet olivat luultavasti seurausta suokaasusta.

Kuvateksti: Astrofyysikko J. Allen Hynekille lehdistötilaisuudessa ojennettu kuva, jossa on hänen mukaansa ”kananpoikasten syöttölaite”. ”Nähdyt esineet olivat luultavasti seurausta suokaasusta.”

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

UFOT: Onko Michigan ensisijainen laskeutumispaikka matkailijoille toisista maailmoista?

Ann Arbor News -sanomalehti, tammikuun 5. päivä, 1996

Juttu: Anne Beebe, kuvataide: Glenda Haut, uutisten erikoiskirjoittaja, henkilöstötaiteilija

Charles Silva

Miten lausutaan ”Say-leen”? Charles Silva turvautui pehmeällä espanjalaisella aksentillaan yleisöönsä. ”Saline”, vastasi moni ääni parrasvalojen toiselta puolelta Marquis-teatterissa Northvillessä. Kun tuohon lausumiskysymykseen oli vastattu, Silva selitti rauhallisesti, että Washtenawin piirikunnan tasokkaan kaupungin laitamilla, vain viisi mailia [8 kilometriä] Ann Arborin lounaispuolella, saattaa sijaita maapallon ulkopuolisten alusten tukikohta. Silva on ”David”, meedio ja näyttelijär Shirley MacLainen henkinen mentori hänen menestyskirjastaan ”Out on a Limb”. [Linkki: Kongressiedustaja Dennis Kucinich, näittekö ufon? (Shirley MacLaine)]

Isotjärvet (Great Lakes) ja vesi

Silva itse asiassa selitti myöhemmässä The Ann Arbor Newsille antamassaan haastattelussa, että avaruusolennot pyrkivät hakeutumaan Great Lakesin seudulle. Ei siksi että painovoimalla olisi sananmukaisesti mitään tekemistä sen kanssa. Jotkut jotka uskovat tunnistamattomien lentävien esineiden (UFO) olevan aluksia toisesta maailmasta, sanovat veden saattavan olla se houkutus, joka tuo muukalaisoleskelijat Michiganiin.

Kuvateksti: Great Lakes, ”Isotjärvet”. Järvissä riittää vettä. Isotjärvet muodostavat yhdessä maailman suurimman sulan makean veden keskittymän. [Linkki Wikipedia: Isotjärvet, Great Lakes]

Metafyysinen tutkimusorganisaatio

Silva puhui noin 150 henkilölle työpajassa, jonka oli sponsoroinut Gilchrist-ryhmä, metafyysinen tutkimusorganisaatio, joka pitää majaansa New Yorkissa ja Detroitissa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun hän paljasti julkisesti olevansa arvoituksellinen ”David” MacLainen kirjasta, se opas, joka opetti näyttelijätärtä toisista maailmoista tulevista vierailijoista, ja esitteli hänelle muita metafyysisiä ilmiöitä.

Ufojen tukikohta

Silva sanoi, että hänen tietonsa Salinessa mahdollisesti sijaitsevasta ufojen tukikohdasta perustui kaupungin asukkaan hänelle antamaan informaatioon. Asukas pyysi, että hänen nimeäään ei käytettäisi uutisartikkelissa. Yksi ufologian teoria on, että avaruusalukset palaavat entisille laskeutumispaikoilleen vakiintuneiden energiakuilujen tai energiakanavien kautta, jotka ovat satunnaiselle havainnoijalle näkymättömiä. Silva kertoi uutisille, että hän arvelee Ann Arborin lähialueilla olevan lukuisia tuollaisia potentiaalisia sijaintipaikkoja.

Astraalitaso ja meditaatio

Meedio sanoi, että hän on vastaanottanut vahvistuksen Michiganin alttiudelle maapallon ulkopuoliselle älylle (ETI) hänen jatkuvasta viestinnästään syvässä meditaatiotilassa toisten entiteettien kanssa paikassa, josta hän käyttää nimitystä ”astraalitaso”. Maallikkoja varten Silva vertasi astraaliviestintää ”hallittuun unelmointiin”. Meediopiireissä astraaliprojektioon viitataan myös nimityksellä ”kehon ulkopuolella” matkustaminen. [Linkki: Robert Bruce: Hallittu kehostapoistuminen – älä tee näitä virheitä]

Kuvateksti: Charles Silva kertoo viestineensä ”toisten entiteettien kanssa meditaatiotilassa astraalitasolla”.

Ufotutkimusorganisaatiot

Yhdysvaltain valtiovalta ei tutki enää virallisesti ufoja, joten uutistoimittajat ottivat yhteyttä kolmeen yksityiseen organisatioon, Michiganin Mutual UFO Networkiin (MUFON), Tucsonissa Arizonassa sijaitsevaan Aerial Phenomena Research Organizationiin (”ilmailmiöiden tutkimusorganisaatio”) ja Evanstonissa Illinoisissa sijaitsevaan Advanced Center for UFO Studies orginasaatioon (”Edistyksellinen ufotutkimuskeskus”), saadakseen arvion Michiganin sijoittumisesta ufohavaintojen listalla.

Hot, hot

Ufojen tilastotiede on kaikkien kolmen yksityisen vapaaehtoisen organisaation mukaan vaikeasti tavoitettavissa olevaa. Kun huomioidaan, että 85 – 90 prosenttia kaikista raportoiduista havainnoista määritetään lopulta tunnetuiksi luonnollisiksi ilmiöiksi, ”me emme ole niinkään kiinnostuneita lukumäärästä, vaan havainnon sisällöstä”, selitti Tucsonin ryhmän puhemies Bob Marsland. ”Ajoittain eri osista Yhdysvaltoja tulee kuumia”, mitä havaintoihin tulee, hän lisäsi.

MUFON

Paikallisen ufologit – ufoja tutkivat henkilöt – poikkeavat käsityksissään kontaktien intensiivisyydestä Michiganissa, erityisesti osavaltion kaakkoisosassa. Kansainvälisen MUFON-organisaation paikallinen ja osavaltion johtaja Dan Wright sanoo, että Michigan on suunnilleen ihannetuloksessa raportoiduissa ufohavainnoissa ja Maan ulkopuolisissa kontakteissa. Läntisellä pallonpuoliskolla on kuitenkin suhteellisen suuret määrät raportoituja havaintoja verrattuna planeetan itäiseen pallonpuoliskoon, hän havaitsee. [Linkki: MUFON]

Bermudan kolmio on ”tylsä” Michiganiin verrattuna

Michiganin itäisen yliopiston sosiologian professori ja Northwesternin yliopiston ufotutkimusten keskuksen konsultti Ron Westrum sanoo, että Bermudan kolmio on ”tylsä” verrattuna ufohavaintoihin ja siihen liittyviin ilmiöihin Michiganissa. [Linkki Wikipedia: Bermudan kolmio]

Toisistaan riippumatta, Wright tutkii mahdollista Michiganin pinnanmuotojen ja ufojen välistä yhteyttä, kun taas Gilchristin johtaja Robert Flower kirjoittaa matematiikkaan perustuvaa kirjaa, jossa ehdotetaan energiameridiaanien (”kierrelinjat” Gilchristin metafysiikassa) olevan tärkeitä määrääviä tekijöitä epätavallisten tai ”säännöttömien” aktiviteettien tasoille. Hän ehdottaa, että vesi johtavana vaikuttavana aineena tuolle energialle, saattaa vaikuttaa logaritmisesti sen tasoihin.

Wright painottaa, että hän ei ole metafysiikan opiskelija, vaan lähestyy ufologiaa aineellisten luonnollisten ilmiöiden tutkimisen kautta.

Kuvateksti: Ron Westrumin sanomalehtiartikkelissa mainitseman Bermudan kolmion sijainti kartalla.

Frank Mannorin maatila, 20.3.1966

Jos ei lukumäärältään, niin Michigan on ehdottomasti listoilla mitä tulee raportoitujen kontaktien laatuun, Wright viittaa. Yksi kaikkein eniten julkisuutta saanut tapaus Michiganin ufologiassa sattui maaliskuun 20. päivänä vuonna 1966 Frank Mannorin maatilalla hieman Dexterin pohjoispuolella. Mannor ja hänen poikansa näkivät sen minkä he kuvailivat olleen ruskea pallo, jonka pinnalla oli ”tikattu efekti”, ja jossa oli värikkäitä vilkkuvia valoja. Mannorin maiden yllä leijaillut alus katosi ja ilmestyi sitten uudelleen näkyviin noin 500 jalan [152 metrin] etäisyydellä Mannorista ja hänen silloin 18-vuotiaasta pojastaan Ronaldista.

Frank Mannorin naapuri Robert Wagner

Naapuri, Robert Wagner, vahvisti Mannorin havainnon. Tuona yönä lähiseudulla ufon ilmoitti nähneensä myös kaksi Washtenawin piirikunnan sheriffin apulaista, kaksi etsivää ja poliisi Dexterista ja Chelseasta.

Kuvateksti: Maailman suurimman järvikompleksin ympäröimän Michiganin osavaltion sijainti kartalla. [Linkki Wikipedia: Michigan]

Tiukassa muodostelmassa lentäneet ufot

Washtenawin piirikunnan sheriffin apulaiset raportoivat kuusi päivää ennen Mannorin tapausta neljästä ufosta, jotka lensivät ”tiukassa muodostelmassa” Waters Road -tien yllä Liman kunnassa Ann Arborin länsipuolella. Viisi muuta poliisin edustajaa vahvisti yksittäisen esineen havainnon. Samana yönä Mt. Clemensissä Detroitin koillispuolella sijaitsevan Selfridgen lentotukikohdan ilmavoimien henkilöstö näki neljän ufon ryhmän paljaalla silmällä, mutta ei tutkassa. Tukikohdan puhemies kertoi uutistoimittajalle, että alueella ei lentänyt havaintojen aikaan ilmavoimien aluksia.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

”He näkivät jotain”, entinen sheriffi sanoo vuoden 1966 uforaportista

TOIMITTAJAN HUOMAUTUS: Tämä on osa juttusarjaa, jossa muistellaan 1900-lukua.

Kirjoittaja: Susan L. Oppat, uutishenkilöstön reportteri, 4.10.1999

Entinen sheriffi tuhahtaa

Milloin uskot täsmälleen Yhdysvaltain ilmavoimien astrofysiikan asiantuntijaa? Ennen vai jälkeen pomolta tulleen pikaisen puhelinsoiton? Entisellä Washtenawin piirikunnan sheriffillä Douglas Harveyllä on melko ratkaiseva mielipide tuosta. Ja hän tuhahtaa sen sanoessaan.

20.3.1966

Yli 33 vuotta sitten, maaliskuun 20. päivänä vuonna 1966, mies Dexteristä ja hänen poikansa, kaksi Washtenawin piirikunnan sheriffin apulaista ja poliisi näkivät yötaivaalla jotain. Harvey, joka tunsi Frank Mannorin ja hänen tuolloin 18-vuotiaan poikansa Ronin, apulaissheriffit ja poliisin, uskoi heitä silloin, ja uskoo heitä nykyäänkin. Kukaan heistä ei loppujen lopuksi koskaan väittänyt tietävänsä varsinaisesti mitä he näkivät. He vain tiesivät nähneensä sen.

Jos olisit ollut paikalla sinä päivänä…

”Se oli hyvämaineinen perhe, ei sellainen joka olisi tarvinnut julkisuutta, osakseen saamaansa häirintää, ja sitä että ihmiset nimittelivät heitä sekopäiksi”, Harvey sanoi. ”Jos olisit ollut paikalla sinä päivänä, mieleesi ei olisi jäänyt epäilyksiä. Ne ihmiset olivat peloissaan”, hän sanoi. ”Minä en ole juonut mitään. Se pelotti minua. Anna minulle vastauksia. Mikä pellollani oli?” ”Heidän koko perheensä, lapset koulussa, saivat todellisen läksytyksen”, Harvey sanoi.

Nortwesternin yliopiston astrofyysikko

Harveyyn otti yhteyttä professori J. Allen Hynek, Nortwesternin yliopiston astrofyysikko, joka konsultoi asevoimia. Hynek istui alas Harveyn toimistoon ja sanoi hänelle, ettei tiennyt mikä se oli ollut. ”Sanoin, että ne ihmiset olivat nähneet jotain”, Harvey kertoi. Hän sanoi, että ”mielessäni ei ole epäilyksiä, me perehdymme tähän”.

”Sitten Hynek sai toimistooni puhelinsoiton Washingtonista. Seuraavana päivänä hän julkisti lehdistölle, että se oli ollut suokaasua.” Tuossa vaiheessa Harvey pääsee siihen vaiheeseen kertomusta, jossa hän tuhahtaa. Mannor, joka kuoli vuonna 1983, ei myöskään koskaan ajatellut sen olleen suokaasua.

Kuvateksti: Entinen sheriffi Douglas Harvey kertoo J. Allen Hynekin saaneen hänen toimistoonsa puhelinsoiton Washingtonista, jonka jälkeen tämä ilmoitti lehdistölle seuraavana päivänä, että kyseessä oli ollut suokaasu.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Alueen ufoa seurasivat ongelmat

Ann Arbor News -sanomalehti, 21.4.1966

Outo pyramidinmuotoinen esine

DEXTER – Mitä tahansa Frank Mannor, 47, ja hänen perheensä näkivätkään täällä vuokratun maatalonsa lähellä viime kuussa, he eivät ole koko asiasta kovinkaan iloisia. Kuukausi sitten keskiviikkona Mannor ilmoitti nähneensä talonsa takana suomaalla oudon pyramidinmuotoisen esineen, jossa oli punaisia, sinisiä ja valkoisia valoja. Hänen 19-vuotias poikansa Ronald ja hänen vaimonsa Leona näkivät myös jotain.

Ilmavoimien tutkimus

Heidän raporttinsa, ensimmäsiten satojen tuollaisten Michiganista saatujen raporttien joukossa, käynnisti ilmavoimien tutkimuksen sillä tutkimustulokselle, että se mitä useimmat ihmiset olivat luultavasti nähneet, oli harvinainen suokaasuilmiö. Mutta Mannorit eivät hyväksy tätä selitystä vieläkään. He uskovat yhä, että he näkivät jotain muuta – mutta mitä, he eivät tiedä. Mannor sanoi keskiviikkona, että hän ei ole havainnut enää lisää valoja tuon yön jälkeen. ”Täällä on kuitenkin ollut muiden ihmisten tekemiä havaintoja”, hän sanoi. ”He eivät vain raportoi niistä nähtyään mitä meille tapahtui.”

Haulikko jokaisessa huoneessa

Se mitä Mannoreille tapahtui – ja vaivaa heitä yhä – on tulva uteliaita etsijöitä, jotka vaelsivat alueelle siinä toivossa, että hekin näkisivät jotain. ”Heitä on täällä yhä pari kertaa viiikossa, joskus klo 2 tai 3 aamuyöllä”, hän sanoi. ”Suurimmaksi osaksi kyseessä on autolasteittain penskoja, jotka ajelevat ympäriinsä tai parkkeeraavat talon lähelle.”

Mannor sanoi, että eräänä yönä jotkut hiiviskelijät kiipesivät talon toisen kerroksen katolle käyttäen tikapuita, jotka oli jätetty nojaamaan vasten seinää. ”Tyttäreni kirkui, luulin hänen näkevän painajaisia. Mutta hänen äitinsä meni makuuhuoneeseen ja kuuli myös heidän ryömivän ympäri kattoa”, hän muisteli. Tuon seurauksena on valmistautunut tunkeilijoiden varalle. ”Teidän on papasta uskoa”, hän sanoi, ”minulla on haulikko jokaisessa huoneessa.”

”Näytti kahdelta vastakkain asetetulta lautaselta”

Siitä saakka kun Mannorit ja muut kertoivat nähneensä outoja esineitä, on ollut raportteja arvoituksellisista valoista ja lentävistä lautasista toisaalla ympäri osavaltiota ja valtiota. Pelkästään jo tällä viikolla apulaissheriffi kertoi jahdanneensa tunnistamatonta lentävää esinettä Ohiosta Pensylvaniaan. Sadat ihmiset molemmissa osavaltioissa raportoivat nähneensä esineen, josta useimmat olivat yhtä mieltä, että se näytti kahdelta vastakkain asetetulta lautaselta.

Samana päivänä kolme kunnan työntekijää ja poliisimies näkivät läntisessä Michiganissa, sen minkä he sanoivat olleen ”hot dogin” muotoinen esine. Nämä havainnot tapahtuivat pimeinä tunteina. Yleisen suuttumuksen alettua kuukausi sitten, raportoituja päiväsaikaan tehtyjä näköhavaintoja ei ole enää ollut.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla hot dog, nakkisämpylä. Kolme kunnan työntekijää ja poliisi olivat nähneet hot dogin muotoisen esineen.

J. Allen Hynek: ”Mysteeri on kutinaa, jota pitäisi raapia”

Toistuvista ja yhtämittaisista raporteista johtuen ilmavoimat on ilmoittanut kongressille, että se nimeää tieteilijöiden paneelin tutkimaan niitä syvällisesti.

Nortwesternin yliopiston astrofyysikko ja ilmavoimien tieteellinen konsultti J. Allen Hynek kannusti juuri tuollaiseen tutkimukseen otettuaan selkoa Mannorin ja muiden havainnoista Michiganissa.

”Minä olen suositellut… että pätevät tieteilijät tutkivat kaikessa hiljaisuudessa sellaisia tapauksia, joissa luotettavilta ihmisiltä tuleva todistusaineisto vaikuttaa oikeuttavan sellaisen tutkimuksen. Tuollaisista tapauksista saattaa olla tieteelle paljon potentiaalista arvoa.”

”Me tiedämme aineellisesta maailmasta paljon enemmän vuonna 1966 kuin tiesimme vuonna 1866 – mutta samaan hengenvetoon sanoen, ihmiset vuonna 2066 saattavat pitää meitä erittäin epäpätevinä tieteellisen tietomme osalta”, Hynek sanoi. ”Minä en pidä mysteereistä”, Hynek kertoi Associated Press -uutistoimistolle tällä viikolla. ”Mysteeri on kutinaa, jota pitäisi raapia.”

Kuvateksti: Yhdysvaltain ilmavoimien konsultti ja astrofyysikko J. Allen Hynek ei pitänyt vuonna 1966 kutisevasta mysteeristä, sitä olisi joutunut raapimaan.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Sheriffintoimisto hukkuu ”lautas”-teorioihin

Ann Arbor News -sanomalehti, 31.3.1966

Kirjoittaja: William B. Treml

Intohimoiset puolustajat ja pilkkaavat vastustajat

Mitä viimeaikainen tunnistamattomien lentävien esineiden raporttien suma on tuonut Washtenawin piirikuntaan kovasti pidetyn keskustelunaiheen lisäksi? No, ainakin yhtenä asiana se on tuonut postia, puhelinsoittoja, henkilökohtaisia vierailuja ja sekopäisiä teorioita. Ne tulevat intohimoisilta ”puolustajilta” (”Nämä ovat vierailijoita ulkoavaruudesta!”) ja pilkaavilta vastustajilta (”Ei mitään muuta kuin ylivilkasta mielikuvitusta!”).

Sheriffi Douglas J. Harveyn toimisto saa postia

Sheriffi Douglas J. Harvey, jonka yksikkö aloitti koko jutun, kun kaksi hänen apulaissheriffiään teki ensimmäisen havainnon aikaisin aamulla 14. maaliskuuta, saa joka päivä kasapäin postia. Niin saa myös uutistoimitus. Posti tuo käsintehtyjä piirustuksia ufoista – vakavasti otettavia ja muunlaisia – selostuksia teorioista ja esitettyjä todisteita siitä, että ”lautaset” ovat toiselta planeetalta. Sama posti tuo myös vihaista ryöpytystä, jossa vaaditaan, että Harveyn on ”tehtävä näistä lautasista välittömästi loppu”, ja sarkastisia huomautuksia kylmäkiskoisesti suhtautuvilta tieteentekijöiltä, jotkä sättivät lehdistöä ”tämän farssin edistämisestä raportit julkaisemalla”. Sheriffin on ollut pakko luoda alaosasto ”lautas”-raporttiarkistoonsa säilyttääkseen erilaiset valitukset ja ”ratkaisuehdotukset” mysteerin ratkaisemiseksi.

Viulunsoittaja tiellä

Tuohon arkistoon meni muutama päivä sitten raportti miehestä, jonka oli nähty kävelevän edestakaisin maaseudun tiellä lähellä paikkaa, jossa UFO oli nähty. Mies soitti raivokkaasti viulua, apulaissheriffit selittivät. Kun häneltä kysyttiin asiasta, hän kertoi poliiseille, että hänen viulunsa sävelet oli suunniteltu houkuttelemaan lentäviä lautasia operoivia olentoja ja tuomaan heidät Maahan. Yöllinen viulisti määrättiin menemään kotiin.

Kuvateksti: Raivokkaasti öisellä maalaistiellä viulua soittanut ja lentäviä lautasia houkutellut mies määrättiin menemään kotiin.

Vain laskeutumiseen reagoidaan

Apulaissheriffit eivät lähde enää kiitämään raportoidulle havaintopaikalle. He vastaavat kutsuun nyt ainoastaan sen jälkeen jos on otettu vastaan raportti esineen laskeutumisesta. Mutta muutama päivä sitten he viilettivät Pittsfieldin kuntaan, jossa mies sanoi punaista ja vihreää sisältävän esineen olevan laskeutumassa. Kun poliisit saapuivat, he katselivat tarkoin korkealla ilmassa olevia punaista ja vihreää laatikkoleijaa, palasivat autoonsa ja jatkoivat partiointiaan.

Kun aika on kypsä ja sää lämpenee

Jotkut henkilöt, jotka väittävät olleensa kontaktissa ufoja miehittäviin ulkoavaruuden olentoihin, ovat luvanneet Harveylle yhteyden ”pikkuihmisiin” sitten kun aika on kypsä. Toiset kertovat hänelle, että lautasten kuljettajat eivät laskeudu ennen sään lämpenemistä.

Kaikkein eriskummallisin selonteko

Ehkä kaikkein eriskummallisin selonteko viestintäyhteydestä Maasta avaruusotuksiin on viimeaikaisessa Miamissa Floridassa julkaistussa lehtisessä nimeltä ”Mark-Age Inform-Nations”. Esittelylehtisessä luetellaan tapahtumat läpi maaliskuun, mukaanlukien Dexterin kunnasta ja koko Washtenawin piirikunnasta raportoidut näköhavainnot. Kirjoittaja ylisti ”tehokasta, tosiasioihin perustuvaa, rehellistä” havaintojen reportaasia ja tarjosi paikallisille ”lautasille” selityksen:

”Yolanda vastaanotti säännöllisessä keskipäivän voimaannuttamisprojektin rukoussessiossaan sellaista informaatiota, että Maan ilmakehän yläpuolella oli sijoittuneena viisi emäalusta. Ne eivät olleet saaneet ohjeita jatkotoimenpiteisiin, mutta odottelivat mahdollisuutta sellaiseen.”

Hillsdalen yliopiston havaintojen jälkeen…

Viikko sitten tapahtuneiden Hillsdalen yliopiston havaintojen jälkeen ”Yolanda” vastaanotti lisää viestejä avaruudesta, lehtisessä huomautetaan. Hän pystyi ”näkemään selvänäköisesti” viestien lähettäjän, joka oli hänen selontekonsa mukaan ”pukeutunut täysvalkoiseen avaruuspukuun, tavalliseen yksiosaiseen hyppyasuun, jota hän on nähnyt niiden usein pitävän. Tällä kertaa pää oli peitetty kokonaan, lukuunottamatta kasvojen kohdalla ollutta aukkoa hengityskoneelle.”

Pilailijat

Pilailijat jatkavat jo ennestään hämmentävän ongelman sotkemista ilmestyen ajoittain ilmapalloihin kiinnitettyine maantielle tarkoitettuine valoammuksineen, ”kotitekoisine lautasineen” ja vilkkuvine värikkäine taskulamppuineen.

Kuvateksti: ”Pilailijat jatkavat jo ennestään hämmentävän ongelman sotkemista.”

Yliopiston oppilaskunnan ”avaruussatama”

Yliopiston oppilaskunnan jäsenet osallistuivat asioihin äskettäin pystyttämällä ”avaruussataman” talonsa etunurmikolle. ”Satamassa” oli ”tullaustoimisto” ja miellyttävät tuolit avaruusotuksien käytettäviksi sillä aikaa kun he odottelevat maallisen pykäläviidakkonsa selviämistä.

”Ufopoliisi” Rolland J. Gainsley

Vaikka suurin osa ”lautasten” näköhavaintoja koskevasta postista löytääkin tiensä seudun vankilaan ja Harveyn toimistoon, niin osa siitä toimitetaan Ann Arborin poliisipäällikkö Rolland J. Gainsleylle. Hän toi äskettäin sheriffille kourallisen kirjeitä, jotka oli osoitettu ”lentävien lautasten komennuksen johtajalle”, ”ufopoliisille” ja ”esineiden tutkijoille”.

Kansalaisten teoriat

Kansalaisten teoriat siitä mitä lentävät esineet tosiasiassa ovat, vaihtelee paljon. Yhden uskomuksen ilmaisi äskettäin Manchesterin alueelta oleva mies, joka oli nähnyt ja raportoinut ufosta viime syksynä. Hän sanoi näkemäänsä pohdittuaan, että hän päätteli sen olleen Yhdysvaltain ilmavoimien omistama ja käyttämä kulkuneuvo. Mutta viimeisen kahden viikon aikana raportoidut kymmenet tapaukset ovat muuttaneet hänen mielensä. ”Jos nämä olisivat ilmavoimien esineitä, joita he yrittävät pitää salassa, niin kaikkien näiden havaintojen jälkeen vaikuttaisi loogiselta, että he olisivat päättäneet laittaa ne autotalliin joksikin aikaa – olisivat ottaneet ne täysin pois liikenteestä”, paikallinen asukas sanoo. ”Mutta koska raportoitujen havaintojen määrä kasvaa, minusta tuntuu varmalta, että ilmavoimat ei määrää niitä lentokieltoon yksinkertaisesti siksi, että se ei pysty – nämä kapineet eivät ole meidän.”

Havaintosarjan vaikutus tiedotusvälineisiin

Täällä tehty havaintosarja on ilmeisesti kaapannut kansakunnan mielikuvituksen hallintaansa. Alue ja raportit ovat yksityiskohtaisten artikkeleiden aiheena kansallisissa aikakauslehdissä, ja sanomalehdet kautta maan ovat julkaisseet pääkirjoituksia ja kommentteja tilanteesta. Radio ja televisio ovat ottaneet uutisnäkökulmasta hyödyn irti nauhoitteilla – äänitteillä, filmatuilla osioilla ja tärkeimpien osallisina olleiden haastatteluilla.

Tähän päivään mennessä näköhavaintojen selontekoja sisältävistä uutistemme painoksista on pyydetty kopioita 50 kaupungista 23 osavaltiosta. Luultavasti kauimpaa tullut pyyntö oli Melbournessa Australiassa sijaitsevalta julkaisulta tullut kirje. ”Lähettäkää meille kaikki mitä teillä niistä ufoistanne on”, kirjeessä sanottiin.

Kuvateksti: Ufon laskeutuminen Frank Mannorin maatilalle ja Michiganin ufohavainnot huomioitiin kansallisissa tiedotusvälineissä Yhdysvalloissa vuonna 1966.

Ufon laskeutumispaikka

Ja vaikka raportoidusta ufon ”lakeutumisesta” Frank Mannorin suolle Dexterin kuntaan on kulunut aikaa jo lähes kaksi viikkoa, niin ihmiset haluavat yhä ”nähdä missä se tapahtui”. Sheriffin apulaiset sanovat, että McGuiness Road -tiellä sijaitsevaa Mannorin maatilaa ympäröivät kapeat mutaiset tiet ovat usein tukossa nähtävyyksien katselijoilla täytetyistä autoista, he haluvat nähdä ”lautasen” laskeutumispaikan.

Mannor itse sanoo, että vierailijat ”vaikuttavat ajattelevan, että he pystyvät pakottamaan yhden alas taivaalta lukumäärän voimalla”. Apulaissheriffit ovat yhtä mieltä siitä, että lukuisat motoristit parkkeeraavat Mannorin kotiin vievälle tielle ja viipyvät siellä ”tunteja” tutkiskellessaan levottomina taivasta.

Haulikon laukaus taivaalle

Ilkivallantekijät ryntäävät ajoittain Mannorin maatilalle, mutta äskettäin puoli tusinaa teiniä perääntyi sekasortoisesti alueelta sen jälkeen kun haulikon laukaus oli ammuttu yötaivaalle. Poliisin myöhemmin tavoittamat nuoret myönsivät kuljeskelleensa Mannorin maatilalla ilman hyvää syytä.

Kuvateksti: Frank Mannorille alkoi olla vaivaa ihmisistä, jotka halusivat nähdä ufon laskeutumispaikan.

Mihin tämä kaikki päättyy?

Mihin tämä kaikki päättyy? Kukaan ei osaa todellakaan sanoa. Mutta Harvey puhuu luultavasti poliisien puolesta kaikkialla sanoessaan: ”Minä toivon vain, että joku ratkaisisi tämän asian tavalla tai toisella. Tästä on tullut nyt riesa ja vaiva. Tämä on häirinnyt poliisin suojelutehtävää ja saattanut monta vastuuntuntoista kansalaista kuilun partaalle. Tällä hetkellä tilanne on epäterve.”

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

”Lautas”-havainnot pysyvät järkähtämättömästi laantumattomina

Ann Arbor News -sanomalehti, 29.3.1966

Irvistelevät sheriffit ja poliisit

Poliisityötä tekevissä toimipisteissä irvisteltiin tänään Washtenawin piirikunnassa ja koko maassa ilmavoimien tunnistamattomien lentävien esineiden -ilmiölle antamalle ”suokaasua ja tähtiä” selitykselle, koska he pyörittelivät yli 50:tä uutta viime yönä ja varhain tänään vastaanotettua raporttia. Raporteista kuusitoista tehtiin Washtenawin piirikunnasta, joista yhteen liittyi puolitusinaa sheriffin virkamiestä ja Ann Arborin poliisimiestä, jotka olivat katselleet esinettä seutukunnan vankilan edestä W. Ann Street -kadulta.

Havaintoja yötaivaalta

Havainnoista raportoitiin paikallisesti kaupungin luoteispuolelta, Ann Arborin itäpuolen yltä, N. Territorial Road -tien yltä, läheltä Mast Road -tietä, Salinen läheltä, Manchesterin ulkopuolelta, läheltä Frank Mannorin maatilaa Dexterin kunnasta ja Huron River Driven yltä. Samaan aikaan poliisin toimipisteet Newarkista, Passaicista New Jerseystä, Pasadenasta ja San Marinosta Kaliforniasta, Las Vegasista Nevadasta, ja puolesta tusinaa Michiganin kaakkoista elinyhteisöä, raportoi uusista ja vaikuttavista esineiden näköhavainnoista yötaivaalla.

Kuvateksti: Poliisit tekivät vuonna 1966 havaintoja yötaivaalta.

Thomas A. Dorrance ja Stanley McFadden

”Tiedän, että se minkä näimme vankilan ulkopuolella tämä aamuna, ei ollut lentokone, tähti tai optinen harha”, sheriffin virkapuvussa ollut alikersantti Thomas A. Dorrance sanoi tänään. ”Se oli nopeampi kuin mikään ennen näkemäni ja liikehti helpommin kuin mikään meillä oleva lentokone.”

Dorrance oli määrätty tiskin taakse työtehtäviin seutukunnan vankilaan. Hän katsoi ulos vankilan etuovelta tänään klo 1:45 aamuyöllä, sen jälkeen kun kansalainen oli soittanut raportoidakseen oudosta valaistusta esineestä, joka lensi Ann Arborin luoteenpuoleisella alueella. Dorrance näki esineen ja juoksi välittömästi takaisin vankilan toimistoon, jossa tiskivirkailija Stanley McFadden työskenteli. McFadden meni ulos ja näki esineen myös, kuin myös lähistöllä kierroksellaan kävellyt Ann Arborin poliisilaitoksen järjestyspoliisi.

Luutnantti virkapuvussa

Virkapuvuissa olleet luutnantti Howard A. Zeck ja alikersantti Raymond Winters, molemmat kaupungin joukoista, kutsuttiin paikalle ja upseerit tutkivat esinettä vuorotellen kiikareilla yli 75 minuutin ajan. Upseerit sanoivat, että aluksi esineessä oli valkoinen valo läpi koko sen muodon, mutta he pystyivät näkemään punaisen valon, joka vaikutti oskilloivan esineen yläosassa. Koko muoto, punaista kupuvaloa lukuunottamatta, muuttui säännöllisesti valkoisesra vihreäksi ja sitten takaisin valkoiseksi, Dorrance ja muut upseerit sanoivat.

Matalaa siksak-lentoa

Esine lensi luoteistaivaalla siksak-kuvioita, korkeuksilla jotka vaikuttivat vaihtelevan 1000 – 2000 jalan välillä [305 – 610 metriä]. Se laskeutui nopeasti ja nousi nopeasti ja leijaili useita kertoja ilmassa, upseerit sanoivat.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos käytetyllä sanalla zig-zag pattern, siksak-kuvio.

Toinen esine ilmestyy

Klo 2:40 aamuyöllä, noin tunti sen jälkeen kun esine oli ensimmäisen kerran nähty, toinen muodoltaan ja valoltaan samanlainen esine ilmestyi ja lensi jonkin aikaa 45-asteen kulmassa suhteessa ensimmäiseen esineeseen, upseerit raportoivat. Apulaissheriffi Arthur Preston tiepartiosta N. Territorial Road -tien alueelta sanoi, että klo 14:56 puolenpäivän jälkeen esineet vaikuttivat ”sammuttavan valonsa”, vankilan luota katselleet upseerit vahvistivat tämän havainnon. Esineet eivät ilmestyneet uudelleen näkyviin.

Yön havainnot

Viimeyön paikalliset havainnot tulivat kahtena ajankohtana – ensimmäisestä raportoitiin klo 19:35, ja muut kestivät noin klo 22:30 saakka. Mistään ei raportoitu uudelleen ennen kuin vasta vähän ennen puoltayötä, jonka jälkeen puhelinsoitot jatkuivat lähes klo 4 aamuyöllä saakka.

Äänettömästi ”räjähtävä” valo

Yön ensimmäisestä havainnosta apulaissheriffeille kertoi 15-vuotias Jeff Wiltse Scion kunnasta kertoessaan nähneensä kirkkaan valkokeltaisen valon matkaavan suurella nopeudella pellon poikki lähellä N. Territorial Road -tietä Websterin kunnassa. Sitten ilmestyi suurempi valo ja ”räjähti”, mutta ääntä ei kuulunut, Wiltse sanoi. Samantyyppisestä äänettömästä ”räjähdyksestä” raportoitiin kaksi yötä sitten Pohjois-Carolinasta.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla explosive light, räjähtävä valo. Kuva ei liity tapaukseen.

Richard Sober

Hieman Wiltsen tapauksen jälkeen virkaatekevä apulaissheriffi Richard Sober 2511 Pittsfield Boulevardilta, joka ei ollut viime yönä työvuorossa, raportoi että hän ja 30 naapuria Pitsfieldin kylän alueelta olivat katselleet jonkin aikaa matalalla lentänyttä esinettä. Muita raportteja tuli samaan aikaan Green Road -tieltä, Huron River Driveltä, Werkner Road -tieltä ja Stone School Road -tieltä.

Jack Bingham Jr.

Jack Binghan Jr., 14, 2609 Lillian Road -tieltä, itäpuolelta, keroi apulaissheriffeille nähneensä esineen kiväärin kiikaritähteimen läpi, ja että esine teki siksakkia hurjilla nopeuksilla. Hänen äitinsä vahvisti havainnon.

Wilfred Swiecki

East Quadranglessa asuva U-M-opiskelija Wilfred Swiecki sanoi, että hän näki esineen 500 jalkaa [152 metriä] maanpinnan yläpuolella Huron River Drivellä Superiorin kunnassa klo 23. Swiecki sanoi, että esine muuttui kiikareilla katsoessa valkoisesta kirkkaan oranssiksi.

Frank Mannor

Useita havaintoja raportoitiin läheltä Frank Mannorin 10600 McGuiness Road -tiellä sijaitsevaa maatilaa Dexterin kunnasta, jossa esine raportoidusti teki lyhyen laskeutumisen yli viikko sitten. Mannor, joka on halveksinut ilmavoimien hänen näkemälleen antamaa ”suokaasu”-selitystä, sanoi eilen illalla, että hän oli ollut mukana maavoimien liikkeissä toisen maailmansodan aikana puolessa tusinaa etelän osavaltioita, ”joissa on oikeita soita”. ”Minä tiedän miltä suokaasu näyttää”, Mannor vakuutti. ”Minä olen nähnyt sitä Louisianassa, Teksasissa, Georgiassa ja Alabamassa. Se mitä minä ja poikani näimme sinä yönä ei ollut mitenkään suokaasua.”

”Yksi esineistä leijaili partioauton yläpuolella”

Portage Lake -järveltä ja Salinen yltä vastaanotettiin tänään puolenyön jälkeen ja klo 3:35 aamuyöllä raportteja eriskummallisista lentävistä esineistä. Järjestyspoliisi Robert Hunawill Dexterin poliisista sanoi, että hän näki säihkyvän esineen lentävän lounaaseen kylän yli. Mannorin havaintojen yönä Hunawill sanoi, että yksi esineistä leijaili hänen McGuiness Road -tielle parkkeeratun partioautonsa yllä.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla 1960´s policecar, 1960-luvun poliisiauto.

Sheriffin puhelin soi jatkuvasti

Sheriffi Douglas J. Harvey, jonka puhelin soi jatkuvasti tiedotusvälineiltä, tähtitieteilijöiltä, tieteentekijöiltä ja uteliailta kansalaisilta tulevien kyselyjen vuoksi, on antanut määräyksen, että hänen partioautojensa ei pidä ”jahdata lautasia”. ”Me olemme saatavilla, jos tulee todellinen raportti laskeutumisesta tai jos joku vaikuttaa olevan vaarassa”, sheriffi sanoi. ”Lisäksi, tiellä olevat partioautomme raportoivat mistä tahansa epätavallisista tapahtumista. Mutta me emme lähde kiitämään katsomaan jokaista havaintopaikkaa. Tavallinen normaali poliisityö on etusijalla.”

11 poliisia ja entinen ilmavoimien lentäjä

Yksitoista poliisia Passaicista New Jerseystä ja entinen ilmavoimien lentäjä James Novello, jolla on yli 6000 lentotuntia, näkivät pyöreän kiiltävän esineen taivaalla Breton Woodsissa viime yönä.

Yli 150 Cal-Techin opiskelijaa

Yli 150 opiskelijaa Cal-Techin kampukselta Pasadenasta Kaliforniasta raportoi yli 15 minuutin ajan kampuksen yllä leijuneista esineistä. [Linkki Wikipedia: Caltech]

Kuvateksti: California Institute of Technology (Caltech), ”Kalifornian teknologiainstituutti”.

Viisi poliisia

Viisi Royal Oak -kunnan poliisimiestä näki viime yönä kaakkoisella taivaalla pitkän esineen, jossa oli punaiset ja siniset valot, sillä aikaa kun muita raportteja tehtiin Masonin maaseutualueelta ja läheltä Bad Axea.

Projekti Blue Bookin majuri Hector Quintanilla sanoo viimeisen sanan

Ilmavoimille projekti Blue Book -tutkijana toimiva majuri Hector Quintanilla sanoi Wright-Pattersonin tukikohdasta läheltä Daytonia Ohiota, että osavaltion poliisimiesten tukikohdan lähellä sunnuntaiyönä esineestä ottamassa valokuvassa ”oli vain planeetta Venus”. Blue Book on ilmavoimien ufoprojekti. Warrenista olevan Arthur W. Fiedlerin kaksi yötä sitten nähdystä sikarinmuotoisesta esineestä, jonka etupuolella oli punainen valo, ottamassa filmissä ei näkynyt mitään.

Videolinkki YouTube: Ei mittään

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Uutiskatsaus: Pilailijat kiireisiä ufopuheiden jälkeen

Ann Arbor News -sanomalehti, 24.3.1966

Kirjoittaja: William B. Treml

”Lentävälautas”-ilmiö

”Lentävälautas”-ilmiön paikallinen tutkimus hidastui tänään kävelyksi, kun pilailijat ja ilmivallantekijät ottivat näyttämön haltuun ja sheriffin apulaiset aloittivat yöllisen partioinnin ”laskeutumisalueella” Dexterin kunnassa. Viimeyönä ei ilmaantunut uusia havaintoraportteja.

Tohtori J. Allen Hynek kävelee suolla

Nortwesternin yliopistosta oleva astrofyysikko tohtori J. Allen Hynek, joka selvittää Washtenawin piirikunnan tunnistamattomia lentäviä esineitä, käveli eilen iltapäivällä suon lävitse Frank Mannorin maatilalla 10600 McGinnis Road -tiellä, mutta palasi hämmentyneenä. Juuri Mannor ja hänen 18-vuotias poikansa Ronald ilmoittivat nähneensä valaistun lentävän esineen laskeutuvan suolle noin klo 20:30 viime sunnuntai-iltana. Se lensi pois kun Mannorin poika puhui, sheriffin apulaisille kerrottiin.

Tohtori Hynek, joka on ilmavoimien palveluksessa tutkiakseen ufoja, sanoi ”keräävänsä yhä faktoja”. ”Mutta se on kuin saisi selontekoja kymmeneltä tulen nähneiltä ihmisiltä”, tohtori Hynek sanoi. ”Jokainen näki jotain erilaista. Sanon kuitenkin, että nämä Washtenawin piirikunnan selonteot ovat yhtäpitävämpiä kuin useimmat tutkimani havainnot.”

Tiedemies sanoi, että mitään uutta todistusaineistoa ei ilmaantunut sen jälkeen kun hän oli tarponut Mannorin suon läpi ja haastatellut Mannoreita, sheriffin apulaisia ja muita, jotka näkivät oudot valot viime sunnuntaina.

Kuvateksti: Northwesternin yliopiston astrofyysikko ja Yhdysvaltain ilmavoimien tieteellinen neuvonantaja J. Allen Hynek kävi tarpomassa Frank Mannorin suolla kerätäkseen faktoja.

Kun uutisesta tuli julkinen

Mannorin perhe on joutunut tuntemattomien ikävien puhelinsoittojen, ilkivallan ja yöllisten hiiviskelijöiden kohteeksi sen jälkeen kun uutinen havainnoista heidän maillaan tuli julkiseksi. Sheriffi Douglas J. Harvey on määrännyt selkkausten vuoksi partioauton pyörimään Mannorin kodin läheisellä alueella yön tunteina. Ilkivallantekijät ovat särkeneet Mannorin auton tuulilasin, heittäneet pulloja rikki heidän kuistilleen, sättineet heitä keskiyön puhelinsoitoilla esineiden näkemisestä ja kuljeksineet Mannorin maatilan halki pimeyden tultua, sheriffi sanoi.

Teot kertovat tekijöiden älykkyyden tasosta

”Minä ajattelen noiden tekojen kertovan melko hyvin noiden ilkivallantekijöiden älykkyyden tasosta”, sheriffi Harvey sanoi. ”Minun miehilläni on määräys pidättää ja tuoda nuo ihmiset koppiin. Me aioimme lopettaa tämän häirinnän tavalla tai toisella.”

Kuvateksti: Sheriffi Harvey sanoo, että hänen miehillään on määräys tuoda ilkivallantekijät ”koppiin”.

Teinien pidätys

Kuusi Whitmore Laken teiniä pidätettiin ”kotitekoisella” lautasella tehdyn pilan jälkeen. Sheriffin miehet sanoivat, että nuoret, jotka olivat kaikki 16- ja 17-vuotiaita, tekivät eilen Whitmore Laken lukion käsityötunnilla puusta ja tinapaperista ”lautasen”. Nuoret laittoivat esineeseen auton ajovalon ja kiinnittivät sen reunoille taskulamppuja. Sitten pojat sijoittivat halkaisijaltaan 1,2 metrisen esineen Glen Wheelerin ja hänen rouvansa pihalle osoitteessa 2860 Barker Road, Nortfieldin kunta.

Kun Wheelerit olivat tulossa autollaan pihatielleen noin klo 20:15 eilen, nuoret juoksivat paikalle ja kertoivat nähneensä pihalla ”lentävän lautasen”. He varoittivat Wheelereitä koskemasta esineeseen, koska se ”saattaisi olla vaarallinen”.

Apulaissheriffit takavarikoivat ”lautasen” ja toivat kuusi poikaa seutukunnan vankilalle kuulusteltaviksi. Heidät vapautettiin vanhempiensa huostaan ja nuorisotoimen edustaja George W. Miller haastattelee heitä myöhemmin.

Sheriffin puhelin soi yhä

Vaikka uutisvälineiden alkuperäinen ryntäys seutukunnan vankilalle on hiljentynyt, niin sheriffi Harvey selitti, että hänen toimistoonsa tulee yhä puhelinsoittoja kaukaa radio- ja televisioasemilta ja sanomalehdistä.

TV ja radio

Virkapukuinen ylikonstaapeli Nuel K. Schneider, joka teki kahdeksan päivää sitten yhdessä muiden apulaissheriffien kanssa toisen havainnon lentävistä esineistä, lentää huomenna New York Cityyn esiintyäkseen kokemuksestaan televisiohaastattelussa. Sheriffi Harvey, ylikonstaapeli Schneider ja apulaissheriffi David Fitzpatrick esiintyvät sunnuntaina Detroitin television haastattelussa, kun taas muut esineet nähneet tai Mannorin havaintoja tutkineet apulaissheriffit ovat antaneet yli 20 nauhalle tallennettua lausuntoa radiolle.

Montrealista tullut television haastatteluryhmä ilmestyi tänä aamuna vankilalle kuvatakseen poliisien ja Mannorin ja hänen poikanssa kanssa käytyjä keskusteluja. Sanomalehtitoimittajat moninaisista Yhdysvaltojen kaupungeista ovat ottaneet yhteyttä Ann Arbor Newsin toimitukseen saadakseen lisäinformaatiota ”lautasista”. Kolmella kansallisella uutislehdellä on ollut edustajia kaupungissa.

Kuvateksti: Havainnot ”lautasista” herättivät uutisvälineiden mielenkiinnon.

J. Allen Hynek ja William Van Horn

Tohtori J. Allen Hynek ei ole ottanut vielä yhteyttä Hillsdalen piirikunnan kansalaisten turvajohtaja William Van Horniin. Hynek teki yhden vierailun Hillsdaleen, jossa Van Horn ja 87 Hillsdalen yliopiston naisopiskelijaa katselivat outoja lentäviä esineitä useiden tuntien ajan neljä yötä sitten. Van Horn sanoi kuitenkin tänä aamuna, että hän ei ole tavannut tohtori Hynekiä vielä. Hän sanoi tiedemiehen puhuneen hänen kanssaan puhelimessa lyhyesti, mutta hän ei ole ollut henkilökohtaisesti yhteydessä.

”Ei ollut suokaasua”

Van Horn sanoo olevansa vakuuttunut, että esineet, jotka hän ja Hillsdalen yliopiston naisopiskelijat näkivät, ei ollut ”suokaasua”. On kehitelty teoria, että soilla mädäntyvästä kasvillisuudesta peräisin oleva kaasu olisi saattanut olla se esine, jonka sekä Mannorit että Van Horn näkivät. ”Leikin penskana säännöllisesti suolla”, kansalaisjohtaja sanoi. ”Tiedän miltä suokaasu näyttää, sen värin ja mitä se tekee. Se mitä näimme sinä yönä, ei ollut sitä. Se oli esine, jollaista en ole koskaan ennen nähnyt.”

Hillsdalen yliopiston pilailijat

Van Horn sanoi, että hän ja lukuisat assitentit jäljittivät viime yönä pilailijoita, jotka ilmestyivät Hillsdalen yliopiston lähellä sijaitsevalle suolle valoammuksien kanssa. Kansalaisten turvajohtaja sanoi, että pilailijat jättivät jälkeensä valoammuksien jäännöksiä, joita he käyttivät erittäessään tehdä huijauksen. Poliisi sanoi, että Connecticutin osavaltion Westportissa viisi henkilöä osti säähavaintopalloja, täytti ne kaasulla, kiinnitti niihin rautatien hätäsoihtuja ja vapautti ne.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Vivian sanoo ”lautasten” saattavan olla tutkimusaluksia

Ann Arbor News -sanomalehti, 23.3.1966

Kansanedustaja ja puolustusministeriö

Washtenawin piirikunnan ”lentävät lautaset” saattavat olla hyvinkin laitteita, joita amerikkalaiset ovat käyttäneet jo jonkin aikaa. Yhdysvaltalainen kansanedustaja Weston E. Vivian Ann Arborista sanoi tämän teorian tänään ääneen vähän sen jälkeen kun hän oli pyytänyt puolustusministeriötä antamaan lausunnon tai selityksen paikalliselle ilmiölle. [Linkki Wikipedia: Weston E. Vivian]

Fyysikko ja insinööri

Vivian sanoi, että nykyään on käytössä korkealle nousevia turbiinihelikoptereita, joiden muoto on samanlainen kuin sillä joka nähtiin Frank Mannorin maatilalla Dexterin kunnan maaseudulla viime sunnuntaiyönä. Vivian, joka on fyysikko ja insinööri, huomautti että on myös ”pystysuoraan nouseva lentokone”, joka pyörittää joko moottoriaan tai siipiään noustakseen ylös maasta. Lisäksi asevoimat testaavat ”lentäviä alustoja” tai kanavoituja puhallinnostimia, ja nämä laitteet nousevat ilmapilarin seurauksena, Vivian sanoi. Mutta tähän päivään mennessä asevoimat tai mikään siviiliyhtiö ei ole myöntänyt testanneensa mitään näistä laitteista Dexterin alueella tai Washtenawin piirikunnassa niinä kolmena yönä kun esineitä havaittiin.

Ufoprojektin konsultti ja majuri Hector Quintanilla

Nortwesternin yliopiston astrofyysikko ja ilmavoimien UFO (tunnistamaton lentävä esine) -konsultti J. Allen Hynek haastatteli eilen kymmenkunta henkilöä, mukaan lukien esineen nähneet sheriffin apulaiset. Lähellä Daytonia Ohiossa sijaitsevan ilmavoimien Wright-Pattersonin lentotukikohdan projektiupseeri majuri Hector Quintanilla sanoi, että mikään hänen Washtenawin havainnoista kuulemansa ei viittaa todisteisiin, että osallisena olisi ollut ”maapallon ulkopuolisia esineitä”.

Linda Blair

Salinen kylän poliisi ja apulaissheriffit kiisivät viime yönä Bridgewaterin kuntaan, jossa 12-vuotias Linda Blair, osoitteesta 11973 Michigan Avenue, sanoi nähneensä suuren valaistun esineen laskeutuvan hänen kotinsa läheiselle metsikköalueelle. Apulaissheriffit sanoivat, että alueen tarkistuksessa ei paljastunut mitään.

Yli 10 000 tutkintaa vuoden 1947 jälkeen

Tämänhetkinen esineiden tutkimus on yksi yli 10 000:sta ilmavoimien vuoden 1947 jälkeen tekemästä tuollaisesta tutkinnasta. Kaikki, paitsi 646, on selitetty ja niiden syyt olivat tähtitieteelliset, lentokoneet, ilmapallot tai ohjukset, ilmavoimista sanotaan.

Hynekin odotettiin viettävän tänään enemmän aikaa Hillsdalen yliopistolla, jossa piirikunnan kansalaisten turvajohtaja ja 87 naisopiskelijaa sanoivat, että he katselivat maanantaiyönä ja varhain tiistaina taivaalla olleita outoja loistavia esineitä yli kolmen tunnin ajan.

Kuvateksti: Sanomalehtiartikkelista saattaisi ymmärtää, että vuodesta 1947 vuoteen 1966 mennessä oli Yhdysvalloissa tehty yli 10 000 vastaavaa tutkintaa.

Ilmavoimien eversti Harold T. Wright

Vaikka Washtenawin piirikunta vaikuttaa saavan leijonanosan viimeaikaisista ”lautasten” pelotteluista, niin havaintoja on ollut myös muissa osassa maata. Bethesdassa Marylandissa asuva eläköitynyt ilmavoimien eversti Harold T. Wright sanoi, että hän ja viisi muuta henkilö näkivät viime viikonloppuna ”nopean valkoisen valon” hänen kontinsa yllä. Wright katseli esinettä kiikareilla ja sanoi, että se ”teki siksakkia” ja näytti kiekonmuotoiselta.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

”Lautasen” laskeutumisesta on ilmoitettu

Ann Arbor News -sanomalehti, 21.3.1966

Kirjoittaja: William B. Treml

Lentävien lautasten keskus

Washtenawin piirikunta, josta tuli viime viikolla keskilännen ”lentävien lautasten keskus”, oli viime yönä taas uutisten huomion keskipisteenä ”lautas”-raporttien hullunmyllyn vuoksi, mukaan lukien yksi jossa sanottiin, että esine oli tosiasiassa laskeutunut Dexterin kuntaan. Yli 40 konstaapelia sheriffilaitokselta, Dexterin ja Chelsean kyläpoliisilaitoksilta ja osavaltion poliisista liittyi yhteen alueen asukkaiden kanssa pitkittyneeseen mutta tuloksettomaan ”laskeutuneen” aluksen etsintään. Etsijöistä kuitenkin yli puoli tusinaa sanoi, että he näkivät outoja lentäviä esineitä tai esineistä lähteneitä valoja viisituntisen metsästyksen aikana.

Omituinen lentävä esine

Massiivisen etsinnän käynnistänyt raportti tuli Dexteristä Robert Wagnerilta ja Frank Mannorilta, joka asuu maatilalla osoitteessa 10600 McGinnis, Dexterin kunta. Wagner kertoi eilen klo 20:30 sheriffin apulaisille, että omituinen lentävä esine näytti laskeutuvan suoalueelle McGinnisin maatilalle Quigley Road ja Brand Road teiden risteykseen. Tuo risteys sijaitsee vähän etelään W. North Territorial Road -tiestä ja itään Dexterin Town Hall Road -tiestä, noin viisi mailia pohjoiseen ja länteen Dexterin kylästä.

Laskeutunut esine

Manner, 46, sanoi että hän ja hänen 18-vuotias poikansa Ronald, menivät ulos etsimään laskeutunutta esinettä hetki sen jälkeen kun he olivat nähneet sen laskeutuvan maahan. Manner sanoi, että hän ja hänen poikansa näkivät suolla esineen, joka vaikutti olevan väriltään ruskea, ja jonka pinnalla vaikutti olevan ”tikattu” efekti. Se oli pohjasta tasainen ja huippua kohti kartionmuotoinen, Manner kertoi. Esineen ulkoreinoilla oli kaksi pientä valoa, jotka lähettivät hohtavaa sinertävänvihreää valoa, hän sanoi. Tuo väri vahvistui ja muuttui ajoittain kirkkaanpunaiseksi.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla bluish green, sinertävänvihreä.

Valot ja lähtö

Useita kertoja kun esine muuttui kirkkaasti valaistuksi, koko esine oli väriltään keltavalkoinen ja valo juoksi vaakasuoraan ulompien ”juoksevien” valojen välillä, Manner sanoi. Mannereiden katsellessa, aluksen reunoilla olevat pienet valot sammuivat yhtäkkiä ja esine ilmestyi silmänräpäyksessä näkyviin noin 500 jaardia [457 metriä] kauempana sen alkuperäisestä sijaintipaikasta, apulaissheriffeille kerrottiin.

Kun lähestyvien apulaissheriffien taskulampuista peräisin oleva valo hipoi aluetta, esineestä tuleva valo muuttui erittäin kirkkaaksi ja sammui sitten kokonaan, Mannerit sanoivat. ”Sitten kuulimme viheltävän äänen – jotain samanlaista kuin kiväärin luoti tekee kimmotessaan jostakin”, Manner sanoi. ”Sitten se esine nousi ylös ilmaan, kulki suoraan meidän ylitsemme ja katosi.”

Järjestyspoliisi Robert Hunawill

Järjestyspoliisi Robert Hunawill Dexterin kylän poliisilaitokselta sanoi, että hän näki jotain mikä vaikutti olevan sama esine joka oli hämmentänyt Mannereita. Hunawill oli parkkeerannut partioautonsa Quigley-Brand -risteykseen, sillä aikaa kun Dexterin poliisipäällikkö Robert Taylor ja järjestyspoliisi Nolan Lee menivät apulaissheriffien kanssa etsintäalueelle.

Hunawill sanoi, että esine ilmestyi yhtäkkiä hänen partioautonsa yläpuolelle noin 1000 jalan [305 metrin] korkeudelle. Esineessä oli valkoisia ja punaisia valoja, joissa oli ajoittain sinertävä vivahdus. Se leijui partioauton yllä ja teki sitten jatkuvia pyyhällyksiä sen suon yllä, josta esineestä oli aluksi ilmoitettu, Hunawill sanoi.

Hän sanoi, että hän katseli sitä 5 – 10 minuuttia, ennen kuin sen mukaan liittyi kolme muuta esinettä ja esineet lensivät kahden muodostelmissa, niin että yksi pari lensi korkealla kahden muun yläpuolella. Lopulta ne kaikki katosivat taivaalle, Hunawill sanoi.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla 1960´s patrolman, 1960-luvun järjestyspoliisi.

Valonheitin kohti esinettä

Myöhemmin virkapukuiset apulaissheriffit Stanley McFadden ja David Fitzpatrick raportoivat suunnanneensa partioautonsa valonheittimen yhteen esineistä. He olivat osallistuneet suoetsintöihin Quigley Road -tien lähellä, olivat nähneet kirkkaan valkopunaisen valon ja partioivat N. Territorial Road -tiellä, lähellä Mast Road -tietä, sen jälkeen kun valo katosi.

Yhtäkkiä yläpuolelle ilmestyi outo valaistu esine ja apulaissheriffit käänsivät välittömästi päälle partioautonsa valonheittimen ja suuntasivat sen kohti esinettä. ”Sen perusteella mitä me pystyimme näkemään, esine oli yhtä suuri kuin pieni talo, tavallaan typistetyn litteä”, sanoi McFadden, seitsemän vuotta Ann Arborin poliisilaitoksella ja sheriffilaitoksella työtä tehnyt konkari. ”Siinä oli punavihreät valot ja liikehdintä oli senkaltaista, että mikään minun tietämäni lentokone ei olisi pystynyt mitenkään sellaista tekemään.” McFadden ja Fitzpatrick sanoivat, että esine kääntyi äkkiä heidän katsellessaan ja katosi pohjoiseen.

Sheriffilaitoksen etsivät Charles J. Anderson ja Harold Kerr

Tuon raportin jälkeen sheriffilaitoksen etsivät Charles J. Anderson ja Harold Kerr, jotka sheriffi Douglas J. Harvey oli kutsunut Quigley-Brand -alueelle, olivat palaamassa keskustoimistolle, kun he havaitsivat vielä taivaalla eriskummallisen esineen Island Lake Road -tien yllä. He seurasivat esinettä länteenpäin, kunnes se katosi.

Chelsean poliisi

Myös Chelsean kylän poliisi raportoi nähneensä kylän lähellä tunnistamattomia lentäviä esineitä, kun järjestyspoliisi Charles Sharp raportoi ajaneensa partioautollaan takaa yhtä esineistä, mutta hän kadotti sen.

”Juuri nyt emme jätä mitään huomiotta”

Sheriffi sanoi, että hänen miehensä eivät löytäneet todistusaineistoa siitä, että Dexterin kunnan alueella olisi suoritettu laskeutuminen. ”Jos todellakin jonkintyyppinen lentävä esine tekee nykyään kausittaisia vierailuja, niin tämä teoria siitä että yksi tulee lyhyeksi hetkeksi alas ja toiset leijuvat alueen yllä suojatakseen, vaikuttaa loogiselta”, sheriffi sanoi. ”Juuri nyt emme jätä mitään huomiotta.”

Yli viisi vuotta sitten…

Viimeyön havaintojen alkuperäinen paikka oli lähes täsmälleen se paikka, josta Charles Wiedman, 5911 Madden Road -tieltä Dexterin kunnasta raportoi lentävästä esineestä yli viisi vuotta sitten. Wiedman ja hänen poikansa juoksivat ulos maalaistalostaan yhtenä yönä kun he näkivät valaistun esineen tulevan alas kotinsa läheiselle alueelle. Wiedman kertoi myöhemmin sheriffin miehille, että esine nousi ilmaan lähes kohtisuoraan ylöspäin ja katosi, kun he lähestyivät sitä.

Tältä se näytti

Kuvateksti: Katso alkuperäinen piirros sanomalehtiartikkelista. Tämä on alkuperäisen huonompilaatuinen luonnostelma. [Linkki] Tämän kuvan on tehnyt kääntäjä.

Sanomalehtiartikkelin kuvateksti: Tämä on piirros yhdestä niistä tunnistamattomista lentävistä esineistä, joista raportoitiin Dexterin kunnan yltä viime yönä. Kuvan on tehnyt sheriffin Cpl. David B. Severance niistä kuvauksista, jotka antoi puoli tusinaa apulaissheriffiä ja alueen asukkaat. Kaikki todistajat olivat yleisesti samaa mieltä esineiden muodosta ja koosta ja niissä olleista värikkäistä valoista.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: