Roswell-veteraani muistelee Roswellin tapausta 60 vuotta myöhemmin

Paikalla ollut Roswell-veteraani Milton Sprouse kertoo mitä Roswellissa tapahtui vuonna 1947. Alkuperäinen lehtijuttu: LINKKI. Käännöksestä on jätetty toiston välttämiseksi pois Roswellin tapaukseen liittyvät taustatiedot.  

Järkyttävät tarinat

Escondidossa asuva Milton Sprouse, 85, sanoi tietävänsä mitä Roswellissa tapahtui  – ei siksi, että hän pitäisi jotakin teoriaa toista parempana, vaan koska hän oli siellä. Entä sitten ne järkyttävät tarinat mysteerimetallista, avaruusolentojen ruumiista ja sotavoimien peitetarinasta? Se on kaikki totta, hän sanoi.   

Atomipommeista lentäviin lautasiin

Sprouse oli jo osallistunut kiistämättä historialliseen tapahtumaan ennen saapumistaan alikersanttina moottorimekaanikoksi Roswellin maavoimien lentokentälle (RAAF) vuonna 1945.

Sprouse työskenteli 509. yhdistelmäryhmään määrätyn 393. pommituslentolaivueen jäsenenä Big Stink pommikoneen maamiehistössä. Big Stink oli yksi Tyynenmeren Tinian saarelle sijoitetuista B-29 pommikoneista. Kaksi toisen maailmansodan päättänyttä Japaniin suuntautunutta atomipommitustehtävää lähetettiin Tinianin saarelta.

Roswell-veteraani Milton Sprouse palveli Big Stink -pommikoneen henkilöstössä.

Kuvateksti: 509. yhdistelmäryhmän B-29 pommikoneet (Big Stink, The Great Artiste, Enola Gay) Tinianin saarella juuri ennen Hiroshiman atomipommitustehtävää vuonna 1945. Haastateltu Roswell-veteraani kuului Big Stink -pommikoneen henkilöstöön.

509. yhdistelmäryhmä määrättiin sodan jälkeen Roswelliin, jossa se nimettiin uudelleen 509. pommituslennostoksi. Sprouse jatkoi lentäjän mukaan uudelleen Dave´s Dream nimelle nimetyn Big Stink pommikoneen maamiehistön johtamista.    

“Siellä ei ollut muuta kuin maileittain lenteleviä arokierijöitä”, hän sanoi saapumisestaan Roswellin marraskuussa 1945. Sprouse sai tietää ensimmäisen kerran Roswellissa olevan meneillään jotain outoa, kun hän palasi kolme päivää kestäneeltä Floridan matkalta Dave´s Dream lentokoneen kyydissä. 

“Olin siellä sinä päivänä kun he tiedottivat, että UFO oli tehnyt maahansyöksyn”, hän sanoi. ”Se julkaistiin seuraavana päivänä Roswell Daily Record -sanomalehdessä, mutta sinä iltana kaikki kenraalit sanoivatkin kertomuksen olevan epätosi.” Blanchard oli määrännyt laadittavaksi lehdistötiedotteen, jossa ilmoitettiin tukikohdan ottaneen haltuunsa lentävän lautasen. 

Totuuden etsintä

Sprouse sanoi, että upseerit keräsivät pois kaikki kopiot Roswellin sanomalehdestä, ja että 509. ryhmästä vietiin satoja miehiä maahansyöksypaikalle, jossa heidän käskettiin kävellä olkapäät kiinni toisissaan pirstaleenpalasia etsien. Sprouse ei itse mennyt, koska hänelle sanottiin, että häntä tarvittiin Dave´s Dream lentokoneeseen. Viisi miestä hänen maamiehistöstään kuitenkin meni maatilalle.

Sprouse sanoi miehistön raportoineen löydöstä, että ”se ei ollut tästä maailmasta”. Esineiden joukossa oli nähty selontekojen mukaan metallifoliota, joka levittäytyi rypyttömäksi, jos se murennettiin.

Lisää kysymyksiä

Projekti Mogul -selitys ei selitä miksi jotkut ilmoittivat nähneensä tapahtumapaikalla avaruusolentojen ruumiita. Sprouse sanoo muistavansa ihmisten puhuneen ”muukalaisruumiista” välittömästi jäänteiden talteenoton jälkeen. ”He veivät ruumiit lentokonehalliin, jonka ovella oli kaksi konekiväärein varustettua koulutettua vartijaa”, hän sanoi.

Sprouse sanoi, että yksi todistaja, kasarmikaveri, oli ensiapupoliklinikan lääkintämies, joka selitti nähneensä sairaalassa jotain mistä hän käytti nimitystä ”humanoidien” ruumiit. ”He menivät päivystysosaston huoneeseen ja paikalle kutsuttiin kaksi lääkäriä ja kaksi sairaanhoitajaa. He leikkelivät niistä humanoidien ruumiista kahta”, hän sanoi. ”Sitten lääkärit ja sairaanhoitajat saivat siirron pois.”

Roswell-veteraani Milton Sprouse sanoo, että lääkärit ja sairaanhoitajat saivat Roswellin tapauksen jälkeen siirron muualle.

Kuvateksti: Roswell-veteraani Milton Sprouse sanoo, että lääkärit ja sairaanhoitajat saivat Roswellin tapauksen jälkeen siirron muualle. Kuva ei liity tapaukseen.

“Ystäväni sanoi nähneensä ruumiit, ja uskoin häntä”, Sprouse sanoi. Hän sanoi: ”Arvelemme, että humanoidit eivät syöneet ruokaa.” En tiedä miksi hän sanoi noin. Ruoansulatuselimistö ei ollut suunniteltu ruokaa varten tai jotain.” Sprouse sanoi, että hänen ystävänsä siirrettiin yllättäen muualle, aivan kuten muutkin lääkärit ja sairaanhoitajat, eikä hän kuullut enää koskaan ystävästään mitään. Muut tukikohdassa pitivät kuitenkin kertomuksen elossa.   

“Kuulin sen niin monta kertaa, että sen oli pakko olla totta”, hän sanoi. Sprouse sanoi tunteneensa [Jesse A.] Marcelin, mutta ei puhunut tälle enää koskaan tapauksen jälkeen. ”En päässyt siitä päivästä eteenpäin enää koskaan hänen lähelleen”, hän sanoi.

Kertomus elää

Kun kertomus ufon maahansyöksystä vedettiin takaisin, muu maailma suurelta osin unohti Roswellin ja hyväksyi, että löydetty oli väärin tunnistettu säähavaintopallo. Tukikohtaan sijoitetut miehet eivät kuitenkaan unohtaneet helposti. ”He puhuivat siitä yhä lähtiessäni vuonna 1956”, Sprouse sanoi.

Sprouse ei ole pysynyt perillä kaikista Roswellista kirjoitetuista kirjoista ja tehdyistä dokumenteista, eikä hän mennyt heinäkuussa Roswelliin löydön 60-vuotisvuosipäivänä. Hän osallistuu kuitenkin 509. ryhmän tapaamisiin, jotka houkuttelevat vuosittain paikalle 25 – 30 veteraania. ”Roswellin tapaus nousee esille joka vuosi, mutta se ei ole mitään uutta”, hän sanoi.

Sprouse puhuu Tinianin kokemuksistaan vuosittain noin viidessä lukiossa. Hänet pyydetään puhumaan usein muillekin ryhmille. Hän päättää muistelmapuheensa tavallisesti yleisön yllätykseksi Roswell-muistelmiin. Sprouse sanoi, että eräs mies tuli Tucsonissa Arizonassa aiemmin tänä vuonna hänen luokseen jälkeenpäin ja sanoi: ”En usko paskaakaan siitä mitä sanoit.”     

”Sanoin hänelle, että sinä saat uskoa ihan mitä sinä itse haluat, mutta minä tiedän, että se on totta”, Sprouse sanoi.

Kuvateksti: Roswell-veteraani Milton Sprouse Roswellin tapauksesta: ”Sinä saat uskoa ihan mitä sinä itse haluat, mutta minä tiedän, että se on totta.”

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta: Roswellin tapaus

Jaa artikkeli: