Astronautti Edgar Mitchell kansallisella lehdistöklubilla: Roswellin tapauksessa oli kyseessä vierasperäinen avaruusalus

Käännökseen on poimittu astronautti Edgar Mitchellin tiedotustilaisuudessa pitämästä puheesta vain Roswellin tapausta käsittelevät osuudet. Linkki alkuperäiseen tiedotustilaisuudesta kuvattuun videoon, josta käännös on tehty: LINKKI.

Vierasperäisen aluksen maahansyöksy Roswellissa vuonna 1947

Astronautti/tohtori Edgar Mitchell: Kiitos paljon, että olette täällä. Minun tiedonjulkistukseen liittyvä kertomukseni on hyvin yksinkertainen. Vartuin Roswellissa New Mexicossa, ensimmäisen ufon maahansyöksyn, oletetun ufon maahansyöksyn, tapahtumapaikalla. Minun tarinani on seurausta siitä, että vartuin siellä. Olin viimeisen luokan opiskelija lukiossa, menossa vuonna 1947 juuri opiskelemaan viimeistä vuottani. Eräänä päivänä Roswell Record -sanomalehti tiedotti, että vierasperäinen alus oli tehnyt maahansyöksyn, ja muutti seuraavana päivänä kertomusta, että ei, ilmavoimat sanovat sen olleen säähavaintopallo.

Kuvateksti: Saneliko joku mitä sanomalehden pitää kirjoittaa? Miksi uutisointi ei täsmää tapahtumiin osallisten kertomaan?

Roswellin seudun perimätieto

Astronautti/tohtori Edgar Mitchell: Koska olin menossa lukioon, en kiinnittänyt siihen paljon huomiota tuohon aikaan. Perheeni oli kuitenkin mukana maatilatalouden alalla, isoisäni oli karjanostaja. Hän tunsi kaikki alueella, Pecos Valleystä ja kauempaa. Hän myi karjaa Arizonaan ja Länsi-Teksasiin. Alueen perimätieto ei tullut minulle myöhemmin yllätyksenä, alueen ystäviemme, Roswellissa olleiden ihmisten, mukaan lukien sheriffilaitos ja majuri sotilasystävämme, joka osoittautui olevan majuri Jesse Marcelin ystävä, joka oli puolestaan ensimmäinen maahansyöksypaikalla ollut ilmavoimien upseeri. Kyseinen sotilasystävämme ilmavoimien upseeri oli hallinnossa, hän ei ollut varsinaisesti osallinen, mutta hän kertoi minulle lopulta oman tarinansa. Sillä tavalla minusta tuli asiaan sekaantunut.

Vaiennetut osalliset eivät halunneet viedä tarinaansa hautaan

Astronautti/tohtori Edgar Mitchell: Joten, Apollo-avaruuslentoni jälkeen… Tiesin siinä vaiheessa vain alueen perimätiedosta, mutta tulin Apollo-avaruuslentoni jälkeen takaisin alueelle tapaamaan sukulaisia ja ystäviä. Jotkut veteraaneiksi nimittämäni alueen ihmiset, jotka olivat olleet 1940-luvulla, vuonna 1947, osallisia Roswellin maahansyöksyyn, ihmiset kuten maahansyöksypaikalla liikennettä ohjaamassa ollut sheriffiyksikkö, ystäväni ja perheeni ystävä majuri, joka oli Walkerin lentotukikohdassa hallintovirassa.

Tuo porukka oli vaiennettu. Sotavoimien viranomaiset olivat sanoneet heille tuolloin, että he eivät saa puhua kokemuksestaan, seuraukset olisivat synkät, mikäli he puhuisivat. Heistä tuntui 1970-luvulla, monta, monta vuotta myöhemmin, että he eivät halua mennä hautaan tarinansa kanssa. He halusivat kertoa jollekin luotettavalle. Olin paikallinen poika, olin käynyt Kuussa, joten he pitivät minua tarpeeksi luotettavana ja kuiskuttivat oman yksityiskohtaisen tarinansa minun korvaani – sen miten he liittyivät Roswellin maahansyöksyyn, mukaan luettuna sen hautausurakoitsijan perhe, joka oli toimittanut oletetuille avaruusolentouhreille ruumisarkut, sekä muut tapahtumapaikalla osallisina olleet, tai jotka tiesivät jutusta. Törmäsin tietysti lopulta Jesse Marcel Jr.:ään, ensimmäisenä tapahtumapaikalla olleen sotavoimien upseeri Jesse Marcelin poikaan. Tiesin hänen kertomuksestaan, tunsin hänen kertomuksensa hyvin. Meistä tuli myöhempinä vuosina ystäviä.

Kuvateksti: Roswellin tapahtumiin osalliset eivät halunneet viedä vaiennettuja tarinoitaan mukanaan hautaan. Tarinat jäivät kiertämään osaksi kansanperinnettä.

Tapaaminen Pentagonissa

Astronautti/tohtori Edgar Mitchell: Jossakin vaiheessa noin 10 vuotta sitten kun tiedonjulkistusprosessi eteni voimakkaasti – en muista juuri nyt mikä oli päivämäärä – tulin tänne Washingtoniin Will Miller –nimisen merivoimien komentajan ja tohtori Steven Greerin kanssa. Saimme järjestettyä tapaamisen Pentagoniin puhuaksemme siitä mitä tiesimme, mitä väitimme tietävämme, mitä ajattelimme tietävämme. Kerroimme kertomuksemme.

Puolustushaarakomentajien neuvoston tiedusteluvaliokunnan valtaapitävät kuuntelivat kertomuksemme ja sanoivat, amiraali sanoi: ”No, en tunne tuota juttua, en tiedä onko se totta, mutta otan siitä selvää.” Me lähdimme matkoihimme. Sain tietää jälkeenpäin tohtori Greeriltä ja Will Milleriltä, että kertomukset oli vahvistettu ja, että amiraalilta oli estetty sisäänpääsy kun hän oli yrittänyt päästä käsiksi tapahtumasarjaan syvällisemmin. Saimme vahvistuksen, vaikka tuo amiraali kieltääkin nyt tämän tosiasian. Minun kertomukseni oli periaatteessa siinä.  

Mitä Roswellin paikalliset täsmälleen sanoivat?

Puheenjohtaja: Selvä. Nyt. Haluaako joku tiedotusvälineistä esittää tässä vaiheessa kysymyksen jommalle kummalle näistä herrasmiehistä? Kukaan uutistoimittajista…

Toimittaja yleisöstä: Kyllä.

Puheenjohtaja: Allan?

Toimittaja: Tohtori Mitchell, voitteko kertoa meille mitä Roswellin paikkakuntalaiset täsmälleen kertoivat teille, jos muistatte täsmälleen?

Astronautti/tohtori Edgar Mitchell: Ydinasia oli, että Roswellin tapauksessa oli kyseessä vierasperäinen alus, että se ei ollut tältä planeetalta. Tuo oli ydinasia. Se mitä he varsinaisesti kertoivat minulle, oli heidän kunkin tietynlainen osallisuutensa siihen. Kuten, apulaissheriffi ohjasi liikennettä, mutta hän kuuli muilta ihmisiltä mitä oli meneillään. Hautausurakoitsijan perhe kertoi pienistä ruumisarkuista, joita muukalaisten ruumiille nikkaroitiin. Ilmavoimissa ollut perhetuttuni sanoi, että kyllä, hän oli kuullut saman asian majuri Brizelleltä. Kukin heistä kertoi siis vain sen mikä heidän oma osuutensa toimintaan oli ollut. Kun se kaikki laitetaan yhteen, niin loppusumma on, että kyllä, kyseessä oli vierasperäinen avaruusalus.

Kuvateksti: Astronautti Edgar Mitchell sanoo, että Roswellin tapauksessa oli kyseessä vierasperäinen avaruusalus, joka ei ollut tältä planeetalta.

[Huom! Nimi Walkerin lentotukikohta on ollut käytössä vuodesta 1948 alkaen, vuonna 1947 Walkerin lentotukikohta tunnettiin nimellä Roswellin maavoimien lentokenttä (RAAF).]

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: