BOB LAZAR

THE JOE ROGAN EXPERIENCE: Haastattelussa Bob Lazar ja Jeremy Corbell (2019)

Linkki haastatteluun: https://www.youtube.com/watch?v=BEWz4SXfyCQ

Kuvateksti: Bob Lazar työskenteli Alueella 51, S4

OSA 1: Bob Lazar menee töihin Alueen 51 osa-alueelle S4

Joe Rogan: Kaksi, yksi, pum… Olemme suorassa lähetyksessä. Ensinnäkin, kippis herrasmiehet. Nostetaan malja. Rentoutukaa.  Bob, kiitos kun teet tämän. Arvostan tätä todella. Ymmärrän, että olet kertonut kertomuksen monta kertaa. Sinua on hiillostettu monta kertaa, ja tämä on sinulle erittäin stressaavaa. Arvostan todella aikaasi. Ihmisille, jotka eivät tunne kertomusta: Jeremy Corbell on julkaissut juuri dokumenttielokuvan, jonka nimi on Bob Lazar, Alue 51 ja UFOt.

Jeremy Corbell: … ja lentävät lautaset.

Joe Rogan: … ja lentävät lautaset.

Jeremy Corbell: Bob Lazar, Alue 51 ja lentävät lautaset. Niin…

Joe Rogan: Selvä. Kuulin tarinasi ensimmäisen kerran vuosikymmeniä sitten. Kerroin sinulle eilen illalla käydessämme illallisella, että olen nähnyt melko lailla jokaisen antamasi haastattelun. Olen seurannut kertomustasi uskomattoman tarkasti. Mutta ihmisille, jotka eivät tunne kertomusta, annetaan heille ydinkohdat: Sinä työskentelit ennen Alueella 51, ja Alue 51… Menit vähän kuin…

Bob Lazar: Haluan olla tarkka, alueella S4.

Joe Rogan: S4? Selvä.

Bob Lazar: Se on noin 15 mailia [24 km] Alueen 51 eteläpuolella.

Joe Rogan: Selvä. Työskentelit… Miten kuvailisit sitä?

Bob Lazar: Sanoisin, että se oli Alueen 51 rakennuskompleksin sisäpuolella. Sitä voisi kutsua Alueen 51 osa-alueeksi.

Joe Rogan: Sait sen työn. Ennen sitä työskentelit…

Bob Lazar: Olin työskennellyt ennen sitä Los Alamosin kansallisissa laboratorioissa New Mexicossa.

Kuvateksti: Los Alamosin kansalliset laboratoriot (Los Alamos National Laboratory) sijaitsevat Los Alamosin kaupungissa New Mexicossa, Yhdysvalloissa.

Joe Rogan: Ja millaisessa työssä olit mukana?      

Bob Lazar: Ydinaseiden kehitystyössä, fysiikassa… Siellä tehdään kaikkea.

Joe Rogan: Miten he lähestyivät sinua sanoakseen: ”Hei, Bob. Tulisitko Nevadan aavikolle?”

Bob Lazar: No, se miten tulin hyväksytyksi. Tuolloin oli vuosi 1982. Laitoin Hondaani suihkumoottorin. Se laitettiin Los Alamosissa sanomalehden etusivulle, tiedäthän? Los Alamosin mies, laboratorion fyysikko, rakensi 200 mailia tunnissa kulkevan Honda-suihkumoottoriauton. Ajoin sillä joka päivä töihin, joten minut tunnettiin Los Alamosissa tyyppinä, jolla oli omituinen auto. Sen kuuli mailin päästä. Joka tapauksessa, vetypommin isä Edward Teller oli luennoimassa laboratoriossa päivänä jona se juttu julkaistiin lehden etusivulla.

Ryhmällämme ei ollut paljon tekemistä sinä päivänä, joten kysyin voisinko mennä sinne. Menin sinne aikaisin, ja Ed Teller oli ulkona nojailemassa tiiliseinään lukien sanomalehden etusivua. Hän oli historiallisesti merkittävä kaveri, joten menin esittelemään itseni: ”Hei, olen se kaveri josta olet lukemassa.” Juttelimme jonkin aikaa, ja se oli mahtavaa. Tiedäthän? Kelataan eteenpäin: Olin muuttanut vuosia myöhemmin Las Vegasiin. Olin lähtenyt Los Alamosista muiden asioiden pariin. Halusin päästä taas takaisin tiedeyhteisöön. Olin aloittanut muunlaista liiketoimintaa, ja sellaista. Lähettelin hakemuksia, ja yksi niistä meni tapaamiseemme viitaten Ed Tellerille. Tiedäthän? Silloin aikaisemmin… Hän joka tapauksessa muisti minut, ja suositteli minua ottamaan yhteyttä johonkuhun EEMG:llä. Sillä tavalla se melko lailla alkoi.

Joe Rogan: Joten, saitko puhelinsoiton vai kirjeen? Mitä sait?

Bob Lazar: No, sain… Mitä sain? Sain aluksi kirjeen ja menin haastatteluun, luultavasti muutaman kerran. Se oli EEMG:n erikoisprojekteissa, joka oli siihen aikaan Las Vegasissa McCarranin lentokentällä.

Joe Rogan: Annettiinko sinulle minkäänlaista työnkuvausta? Mihin olit hakemassa?

Bob Lazar: He sanoivat sen olevan… En muista täsmälleen mitä he tekivät. Siitä on kauan aikaa. Luulen sen olleen edistyksellinen työntövoima, tai jotain sellaista, jotain suhteellisen tavallista. He sanoivat sen olevan syrjäisellä alueella. Tiedäthän? Tulee muutama työpäivä, muutama vapaapäivä. Ja.. tiedäthän? Se oli tavallaan… Ei tavallaan täsmälleen kokopäivätyö, mutta siellä saattaisi joutua olemaan kaksi viikkoa kerrallaan, sitten kaksi viikkoa vapaata. Työaikataulu oli melko hajanainen.

Joe Rogan: Houkuttelivatko he sinua? Vaikuttiko se oudolta? Miten se…

Bob Lazar: Ei se ollut outoa. Ihmiset ovat työskennelleet koealueella. Kaikki tuntevat sen alueen, koska he ovat työskennelleet ydinkoealueella tai Tonopahin koealueella pohjoisempana. Asiat menevät yleensä niin.

Joe Rogan: Olit saanut tietää siitä tiedeyhteisöltä? Alue 51 oli luokiteltu tuohon aikaan yhä salaiseksi.

Bob Lazar: Eivät he sanoneet mitään Alueesta 51.

Joe Rogan: Selvä, joten he vain…

Bob Lazar: He sanoivat vain sen olevan syrjäisessä paikassa, joten sen vain tiesi olevan koealueella. Alueesta 51 ei mainittu tuolloin.

Joe Rogan: Selvä. Nevadassa oli tehty satoja ydinkokeita. Nevadan koko alue on… Nevadassa on valtavasti krääsää…

Bob Lazar: Kyllä, Nevadassa on suuri eri alueisiin jaettu alue. Siellä on ydinkoealue, Alue 51, sen pohjoispuolella Tonopahin koealue, pieniä alialueita, alueita kemiallisten aseiden testaamiseen, ja sen sellaista. Se on kaikki valtavaa hajallaan olevaa koealuetta.  

Joe Rogan: Kerro ensimmäisestä työpäivästäsi. Otit työn vastaan. Sinut vietiin sinne.

Bob Lazar: Kyllä. Se on…

OSA 2: Ensimmäinen työpäivä ja lentävä lautanen

Bob Lazar: On päässyt näkemään ensimmäisenä päivänä kovin paljon. Ensimmäinen päivä oli pääasiassa vain paperityötä. Lensin silloin varsinaisesti Alueelle 51. Lähdin McCarranin lentokentältä, ja lensin lennolla, josta he käyttivät nimitystä Janet-lennot. Tiedäthän? Matkustajalentokone Las Vegasista Alueelle 51. Sinä päivänä oli vain iso kasa paperityötä. Turvallisuusselvityksiä… Oli vain kaksi tai kolme tuntia silkkaa paperityötä. Se oli todella tapahtumaköyhä ensimmäinen päivä.     

Joe Rogan: Milloin asiat muuttuivat kummallisiksi? Milloin tajusit? Millä ajanhetkellä sanoit: ”Hei, tämä ei ole tavallinen työ? Tämä ei vaikuta olevan edes tältä planeetalta.”

Bob Lazar: Se… En osaa sanoa minä päivänä se tapahtui, koska siitä on niin kauan aikaa. Päivät ovat tavallaan kuin sulautuneet yhteen, en pysty erottamaan päiviä.

Joe Rogan: Tapahtuiko se hitaasti vai oliko tiedostamisen hetki?     

Bob Lazar: No, ensimmäinen aavistus tapahtui kun tulin… Siellä on S4 alueella oleva laitos. Se on vuoren laidalla. Tavallisesti olimme tulleet bussilla ja menneet ympäri normaalille tuplaovelle. Lentokonehallien ovet olivat tällä kertaa mennessäni auki. Menin hallin ovelle, ja hallin ovella oli kiekko – lentävä lautanen, jonka parissa työskentelin. Näin sen olevan siinä, ja kävelimme sen ohi. Sen kylkeen oli kiinnitetty pieni Yhdysvaltain lippu. Ajattelin: ”Voi luoja. Tämä selittää lopultakin kaikki jutut lentävistä lautasista. Se on vain edistyksellinen hävittäjä. Se oli hemmetin riemastuttavaa. Kuljin sen ohi ja liu´utin kättäni sen kyljellä. Minulle huomautettiin välittömästi sen koskettamisesta. Meitä tavallisesti seuraava aseistettu vartija sanoi: ”Pidä katseesi eteenpäin, kädet sivuilla ja kävele vain ovesta sisään. Näin silloin ensimmäistä kertaa jotain kummallista. Minut esiteltiin jonkin aikaa myöhemmin laboratoriotyöparilleni Barrylle, ja meillä oli labrassa joitakin aluksen rakenneosia. Barry oli hyvin innokas saadessaan uuden labratyöparin. Hän oli erittäin puhelias, eikä malttanut odottaa näyttäessään minulle eri juttuja. Kiinnitin huomiota toimivaa reaktoria demonstroitaessa, että tämä on teknologiaa, jota ei ole edes olemassa. Joten, tiesin silloin ensimmäisen kerran, että tämä on jotain poikkeuksellista.

Kuvateksti: Nevadan osavaltion sisällä kulkee maapallon ulkopuolinen valtatie.

OSA 3: Reaktori ja tilanneselostusten lukeminen

Joe Rogan: Mikä siinä reaktorissa sai sinut ajattelemaan, että sitä ei ollut olemassa – teknologisesti?

Bob Lazar: No, se oli… Minun täytyy itse asiassa ottaa pakkia. Olin lukenut ennen sitä joitakin tilanneselostuksia, jotka olivat antaneet minulle todellakin vaikutelman, että tämä tulee olemaan kummallinen työpaikka. Tiedäthän? Mutta tämä oli ensimmäinen käytännön asia. Tämä oli pieni metallilevylle sijoitettu puolikkaan koripallon muotoinen ja kokoinen reaktori, joka tuotti käynnissä ollessaan oman painovoimakenttänsä. Emme pysty tekemään sellaista, emme pysty aikaansaamaan painovoimaa. Saamme painovoimaa vain suurista massamääristä, mutta ei ole laitetta, joka tuottaisi päällä ollessaan painovoimaa. Tiedäthän? Voit kytkeä sähkömagneetin päälle ja se tuottaa magneettikentän, mutta emme pysty tuottamaan painovoimakenttää. Tämä laite pystyi kuitenkin tuottamaan sen. Barry sanoi melkein kuin rehennellen: ”Yritä koskettaa pallopintaa.” En pystynyt. Se työnsi käteni pois, aivan kuin kaksi magneetin napaa. Joten se oli…

Joe Rogan: Samalla tavoin kuin ottaisit kaksi magneettia, ja yrittäisit työntää niitä vastakkain?

Bob Lazar: Kyllä. Tavallaan pehmeämpi tunne, mutta niitä ei saa vastakkain. Mitä lähemmäs ne työntää toisiaan, sitä enemmän ne hylkivät toisiaan.

Joe Rogan: Mutta tunsit sen fyysisesti?

Bob Lazar: Kyllä, kädelläni. Ei ole mitään, mikä tekisi tuon. Se kiinnitti välittömästi huomioni: ”Vau, tämä on jotain muuta.”

Joe Rogan: Mitä ajattelit tuntiessasi sen, ja kun tiesit, että mitään tuollaisen tuottamiseen pystyvää ei ollut tietääksesi olemassa?

Bob Lazar: Se kytkeytyi ensimmäisenä päivänä alueella S4 lukemiini tilanneselostuksiin. Tiedäthän? Lukemani oli näköjään paikkansapitävää.

Joe Rogan: Mitä luit?

Bob Lazar: Luin tavallaan yleiskatsauksen tästä projektista, jonka tarkoitus oli takaisinmallintaa muukalaisalus. Yritimme erityisesti takaisinmallintaa, ja katsoa pystyisimmekö kopioimaan teknologian saatavissa olevilla materiaaleilla. He jakoivat projektin tuon tehdäkseen moniin erilaisiin osiin – monistakin eri syistä. Tuo tehdään kaikissa luokitelluissa projekteissa, joten kukaan ei tiedä koko tarinaa. Kaikki osastoidaan. Meillä oli tehonlähde ja työntövoimajärjestelmä. Minulle annetut tilanneselostukset olivat yhden tai kahden sivun yhteenvetoja joistakin muista aluksen parissa käynnissä olleista projekteista. Noin tehdään ainoastaan varmuuden vuoksi, että jos se minkä parissa työskentelet, on jollakin tuntemattomalla läheisellä tavalla sidoksissa johonkin toiseen projektiin – joten niiden olemassaolosta on tiedettävä. Tiedäthän? Kaikkea metallurgiasta aluksen asepotentiaaliin… Ne olivat kaikki pohjimmiltaan hyvin lyhyitä tilanneselostuksia, mutta minulla oli vain teho ja työntövoima. Kävi erittäin selväksi, että lukemani oli paikkansapitävää.

Joe Rogan: Kun luit sitä ennen kuin varsinaisesti näit reaktorin… Mitä ajattelit heidän luonnehdinnoistaan? Tiesit, että sellaista ei ollut olemassa, ja he kuvailivat sitä tilanneselostuksissa. Mitä ajattelit näkeväsi?

Bob Lazar: En todellakaan tiennyt sillä hetkellä. Tarkoitan… luin… Ajattelin: ”Onko tämä jonkinlainen testi?”

Joe Rogan: Jolla katsotaan oletko hullu?

Bob Lazar: Ei hulluuden katsomiseen… Tiedäthän? Todella korkeiden turvallisuusvaatimusten töihin sijoitetaan usein mukaan hölynpölyä. Onko sitten tarkoitus sotkea tosiasioita… tai jos joku vuotaisi tuon tiedon, niin he veisivät tiedon mukanaan ja tiedettäisiin mistä tietovuoto tuli. Luin asiakirjat läpi, mutta en tiennyt oliko se osa jonkinlaista koetta vai mitä – tai oliko se mahdollisesti todenmukaista. Tarkoitan, että en pitänyt niin kovin mahdollisena, että se olisi tosiasiassa se asia, jonka parissa tulisin työskentelemään.

Kuvateksti: Bob Lazarin näkemä laite pystyi tuottamaan päälle kytkettäessä gravitaatiokentän eli painovoimakentän. Sen hetkisen tietämyksen mukaan vastaavaan pystyi vain suurimassainen kappale, ei mikään laite. Massa kaareuttaa aika-avaruutta.

OSA 4: Reaktorin päälle kytkeminen ja hirvittävä onnettomuus

Joe Rogan: Miten he kytkivät sen päälle?

Bob Lazar: Reaktorin?

Joe Rogan: Niin.

Bob Lazar: Reaktorin voi kytkeä päälle ja pois päältä monin eri tavoin. Barry näytti sen minulle siten, että puolipallo poistetaan. Siellä keskellä on pieni torni. Reaktori aktivoituu kun puolipallo avataan. Reaktori sammuu…  Se on kuorman aistiva. Jos reaktoria ei kuormiteta lainkaan, se sammuu. Jos sitä kuormitetaan, se käynnistyy uudelleen.

Joe Rogan: Kuorma tarkoittaa?    

Bob Lazar: Sähköistä kuormaa. Joten, vaikka se ei välttämättä toimi sähköisesti… Siinä ei ole mitään rakenneosia toisiinsa mitenkään liittäviä johtimia, niiden on vain oltava lähietäisyydellä. Ne vermeet ovat taikuuden rajoilla, ja niin periaatteessa kaikki jäi kun lähdin pois projektista.

Joe Rogan: Kehitystä ei siis tapahtunut?      

Bob Lazar: Oli jonkin verran kehitystä. Tarkoitan… Tunnistimme – tai ainakin luulimme tunnistaneemme – joitakin prosesseja, ja luulimme, että meillä oli karkea käsitys… Luulimme tietävämme mitä oli meneillään. Luulen, että tämä ongelma on ollut heillä kauan aikaa. Ja… Tiedäthän? Minä korvasin jonkun, jonka kanssa Barry oli työskennellyt ennen minua. Luulen, että oli tapahtunut jokin hirvittävä onnettomuus, josta minulla ei ollut kovin paljon tietoa. Barry vihjasi sellaisesta.

Joe Rogan: Hirvittävä onnettomuus, jossa joku kuoli, vai… ?

Bob Lazar: Kyllä, joku kuoli siinä.

Joe Rogan: Koska he yrittivät peukaloida juttuja tai selvittää miten jokin toimi?

Bob Lazar: Kyllä, erityisesti reaktori.

Joe Rogan: Hän antoi sinun kuitenkin koskettaa sitä?

Bob Lazar: Kyllä. Luulen heidän yrittäneen leikata yhtä.

Joe Rogan: Voi, Jeesus.

Bob Lazar: Heillä oli niitä siellä enemmän kuin yksi. Siellä oli oletettavasti ilmoittamaton ydinkoe. Ja… sellainen se oli. Muista, että koealueella tehtiin tuohon aikaan vielä maanalaisia ydinkokeita. Mutta mitä ymmärsin… Barryn mukaan tehtiin yritys… Sen on täytynyt olla melko epätoivoinen yritys, koska ei ole kovin tieteellinen menetelmä leikata… analysoida jotain sillä tavoin… Vaikutti siltä kuin he olisivat käyttäneet käynnissä olevaan reaktoriin plasmaleikkuria tai jotain sellaista.

Kuvateksti: Bob Lazarin mukaan yhtä käynnissä ollutta reaktoria oli yritetty leikata plasmaleikkurilla tai vastaavalla, josta seurasi hirvittävä onnettomuus.

Joe Rogan: Kuinka monta sellaista kapistusta heillä oli?

Bob Lazar: Heillä oli yhteensä yhdeksän alusta. Pääsin käsiksi niistä ainoastaan yhteen, joten en voi oikeastaan sanoa miten ne muut toimivat.

OSA 5: Muiden alusten näkeminen ja maailmankuvan muutos

Joe Rogan: Näitkö muut [alukset]?     

Bob Lazar: Kyllä. Yhden kerran – ja vain yhden kerran – lentokonehallien väliset lastausovet olivat kaikki auki, ja näin koko matkalta läpi.

Joe Rogan: Olivatko ne [alukset] kaikki täsmälleen samanlaisia?

Bob Lazar: Eivät. Ne olivat kaikki erilaisia.

Joe Rogan: Erimuotoisia?

Bob Lazar: Kyllä.    

Joe Rogan: Mutta ne olivat kaikki jostakin muualta?

Bob Lazar: Kyllä, aivan varmasti.

Joe Rogan: Yrittikö kukaan selittää tai kertoa sinulle mistä ne olivat tulleet?

Bob Lazar: Ei, ei. Ketään ei kiinnosta pätkääkään kertoa kaikille kaikkia tosiasioita. He haluavat antaa vain minimimäärän tietoa, mikä on välttämätöntä työtehtävän suorittamiseksi. Joten… Sinulle ei kerrota mistä ne olivat tulleet, tai kuinka paljon muut ihmiset olivat edenneet työssään. Sinä keskityt vain pieneen rakenneosaan.

Joe Rogan: Mutta he antoivat joitakin viitteitä, että he ovat työskennelleet niiden parissa jo jonkin aikaa?

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Milloin ajattelet heidän hankkineen ne?     

Bob Lazar: En osaa todellakaan sanoa. Luulen niiden olleen siellä jo jonkin aikaa.

Joe Rogan: Joten… He toivat sinut siihen huoneeseen. Näit toimivan reaktorin. Ymmärsit sen olevan jotain, mitä tiedeyhteisö ei ollut pystynyt siihen aikaan valmistamaan.

Bob Lazar: Eivät ole pystyneet vieläkään…

Joe Rogan: Millaista elämäsi oli siitä eteenpäin? Muuttuiko kaikki silloin? Voisin kuvitella, että hetkellä kun itse asiassa saa kontaktin johonkin maapallon ulkopuoliseen – oli se sitten esine tai olento, jotain josta voi olla täysin varma, että se ei ole täältä – niin koko maailmankatsomuksesi, koko maailma jossa nyt elät, on sen jälkeen täysin erilainen paikka.

Bob Lazar: Se oli ainoa hetki jolloin kaikki oli jännittävää. Tiedäthän? Lopun aikaa töissä olon tunne oli todella pahaenteinen. Tuolla hetkellä oli jännittävää. Tarkoitan, että tiesin olevamme tieteen eturintamassa, itse asiassa yli tieteen eturintaman. Olin täysin innostunut siellä olemisesta – joka kerta kun olin siellä. Tiedäthän? Se oli fantastinen mahdollisuus. Minua alkoi kuitenkin pian huolestuttaa. Meillä ei ollut mitään käsitystä minkä kanssa olimme tekemisissä. Innostus muuttui jossakin vaiheessa tavallaan peloksi, koska tehot, joiden kanssa olimme tekemisissä, olivat tähtitieteellisiä. Tarkoitan, että tarvitaan valtavia tehoja, jotta saada aikaan painovoimaefektit, joita se laite sai aikaan.

Olen antanut aiemmin esimerkin: Otetaan pieni kannettava ydinreaktori ja viedään se viktoriaaniseen aikaan, sen ajan tiedemiehille. Paiskataan se vain huoneeseen. He tulevat katsomaan sitä, ja huomaavat sen tehonlähteeksi. He ihmettelevät miten se toimii, ja alkavat purkamaan sitä. Heti kun he saavat suojakuorta jonkin verran pois, ihmisiä alkaa kuolla sen sisältä tulevan säteilyn vuoksi. Ihmisillä ei ollut siihen aikaan käsitystä, että säteilyä oli edes olemassa. Kaikki sitä tutkimaan tulevat kuolevat. Tiedäthän? Ei ole mitään syytä, että tuo täsmälleen sama skenaario ei olisi voinut tapahtua siinä minkä kanssa me olimme tekemisissä. Meillä ei ollut mitään käsitystä miten sen kapistuksen sisäinen fysiikka toimi. Kuten sanoin, tehot olivat tähtitieteelliset. Jonkin tuollaisen rassailu on uskomattoman vaarallista. Olimme jossakin mielessä koekaniineja, jotka yrittivät selvittää miten tuollainen kapistus rakennetaan.

Joe Rogan: Joten heillä oli tietojesi mukaan ollut sarja eri tiedemiehiä takaisinmallintamassa sitä kapistusta, yrittämässä keksiä mikä se oli? He ottivat uusia ihmisiä mukaan, ja päättivät antaa sen Bobille.

Bob Lazar: Kyllä, kyllä. En tiedä kuinka monta, mutta minua ennen oli varmasti ainakin yksi. Tiedän hänen kuolleen analysoidessaan reaktoria.

Joe Rogan: Et tiedä kuinka moni on työskennellyt sen kimpussa? Kukaan ei antanut mitään vihjeitä?

Bob Lazar: Se on saattanut olla siellä 50 vuotta tai 5 vuotta. En tiedä.

Joe Rogan: Mitä he sanoivat antaessaan sinulle ohjeistusta, antaessaan sinulle suuntaa ja näyttäessään kaiken sen tavaran? Mitä he pyysivät sinulta erityisesti?

Bob Lazar: No, periaatteessa, kuten sanoin… Meidän piti vain kerätä siitä mahdollisimman paljon tietoa, selvittää miten se toimi, ja katsoa voisimmeko kopioida sen. Joten, olin todella…

Joe Rogan: Mutta he eivät kertoneet koskaan mistä se oli peräisin, eivätkä antaneet sinun koskaan kysyä mistä se oli peräisin?

Bob Lazar: No, jos tilanneselostuksista lukemani tieto oli paikkansapitävää… Minun täytyy sanoa nyt, että suoraan reaktoriin liittynyt tieto oli paikkansapitävää. Lukemani vastasi todellisuutta.

Joe Rogan: Millä tavalla?  

Bob Lazar: Miten se oli rakennettu, mitä näimme, miten se toimi, materiaalit… Tiedäthän? Miten se kytkettiin päälle, ja mitä kaikkea siitä saatiin selville. Olen pahoillani, minun on vaikea ajatella migreenin vuoksi.

Joe Rogan: Pahoittelen, puhuimme siitä ennen podcastia. Kerroitte kaikille, että Bobilla on migreeni . Tiedän sinun olevan erittäin stressaantunut, ja se onkin yksi syy miksi arvostan, että teet tämän.

Bob Lazar: Hmm… Missä olinkaan menossa?

Joe Rogan: Puhuimme…

Bob Lazar: Aivan… ja… joten… Jotkut paperit antoivat ymmärtää sen olleen Zeta Reticuli -tähtijärjestelmästä. Ja nyt…    

Joe Rogan: [Ei sano mitään, katselee silmät pyöreinä.]

Kuvateksti: Kirjallisten tilanneselostusten mukaan alus oli tullut Zeta Reticuli -kaksoistähtijärjestelmän kolmannelta planeetalta.

Bob Lazar: Kyllä… Nyt… Miten heillä oli se hallussaan? Minulla ei ole siitä pienintäkään käsitystä. Mutta se vain oli Zeta Reticuli -tähtijärjestelmästä. Se oli paikasta, josta he käyttivät nimitystä ZR 3, joten se oli sen tähtijärjestelmän kolmas planeetta. Joten… Siitä ei ollut mitään muuta tietoa, paitsi että alus oli oletettavasti tullut sieltä. Oliko se totta? Minulla ei ollut mitään mahdollisuuksia varmistaa sitä, mutta niin oli painettu samoihin papereihin kuin missä mainittiin reaktorista. Tutkin sitä juttua kotiin mentyäni. Zeta Reticuli on kaksoistähti, kaksi toisiaan kiertävää tähteä. Se näkyy vain eteläiseltä pallonpuoliskolta, ja on noin 30 valovuoden etäisyydellä. Joten tuo on sananmukaisesti kaikki minulla siitä oleva tieto. En tiedä miten he saivat selville, että se oli tullut sieltä.

Joe Rogan: Sinulla oli luultavasti myös epäilyksiä, että he olivat antaneet sinulle joitakin vääriä tietoja, kuten puhuit aiemmin.

Bob Lazar: Kyllä.     

Joe Rogan: Tarkoitan, että jos päättäisit koskaan puhua siitä… He lisäsivät mukaan hölynpölyä saadakseen mitkä tahansa tosiasiat näyttämään naurettavilta.

Bob Lazar: Aivan. Tai että he pystyisivät jäljittämään sen: Hei, nämä tiedot tulivat tuolta Lazar-nimiseltä tyypiltä. Sanoin sen tulleen Zeta Reticulista, joten he tietäisivät sen olleen minä.

Joe Rogan: Kun luit Zeta Reticulista, ajattelitko: ”Mitä helvettiä tämä on?”

Bob Lazar: No, kaiken sen lukeminen oli ”mitä helvettiä tämä on?”

Joe Rogan: Aivan. Siis: ”miksi pestauduin tähän?”    

Bob Lazar: Ei, ei. Minusta se oli mahtavaa, se oli mielenkiintoista. Olin innoissani ollessani turvatulla alueella keskellä aavikkoa. Tiedäthän? Se oli mahtavaa.

Joe Rogan: Minkä ikäinen olit silloin?

Bob Lazar: Parikymppinen.

Joe Rogan: Kyllä, olit luultavasti täysin hullaantunut.

Bob Lazar: Kyllä, se oli loistavaa. Olin innoissani. En välittänyt. Luin kaiken ja…

Joe Rogan: Luit siis koko Zeta Reticuli -jutun, mutta kun näit sitten tosiasiassa avaruusaluksen, jossa oli pieni Amerikan tarralippu…

Bob Lazar: No, se oli…

Joe Rogan: Tapahtuiko se myöhemmin vai ennen?

Bob Lazar: Se oli ennen…

Joe Rogan: Siis, ennen… Näit kapistuksen ensin  ja sanot ”voi…”

Bob Lazar: Odota. Oliko se ensin?

Joe Rogan: Vaikeaa? Niin monta vuotta…

Bob Lazar: Kyllä, en pysty…

Joe Rogan: Oli kumminpäin tahansa. Ei sillä ole väliä.

Bob Lazar: Päivät ovat tavallaan kuin sulautuneet yhteen, on vaikea erotella mitä tapahtui milläkin käynnillä.

Joe Rogan: Muistatko mitä ajattelit luettuasi Zeta Reticulista?

Bob Lazar: Kyllä. Se ei iskenyt minuun kuin tonni tiiliä tai jotain. Se oli vain ”joo, selvä”. Ja…

Joe Rogan: Ajattelitko sen olleen hevonpaskaa?

Bob Lazar: En tiedä. Nyt en ajattele niin. Mutta kun luin sen, en ollut tarkistanut mitään. Se oli vain jotain lukemaani ainesta. Ajattelin heidän antavan minulle lukemisen jälkeen ehkä jonkin kokeen katsoakseen mitä muistaisin siitä hullusta tiedosta. Ja… mutta… Kuten sanoin… Kun menin lopulta sisälle Barryn kanssa, ja sain omakohtaisia kokemuksia siitä, mistä he puhuivat, kaikki sai täysin eri merkityksen.

Joe Rogan: Kyllä.

OSA 6: Lisää reaktorin toiminnasta: antigravitaatio ja alkuaine 115

Kuvateksti: Alkuaine 115 tunnetaan nykyisin nimellä moskovium (Mc). Sen aikaisempi väliaikainen nimi oli ununpentium (Uup). Se löydettiin vuonna 2003. Bob Lazar puhui alkuaineesta 115 jo 1980-luvun lopulla, koska se toimi reaktorin polttoaineena. Alkuaine 115 ei ollut silloin vielä alkuaineiden jaksollisessa järjestelmässä.

Joe Rogan: Joten siinä [reaktorissa] oli levy, jossa oli puolikasta koripalloa muistuttava juttu. Ja kun se oli päällä, sitä lähelle ei päässyt, sitä ei voinut koskettaa.

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Miten painovoima siihen liittyy? Useimmille ihmisille painovoiman käsite tarkoittaa vetovoimaa.

Bob Lazar: Luulen, että sitä voisi sanoa antigravitaatioksi. Se on 180-astetta vaihekäännetty painovoima.  Se on… Tiedäthän? Antigravitaatio.

Joe Rogan: Ymmärsivätkö he lainkaan mikä mahdollisesti sai tämän ilmiön aikaan? Oliko mitään aihealueita, joita he halusivat sinun tarkastelevan?  

Bob Lazar: Ei, he.. No, he tiesivät, että siinä oli käyttövoiman lähde [polttoaine]. He olivat päteviä saamaan sen toimimaan. Minulla on taas analogia tähän: Voisit jättää moottoripyörän vankkuri-aikaan. Voisit jättää sen avaimineen parkkiin jonkun pihalle. Kaikki tulisivat sen ympärille sorkkimaan sitä. Lopulta he kääntäisivät virta-avainta ja saisivat sen käyntiin. Heistä tulisi taitavia ajamaan sillä.

Joe Rogan: Kyllä.

Bob Lazar: Mutta, he eivät ymmärtäisi mitä helvettiä tapahtuu. He eivät pystyisi valmistamaan edes muovilokasuojaa, puhumattakaan mistään muusta. Luulen, että olemme juuri tuolla tasolla. Osilla oli leikitty riittävän kauan ennen minun saapumistani, joten he olivat saaneet reaktorin toimimaan. Ota polttoaine pois, jolloin tiedät, että se saa sen toimimaan. Mitä reaktorissa oli täsmälleen meneillään, pysyi tuohon aikaan arvoituksena. Luulen, että edistyimme hieman sen sisäpuolella tapahtuvissa asioissa, mutta en usko, että kukaan todella tiesi mitään. He pystyivät vain katselemaan tapahtumia ja tekemään havaintoja.

Joe Rogan: Kuinka kauan olit siellä?

Bob Lazar: Sanoisin, että noin kuusi kuukautta.

Joe Rogan: Millaista edistystä tapahtui ollessasi siellä?

Bob Lazar: No, saimme reaktorin toiminnasta tukun kohtuullisen hyviä ideoita. Yksi niistä oli jalusta. Sen neliömäinen alusta oli periaatteessa kuin syklinen hiukkaskiihdytin [syklotroni], joka on pieni hiukkaskiihdytin – ympyrän muotoinen. Hiukkaskiihdyttimet – lineaariset hiukkaskiihdyttimet – ovat vain… Tiedäthän? Ne ovat periaatteessa vain pitkiä putkia, jotka kiihdyttävät hiukkasia korkealla jännitteellä ja radiotaajuuksilla, kunnes hiukkaset saavuttavat suuren nopeuden. Syklotroni tekee sen pienemmällä ympyränmuotoisella alueella. Polttoaineena oli se erittäin raskas alkuaine 115, jota ei ollut siihen aikaan alkuaineiden jaksollisessa järjestelmässämme.

Kuvateksti: ARRONAX syklotroni eli syklinen hiukkaskiihdytin Nantesin yliopistossa Ranskassa.

Joe Rogan: Mutta se on nyt [alkuaineiden jaksollisessa järjestelmässä].

Bob Lazar: Se on nyt, kyllä.

Joe Rogan: Milloin se tuli alkuaineiden jaksolliseen järjestelmään?

Bob Lazar: En muista. Muistatko milloin he…

Jeremy Corbell: 2004. Luulen, että Darmstadtissa Saksassa valmistettiin ensimmäiset neljä atomia, jotka pysyivät kasassa noin 2 – 20 millisekuntia. Atomille se ei ole juuri mitään, eikö niin? Myöhemmin se löydettiin pari kertaa uudelleen, ja sitä pystyttiin valmistamaan, joten sille annettiin paikka alkuaineiden jaksollisessa järjestelmässä. Sitä alettiin kutsua sen jälkeen nimellä moskovium.

Joe Rogan: He kertoivat sinulle näistä jutuista vuonna 1982?     

Bob Lazar: Kyllä, no… me tavallaan…

Jeremy Corbell: Ei 1982.

Joe Rogan: Mikä vuosi se oli?

Bob Lazar: Olin siellä vuosina 1988 – 1989. Vuonna 1982 olin Los Alamosissa.

Joe Rogan: Olit Los Alamosissa, olen pahoillani.

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Joten he kertoivat sinulle näistä jutuista 1988 – 1989. Tämä ei ollut kuin…

Bob Lazar: He eivät kertoneet siitä minulle, se oli yksi asia jonka tämä ryhmä nosti esille. Se… luoja menetän punaisen langan tämän [migreenin] takia.

Joe Rogan: Siis tämä yksi… alkuaine 115 oli polttoaine.

Bob Lazar: Kyllä. Se oli polttoaine… aah…

Jeremy Corbell: Maailma antaa migreenisi anteeksi. Voinko sanoa yhden jutun tähän?

Bob Lazar: Tämän kanssa on todella vaikea ajatella, antakaa minun huilata minuutti.

Jeremy Corbell: Ihmiset ovat vain arvostelleet Bobia hyökkäävästi viimeisen 30 vuoden ajan. Se on vaikuttanut hänen yksityiselämäänsä. Sitä on todella vaikea ymmärtää, ellet ole tavannut hänen vaimoaan ja perhettään. Tarkoitan, että tämä puhuminen oli viimeinen hemmetin asia, jonka hän halusi tehdä.

Joe Rogan: Kyllä. Meidän täytyy selittää se, Jeremy. Sinä ja minä kävimme sen keskustelun. Katsoin dokumenttielokuvasi. Kävimme sen keskustelun ja sanoin: ”Minun täytyy puhua hänen kanssaan.”  Dokumentti…  On ollut vähättelijöitä. Joukko ihmisiä on sanonut monia sanomiasi asioita hevonpaskaksi, mutta ajan kuluessa monet jopa 1980-luvulla puhumasi asiat ovat osoittautuneet tosiksi. Asiat, joiden ihmiset sanoivat olevan epätosia, on todistettu tosiksi – alkuaine 115 oli yksi niistä asioista. Eikö?

Bob Lazar: Heillä ollut polttoaine, alkuaine 115, oli stabiili. Toisin sanoen, se ei hajonnut eikä emittoinut radioaktiivisuutta. Kun he syntetisoivat 115:ttä [muualla] kaksi tai kolme atomia, se hajosi. Se ei ollut stabiili alkuaine. Ne ovat tavallaan kaksi eri asiaa, mutta se on tavallista. Alkuaineilla on aina, tai melkein aina, stabiileja ja epästabiileja isotooppeja. Luulen, että cesiumilla on jotain 30 epästabiilia isotooppia. Joten… No, vety esimerkiksi. Tunnettehan vetykaasun? Se on stabiili, ei radioaktiivinen. Mutta vetyä on myös kahta muuta tyyppiä: deuterium ja tritium. Deuterium ei ole radioaktiivinen, se on toinen vedyn stabiili isotooppi, mutta tritium on radioaktiivinen. Ne ovat kaikki vetyä, mutta niillä on vain eri määrä neutroneja. Joten, muiden alkuaineiden tapauksessa on samoin – myös alkuaineen 115 tapauksessa. Sen neutronien lukumäärä määrittelee isotoopin, mutta se on silti [alkuaine] 115. He jatkavat [muualla] kokeita valmistaakseen 115:n muita isotooppeja, ja olen varma, että he päätyvät lopulta stabiiliin versioon. Juuri stabiililla versiolla on ne ominaisuudet, joista puhumme nyt.

Kuvateksti: Vedyn isotoopit ovat protium, deuterium ja tritium. Kaikki ovat vetyatomeja, koska jokaisen atomin ytimessä on yksi protoni – kaikkien järjestysluku on siis 1. Massaluvut kuitenkin poikkeavat toisistaan, koska kunkin atomin ytimessä on eri määrät neutroja. Eri määrä neutroneja tekee atomeista vedyn eri isotooppeja. Protiumilla ei ole ytimessään neutroneja, deuteriumilla on yksi neutroni ja tritiumilla kaksi neutronia. Jos isotooppi on epästabiili eli epävakaa, se ei pysy kasassa, vaan hajoaa – samalla vapautuu radioaktiivista säteilyä.

Joe Rogan: He olivat hankkineet tavalla tai toisella stabiilin version. Sanoivatko he stabiilin version tulleen sen aluksen mukana?

Bob Lazar: Kyllä. Se tuki ehdottomasti aluksen mukana, kyllä.

Joe Rogan: Sinulla oli aikanaan vankka tietämys alkuaineiden jaksollisesta järjestelmästä, ja tiesit mikä on totta ja mikä ei. Mikä oli reaktiosi hallussasi olleeseen stabiiliin alkuaineeseen 115, jota ei pitänyt olla edes olemassa?

Bob Lazar: No, kaikki oli mahdotonta.

Joe Rogan: Niin.

Bob Lazar: Tarkoitan, metallista alkaen. Sain mahdollisuuden katsoa aluksen sisälle vain yhdessä tilanteessa. Se oli tärkeää, koska reaktorin sijaintipaikka saattoi olla kriittinen sen toiminnan kannalta. Kaikki toimi ilman mitään keskinäisiä yhteen liitoksia, joten osien sijoittelu saattoi olla äärimmäisen tärkeää. Joten, he antoivat minun mennä sisälle katselemaan sitä. Unohdin taas missä olin menossa…

Joe Rogan: Menit sisälle siihen alukseen. Mitä ajattelit sen sisällä? Mitä näit?

Kuvateksti: Bob Lazar pääsi katselemaan avaruusaluksen sisälle. Hänen mukaansa kaikki siellä oli ”ei-maallista”.

OSA 7: Käynti aluksen sisällä

Bob Lazar: Siellä oli hyvin pahaenteinen tunnelma, koska se oli… Siellä ei ole… Ensinnäkin kaikki on tumman yksiväristä, eikä missään ole suoria kulmia. Aivan kuin joko olisi ottanut… olen sanonut tämän aiemminkin…  kuin joku olisi ottanut vahamallin ja lämmittänyt sitä vain vähän aikaa, jolloin kaikki olisi sulanut. Kaikki näyttää kuin ne olisi sulatettu yhteen, kaikkien osien liitoskohdissa on kaarevuutta. Se oli todella kummallisen näköinen kapistus, mutta siinä ei ollut juuri mitään tunnistettavissa olevaa, paitsi pieni taitettava kulkuluukku. Vain se näytti tunnistettavalta, kaikki oli ärsyttävän ei-maallista – tai miten sitä nyt luonnehtisi.

Joe Rogan: Menit sen kapistuksen sisälle ja se oli suunniteltu jollekin paljon pienemmälle kuin ihminen?       

Bob Lazar: Kyllä. Sen sisällä ei pystynyt juuri seisoskelemaan, paitsi aivan sen keskellä.

Joe Rogan: Kuinka pitkä olet?

Bob Lazar: Olen 1,77 m.

Joe Rogan: Minkä kokoiselle luulet sen olleen suunniteltu?

Bob Lazar: Sanoisin, että jollekin suunnilleen puolet minun pituudestani.

Joe Rogan: Vau. Joten ne ovat noin 90 cm pitkiä olentoja.

Bob Lazar: Kyllä. Istuimet olivat myös pieniä. Se oli tehty ilmiselvästi jollekin pienelle, mutta siellä ei ole… Siellä ei ole mitään muuta. Siellä on vain istuimet, reaktori ja joitakin rakenneosia. Siellä ei ole ohjauspöytiä, kylpyhuonetta, koristeltuja osia tai taideteoksia, tai mitään tunnistettavaa tai säädettävää. Se on erittäin pelkistetty kapistus.   

Joe Rogan: Et nähnyt mitään näyttöjä?

Bob Lazar: No, sen ympäri kiertää kaariportteja… osana päällysrakennetta. Ja… Yksi kaariporteista voi muuttua läpinäkyväksi. Kun olin siellä sisällä, toinen ryhmä työskenteli yhden kaariportin kimpussa. Sitä voisi kutsua enemmän tai vähemmän näytöksi.

Joe Rogan: Joten, sen kaariportin läpi… Se säilytti kiinteytensä, kiinteyden, mitä tahansa metallia se olikaan?

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Mutta sen läpi pystyi näkemään?

Bob Lazar: Kyllä. Se muuttui läpinäkyväksi, kyllä. Näin sen tapahtuvan kerran tai kahdesti ennen lähtöäni.

Joe Rogan: Kysyitkö mitään kysymyksiä mikä helvetti se oli?

Bob Lazar: En. Ei siellä kysellä.

Joe Rogan: Kysymyksiä ei kysellä… Mutta näit jonkin muuttuvan läpinäkyväksi, ja ymmärsit sen olevan yhä siinä, mutta pystyt näkemään nyt sen läpi?

Bob Lazar: Kyllä. Tarkoitan, että ei se ole niin vaikuttavaa. Meillä on joitakin vastaavia nestekidemateriaaleja. Tiedäthän? Älylasi. Sitä kutsutaan älylasiksi. Se oli vain… En tiedä oliko alus valmistettu kehittyneestä metallista vai keraamista, se tuntui koskettaessa kylmältä. Joten, tiedäthän? Olisin enemmän metallin kannalla.

Joe Rogan: Kysymyksiä ei saanut kysellä?

Bob Lazar: Ei, ainoastaan… Siellä työskenneltiin kaveripohjalta. Pystyin vaihtamaan ideoita ja puhumaan ainoastaan Barryn kanssa. Se sotkee todellakin tieteen tekemistä, koska tiede perustuu vapaaseen keskusteluun. Ideaalitapauksessa ympärilläsi on joukko kavereita, jotka vaihtavat ideoita ja ratkovat ongelmia. Niin asiat edistyvät. Siellä ollaan niin äärimmäisen huolestuneita turvallisuudesta, että kaikki pilkotaan ja kaikki lamaantuvat. Se tuhoaa kaiken saavutettavissa olevan kehityksen, tai saa sen ainakin tapahtumaan kovin hitaasti. Olen sitä mieltä, että he ampuvat itseään jalkaan.

Kuvateksti: Bob Lazarin mielestä vapaan keskustelun puuttuminen ja äärimmäiset turvallisuusvaatimukset hidastavat kehitystä. Tiede perustuu vapaaseen keskusteluun, ongelmanratkaisuun ja ideoiden vaihtamiseen.

Joe Rogan: He olivat luultavasti juuri siitä syystä ajautuneet sellaiseen pullonkaulaan, että he tarvitsivat tämän suihkumoottori-Hondan omistavan sekopäisen miehen katsomaan mitä hän voisi tehdä.        

Bob Lazar: Luulen sen olleen toiminnallista epätoivoa. Luulen heidän halunneen jonkun laatikon ulkopuolella ajattelevan. ”Annetaan tämän tyypin yrittää.” He eivät olleet… He ovat saattaneet tehdä sen jo neljä kertaa tähän päivään mennessä. Tiedäthän? Olettaen, että he työskentelevät yhä sen kapistuksen parissa.

Joe Rogan: Kun näit sen aluksen ja olit sen sisällä… Oliko siellä mitään merkkejä alueesta, jota he olisivat käyttäneet sen ohjaamiseen tai hallintaan? Oliko siellä lentäjän istuin?

Bob Lazar: Siellä oli kolme istuinta, jotka oli sijoitettu ympärille… reaktori oli sen keskipisteessä… ja sen ympärillä samoilla etäisyyksillä oli kolme istuinta. Siinä kaikki. Siellä oli kookas… ne eivät ole valvontapöytiä… ne ovat suuria suorakaiteen muotoisia esineitä, jotka on myös sijoitettu samalle etäisyydelle keskikohdan ympärille. Niissä ei ole mitään, ei nappuloita, ei valoja, ei ohjaimia…

Joe Rogan: Ja ne näyttävät samanvärisiltä?

Bob Lazar: Kaikki on samanväristä.

Joe Rogan: Vain erimuotoisia…

Bob Lazar: Kyllä, ja… suoraan niiden alapuolella… Aluksessa on kolme tasoa. Puhuimme päätasosta. Suoraan sen alapuolella ovat gravitaatiovahvistimet [painovoimavahvistimet], suuret suorakaiteen muotoiset esineet. Niiden alapuolella ovat gravitaatiolähettimet [painovoimalähettimet], jotka näyttävät… paremman sanan puuttuessa… putkesta riippuvilta roskakoreilta… Niitä on kolme. Ja sitten ylin taso. Tämä on vain henkilökohtainen uskomukseni… Luulen, että sillä on jotain tekemistä navigaation tai heidän tietokoneversionsa kanssa. Aluksen ympärillä oli joitakin pintoja tai paneeleja – sensoripaneeleja – joita me nimittäisimme hytin ikkunoiksi, mutta ne eivät olleet hytin ikkunoita, ne olivat vain mustia alueita. Luulen, että ne määrittävät sen sijainnin avaruudessa. Olin fyysisesti keskiosastossa ja työnsin ylävartaloni alaosastoon. Roikuin alaspäin nähdäkseni miten gravitaatiovahvistimet oli sijoitettu.

Kuvateksti: Bob Lazar arveli, että hytin ikkunoita muistuttaneiden sensoripaneelien oli tarkoitus määrittää aluksen sijainti avaruudessa.

Joe Rogan: Mikä sen [aluksen] koko oli suunnilleen?

Bob Lazar: Se on… Luulen, että… En muista siellä olemisen perusteella, mutta kun kaikki oli ohi, hankin… John Andrews tuli testaus- ja mallinnusyhtiöstä. Istuimme yhdessä ja yritimme päätellä näkemäni ja tiedettyjen esineiden kokojen perusteella. Päädyimme 15,8 metrin halkaisijaan.

Joe Rogan: Melko pieni.

Bob Lazar: Kyllä. Luulen sen olevan kohtuullisen hyvä arvio.

OSA 8: Muut alukset

Joe Rogan: Sanoit niitä olleen yhdeksän. Näit vilaukselta muutkin [alukset]. Millä tavoin ne olivat erilaisia?

Bob Lazar: Ne näyttivät täysin erilaisilta. Yksi näytti kuin… Käytin siitä nimitystä hyytelövuoka. Se näytti perinteiseltä aaltoilevakylkiseltä hyytelövuoalta. Yksi oli hyvin laakea kiekko, kuin olkihattu tai jotain sellaista, tiedäthän? Se makasi syrjällään. Sen ohuessa osassa oli kuin… Näytti kuin sen reunuksen läpi olisi ammuttu ammus. En tiedä olivatko he yrittäneet kokeilla voisiko metallia läpäistä, tai jos jotain… Tai jos se kapistus saatiin sen vuoksi, ehkä se ammuttiin alas. Mutta se oli ainoa, jossa näin olevan tosiasiallisia fyysisiä vaurioita.

Joe Rogan: Ja se oli myös suunnilleen samankokoinen kuin muut?

Bob Lazar: Ne olivat liian kaukana, jotta sen pystyisi sanomaan.

Joe Rogan: Oliko? Työntövoimajärjestelmien kimpussa työskenteli useita työryhmiä. Työskentelikö eri ilma-alusten kimpussa eri ryhmät?  

Bob Lazar: En tiedä, voisin tehdä vain oletuksia.

Joe Rogan: Et tiedä, aivan.

Kuvateksti: Bob Lazar näki yhteensä yhdeksän alusta, joista yksi näytti aaltoilevakylkiseltä hyytelövuoalta ja yksi olkihatun muotoiselta. Aluksia oli erinäköisiä.

OSA 9: Kehitystyön koukeroista – fysiikan lait koetuksella

Joe Rogan: Istuskelit siellä katsomassa sitä toisesta maailmasta peräisin olevaa alusta. Päämääräsi oli selvittää miten se kapistus toimi ja miten se reaktori… Tarkoitan… Voisi kuvitella, että he antaisivat sen katseluun aikaa enemmän kuin vain yhden päivän.

Bob Lazar: Oi, ei se ollut vain yksi päivä.

Joe Rogan: Aivan.

Bob Lazar: Kyllä, tarkoitan… Se oli… Barry oli siellä… Luulen Barryn nukkuneen siellä. Olen varma, että heillä oli… Ei se ole omituista. Tarkoitan… Tonopahin koealueella, jossa työskennellään häivehävittäjien parissa. Tiedäthän? Menet sinne kolmeksi viikoksi, sitten yksi viikko vapaata. Siellä pysytään myös, joten ei ole omituista pysyä koealueella. Joten… Hän melko lailla… Hän käyttäytyi kuin olisi ollut siellä pitkän aikaa. Mutta…

Joe Rogan: Onko hän yhä siellä?    

Bob Lazar: Kuka tietää?

Joe Rogan: Oletko yhteydessä siihen kaveriin?

Bob Lazar: En. Voi, ei. Toivoisin olevani. Ajattelin tavallaan hänen tulevan esiin sen jälkeen kun minä olin tullut esille. Sain tapahtumista niin paljon ryöpytystä ja paskaa niskaan, että luulen itse asiassa auttaneeni paikan turvallisuusasioissa. Kaikki pelkäsivät tehdä tai sanoa mitään sen jälkeen.

Joe Rogan: Millaisia raportteja sinun piti tehdä? Ette edistyneet paljon, eikö? Yrititte vain selvittää mikä se juttu oli. Se näytti mahdottomalta. Joten…

Bob Lazar: Emme tehneet niitä [raportteja] henkilökohtaisesti. Tarkoitan, että olimme aina… Emme saaneet koskaan paljon tietoa. Sitä kaveria voisi kutsua valvojakseni, hänen nimensä oli Dennis Mariani. Ja… Tavallaan sotilaallisen näköinen kaveri. Hän piipahti aina päivän aikana rutiininomaisesti paikalle. Ja, tiedäthän? ”Miten menee, jätkät?” Hän kertoi pääasiassa eteenpäin kaiken uuden keksimämme tiedon. Esitimme tiedot hänelle, ja hän vei tiedon minne ikänä se vietiinkin. Tiedäthän? Hän kokosi tietoa kaikilta.    

Joe Rogan: Oletan sinun työskennelleen tavallisia 8 tunnin päiviä.

Bob Lazar: Ei.

Joe Rogan: Ei?

Bob Lazar: Ei. Se oli todella outoa. Minut kutsuttiin vain tiettyinä päivinä tiettyihin aikoihin, ja työajat olivat myös kummallisia. Useimmiten se tapahtui myöhään illalla. Saatoin saada illalla klo 23 soiton, jossa sanottiin: ”Kello on nyt 23. Sinun täytyy olla McCarranin terminaalissa klo 23.45 mennessä.” Ja, tiedäthän? ”Kerromme kun meillä on enemmän tietoa.”

Kuvateksti: McCarranin lentoasema on Las Vegasin metropolialueen päälentoasema.

Joe Rogan: Mitä teit siellä ollessasi? Katselit sitä esinettä, sitä reaktoria, etkä tajunnut mikä se on ja miten se toimii, paitsi että se toimii alkuaineella, jota emme edes tunne.

Bob Lazar: Toki. Juttu oli… Mitä teet… Tiedäthän? Mitä tahansa. Sen analysointia yrittäessä pystyi tekemään vain kokeita. Yritimme tehdä sille kaikki mahdolliset keksimämme kokeet. Tarkoitan… Tiedäthän? Testasimme jopa… Se rikkoi paljon sellaista vastaan, jota olimme ajatelleet olevan mahdotonta rikkoa. Tarkoitan, yksi oli termodynaniikan ensimmäinen pääsääntö. Tarkoitan, että periaatteessa jokainen toimiva kone tai laite tuottaa aina ylimääräistä lämpöä. Mikään ei toimi 100 % hyötysuhteella. Jopa pitämäsi kuulokkeet… Osa tehosta muuttuu lämmöksi kaikissa tehoa ottavissa laitteissa, ja menee hukkaan. Mutta tässä [laitteessa] ei käynyt niin. Tarkoitan, katsoimme sitä… Meillä oli siihen aikaan infrapunakamera. Ne ovat erilaisia nykyään, mutta silloin kameraan piti kaataa nestemäistä typpeä sensorin jäähdyttämiseksi. Saimme näkemiänne infrapunakuvia. Kuormitettiinpa reaktoria miten paljon tahansa, se ei lämmennyt koskaan ympäristön lämpötilaa lämpimämmäksi. Se on mahdotonta! Tarkoitan, tiedäthän? Se veti valtavia tehomääriä, eikä mikään lämmennyt koskaan. Yritimme mitata magneettikenttiä, eikä mitään ollut, joten aloimme leikkiä lähettimen emittoimalla gravitaatioaallolla itsellään. Näimme mitä saimme sillä aikaan ja miten se kohdistettiin. Käytimme todellakin kaiken aikamme vain yrittääksemme ymmärtää mitä niillä vermeillä pystyi tekemään, ja mitä pystyimme hallitsemaan.

Kuvateksti: Reaktori kieltäytyi noudattamasta ihmisen keksimiä fysiikan lakeja. Se vaikutti toimivan 100 % hyötysuhteella, eikä hukkalämpöä syntynyt.

Joe Rogan: Joten näitte mitä se teki, mutta ette tajunneet koskaan miten se sen teki?

Bob Lazar: Ei, ei varsinaisesti. Tarkoitan, että pystyimme esittämään vain parhaan arvauksemme. En pysty sanomaan, että me todella… En pysty sanomaan ehdottoman varmasti miten mikään siitä itse asiassa toimi.

Joe Rogan: No. Miten? Tiedätkö lainkaan miten he ohjasivat sitä? He tekivät joitakin testejä, joissa nämä kapineet [alukset] lentelivät taivaalla ympäriinsä. Tämä vie meidät syvällisemmin kertomukseesi.

Bob Lazar: Aivan. Olin siellä yhdessä testissä. Olin Barryn kanssa labrassa. Dennis tuli sisälle ja sanoi: ”Olemme tekemässä testiä, tulkaa jätkät ulos.” Tai luulen hänen sanoneen: ”Barry tule ulos ja ota Bob mukaasi.” Menimme ulos, ja alus oli jo lentokonehallin ulkopuolella valmistautumassa juuri nousuun.

OSA 10: Alus nousee ilmaan

Bob Lazar: He olivat viestintäyhteydessä jonkun aluksen sisällä olevan kanssa.

Joe Rogan: Joten aluksessa oli henkilö?

Bob Lazar: Kyllä. Siellä sisällä oli taatusti henkilö. Siellä ei ole miellyttävä olla, koska se [alus] on pieni. Kaverin on istuttava parhaan arvaukseni mukaan keskellä [aluksen] lattialla.

Joe Rogan: Ja se oli se sama tietty alus, jonka parissa työskentelit, koska se oli ainoa alus, johon pääsit käsiksi?

Bob Lazar: Kyllä. Se oli ainoa, johon koskin ja jonka parissa työskentelin. Se nousi hiljaa ylös maasta, mikä oli uskomattoman vaikuttava näky.

Joe Rogan: Hiljaa vai hiljaisesti? 

Bob Lazar: Mitä? [nauraa] No, hiljaisesti, koska se tuotti… se tuotti pohjasta pienen koronapurkauksen. Koronapurkaus on tavallaan huiskupurkaus, korkeajännitepurkaus, pieni sinertävänä hehkuva purkaus. Sen maasta noustessa kuului heikko sihinä-ääni. Sihinä loppui ja sinertävä hehku katosi heti kun se pääsi 1,5 – 3,0 metrin korkeudella maasta – ehkä jopa tuota vähemmän. Joten, jos halutaan olla tarkkoja, niin se nousi hiljaisesti ja leijui sitten äänettömästi.

Kuvateksti: Vasemmalla koronapurkaus kotitekoisesta teslakäämistä (teslamuuntajasta). Keskellä huiskupurkaus. Oikealla koronapurkaus kaupallisesta teslakäämistä.

Joe Rogan: Vau. Millaisia liikkeitä se sitten teki?

Bob Lazar: Sillä kertaa se nousi ilmaan, liikkui vähän vasemmalle ja oikealle, ja laskeutui sitten takaisin alas. Alus itsessään… He viestivät tavall…  koska näin kaverin puhuvan tavallisella VHF-radiopuhelimella aluksen sisällä olevalle henkilölle. Näin jopa taajuuden viestintävälineenä käytetyn lähetin-vastaanottimen taajuuslaskimessa. Kummalista oli se, että hänen ei olisi pitänyt pystyä viestimään alukseen radiopuhelimella. Radioaaltojen pitäisi taipua aluksen ympärillä. Sen [viestinnän] ei pitäisi olla mahdollista. Missään yksittäisessä aluksen toimintaan liittyvässä asiassa ei tuntunut olevan mielestämme mitään järkeä. Puhuimme siitä jonkin aikaa jälkeenpäin.

Joe Rogan: Miksi taajuuden pitäisi taipua aluksen ympärillä?

Bob Lazar: No. On katsottava miten gravitaatioaalto tulee aluksesta. Reaktori on keskipisteessä ja siinä on [aluksen] huipulle menevä aallonjohdin. Siinä on itse asiassa aluksen huipulta ulos pistävä pieni lisäke [vajaa 10 cm pitkä]. Se tuottaa aluksen ympärille voimakkaan gravitaatiovääristymän [painovoimavääristymän]. Kun alus on ilmassa ja olet sen alapuolella ylöspäin katsoen, et voi itse asiassa nähdä alusta. Valo taipuu sen ympärillä. Painovoiman taivuttaminen taivuttaa myös valoa ja radioaaltoja. Se on… Ei pitäisi olla mahdollista viestiä aluksen kanssa, jonka ympärillä on tuollainen kaikkia energiamuotoja vääristävä vaippa. Mutta… He olivat selvästi yhteydessä siihen.

Kuvateksti: Esineiden näkyminen perustuu siihen, että niistä tulee valoa katsojan silmään – muussa tapauksessa esine on näkymätön. Esine voi olla itsessään valonlähde tai se voi heijastaa jostakin valonlähteestä peräisin olevaa valoa katsojan silmään. Näkymättömyyden toteuttamiseen riittää siis vain estää valon saapuminen katseltavasta kohteesta silmään.

Kuvateksti: Vasemmanpuoleisessa kuvassa on gravitaatiolinssin idea. Lähempänä oleva massallinen kappale taittaa painovoimallaan kauempana olevasta kappaleesta saapuvaa valoa. Albert Eisntein ennusti ilmiön olemassaolon suhteellisuusteoriassa. Painovoima aiheuttaa valon taipumista. Oikeanpuoleisessa kuvassa on kuvattu massan aiheuttama aika-avaruuden kaareutuminen. Albert Eisteinin yleisen suhteellisuusteorian mukaan painovoima aiheutuu siitä, että kappaleiden massat kaareuttavat aika-avaruutta.

Joe Rogan: [He olivat viestintäyhteydessä] tavalla tai toisella, jollakin selittämättömällä tavalla, jota he eivät vaivautuneet selittämään sinulle?

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Joten se kapistus nousi ilmaan ja teki vain joitakin yksinkertaisia liikkeitä: vasemmalle, oikealle, vasemmalle, oikealle ja laskeutui alas. Keskustelivatko he siitä kanssasi? Tarkoitan, he halusivat sinun näkevän sen?

Bob Lazar: Ei. He halusivat minun vain tietävän. He eivät keskustelleet mitään minun kanssani. Se laskeutui alas, katselimme vähän sen ympärillä ja Barry sanoi: ”Mennään takaisin.” Menimme takaisin labraan. Saimme vain nähdä sen. Jos kelataan nopeasti pari kuukautta myöhempään aikaan: Minulla oli aluksen koelentoaikataulu. Heillä oli korkean suorituskyvyn testeihin tarkoitettuja aikoja, eikä tämä [testi] ilmiselvästi ollut sellainen korkean suorituskyvyn testi. Korkean suorituskyvyn testissä se[alus] menee vuoriston yläpuolelle, ja sillä tehdään paljon mullistavampia liikkeitä. Se on arvokas esine. He eivät tee mitään sellaista, että veisivät sen ilmakehään ja lentelisivät sillä muihin valtioihin. He vain leikkivät sillä aivan koealueen yläpuolella. He tekivät sillä joitakin radikaaleja liikkeitä, ja koska minulla oli koelentoaikataulu… Liikenteen määrä ympäröivillä maanteillä oli tilastollisesti pienintä keskiviikkoisin, ja siksi Dennis kertoi meille kaikkien koelentojen tapahtuvan ainoastaan keskiviikkoisin. Silloin olisi vähiten todennäköistä, että joku näkisi jotain.

Joe Rogan: Ja tämä oli ennen kuin hallitus oli laajentanut Aluetta 51, Papoose-järveä ja kaikkea sitä ympäröivää kiellettyä aluetta, eikö?

Bob Lazar: Kyllä. Luulen sen [laajentamisen] tapahtuneen sen jälkeen kun minun kertomukseni tuli esille. Ihmiset alkoivat mennä vuorten huipuille yrittäen katsella sinne. He [hallitus] sekosivat, kaappasivat maata ja ajoivat kaikki pois sieltä. Mutta, kyllä. Luulen sitä tapahtuneen pitkään sen jälkeen kun minä tulin esiin.   

OSA 11: Vaikeudet alkavat: puhelimen kuuntelu, korkean suosituskyvyn testien videokuvaus

Kuvituskuva: Bob Lazar vei ystävänsä aavikolle seuraamaan korkean suorituskyvyn testilentoja. He kuvasivat testejä 1980-luvun videokameralla.

Joe Rogan: Joten. Olit siellä töissä, ja järjettömän aikataulun alainen siellä töissä ollessasi. Anteeksi, että selitän kertomustasi, mutta sait niitä puhelinsoittoja, sinun piti mennä lentokentälle klo 23. Vaimosi alkoi ajatella, että sinulla on suhde.

Bob Lazar: Kyllä, nähtävästi niin. Annoin osana turvallisuusselvitysprosessia luvan… Tiedäthän? Annoin kirjallisen luvan puhelinten valvontaan ja sen sellaiseen. He eivät tehneet mitään salamyhkäistä. He… Tiedäthän? He menevät puhumaan ystävien kanssa, paikkoihin, joissa olet ollut varmistaakseen, että sinulla ei ole yhteyksiä ulkomaille. Tiedäthän?  Q-kulkuluvan, siviilipuolen huippusalaisen kulkuluvan tai sotilaallisen huippusalaisen kulkuluvan tapauksessa tehdään sellaista. Puhelimen valvonta ei ole mitenkään epätavallista. Mutta he kuitenkin vaativat, että käynnissä olevista asioista ei saa puhua edes rakkaimmilleen, kumppanilleen, vaimolleen, mille tahansa. Joten hän [vaimo] oli periaatteessa pimennossa, eikä tiennyt puhelimen seuraamisesta. Turvallisuusselvitykseen kuuluu, että ei saa olla yhteyksiä ulkomaille, et ole mielipuoli, mutta sinulla täytyy olla myös vakaa kotielämä. Hän [vaimo] aloitti suhteen lennonopettajan kanssa. He tarkkailivat puhelinta ja tiesivät siitä, mutta minä en. Joten he lopettivat sisäänpääsyni [Alueelle 51], ja heidän asenteensa tuohon aikaan oli: Meidän täytyy katsoa miten tässä käy. Muuttuuko Lazar jotenkin omituiseksi tai muuta. Joten, pidätetään vain hänen sisäänpääsynsä ja katsotaan mitä tapahtuu. Tiedäthän?

Joe Rogan: Selittivätkö he tapahtumia sinulle?

Bob Lazar: Jälkeenpäin kyllä. Aikaa kului ja oli minua seurailevia tyyppejä. Aloin vähän huolestua. Potkivatko he minut pois projektista? Jos niin on, niin he eivät anna minun vain hengailla kotona ja etsiä uutta työtä, kun tiedän sen minkä tiedän. Joten aloin ajan mittaan hieman huolestua. Kokosin lähimmät ystäväni ja sanoin: ”Hei, muistatteko sen työn, josta kerroin? Tällaista oli meneillään. Teidän ei tarvitse uskoa minun sanaani. Keskiviikkoiltana menemme sinne kaikki. Haluan näyttää teille mitä on meneillään.” Joten otin kaikki mukaan… Muistat, että minulla oli koelentoaikataulu. Menimme aavikolle tukikohdan ulkopuolelle, jotta kaikki näkisivät korkean suorituskyvyn testejä. Ja…  Tiedäthän? Se teki melkoisen vaikutuksen kaikkiin, joten he tiesivät, että en ollut hullu.

Joe Rogan: Niistä testeistä on video, eikö?

Bob Lazar: Kyllä. Mutta muista, että se on kuvattu pimeässä 1980-luvulla isolla monsterikoon videokameralla.  Kirkas valo hyppii siinä ympäriinsä, mutta… Tarkoitan, että teimme siitä videon, mutta tämän päivän standardeilla mitattuna se on…

Joe Rogan: Onko kuvaamasi video saatavilla?

Bob Lazar: Kyllä. Se on George Knappilla. Se…

Joe Rogan: Onko se netissä?

Bob Lazar: Minulla ei ole käsitystä siitä.

Joe Rogan: Jeremy?

Jeremy Corbell: Kyllä, toki. Siitä on videoleikkeitä elokuvassani ja se on netissä. Joku teki siitä syväanalyysin. Oli mielenkiintoista katsoa miten…

Joe Rogan: Kyllä. Vedä se mikrofoni lähemmäksi kasvojasi, se on liian kaukana kasvoistasi.

Jeremy Corbell: Selvä. Tiedäthän? [Oli mielenkiintoista] katsoa miltä hänen videonsa näyttää nyt, mutta videotodisteesta puheen ollen puhutaan 1980-luvun videokamerasta. Ihmisten kertoma on tässä tärkeintä. Kaikki hänen sinne kolmena eri ajankohtana viemänsä [ihmiset] eivät pidä toisistaan, he kaikki eivät puhu, mutta he ovat kaikki samaa mieltä yhdestä asiasta: He näkivät sinä iltana jotain täsmälleen siihen aikaan ja sillä paikalla kuin Bob Lazar oli sanonut. Muista, että tämä tapahtui 24 – 27 kilometriä Alueen 51 eteläpuolella. Kukaan ei edes todella tiennyt Alueesta 51, nyt puhutaan Papoose-järvestä. He ovat kaikki samaa mieltä: He näkivät sinä iltana jotain mitä eivät olleet ennen nähneet, eivätkä ole nähneet sen jälkeen – täsmälleen siihen aikaan kun hän [Lazar] sanoi sen tapahtuvan. Se on yksi kuudesta asiasta… Miten hän tiesi? Voit vähätellä häntä. Minä väheksyin häntä, mutta joistakin asioista ei vaan pääse yli eikä ympäri. Ja heitä oli 5 tai 6. Miten hän tiesi siitä?

Kuvateksti: Miten Bob Lazar tiesi korkean suorituskyvyn koelentojen ajankohdan ja paikan? Miten hän osasi viedä ystävänsä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan?

Joe Rogan: Jos Jamie yrittää etsiä sen videon juuri nyt, niin mitä hänen pitäisi etsiä?

Jeremy Corbell: Ah… Bob Lazar UFO S4 Area 51, jotain sinnepäin… ah… S4 UFO-video Bob Lazar. Joku tyyppi teki siitä analyysin, mutta 1980-luvun videoiden analysointi…

Joe Rogan: Kyllä.

Jeremy Corbell: Heti alusta asti… Bob ei koskaan sanonut: ”Pystyn todistamaan kertomukseni , kerron sen koko maailmalle.” Hän sanoi alusta asti: ”En kerro tätä, koska en pysty todistamaan kertomustani.” George Knapp sai hänet vakuuttuneeksi ihmisille kertomisesta, hän eli sen läpi. En minäkään uskonut sitä, kunnes puhuin Georgen kanssa.  

Joe Rogan: Hyvä on. Joten te kuvasitte sitä koelentoa, yhtä koelentoa, ja jäitte kiinni?

Bob Lazar: Se taisi tapahtua itse asiassa kolmannella kerralla. Menimme sinne ensimmäisen kerran… Kaikki näkivät sen, kaikki olivat hämmästyneitä, koska se teki joitakin radikaaleja liikkeitä. Tiedäthän? Kaikilla oli siitä paljon sanottavaa.

Joe Rogan: Olen nähnyt sen videon. Näkemäni liikkeet… En usko, että meillä on vieläkään mitään, mikä tekisi tuollaista…

Bob Lazar: Ei ole.

Joe Rogan: … jos puhutaan ihmisen ohjaamasta aluksesta. Mutta en tietenkään tiedä mitä hallitus…

Bob Lazar: Ei, se on mahdotonta, mikään ei voi liikkua sillä tavoin. Muista, että emme alkaneet kuvata heti alusta alkaen. Tiedäthän? Odotimme jotain tapahtuvaksi. Tiedäthän? Alus nousi ilmaan ja lensi meitä kohti, pysähtyi, kääntyi suorassa kulmassa oikealle ja lensi takaisin. Otimme kameran vasta kun se oli tehnyt joitakin hämmästyttäviä juttuja. Aloimme kuvata. Joten filmillä ei ole kaikkea, siinä on vain jotain.

Joe Rogan: Ystäväni ihmettelivät mitä tämä on, joten kuvailin sitä ystävilleni niin, että ”ota laserosoitin, kohdista se seinään ja liikuttele sitä seinällä ympäriinsä.” Tiedät miten se [laservalo] liikkuu seinällä? Vaikuttaa kuin sillä ei olisi mitään tekemistä inertian tai fysiikan kanssa, ilmakehä ei haittaa sitä mitenkään. Siltä se näyttää.

Kuvateksti: Massa ilmenee hitautena. Levossa oleva kappale pyrkii pysymään levossa, ellei mikään ulkopuolinen voima pakota sitä muuttamaan liiketilaansa. Inertia (hitaus, jatkavuus, vitka) on kappaleen taipumus jatkaa tasaisessa liikkeessä, ellei siihen kohdistu kiihtyvyyttä aiheuttavaa voimaa.

Bob Lazar: Kyllä. Se on itse asiassa erillään todellisuudesta, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Se on oman gravitaatiovaippansa sisällä. Inertia ei vaikuta siihen. Tiedäthän? Se on… ah… kuten jotkut viimeaikaiset näköhavainnot. Komentaja David Fravor. Olen varma, että olette kuulleet tic-tac ufosta. Tarkoitan, että hän kuvailee täsmälleen samaa. Se kapistus toimi täsmälleen kuvaukseni mukaan, hän oli siksi kiinnostunut puhumaan kanssani. Mutta me siis näimme sen ja… Teidäthän? Kotimatkalla puhuimme: ”Hei, me selvisimme siitä. Meidän täytyy yrittää samaa uudelleen seuraavana koelentopäivänä.” Joten, päätimme tehdä niin. Luulen, että kiinnijäämisemme tapahtui kolmannella kerralla. Tarkoitan, että aloimme käydä vähän huolimattomiksi. Veimme sinne matkailuauton.  Tiedäthän? Se on typerin kuviteltavissa oleva teko. Se oli naurettavaa.

Joe Rogan: Mutta olitte parikymppisiä.

Bob Lazar: Kyllä.    

OSA 12: Kiinnijääminen

Bob Lazar: Mutta huvittavaa oli se, että menimme ulos ja nojailimme ystäväni Gene Huffin kanssa ajoneuvon keulaan. Aloimme puhua jostakin syystä paskaa, kuten: ”No, toivon heidän ymmärtävän, että…” En muista mitä puhuimme, mutta… Tiedäthän? Jotain tukikohtaan hyökkäämisestä tai jotain siiihen suuntaan… aluksen varastamisesta… jotain sellaista.

Joe Rogan: Jotain hullua.

Bob Lazar: Ja sitten noin 6 metrin päässä näimme pienen vihreän valon putoavan maahan ja vierivän luoksemme. Meidän tietämättämme… Oli pilkkopimeää, edes kasvojen edessä olevaa kättä ei nähnyt. Siinä aivan vieressämme seisoskeli  joukko vartijoita, joilla oli pimeänäköskoopit. He olivat yhtä lähellä kuin tästä on matkaa tuohon seinään. He katselivat ja kuuntelivat meitä. Tyyppi pudotti skoopin, joka vieri luoksemme. Sen vihreä näyttö näkyi. Sytytimme valot, ja kaikki ne tyypit olivat siinä. Se oli… joo.

Joe Rogan: Vau.     

Bob Lazar: Kyllä. Teimme uskomattoman typeriä juttuja ja jäimme kiinni, aivan kuten meidän pitikin.

Joe Rogan: He ottivat sinut kiinni. Mitä sitten tapahtui?

Bob Lazar: Menin seuraavana päivänä Indian Springsin lentotukikohtaan kuulusteluun. Se on tavallaan ydinkoealueella käytetty lopetettu tukikohta. He toivat silloin esille puhtaaksi kirjoitetun pöytäkirjan puhelinsoitosta vaimolleni. Ja, tiedäthän? He istuttivat minut alas ja sanoivat: ”Tiedäthän, että tarkoitimme tämän pidettäväksi salaisuutena. Se tarkoittaa, että et voi kertoa ystävillesi. Eikö?” Tiedäthän? He olivat ivallisia ja yrittivät… Sitten he muuttuivat todella vakaviksi. He ottivat pöytäkirjan esille ja lukivat minulle mitä vaimoni ja hänen ystävänsä olivat puhuneet. Ja… Se oli raskasta aikaa.

Joe Rogan: Mitä sitten tapahtui? Mitä he tekivät sinulle? Miksi he eivät pidättäneet sinua? Miksi he eivät pidättäneet ystäviäsi?

Bob Lazar: En tiedä. En tiedä tiesivätkö he tarkkaan mitä heidän pitäisi tehdä. He päästivät minut menemään sinä iltana. Menin kotiin. Kaikkein stressaavin osuus alkoi tavallaan siitä.

Joe Rogan: Koska ymmärsit, että sinua vahditaan 24/7.

Bob Lazar: Silloin tiesin, että minua ei ainoastaan vahdita, vaan olen myös ongelmissa. Ja melko pian sen jälkeen otin yhteyttä… Siihen aikaan ainoa Las Vegasin tutkiva uutistoimittaja, josta olin kuullut, oli George Knapp. Ja, tiedäthän? Kerron hänelle osan tarinasta, koska on tiennyt siinä vaiheessa mitä helvettiä tulisi tapahtumaan.

Joe Rogan: Joten George Knapp yritti analysoida tarinaasi ja löytää siitä aukkoja. Hän laittoi sen lähetykseen, kertoi sen, ja kaikki tulivat tietoisiksi siitä. Sillä tavalla minä siitä kuulin.

Kuvateksti: Tutkiva uutistoimittaja George Knapp teki Bob Lazarin tarinasta julkisen laittamalla sen uutislähetykseen. Hän oli ainoa Bob Lazarin Las Vegasin alueella tietämä tutkiva toimittaja tuohon aikaan.

Bob Lazar: Kyllä, jos pitkän tarinan kertoo lyhyesti.

Joe Rogan: Mitä tapaht… todellakin pitkä tarina lyhyesti… Mitä tapahtui sen jälkeen? Tarkoitan, ottivatko he sinuun yhteyttä ja sanoivat: ”Hei, Bob. Olisi varmasti hyvä idea laittaa turpa tukkoon.” Yrittivätkö he leimata sinut hulluksi? Oliko…

Bob Lazar: Voi pojat. Siinä välissä tapahtui paljon. Jätän paljon pois. Meidän täytyisi palata kertomuksen täydentämiseksi Los Alamosiin, enkä halua todellakaan puhua siitä.

Joe Rogan: Huippusalaisia aseita ja vermeitä joiden parissa työskentelit?

Bob Lazar: Ei. Puhun 115:stä. No, en tiedä. Minun täytyy ajatella miten…

Joe Rogan: Mikä on ongelmana?

Bob Lazar: En halua järjestää itselleni suurempia ongelmia myöntämällä jotain, joten minun täytyy kierrellä ja kaarrella.   

OSA 13: Hulluja vieraita

Jeremy Corbell: Häntä arvosteltiin elokuvan kuvauksien aikana. Ihmiset ajattelivat…

Joe Rogan: Elokuva on muuten erinomainen.

Jeremy Corbell: Kiitos, Joe.

Joe Rogan: Se on parhaillaan Netflixissä, jos joku haluaa katsoa sen. Jos olet minun kaltaiseni ihminen, joka… Tiedäthän? Olen rakastanut aina ajatusta ufoista, mutta uuvuin täysin puhumaan ihmisille, jotka ovat ufo-uskovaisia ja ufo-fanaatikkoja. Niin moni heistä on täynnä paskaa. Eikä pelkästään täynnä paskaa, vaan he ovat lapsellisen hurmioituneita. Se miten he puhuvat asioista. Tarkoitan, että on niin paljon ihmisiä, jotka sanovat: ”Minuun on otettu yhteyttä. He saapuvat luokseni yöllä ja selittävät minulle, että se mitä teemme merille, on väärin. Ja sellaista…” Joten, selvä.  

Bob Lazar: Tuo on yksi syy miksi en halunnut osallistua ohjelmaan. [Joe ja Jeremy nauravat.] Ei se ole… Tarkoitan, että ei se ole vitsi. Pihanurmikollamme on sananmukaisesti käynyt ihmisiä telttailemassa. Ja, tiedäthän? Jossakin mielessä voin samaistua joihinkin niistä ihmisistä. Ehkä joillakin heistä oli todella jonkinlainen kokemus tai he näkivät jotakin, ja kaikki heidän ystävänsä pitävät heitä hulluina. ”Mutta hei, nyt on tämä kaveri, jonka kuulin puhuvan radiossa, ja ainakin hän tietää, että en puhu täyttä paskaa. Minun täytyy saada puhua hänen kanssaan.” Suurin osa saamastani kirjeenvaihdosta tulee ihmisiltä, jotka yrittävät tavoittaa minua: ”Bob, sinun täytyy kuunnella minua. Tulen puhumaan kanssasi.” Tiedäthän?  ”Ajan Oklahomasta… tai mitä tahansa.” Jotkut heistä ovat epämiellyttäviä hulluja. He ovat pelottavia.

Joe Rogan: Salaliittomaailmassa on paljon skitsofreenikkoja. Monilla ihmisillä on oikeasti ongelmia.

Kuvateksti: Bob Lazar ei olisi halunnut osallistua ohjelmaan ilmeisesti liian fanaattisista ihmisistä johtuen. Pihanurmikolla oli käyty telttailemassa jo ennenkin.

OSA 14: Vuonna 2019 UFO ei ole enää UFO

Jeremy Cobell: Joe. Olisi karhunpalvelus yleisöllesi olla sanomatta, että meidän on katsottava ja ymmärrettävä mitä parhaillaan on meneillään. Olen kuullut ohjelmassasi koko joukon parhaillaan meneillään olevia asioita. Bobin kertomusta ei näe nyt 30 vuotta myöhemmin oikeassa valossa, jos ei ymmärrä mitä parhaillaan tapahtuu. Meidän pitäisi käsitellä sitä jossakin vaiheessa. Suurimmat asiat, kuten esille tullut tic-tac ufo-tapaus… Olen kuullut ihmisten sanovan, jopa ohjelmassasi, että ”se oli tutkan toimintahäiriö.” Mutta se on tiedonsiirrollinen näkökulma, he eivät tiedä vielä mitä todella tapahtuu. Komentaja Fravor… Minulla oli mahdollisuus haastatella häntä kauan ennen kuin asiasta tuli julkinen. Kuulin tämän häneltä. Hän näki sen, muut lentäjät näkivät sen. Juuri nyt tapahtuu suuria asioita. Itärannikolla oli äskettäin lisää näköhavaintoja: kuutioita, joilla oli pallomainen kehä. Ne eivät olleet aerodynaamisia.

Kuvateksti: Jeremy Corbell ihmettelee, että lentäjiin luotetaan, mutta UFO-tapauksessa he eivät olekaan yhtäkkiä luotettavia havainnoijia.

Luotamme noihin ihmisiin. Komentaja Fravor suojeli Los Angelesia 9/11-tapauksessa. Luotamme heihin, mutta hekö eivät ole muka harjaantuneita havainnoijia? Tutka ja henkilöt näkevät ne kapistukset. Iso juttu on… Kerron tämän, että voimme tarkastella [Bobin] kertomusta hieman toisessa valossa ja syvällisemmin. Iso juttu on, että Yhdysvaltain hallitus on myöntänyt tutkineensa UFO-ilmiötä yhtäjaksoisesti. Ohjelmasta käytettiin nimitystä ATIP… Olen pahoillani, sitä kutsuttiin nimellä ASAP, emäohjelma oli se. George Knapp toi sen yleiseen tietoon. New York Times -sanomalehdessä tiedotettiin ATIP, mutta kirjainlyhenne on ASAP [Advanced Aerospace Threat Identification Program] eli edistyksellisten ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistusohjelma – hällä väliä. Se oli emäohjelma. Joten he myönsivät, että emme lopettaneet ufojen tutkimista vuonna 1969 projekti Blue Bookin mukana. Emme ajattele sen olevan järjetöntä, vaan haluamme itse asiassa takaisinmallintaa teknologian.

Toisessa show:ssa kysyttiin, että mikä tämä AAV-juttu on? Nimitys UFO korvataan uudella nimellä? Mutta odota, siihen on syy. Asiakirjoissa, George Knappin julkaisemissa DIA-asiakirjoissa, joita kaikki sanoivat väärennöksiksi, mutta tietävät nyt niiden olevan aitoja. [DIA = Defence Intelligence Agency = Maanpuolustuksen tiedusteluvirasto] Niitä kutsuttiin [asiakirjoissa] nimellä AAV [Advanced Aerospace Vehicle] eli edistyksellinen ilmakehän ja avaruuden kulkuneuvo. Ihmisillä on väärä kirjainlyhenne. Syy terminologian muutokseen on se, että voisimme nyt jäljittää DIA-asiakirjoista lukemaamme. Ihmiset pystyivät etsimään sitä [tietoa]. Nimi muutettiin, jotta ihmiset saataisiin johdettua pois nimityksistä UFO tai UAP. Aivan kuten Hillary Clinton lähetyksessä sanoi. Eikö niin? Joten…

Kuvateksti: Onko kuvassa tunnistamaton lentävä esine (UFO)? Tunnistamaton ilmailmiö (UAP)? Epätavallinen ilmakehän ja avaruuden uhka (AAT)? Vai kenties yli 24 km korkeudelta ilmakehään pudottautuva edistyksellinen ilmakehän ja avaruuden kulkuneuvo (AAV)?

Joe Rogan: Mistä oikein puhut? Hillary Clinton? Mitä?

Jeremy Corbell: Hillary Clinton tiedotti kansalle Jimmy Kimmelin ohjelmassa: ”Voi Jimmy, emme käytä niistä enää nimitystä UFO, käytämme nimitystä UAP [Unidentified Aerial Phenomena] eli tunnistamaton ilmailmiö. Eikö niin? Joten hän antoi tavallaan… Clintonit ovat hyvin kiinnostuneita UFO-aihepiiristä. Senaattori Reed… Tiedät hänen tehneen paljon tämän aiheen hyväksi, sen tutkimiseksi. Eikö? Joten hän [Clinton] informoi kansaa, jotta kansa voisi etsiä oikeaa termiä. Nimitykset ovat tärkeitä, koska DIA on kutsunut niitä asiakirjoissa nimellä AAV jo melko kauan aikaa.

Joe Rogan: Nimi muutettiin epätavalliseksi…?

Jeremy Corbell: Ei. Se on tavallaan väärä nimi…

Joe Rogan: Edistyksellinen… Ei?         

Jeremy Corbell: Asioissa häslätään aina, mutta se on itse asiassa edistyksellinen ilmakehän ja avaruuden…                                   

Joe Rogan: Aivan, mutta uutisissa niitä kuvailtiin epätavallisiksi ilmakehän ja avaruuden kulkuneuvoiksi.

Jeremy Corbell: Aivan, aivan. Se oli mahtavaa. He sanoivat niitä myös epätavallisiksi ilmakehän ja avaruuden uhkiksi (AAT) [Anomalous Aerospace Threat], koska he halusivat uhkan tuntua. Eikö?

Joe Rogan: Kyllä.

Kuvateksti: Jeremy Corbellin mukaan ilmakehässä ja lähiavaruudessa lentelevät kummalliset kapistukset eivät ole mielikuvitusta. Jos ihmiset eivät sitä tiedä, heiltä puuttuu vain tietoa.

Jeremy Corbell: Joten, asian ydin on, että jos ihmiset eivät tiedä tätä nyt, ja kuvittelevat niiden kapistusten olevan mielikuvitusta… Siis tämä osa siitä: Tutkimme niitä, otamme ne vakavasti, käytämme siihen rahaa, saamme hyvää dataa tutkista ja visuaalista dataa lentäjiltä. Tiedämme tästä syystä, että niitä on ilmakehässä ja avaruudessa. Ne pudottautuvat 24 kilometrin korkeudelta. Mutta arvaa mitä? 24 kilometriä on SPY-1-tutkan näkyvyysalueen yläraja. Joten, ne tulevat heidän käyttämänsä tutkajärjestelmän [havaintokyvyn] yläpuolelta. Mielestäni asian ydin on tämä: Jos et ymmärrä, että tätä tapahtuu, niin sinulla ei vain ole tietoa. Stigman vuoksi… puhuit häpeästä…  Näin kuinka järkytyit täysin UFO-puheenaineesta. Tapasin sinut ensin. Ihmiset…

Joe Rogan: Milloin?

Jeremy Corbell: Kun teit…

Joe Rogan: Pidä sitä mikrofonia…

Jeremy Corbell: Äijä, olen pahoillani. Kun teit ohjelmaasi Jordan kyseenalaistaa kaiken, tiedäthän?

Joe Rogan: Kyllä.

Jeremy Corbell: Näin kuinka turhautunut olit. Olen ollut itsekin turhautunut. Onneksi George Knapp on mentorini. Hän on opettanut sudenkuopat minulle, koska on käynyt ne itse läpi. Koko pointtini on, että meidän on katsottava nyt Bobin kertomusta tosiasiat tietäen. Ei niin, että joku sanoo niiden olevan lintuja, lentokoneita tai toimintahäiriöitä – ne eivät ole niitä. Jos et tiedä sitä, niin sinulla ei vain ole vielä tietoa.

Joe Rogan: Meidän täytyy ottaa tosiasiat sellaisina kuin ne ovat vuonna 2019, ei kuten vuonna 1988.

Jeremy Corbell: Juuri niin. Hänen [Bobin] sanomisensa ovat toteutuneet. Hän on itse täysin välinpitämätön siitä. Mitä sitten, jos hänen sanomisensa ovat toteutuneet? Sanoin: ”Bob, painovoiman on ilmoitettu olevan aalto. Mies, sinä olit oikeassa.” Hän katsoi minua ja sanoi: ”Ajattele vähän Jeremy, minulla oli 50 % mahdollisuudet.” Hän ei ollut itse kovin vaikuttunut, eikö? Mutta…

OSA 15: Gravitaatioaallot

Kuvateksti: Painovoiman on julkistettu olevan aalto, aivan kuten Bob Lazar sanoi julkisuudessa jo 1980-luvun lopussa.

Joe Rogan: Milloin painovoiman ilmoitettiin olevan aalto?

Jeremy Corbell: He tavallaan havaitsivat. He havaitsivat gravitaatioaallot.   

Joe Rogan: Ketkä he?

Jeremy Corbell: Sinä [Bob] saattaisit tietää enemmän. Kaksi mustaa aukkoa törmäsi, jolloin he pystyivät havaitsemaan…

Bob Lazar: Kyllä. Joku rakensi… En tiedä mikä ryhmä tai hallinnon ala se oli.

Jeremy Corbell: Google on sitä varten.

Bob Lazar: Kyllä, mutta he rakensivat jättimäisen gravitaatioaaltoilmaisimen. Tiedäthän? Ja havaitsivat jotensakin…

Jeremy Corbell: … että sellaisia juttuja kuin gravitaatioaaltoja on olemassa.

Joe Rogan: Ensimmäisen gravitaatioaaltojen havainto. Tässä sanotaan sen tapahtuneen 2016. Okei. ”Ensimmäinen gravitaatioaaltohavainto tehtiin 14.9.2015 ja sen julkistivat yhdessä LIGO ja Virgo 11.2.2016. Tuota ennen gravitaatioaalloista oli tehty vain epäsuoria päätelmiä perustuen siihen, miten ne vaikuttavat kaksoistähtijärjestelmien pulsareiden nopeudensäätöön.”  Tan-tan-taa! ”Molempien LIGO-observatorioiden havaitsema aaltomuoto täsmäsi yleisen suhteellisuusteorian ennusteisiin, joiden mukaan suunnilleen 36 ja 29 auringonmassaisten mustien aukkojen muodostaman parin sisäänpäin suuntautuneesta spiraalista, sekä niiden yhdistymisen seurauksena muodostuvan yhden mustan aukon ´soinnista´ syntyy gravitaatioaalto.”           

Bob Lazar: Kyllä. No, tarkoitan. 1980-luvulla vallinneen teorian mukaan painovoiman saivat aikaan teoreettiset hiukkaset, gravitonit. Tiedäthän? Mutta eivät ne ole… Ne ovat aaltoja, ne eivät ole hiukkasia.  

Joe Rogan: Ajatuksen mukaan meidän kokemamme painovoima perustuu massaan. Sen vuoksi suunnilleen neljäsosan Maan koosta olevassa Kuussa on noin kuudesosa Maan painovoimasta. Massaan perustuen voidaan tehdä siis jonkinlaisia laskelmia.

Bob Lazar: Kyllä, ja muista, että voimme havaita painovoiman vaikutukset, mutta meillä ei ole mitään käsitystä mikä se on. Voimme vain havaita sen, emme pysty tuottamaan sitä. Ainoa tapa tuottaa painovoimaa, on vain kasata enemmän massaa yhteen, jolloin lopputuotteena syntyy painovoimaa. Mutta jos voit tehdä… Jos sinulla on painovoimaa tuottava kone, voit tehdä melkein mitä tahansa: Voit vaikuttaa aikaan. Voit synnyttää voimakenttiä. Kaikesta tieteisfiktiosta tulee todellisuutta, jos sinulla on painovoiman tuottamiseen pystyvä kone. Ja se minkä kimpussa työskentelimme aavikolla, oli painovoimaa tuottava kone.

Kuvateksti: Painovoimaa tuottavalla laitteella voisi vaikuttaa aikaan ja luoda voimakenttiä. Bob Lazar työskenteli Alueella 51, S4 juuri painovoimaa tuottavan laitteen takaisinmallinnuksen kimpussa.

Joe Rogan: Rakastan analogiaasi pienen ydinreaktorin viemisestä viktoriaaniselle aikakaudelle. Rakastan sitä analogiaa, koska sellainen oli tuohon aikaan mahdotonta, se oli taikuutta. Mutta se mistä tässä puhutaan… Tosiasia, että he havaitsivat nämä vasta neljä vuotta sitten, että ne ovat aaltoja. Olemme… Niin paljon kuin tiedämmekin ja miten vaikuttavia olemmekin… kuten meidän pitääkin olla… Olemme teknologisesti paljon kehittyneempiä kuin mikään muu luontokappale tällä planeetalla. Olemme kuitenkin vielä monessa mielessä teknologisen innovaation nuoruusvaiheessa.

Bob Lazar: Juuri niin. Juuri niin. Tuskin edes nuoruusvaiheessa.      

Joe Rogan: Kun puhuit siitä Zeta Reticuli -kaksoistähtijärjestelmästä, niin kuka tietää kuinka paljon kauemmin niitä olentoja on ollut? Kuka tietää millainen niiden evolutiivinen kierto on ollut? Kuka tietää? Saatamme puhua tässä joistakin, jotka ovat meitä miljoona vuotta kehittyneempiä.

Bob Lazar: Kyllä. Niin saattaa hyvinkin olla.        

OSA 16: Amiraali Wilsonin tietovuoto

Bob Lazar: En ole kiin… Usko tai älä, en ole kiinnostunut ufoista. En seuraile tarinoita, tiedäthän?

Joe Rogan: Et edes kokemustesi jälkeen?

Bob Lazar: En. Minua viehättää teknologia. Minua harmittaa joka ilta nukkumaan mennessä, että en… Tiedäthän? Oli periaatteessa oma vikani, että en saanut jatkaa projektissa. Tarkoitan, että teknologian eturintamassa oleminen on minulle niin puoleensavetävää.

Joe Rogan: Kyllä.

Bob Lazar: Mutta, tiedäthän? Voin sanoa samalla, että en todellakaan välitä avaruusolentojen olemassaolosta tai mistä he tulevat. Tarkoitan, että palkkio on teknologia, olen lumoutunut siitä. En siis kuuntele UFO-juttuja tai vastaavia, mutta George Knapp on… Tarkoitan, että hän on se kaveri, jolla on kontakteja, ja joka yrittää koota kaiken yhteen. Hän kertoi minulle äskettäin löytäneensä sen projektin olemassaolon, jossa minä olin mukana – en tiedä oliko se asiakirja vai joku jonka kanssa hän oli puhunut. He vaikuttavat ottavan sen [projektin] esille aina 8 tai 10 vuoden välein.

Kuvateksti: Avaruusolennot tai ufot eivät kiinnosta Bob Lazaria, hän on kiinnostunut teknologiasta.

Jeremy Corbell: Se on hyvin erityinen muistio. Se on itse asiassa ensimmäistä kertaa selkeästi ihmisten nähtävissä. Se on juuri nyt suuri puheenaihe. Sen nimi on Wilsonin muistio. Voit etsiä sen. Amiraali Wilson tapasi tiedemiehen, joka oli itse asiassa mukana eräässä elokuvassani. Kaikki ovat väitelleet onko se asiakirja – keskustelu silloisen istuvan amiraalin kanssa – aito asiakirja. Se on tosiasiassa tapahtunut keskustelu ja aito asiakirja. Kaikki haluavat tietää. Maailma sekoaa, tiedäthän ufomaailman? Kerron tässä teille nyt suoraan. Olen sellaisessa asemassa, että tiedän sen olevan aito asiakirja. Se on aito. Siitä lukemasi keskustelu käytiin. En voi todist…

Joe Rogan: Et ole nyt kovin selkeä. Joten, ole hyvä.

Jeremy Corbell: Ei mitään ongelmaa. On asiakirja, joka kiertää parhaillaan [internetissä]. Se on iso juttu. Se on mennyt kaikkialle. Ihmiset kyselevät…

Joe Rogan: Mikä se asiakirja on?

Jeremy Corbell: Sen nimi on Wilsonin muistio [Wilson memo]. Löydät sen sillä tavoin netistä. Tai Wilsonin vuoto [Wilson leak].

Kuvateksti: Jeremy Corbell sanoo Wilsonin muistion olevan aito tietovuoto.

Joe Rogan: Tässä se on. Jimmy löysi sen. Wilsonin muistio [Wilson memorandum]. ”Vapaaehtoisten ihmisten käyttäminen…”

Jeremy Corbell: Ei, ei, ei. Ei tuo ole se. Joten, amiraali Wilson tapasi sen tiedemiehen, ja he kävivät sen keskustelun. Kummallista kyllä, kyseessä on EEMG:n erikoisprojekti. [Viittaa kädellä Bob Lazariin.] Asiakirja on muistaakseni vuodelta 2001. Sanon tässä kaikille, että se on aito. Tiedätte, että minulla on melko hyvä historia kerrottaessa onko jokin aito vai ei. Eikö? Joten tässä sitä ollaan. [Viittaa kädellä Bob Lazariin.] Asiakirja paljastui. EEMG:n erikoisprojekteissa tapahtui vuonna 1989 kömmähdys. Tämä tapahtui, ja he laittoivat teknologian sivuun. He palasivat asiaan myöhemmin nähdäkseen olisiko materiaalitiede kehittynyt riittävästi, ja voitaisiinko nyt edistyä.

Asiakirjassa ikään kuin puhutaan tuosta prosessista. Mielestäni siinä on iso juttu se, että suuri osa siitä viittaa Bobiin. Se viittaa EEMG:n lisäksi myös siihen, että yksityiset teollisuusyritykset… Siis se kaveri on amiraali ja hän sanoi: ”Sain tietää erikoispääsyohjelmastanne (SAP). Minun täytyy tietää siitä.” Hän oli siis menossa teollisuuden yksityissektorille, ja häntä ei päästetty asioihin käsiksi. Hän sanoi: ”Minun pitäisi vastata tästä ohjelmasta.” He pystyivät kuitenkin estämään hänen sisäänpääsynsä. Mielestäni tässä on oleellista, että voitte kaikki tutkia sitä [asiakirjaa]. Sanoin teille, että se on tosiasiallinen, oikea… Se on tietovuoto. En tiedä kaikesta siinä asiakirjassa sanotusta.

Joe Rogan: Mistä oikein puhut? Mikä erityisesti siinä asiakirjassa?

Jeremy Corbell: Se on tiedemiehen ja amiraalin välinen. He istuvat yhdessä kokouksessa ja keskustelevat ufotutkimuksesta, ja miten he pääsisivät sisälle kaikenlaisiin erikoispääsyohjelmiin, kuten takaisinmallinnushankkeisiin. Joten he puhuvat asiakirjassa siitä. Uskon sen asiakirjan menneen henkilölle, jonka oli palkannut Robert Bigelow. Tiedät kaverin, jolla on pari satelliittia kiertoradalla ja muuta sellaista?

Kuvateksti: Skinwalker Ranch on Ballardin kaakkoispuolella Utahissa sijaitseva maatila, joka on kuuluisa paranormaaleista- ja UFO-tapahtumistaan.

Joe Rogan: Onko hän Skinwalker Ranchin omistava kaveri?

Jeremy Corbell: Ei, hän ei ole. Hän oli Skinwalker Ranchin omistava kaveri. Hän omisti sen ennen. Sillä on uusi omistaja, ja haastattelin häntä toiseen elokuvaani. Mutta on siis uusi omistaja, ja kuulette siitä pian paljon lisää. Tulette kuulemaan uudesta omistajasta johtuen paljon asioita Skinwalker Ranchista. Tämän tutkimuksen koko perusajatus on, että se asiakirja tavallaan vahvistaa suuren osan Bobin juuri sanomista asioista. Tiedäthän? Että he saavat aikaan hieman kehitystä, ja kun he eivät pääse enää eteenpäin, he laittavat sen pois, ja palaavat asiaan 10 vuotta myöhemmin alkaen työskennellä sen kimpussa. Mikä on rajoittava tekijä? Luulen, että Bobin pitäisi puhua tästä, mutta se on materiaalitiede.

Bob Lazar: Kyllä. Se on juuri se missä fysiikassa ollaan menossa. Näen heidän tekevän sitä parhaillaan. Tarkoitan, että minulla ei ollut siitä mitään tietoa, mutta luulen Georgen tekemien paljastusten olevan luultavasti paikkansapitäviä. Tiedäthän? Yritämme tehdä minkä pystymme, ja kun törmäämme umpikujaan, jota emme pysty selvittämään… Kun siitä tulee vain kuorma, niin odotetaan, että tiede saavuttaa saman tason. Tiedäthän? Otetaan projekti uudelleen esille 10 vuoden kuluttua ja katsotaan mihin sitten pystytään.

Kuvateksti: Materiaalitiede muodostaa takaisinmallinnustyön pullonkaulan.

Joe Rogan: Mutta on oltava joku, joka pysyy informoituna.

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Oli sinun ja Barryn kaltaisia tiedemiehiä, oli osastoituja ihmisiä, projekteissa työskenteleviä ihmisiä…

Bob Lazar: On pakko olla joitakin ihmisiä, jotka tietävät kaiken.

Joe Rogan: Kyllä. On turvallisuushenkilöstöä, ja jonkun ulkopuolisen on sanottava: ”Hei, tarvitsemme ihmisiä tämän rakennuksen vartioimiseen. Älkää päästäkö tänne ketään kymmeneen vuoteen.”

Bob Lazar: Kyllä. Luulen, että yksityissektorin teollisuus on suuri osa sitä. Luulen heidän pitävän sen sillä tavoin… He pitävät sen sillä tavoin sananmukaisesti… koska hallituksesta tapahtuu niin paljon tietovuotoja. Sitä he tavallaan tekevät.

Jeremy Corbell: Juuri tuon asiakirja tavallaan todistaa. Lausuit sen juuri selvästi. Yksityinen teollisuus hallinnoi sitä.

Joe Rogan: Mikä yksityinen teollisuus? Jokin ilmakehä/avaruusyhtiö? Jokin?

Bob Lazar: En tiedä.

Jeremy Corbell: Kaveri, siis amiraali, ei nimennyt sitä keskustelussa.

Joe Rogan: Joten ne kapistukset ovat oletettavasti yhä heillä?

Bob Lazar: Arvelisin niin, mutta minulla ei ole siitä lainkaan tietoa.

OSA 17: Miten alukset saatiin haltuun?

Joe Rogan: Oletko kysynyt koskaan keneltäkään, jolla olisi mitään vihiä, mitään ajatusta, mistä he saivat ne? Miten he saivat ne [alukset]?

Bob Lazar: En, mutta Barry taisi sanoa minulle jotain. Ja, mutta… en… Siitä on liian kauan aikaa, en muista tarkkaan mitä hän sanoi, mutta mieleeni jäi… Luulen ainakin yhden niistä olleen osa arkeologista kaivausta. Joten se on vanha. Jotkin… Ainakin yksi niistä on vanha. En tiedä oliko se juuri se, jonka parissa työskentelin, mutta muistan, että sillä oli jotain tekemistä arkeologisen kaivauksen kanssa.

Joe Rogan: Vau.

Bob Lazar: Joten se… Se tarkoittaa, että se ei ole pelkästään vanha, se on muinainen.

Joe Rogan: Tuosta tulisi hyvä Steven Spielberg elokuva. Eikö?

Bob Lazar: Kyllä. Niin kuin kaikesta tästä tulisi.    

Jeremy Corbell: Muistan kun hän sanoi tuon minulle ensimmäisen kerran.

Joe Rogan: Tuo on pelottavaa. Pari tyyppiä olisi etsimässä harjojen kanssa Tyrannosaurus rexin luita, ja osuisivat sitten metalliin…

Jeremy Corbell: Ja milloin he löysivät sen? Tiedäthän? Niitä oli yhdeksän kappaletta.

Bob Lazar: Miten emme ole kuulleet tuosta? Entä ne kaverit niiden harjojen kanssa? Miten jotain tuollaista voisi löytää ja…

Jeremy Corbell: Kodeissa ja sanomalehdissä tiedetään. Se sanottiin heti ensimmäisenä päivänä.

Joe Rogan: Tarkoitat Roswellia?

Jeremy Corbell: Niin, kuten sanoit minulle.

Kuvateksti: Ainakin yksi yhdeksästä aluksesta oli löytynyt arkeologisissa kaivauksissa. ”Mitä?! Ei löytynyt Tyrannosaurus rexin luita, mutta löytyi avaruusalus!” Se olisi todellakin hyvä aihe elokuvalle. Totuus vaikuttaa olevan tarua ihmeellisempää.

OSA 18: Lisää Wilsonin muistiosta ja Skinwalker Ranchista

Linkki englanninkieliseen Wikipediaan kyseiseen amiraaliin: LINKKI

Joe Rogan: Minulla on tässä kansilehti. Jamie, mikä tämä on?

Jamie: Siinä on se asiakirja. Minun piti vähän kaivella löytääkseni sen.

Jeremy Corbell: Kyllä, se on tavallaan. Tämä on se, jossa he tapaavat EG&G:llä. Amiraali Wilson on tässä. Tuota on paljon lisää. Haluan tehdä selväksi, että George ei julkaissut tätä, hän ei vuotanut tätä. Tämä on… Voin kertoa miten minä…

Joe Rogan: Kuka tuon keskustelun äänitti?

Jeremy Corbell: Hän oli siihen aikaan Robert Bigelowin työntekijä.

Joe Rogan: Ja tämä on vuodelta 2002?

Jeremy Corbell: Kyllä. Muistatko kun hänellä oli se hallituksen kanssa tehty sopimus, jonka nimi oli ASAP? Se josta maailmalla tiedetään nyt? Hänellä oli ranchia tutkiva NIDSci. Kaikki sanoivat sen 22 miljoonan olleen ATIP-hanketta varten (edistyksellisten ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistusohjelma). Se 22 miljoonaa dollaria oli ASAP-hanketta varten. Se vietiin kongressissa läpi kolmen kongressiedustajan ja astronautin kautta. Eikö? Se puskettiin läpi. Ja se 22 miljoonaa dollaria… Jos tämä on ainoa ohjelma, niin Viagraan käytetään muuten vuosittain enemmän rahaa kuin UFO-tutkimukseen. Se on mielestäni huvittavaa.

Kuvateksti: NIDSci oli Las Vegasissa Nevadassa Yhdysvalloissa vuosina 1995 – 2004 toiminut tutkimusorganisaatio, jonka tarkoitus oli tehdä valtavirran ulkopuolista tieteellistä tutkimusta ja tutkia poikkeavuuksia sekä paranormaaleja ilmiöitä. Organisaation perusti Robert Bigelow. NIDSci-organisaatio osti Skinwalker Ranchin.

Joe Rogan: Viagraan luultavasti käytetään vuosittain enemmän rahaa kuin UFO-tutkimukseen.

Jeremy Corbell: Niin luultavasti tehdään. Ei koskaan tiedä miten väestö näkee sen, mutta joka tapauksessa. Tämä hanke oli emäohjelma, joten se 22 miljoonaa dollaria meni siihen. Todellinen tarkoitus oli tutkia 22 miljoonalla Skinwalker Ranchia, omituista kyllä. Kaikki olivat innoissaan Skinwalker Ranchilla näkemistään ilmiöistä. Tiedemiehet näkivät kulkuneuvojen tulevan taivaalta avaruuden läpi.

Joe Rogan: Kyllä. Menimme sinne dokumentin vuoksi. Haastattelimme ihmisiä. Tukku ihmisiä vaikutti puhuvan täyttä paskaa, mutta muutama ei. Se oli erittäin mielenkiintoista.

Jeremy Corbell: Todellakin. Kuten näet, olen käyttänyt paljon aikaa lähetyksessä… Siellä oli tiedemiehiä, jotka hallitus oli palkannut Bigelowin kautta. Eikö? He tutkivat sitä maatilaa, koska ajattelivat sen olevan tärkeää. Ja tiedäthän? Oli mitä hyvänsä. Pääasia on, että se 22 miljoonaa dollaria oli sen [maatilan] tutkimiseen. Meillä on myös ATIP-hanke, joka on tavallaan kuin lisäohjelma sotaväen havaintoja varten: komentaja Fravor ja muut sellaiset jutut. Tuo asiakirja on vain yksi nyt Bigelowin tutkimusten kautta esille tulleista asioista. Tutkimukset olivat henkilökohtaisesti rahoitettuja ja myös hallituksen rahoittamia. Tuo on yksi sellainen asia, joka tavallaan ravistelee. Tuo sotavoimien kaveri ei pääse asioihin käsiksi. Yksityiset teollisuusyritykset pitävät noita ei-maanpäällisiä materiaaleja hallussaan niin, että he eivät pääse tutkimaan niitä. Sellaista väitetään juuri nyt. Annetaan ihmisille enemmän aikaa perehtyä tähän. Se on mielenkiintoista.     

Kuvateksti: Skinwalker Ranchilla vaikuttaa tapahtuvan kummia. Maatilan nimi tulee Navajo-legendasta. Skinwalker on henkilö, joka pystyy muuntautumaan miksi tahansa eläimeksi pitämällä yllään sen taljaa. Asiaan vaikuttavat tarun mukaan myös pahantahtoiset noidat.

OSA 19: George Knappin ja Bob Lazarin välinen painiottelu

Joe Rogan: Sinut on periaatteessa heitetty pihalle. Eikö? Olet ulkona siitä projektista, et voi enää työskennellä niiden alusten parissa. Uhkailevatko he sinua jotenkin? Sanovatko he sinulle mitä sinun täytyy tehdä tässä ja nyt?

Bob Lazar: Kyllä. Tarkoitan, että se loppui kun kerroin tämän kaiken George Knappille. Puhuimme, että nauhoitetaan se. Jos jotain tapahtuu, niin meillä on ainakin tallenne. En muista mikä siihen sysäsi, mutta jossakin vaiheessa George halusi sen TV-lähetykseen. Tiedäthän? Hän sanoi: ”Sinä päätät siitä. Jos muutat jossakin vaiheessa mielesi, niin emme lähetä sitä.” Tuli se päivä, jolloin George halusi laittaa sen kello viiden uutisiin. Hän sanoi: ”Tämä on tärkeä juttu, ihmisten täytyy tietää tästä.” Niin se oli minunkin mielestäni. On tavallaan rikos… Tiedän, että teknologia on pidettävä salaisuutena, mutta ei kaikille voi olla kertomatta, että tällaista on meneillään. Tiedäthän? Että meillä on todellisia laitteistoja toiselta sivilisaatiolta. Se on hemmetin iso juttu, luultavasti kaikkien aikojen suurin juttu. Tiedäthän? George sanoi jotain tämän suuntaista: ”Tänään on se päivä kun meidän on laitettava se uutisiin.” Muutin mieleni juuri kun oli aika lähettää se, ja sanoin: ”Emme tee tätä.” Siitä alkoi se minun ja Georgen välinen kuuluisa painiottelu, jossa yritin saada nauhan haltuuni. Mutta hän voitti, koska oli isompi kaveri.

Joe Rogan: Te itse asiassa painitte fyysisesti?

Kuvateksti: Bob Lazar muutti mielensä juuri ennen kuin uutislähetyksen piti alkaa. Alkoi George Knappin ja Bob Lazarin välinen painiottelu. George Knapp voitti.

Bob Lazar: Luulen sen olleen enemmänkin vetämisottelu, emme tainneet kaatua maahan. Mutta hän sai nauhan, laittoi sen soittimeen ja pum, kello viiden uutiset alkoivat. Sain sen jälkeen puhelinsoiton ja he sanoivat… Soitto tuli Dennisiltä. Hän sanoi: ”Onko sinulla mitään käsitystä mitä teemme sinulle nyt?” Sitten hän löi puhelimen kiinni. Se oli viimeinen viestintäyhteys heidän kanssaan.

Joe Rogan: Mitä sinulle on tapahtunut sen jälkeen?

Bob Lazar: Sen jälkeen verohallitus (IRS) teki monille tuntemilleni ihmisille tarkastuksen tai ihmisillä oli… Kaikkien tuntemieni turvatuissa hankkeissa toimivien kulkuluvat evättiin. Yksi heistä oli ystäväni, jonka Jeremy tuntee.  

Jeremy Corbell: Hän tulee pian kamerani eteen kertomaan tarinansa, koska hän ei työskentele siellä enää.

Bob Lazar: Hän työskenteli Tonopahin koealueella odottaen kulkulupaansa, mutta se vedettiin takaisin. Siitä tuli… Kun he eivät pääse käsiksi kyseessä olevaan henkilöön, he aiheuttavat ongelmia kaikille ihmisille hänen ympärillään. Osoittautui, että osallisuudestani aiheutui paljon vahinkoa ihmisten elämille. Se on tehokas tapa hiljentää joku.

Joe Rogan: Tuntuiko sinusta siltä, että kun tulit esille ja julkisuuteen, he eivät pystyneet vain nitistämään sinua tappamalla?

Bob Lazar: Niin minulle sanottiin. George ja kaikki muut sanoivat: ”Se on nyt julkinen asia, he eivät voi koskea sinuun.” Tiedäthän? Lankesin siihen. Ja minä…

Joe Rogan: Toivotko, että et olisi tehnyt niin?

Bob Lazar: Kyllä joskus.

Joe Rogan: Joskus kun stressiä on liikaa ja ihmiset leiriytyvät pihanurmikollesi?

Bob Lazar: Kyllä, mutta tämä [lähetys] tulee pahentamaan asioita entisestään.

Joe Rogan: Ei. Tämä muuttaa asioita parempaan suuntaan.

Jeremy Corbell: Yritin sanoa tuota hänelle.

Bob Lazar: Miten tämä muka muuttaa asioita paremmaksi?

Joe Rogan: Koska saat todellisen mahdollisuuden selittää asioitasi siten, että hallituksen työntekijät, poliisit, palomiehet, ensihoitajat, lääkärit ja tieteilijät pystyvät eläytymään siihen millaiselta täytyy tuntua olla kaltaisesi parikymppinen henkilö, jolle hänen tietämättään uskoudutaan, ja joka kohtaa yhden maailman tärkeimmistä, ellei tärkeimmän löydön ihmiskunnan historiassa. Kyseessä on suuri kysymys. Olemmeko yksin? Se on kysymys numero yksi. On vain kaksi kysymystä: Mitä tapahtuu kun kuolemme? Olemmeko yksin? Ne ovat kaksi suurta kysymystä.

Bob Lazar: Kyllä.   

Joe Rogan: Ja jos emme ole yksin, ja joku tietää, että emme ole yksin… Ja nämä jotkin ihmiset, jotka tietävät, että emme ole yksin, ovat näitä sotavoimien törppöjä…

Bob Lazar: Vaikka he eivät niitä olisikaan, niin on silti rikos, että he eivät kerro meille muille.

Kuvateksti: Bob Lazarin mielestä on rikos olla kertomatta ihmisille, että emme ole yksin. Miksi joillakin on oikeus tietää, toisilla ei? Kenen etujen mukaista on, että ihmiset eivät tiedä?

Joe Rogan: Kyllä, kyllä. En tarkoita törppöydellä, että he olisivat epäpäteviä. Tarkoitan, että eivät he voi olla epäpäteviä. Kuvailusi perusteella vaikuttaa siltä, että kukaan ei voi olla pätevä tässä teknologiassa – ei mitenkään. Aivan kuten jonkinlaista ydinreaktoria analysoivat viktoriaanisen ajan oppineet…

OSA 20: Miksi asiasta ei kerrota?

Jeremy Corbell: Minkä kuvittelet olevan syyn, että meille ei kerrota? Oletetaan tämän olevan totta. Mitä kuvittelet, miksi he eivät kerro meille? Miksi hallituksemme ei kerro meille? Mikä on paras ajatuksesi?

Joe Rogan: Mitä itse tekisit? Jos minä olisin presidentti, okei. Saisin tämän tiedon. Mitä minä sillä tekisin? On jotain mitä emme tiedä. On jotain mitä emme ymmärrä. On jokin toisesta maailmasta tullut kapistus. Saimme sen vuorilta. Haluan teidän kaikkien kavereiden vain tietävän siitä. Nukkukaa hyvin! Hei, American Idol [laulukilpailu] on tänään! Kenen luulette voittavan? Kuka voittaa America´s Got Talent [kykyjenetsintäkilpailun]? Ta-ta-ta-taa… Ta-da-ta-da-daa…

Bob Lazar: Kyllä. Niin ei tule tapahtumaan.

Jeremy Corbell: Yksi syy on epätietoisuus. Toisesta syystä olemme puhuneet Bobin kanssa paljon. Et tiedä mitä ihmisille pitäisi kertoa, koska et ymmärrä sitä itsekään, vaikka sinulle onkin ne…  

Joe Rogan: Kyllä. Mitä voit sanoa? Haluat pyörittää hallitusta ja saada ihmiset maksamaan veronsa.

Jeremy Corbell: Mutta tämä on jotain täysin muuta.

Joe Rogan: Kyllä. Mitä voit sanoa?

Jeremy Corbell: Ne esineet saavat lennellä julkeasti ilman rangaistusta. Eikö? Mutta on jotain muutakin.

Joe Rogan: Mitä pystyt sanomaan? Kuinka paljon todella tiedät?

Bob Lazar: Kyse on pääasiassa teknologiasta. He haluavat pitää teknologian salaisuutena. Koska jos on… Hallitset… Kun hallitset sen teknologian, sinusta tulee sananmukaisesti voittamaton. Sellaista [voima]kenttää ei voi läpäistä. Kuvittele… Tiedän tämän olevan tieteisfiktiota, mutta tieteisfiktio muuttuu tieteisfaktaksi. Jos lentokoneidesi ja taistelulaivojesi ympärillä on oikeita voimakenttiä, sinä voitat. Sinä voitat. Voit pakottaa kenet tahansa omaan tahtoosi.

OSA 21: Neuvostoliiton tiedemiehet

Bob Lazar: Luulen, että tarinaan liittyy paljon muutakin. S4-alueella oli venäläisiä tiedemiehiä, kun olin ensimmäisen kerran siellä. Se oli projektin aikaista vaihetta.

Joe Rogan: Se oli ennen kuin operaatio Paperclipistä tuli julkinen, eikö?     

Bob Lazar: Voisin kuvitella niin. En tiedä päivämääriä.

Joe Rogan: Milloin se oli?

Jamie: Luulisin, että 1998.

Bob Lazar: Kyllä. Minä en tiedä ajankohtia.

Joe Rogan: Siis suunnilleen 10 vuotta myöhemmin operaatio Paperclipistä tuli… tiedonvapauslaki…

Jeremy Corbell: Hän sanoi venäläisiä, ei saksalaisia. Venäläisiä tiedemiehiä.

Joe Rogan: Kyllä, mutta suuri osa venäläisistä tiedemiehistä tuli saksasta. Suuri osa NASA:ssa työskennelleistä rakettitiedemiehistä tuli natsi-tiedemiesten joukosta.

Jeremy Corbell: Ymmärrän.

Joe Rogan: Venäläiset saivat heistä osan, me saimme heistä osan.

Bob Lazar: Jossakin vaiheessa oli intensiivistä yhteistyötä…

Joe Rogan: Neuvostoliiton kanssa.

Bob Lazar: Vaihdettiin jopa joitakin ydinaseisiin liittyviä ideoita, EMP-testejä ja sellaista. Tiedäthän? Emme olisi koskaan tavallisesti keskustelleet heidän kanssaan tuollaisista asioista, mutta he olivat samaan aikaan 1980-luvun lopulla mukana… He olivat itse asiassa meidän kanssamme alueella S4.

Joe Rogan: Keskustelitko heidän kanssaan tai näitkö heidät?

Bob Lazar: En, mutta tiesin heidän olevan siellä. Barry puhui siellä olevista kommareista.

Joe Rogan: Kommareista?

Bob Lazar: Kyllä, kommareista. Ja…

Joe Rogan: Se oli silloin kun he olivat kommareita.

Bob Lazar: Kyllä, he olivat oikeita kommareita. Ja… Jossakin vaiheessa… Se ei ollut meidän ryhmämme. Jossakin vaiheessa tehtiin SUURI keksintö. Se tapahtui minun sinne suuntautuneiden matkojeni välisenä aikana. Sen jälkeen he ilmeisesti päättivät, että se oli aivan liian mahtavaa jaettavaksi kenenkään kanssa. Sen jälkeen venäläisiä ei päästetty tukikohtaan enää koskaan.

Joe Rogan: Mutta et tiedä mikä se keksintö oli?

Bob Lazar: En. Se ei tapahtunut minun ryhmässäni. Yksi toisista ryhmistä sai todellakin selville jotain. Mutta, tiedäthän? Tyypilliseen amerikkalaiseen tyyliin sanottiin: ”Tämä on meidän. Häipykää te tyypit helvettiin täältä!”

Kuvateksi: Lazarin mukaan alueella S4 oli 1980-luvun lopussa Neuvostoliitosta tulleita tiedemiehiä, mutta heidän lähetettiin pois sen jälkeen kun oli tehty jokin merkittävä keksintö. Keksintöä ei haluttu jakaa muiden kanssa.

Joe Rogan: Oliko mitään vihjauksia, että jollakin toisella hallituksella oli hallussaan jotain samankaltaista?

Bob Lazar: Ei. Ei mitään, mistä minä olisin kuullut.

Joe Rogan: Yksi juttu on aina kiehtonut minua… Miksi…? Jos jokin oli ihmisiin verrattuna niin paljon ylivoimaisempi… Melkein kuin he olisivat vierailleet muurahaisyhteiskunnassa. Miksi he olisivat menneet kuningattaren puheille? Ihmisenä en välittäisi [muurahaisten] kuningattaresta paskaakaan. ”Olen teihin muurahaisiin verrattuna niin ylivoimainen, että en välitä kuka pesäänne johtaa. Aion vain tutkia sitä.”   

Bob Lazar: Luulen, että on kyse siitä kuka sen sai.

Joe Rogan: Kuka sai sen?

Bob Lazar: Katso Saksan rakettiteknologiaa.

Joe Rogan: Mutta he saivat niitä yhdeksän kappaletta?   

Bob Lazar: Joo. Siinä ei ole minunkaan mielestäni mitään järkeä. Ne olivat joko kaikki samalla alueella tai yhdessä oli vihjeitä muiden sijaintipaikasta. Tiedäthän? Tarkoitan, että en tiedä. Sinun täytyy täydentää tuo tieto itse, mutta olet oikeassa. Yhdeksän kappaletta niitä [aluksia]. Se oli SUURI kaivaus, jos se oli arkeologinen kaivaus.

OSA 22: Tunnistamattomat vedenalaiset esineet (USO) ja tic tac UFO

Joe Rogan: Mutta eräissä viimeaikaisimmissa näköhavainnoissa… Ilmitulleissa merivoimien lentäjien ja ilmavoimien lentäjien keskusteluissa on puhuttu merissä tapahtuneista jutuista. Jokin menee sananmukaisesti veteen, tai vedenpinnan alapuolella saattaa olla jotain.

Jeremy Corbell: Tarkoitat varmaan vuoden 2004 tic tac Nimitz tapausta? George ja minä kerroimme siitä radiossa kahdesti ennen New York Times -sanomalehteä, joten tunnen sen jutun todella hyvin. Komentaja Frevor ja ne lentäjät… Veden pinnassa oli häiriötekijä. Komentaja Fravor näki visuaalisesti jonkin ristiltä näyttäneen esineen. Jokin rikkoi [veden pintaa].

Joe Rogan: Kyllä.

Kuvateksti: Vasemmalla USS Nimitz lentotukialus. Keskellä taiteilijan näkemys tic tac UFOa lähestyvästä F/A-18 Hornet hävittäjästä. Oikealla tic tac pastilleja, joita tic tac UFO muistutti.

Jeremy Corbell: Tic tac [UFO] teki sitä mieletöntä liikettä, joka uhmasi… Se oli gravitaation liikuttama järjestelmä.

Joe Rogan: He näkivät sen taivaalla ennen tätä vesijuttua, eikö?

Jeremy Corbell: Kyllä. Tutka poimi niiden kapistusten tulevan 24 kilometrin korkeudelta 15 metrin korkeudelle alle sekunnissa.

Joe Rogan: Tämä on se… Jamie oliko se?

Jamie: Tuo oli itse asiassa uutisissa tänään. Siitä on tiedote.

Jeremy Corbell: Monet ihmiset sekoittavat ne.  

Jamie: Mutta se ei ole myöskään tämä?

Jeremy Corbell: Tuosta käytetään nimitystä Gimbal. Pentagon julkaisi kolme videota, jotka ovat kaikki todellisia.

Joe Rogan: Jos katsot sitä [videota], niin pidä äänet kiinni.

Jamie: Okei.

Jeremy Corbell: Kiinnittäisin todella huomiota videon alkuperään. Joten, oli se tic tac, se komentaja Fravorin näkemä esine. Toinen lentäjä kuvasi sitä valoammuksella, jolloin se meni zup. [Häipyi nopeasti.] Tuo näkemäsi Gimbal-alus on erittäin tärkeä Bobin kertomuksen kannalta. Sitä on analysoitu hiljattain. On varmaa, että se ei ole liikkeidensä puolesta mitään tavanomaista. Sen työntövoiman lähteen ympärillä oli kylmästä ilmasta muodostuva tasku. Se esine muuten pysyi liikkumatta useita päiviä, ellei viikkoja. Se pysyi paikallaan.

Joe Rogan: Kyllä. He löysivät sen 11 tuntia myöhemmin ja sanoivat, että sellaista energiaa käyttävä kapistus ei voisi mitenkään kulkea niin kovaa ja vain leijua.

Bob Lazar: Aivan.

Jeremy Corbell: Ja sellaista aikaa… Videossa näkyy muuten vain hyvin pieni osa sen päivän tapahtumista. Se esine ei ollut yksin. Toivottavasti se tieto tulee esille ja voisimme… Toivoisin, että siitä olisi video. Haluaisimme kaikki nähdä sen. Mutta siitä käytettiin siis nimitystä Gimbal. Se oli itärannikolla vuonna 2015. Eikö niin? Tic tac [UFO] oli länsirannikolla vuonna 2004. Häiriö vedessä… Komentaja Fravor uskoo, että veden alla oli jotain, mikä aiheutti sen häiriön [veden pintaan] kun tic tac [UFO] tuli tekemään sitä liikettä [veden pinnan päälle]. [Näyttää käsillä.] Sitä tutkivat ihmiset ajattelevat, että ehkä tic tac järjestelmä aiheutti sen häiriön. Mutta se USO – tunnistamaton vedenalainen esine – jonka hän visuaalisesti näki… Siinä mielenkiintoista on… Haluaisin Bobin kuvailevan sitä. Miksi ei ole mitään väliä, ovatko nämä alukset avaruudessa, ilmassa vai vedessä? Rakastan kuunnella hänen puhettaan siitä.

LISÄTIETO: Komentaja David Fravor Fox News -uutiskanavan Tucker Carlsonin haastattelussa (tic tac UFO)

Linkki David Fravorin TV-haastatteluun: LINKKI

Tucker Carlson: Ufot ovat olleet leimaavana puheenaiheena salaliittoteoreetikkojen heiniä vuosikymmenien ajan. Mutta ehkä heitä ei tulisi leimata. Komentaja David Fravor toimi 18 vuotta lentäjänä Yhdysvaltain merivoimille. Hänellä oli vuonna 2004 unohtumaton kohtaaminen hänen puheidensa mukaan fysiikan lakeja uhmaavan ilma-aluksen kanssa. Komentaja Fravor liittyy seuraamme tänä iltana, kiitokset mukana olostasi. Kerro meille mitä näit.

David Fravor: No, me olimme lähteneet rutiininomaiselle harjoitustehtävälle. Kun liityimme tehtävään, meille sanottiin, että tapahtuma peruttaisiin. Meidät lähetettiin harjoitustehtävän sijaan länteen. Emme ottaneet nokkiimme vaikka niin tapahtui. Päivän sää oli täydellisen selkeä. Olimme avomerellä noin 160 km San Diegon lounaispuolella San Diegon ja Meksikon Ensenadan välissä avomerellä. Menimme siihen paikkaan, jossa he kertoivat meille sen olevan. Aloimme katsella ympärillemme ja molemmat meistä, molemmista lentokoneista, pystyi näkemään häiriön vedenpinnassa, sekä valkoisen noin 12 metriä pitkän tic tac [pastillin] muotoisen vedenpinnan päällä leijuvan esineen. Se meni eteen, taakse, vasemmalle, oikealle. Se ei jättänyt roottorin jättöpyörteitä, siinä ei ollut siipiä – ei mitään. Lensimme sen ympäri myötäpäivään ja pääsimme noin klo 9 asemaan. Sanoin meneväni alas tutkimaan sitä, toisen suihkukoneen pysyessä korkealla. Kun pääsimme alas klo 12 asemaan, se alkoi jäljitellä meitä. Se lipui myötäpäivään, ja oli ympyrän vastakkaisella puolella suhteessa meidän asemaamme. Jatkoimme. Se nousi ylöspäin, me menimme alaspäin. Näimme sen erinomaisen hyvin. Koko homma kesti noin 5 minuuttia alkaen siitä kun saavuimme paikalle. Menin klo 8 asemaan, jolloin se oli noin klo 2 asemassa. Päätin mennä katsomaan mikä se on. Se oli noin 600 metriä alapuolellani. Leikkasin ympyräradan poikki, ja kun pääsin siitä noin 800 metrin etäisyydelle, se kiihdytti nopeasti etelään ja katosi noin kahdessa sekunnissa.

Tucker Carlson: Mitä arvioisit sen nopeudeksi?

David Fravor: Paljon ääntä nopeammin. Se lähti kuin luoti aseesta.

Tucker Carlson: Sillä perusteella mitä tiedät aerodynamiikasta, mekaniikasta ja fysiikasta, pitäisikö näkemäsi olla mahdollista?

David Fravor: Ei sillä teknologialla, mitä meillä nykypäivänä on. Ei mitenkään.

Tucker Carlson: Ei edes nyt 13 vuotta myöhemmin? Pystyykö mikään tietämäsi käyttäytymään tuolla tavoin?

David Fravor: Ei. En tiedä mistään sellaisesta. Tarkoitan… Kun katsot… Kun katsoimme infrapunavideota… Se ei päästänyt mitään pakokaasuja. Se… Tiedäthän? Ei mitään havaittavia merkkejä mistään virallisesta työntövoimasta. Se kapistus leijui ensin veden yläpuolella, pyöriskeli ympäriinsä, nousi noin 3700 metrin korkeudelle ja kiihdytti nopeasti pois. Se häipyi alle kahdessa sekunnissa. Tässä puhutaan 24 kilometrin näkyvyydestä. Sen kokoinen esine näkyy helposti 16 kilometrin päähän, ja se katosi parissa sekunnissa.

Kuvateksti: Kestäisikö ihmiskeho G-voimat? Lähtökiihdytys mukaanlukien paikalta häivyttiin kahdessa sekunnissa. Mikä on keskinopeus, jos kahdessa sekunnissa liikutaan 16 kilometrin matka?

Tucker Carlson: Pystyisikö? Millaiset tuollaiseen korkeusaseman muutokseen liittyvien G-voimien vaikutukset olisivat ihmislentäjiin?

David Fravor: Korkeusasema ei olisi paha, vaan kiihdytys vastakkaiseen…

Tucker Carlson: Sitä minä… Olet oikeassa.

David Fravor: Se… No… Rehellisesti sanottuna haluaisin lentää sellaista. Mutta… Tiedäthän? Olen puhunut joidenkin fyysikoiden kanssa. Heidän mielipiteensä on, että ihmiskeho ei kestäisi hajoamatta sellaista voimaa.

Tucker Carlson: Kyllä. Ei kuulosta siltä, että ihmiskeho pystyisi siihen. Joten ratkaiseva tosiseikka… Mikä ajattelet sen olleen?

David Fravor: Arvelen samoin kuin kaikki muutkin lennolla olleet, että visuaalisesti näkemämme ei ollut mitään tästä maailmasta.

Tucker Carlson: Ä.. oh… Ilmaisit oletettavasti tuon uskomuksesi esimiehillesi. Mitä he sanoivat?

David Fravor: Aiheutimme oikeastaan paljon ahdistusta palatessamme laivalle. Se sivuutettiin tapahtumana jota kukaan ei osannut selittää. Pidä mielessäsi, että he olivat jäljittäneet niitä jo kaksi viikkoa ennen näköhavaintoamme. Tämä oli ensimmäinen kerta kun miehitettyjä lentokoneita oli ilmassa esineiden näyttäytyessä.

Tucker Carlson: Tämä tuntuu ja vaikuttaa mielestäni todella isolta jutulta. Komentaja, kiitän kanssamme siitä puhumiseen käyttämästäsi ajasta. Kuulostat erittäin uskottavalta. Arvostan tätä todella.

David Fravor: Kiitos paljon, Tucker.

Tucker Carlson: Kiitos.

OSA 23: Miten alus Bob Lazarin mukaan lensi?

Bob Lazar: Ensinnäkin, komentaja Fravor oli Nimitz [lentotukialuksen] F/A-18 lentäjä, joka lähetettiin selvittämään mikä se kapistus oli. Mutta se ei ollut vain… Minulla oli mahdollisuus keskustella hänen kanssaan hiljattain. Se ei ollut vain tutkakuva. Komentaja Fravor katseli sitä omin silmin yli viiden minuutin ajan. Hän katseli sitä esinettä, kuten neljä muutakin lentäjää teki. Se ei siis ollut vain täplä tutkassa tai jotain sellaista, ne kaverit katselivat sitä kapistusta. Mutta, tiedäthän? Yksi Gimbal-videossa olleista asioista… Sen aluksen lentotapa, jonka parissa me työskentelimme… Se ei lennä kuten tavallinen lentokone, eikä se lennä kuten lentävä lautanen 1950-luvun elokuvassa. Se lentää pohja edellä. Tarkoitan, että se saattaa laskeutua perinteisesti [pohja maata vasten], mutta se kääntyy aina – tekee kiertoliikkeen – suuntaa pohjansa kohti määränpäätä ja liikkuu sitten pois suurella nopeudella.

Joe Rogan: Joten se on kuin renkaat edellä lentävä auto?

Bob Lazar: Kyllä, kyllä. Tarkoitan, että se voi laskeuta ”pyörilleen”, mutta kun se haluaa lähteä…

Joe Rogan: Se kääntyy ympäri.

Bob Lazar: Se kääntyy ympäri, suuntaa ”pyörät” menosuuntaan ja häipyy. Gimbal-videossa näkyy kuinka alus tekee kiertoliikkeen. Se on todella mielenkiintoista. Se käyttäytyy täsmälleen samoin kuin se alus, jonka parissa työskentelin.

Kuvateksti: Bob Lazarin mukaan UFO ei lentänyt kuten lentävä lautanen 1950-luvun elokuvissa. Se lensi pohja edellä, ja muistutti enemmänkin renkaat edellä lentävää autoa.

Oheisessa YouTube-videossa näet sen kiertoliikkeen, josta tässä puhutaan: LINKKI. Vuosina 2004 ja 2015 nähdyt ufot [UAP] käyttäytyivät hyvin samalla tavoin. Yhdysvaltain merivoimat ovat myöntäneet tämän ja muut vastaavat videot aidoiksi.

LISÄTIETOLINKKI: www.boblazar.com

Näet lisätietolinkistä kuvina reaktorin ja kolmen gravitaatiovahvistimien sijoittelun, reaktorin rakenteen, istumapaikkojen sijoittelun suhteessa reaktoriin, sekä kolmen gravitaatiovahvistimen käytön aluksen eri toimintamoodeissa.

OSA 24: Teknologian kehityksestä

Joe Rogan: Joten, samoin kuin meillä on erimuotoisia lentokoneita, hävittäjiä ja autoja, heillä on luultavasti erimuotoisina näitä samankaltaisella periaatteella toimivia esineitä. Kenties?

Bob Lazar: Kyllä, mutta niissä on kaikissa sama tehonlähde.

Joe Rogan: Niissä on kaikissa sama tehonlähde… Käsittelemme myös… Jos ajatellaan teknologisen kehityksen lakeja, tiedäthän? Jos ajatellaan Mooren lakia ja miten asiat nopeutuvat, on ajateltava, että se sivilisaatio on… Kuka tietää kuinka monta vuotta meitä edistyneempi? Ei ehkä edes vuosia. Tarkoitan, että ajattelemme nyt perinteisillä nimityksillä, kuten me tarkastelemme maailmaa. He saattavat olla yksinkertaisesti älyltään ylivoimaisia. Heidän täytyy olla…

Bob Lazar: Ehkä.

Joe Rogan: Ehkä. Emme tiedä.

Bob Lazar: Ainoa syy miksi sanon noin, on koska… Katsos, kaikki eivät välttämättä aloita höyrykoneesta ja jatka siitä polttomoottoriin ja sitten sähkötehoon ja ydinvoimaan samoja pikapuita pitkin kuin me. Tiedäthän?  

Joe Rogan: Aivan.                     

Bob Lazar: Jos kaksois… Jos alkuperää koskeva juttu on totta, ja heillä on kaksoistähtijärjestelmässä sellaisia raskaampia alkuaineita, joita meillä ei ole, ja se stabiili alkuaine 115 on luonnostaan esiintyvä materiaali, niin ehkä he aloittivat kokeilut ensimmäiseksi sillä. Ehkä heidän ”höyrykoneensa”, heidän ensimmäinen tuotteensa toimi sillä tavoin. Kun he tulivat Maahan katselemaan – tai mitä tahansa – niin he olivat ihmeissään siitä mitä me teimme. Tiedäthän? Nämä kaverit polttavat ainetta ja suihkuttavat sitä [aluksen] perästä päästäkseen eteenpäin. Tiedäthän? Kuka voi sanoa, että he olisivat seuranneet mitään tavallista kehityskulkua?

Kuvateksti: Tähdissä on käynnissä ydinreaktioita ja tähtiä on monentyyppisiä. Mitä jos tähden räjähdys eli supernova levittääkin jossakin päin maailmankaikkeutta avaruuteen sellaisia alkuaineita ja alkuaineiden isotooppeja, joita meillä ei ole täällä? Eikö se saattaisi mahdollistaa täysin erilaisen teknologian kehityslinjan?

Joe Rogan: Aivan. Ajatukseni oli, että jos mennään takaisin 1400-luvulle, ja sitten 1400-luvulta 1500-luvulle, niin teknologista eroa ei näy kovin paljon. Mutta jos mennään vuodesta 2000 vuoteen 3000, niin oletan, että tapahtuu mullistava muutos.

Bob Lazar: Aivan. Kyllä. Muutos – muutoksen määrä – on valtavan paljon entistä suurempi.

Joe Rogan: Kyllä, joten jos ajattelet mitä heillä oli vuonna 1988, ja mitä heillä todennäköisesti on vuonna 2019, niin eikö olisi loogista, että he olisivat edistyneet?

Bob Lazar: Ajattelisin niin.

OSA 25: Pehmytkudoksesta valmistetut koneistot, kyborgit, keinotekoiset elämänmuodot

Kuvateksti: Neil Harbisson (s. 27.7.1984) tunnetaan maailman ensimmäisenä viranomaisten tunnustamana kyborgina. Hän perusti vuonna 2010 kansainvälisen kyborgien oikeuksia puolustavan organisaation. Harbissonilla on kalloon implantoitu antenni, joka mahdollistaa hänelle mm. tiedon vastaanottamisen satelliiteista. 

Joe Rogan: Ainoa kysymys on tyyliin: ”Ovatko he eläviä?” Onko se elävä olento samassa mielessä kuin biologinen olento? Vai ovatko ne jonkinlaisia keinotekoisia luomuksia, sellaisia jollaisten parissa itse työskentelemme juuri parhaillaan? Olemme keskellä keinotodellisuuden, keinotekoisten olentojen – tietoisten olentojen – ja keinoälyn  työstämistä. Periaatteessa yritetään luoda piihin perustuvia elämänmuotoja. Boston Dyna… Oliko Boston Dynamics se robotteja valmistava yhtiö?

Bob Lazar: He tekevät robotteja. Kyllä.

Jeremy Corbell: Pehmytkudoksesta voidaan valmistaa koneita. Eikö? Se on kyborgi tai kyberneettinen organismi. Monet ihmiset puhuvat harmaiden olentojen olevan sellaisia. Tiedättehän olennot, joita ihmiset nimittävät harmaiksi?     

Joe Rogan: Kyllä.

Jeremy Corbell: Ne ovat kuin pehmytkudoksesta tulostettuja koneita. Sanomasi ei ole niin kaukana…

Bob Lazar: Ne voivat olla vain synteettisiä elämänmuotoja, ei niiden tarvitse olla edes koneita. Tiedäthän?

Jeremy Corbell: Kyllä.

Joe Rogan: Vaikuttaa, että niillä ei ole sukupuolielimiä, ainakin niiden kanssa vuorovaikutuksessa olleet ihmiset sanovat niin. Oletetaan, että nuo ihmiset eivät ole valehtelijoita tai hulluja, tai mitä tahansa.

Jeremy Corbell: Kyllä, kyllä.

Joe Rogan: Niillä ei ole sukupuolielimiä, eikä niillä vaikuta olevan lainkaan lihaskudosta. Ne ovat melkein kuin vain runkorakenteita, ja niillä on suunnattoman suuret päät. Tarkoitan, että jos katsotaan Australopithecusta tai ikivanhojen hominidien kuvauksia ja sitten ihmistä, niin yksi nähtävä asia on suuremmat päät ja heiveröisemmät kehot.

Bob Lazar: No, näkyy myös selkeää kehityskulkua johonkin sellaiseen, mutta kallistuisin synteettisen organismin kannalle, koska ne vaikuttavat olevan tehty tiettyä työtehtävää varten. Lisääntymiselimiä ei ole, joten se tavallaan jättää kokonaan pois kaikenlaisen ruumiillisen evoluution.

Joe Rogan: Aivan, ja se on myös pullonkaula. Meidän pullonkaulamme on tarve lisääntyä, tunteet, pelko, ahdistus – kaikki nämä erilaiset asiat, jotka ovat olemassa vain varmistaakseen, että me jatkamme sukua.  Tarkoitan, että se on periaatteessa ihmisen palkkiojärjestelmä, joka ei ole tarpeellinen, kunhan keksitään tapa valmistaa jonkinlainen tietoinen keinotekoinen elämänmuoto – jokin sellainen, jolla ei ole näitä meidän biologisia rajoitteitamme.

Bob Lazar: Kyllä.

Kuvateksti: Biologisilla elämänmuodoilla on monia esimerkiksi avaruusmatkailuun liittyviä rajoitteita.

OSA 26: He ovat täällä

Jeremy Corbell: Asiasta toiseen. Aluksia on raportoitu erityyppisiä. Se on hämmentää. Ajattelin aina itse lentäviä lautasia, koska olin kuullut Bob Lazarin puhuvan lentävästä lautasesta. Eikö? Mutta jos katsotaan menneisyyttä, niin ihmiset ovat raportoineet aina mitä merkillisimmistä [alusten] muodoista. Mitkään niistä eivät ole samannäköisiä. Osa on lautasia, tiedäthän? Mutta on sikarin muotoisia, silinterihatun muotoisia, palloja… Miksi? Ehkä ne palvelevat eri käyttötarkoitusta, ehkä ne tekevät eri asioita, aivan kuten me käytämme erilaisia työkaluja. Haluan olla tarkka. Syy miksi tiedän sen muistion aitoudesta on, että vietin paljon aikaa tohtori Edgar Mitchellin seurassa – hän oli kuudes Kuussa kävellyt ihminen. Olin viimeinen hänet filmille saanut ennen hänen kuolemaansa. Eikö niin? Tiedän sen siksi. En halua kenenkään toimittajan luulevan, että sain sen [tiedon] jostakin muualta. Tiedän tohtori Edgar Mitchellin ansiosta. Hän sanoi saman asian: Ehkä ne kapistukset suorittavat erilaisia työtehtäviä. Tiedäthän? Ja siksi…

Joe Rogan: Mutta vaikuttaa… Jos ajattelet mikä muukalainen on, siis meidän ikoninen mielikuvamme muukalaisesta, kuten Steven Spielbergin Kolmannen asteen yhteys elokuvan muukalainen… Ne vaikuttavat olevan sellaisia kuin ihmisestä voisi olettaa lopulta tulevan.            

Jeremy Corbell: Aivan.

[Haastattelu muuttuu tässä vaiheessa pitkäksi Joe Roganin yksinpuheluksi aiheista, joilla ei ole mitään tekemistä Bob Lazarin kanssa, joten haastattelua on tässä kohti tiivistetty.]

Bob Lazar: Ajattelen teknologian sulautuvan jossakin vaiheessa yhteen meidän kanssamme.

Joe Rogan: Kyllä, niin tapahtuu jo.

Bob Lazar: Aivan. Emme pysty siihen kaikkeen aivan vielä, mutta lähestymme sitä hetkeä. Se saattaa olla luonnollinen osa kehityskulkua. Meidän on ehkä tarkoituskin tehdä hyppäys jonkinlaiseen koneellistettuun… biologinen…

Joe Rogan: Niin voisi olla. Aivan. Täsmälleen.    

Jeremy Corbell: Haluan palata erääseen asiaan, Joe. Haluan olla erittäin varovainen sanan salaliittoteoreetikko kanssa. Täällä on jotain. Se on tosiasia. Alukset ovat täällä, eivätkä ne ole meidän. Ne ovat täällä, joten kysymys kuuluu: Mistä siinä on kysymys?

Joe Rogan: Ajattelen olevan todennäköistä, että he vain tarkkailevat meitä samalla tavoin kuin tarkkailemme itse simpansseja. Carl Sagan puhui sivilisaation eri tasoista. Olemme sotiva, saastuttava, ryöstelevä sivilisaatio.

Jeremy Corbell: [nauraa] Kyllä, ihmiset ovat ”mahtavia”.

Kuvateksti: Olemmeko pilaamassa tätä planeettaa? Kenen omistuksessa tämä planeetta on?

Joe Rogan: Olemme lapsia, joilla on miehen voimat. Mitä me oikein teemme? Teemme parempia tavaroita, se on kaikki mitä teemme.

Bob Lazar: Teemme ainoastaan parempia tavaroita.

[Haastattelun tiivistäminen päättyy.]

OSA 27: Ajan vääristäminen paljasta salaisuus, Bob!

Jeremy Corbell: Sinun pitäisi kertoa jotain siitä aineksesta, jonka luit, mutta jonka totuudenmukaisuudesta et tiedä. Tarkoitan, että jos työntövoimaan liittyvät asiat olivat totta… Tarkoitan… miten tahansa…

Joe Rogan: Mitä luit?

Jeremy Corbell: Ja mitä hän näki myös? Tiedäthän?

Joe Rogan: Mistä tässä nyt puhutaan? Paljasta salaisuus, Bob!

Jeremy Corbell: Minun piti sohia tässä kohtaa hieman…

Bob Lazar: Se… Tarkoitan… Taaskin… Ainoa asia, jonka pystyin tarkistamaan, oli se, minkä sain omiin käsiini. Oli puhetta asejärjestelmistä, oli erilaisia hankkeita. Projekti Galileo. Sidekick -nimisessä projektissa oli tarkoitus soveltaa aluksen aseita. Projekti Looking Glass liittyi aikaan, ja miten aika vaikutti alukseen. Tässä ei puhuta nyt mistään tieteiskirjallisuuden aikakoneen valmistamisesta, vaan pienestä määrästä tarkoituksellista ajan vääristämistä, ja miten sitä voidaan käyttää… Ei aseen… No, se oli osa aseohjelmaa.

Joe Rogan: Miten sinua informoitiin näistä?

Bob Lazar: Nuo olivat jälleen pieniä lukemiani selontekoja. Mutta en todellakaan halua puhua niistä, koska minulla ei ole niistä mitään tietoa. Ne olivat vain pieniä selontekoja.

Jeremy Corbell: Mutta sanoit, että komentaja Fravor oli saattanut nähdä siinä painovoimaan perustuvassa työntövoimajärjestelmässä aikadilataation.  

Bob Lazar: Niin saattoi olla, koska painovoima vaikuttaa aikaan – aika-avaruuteen. Tiedäthän? Olen varma, että olette kuulleet siitä. Ja, tiedäthän? Se mitä komentaja Fravor näki lähestyessään sitä F/A-18 [hävittäjällä]… Hän sanoi… hän kuvaili sitä… Aivan kuin kupissa olisi ravisteltu edestakaisin pingispalloa, se liikkui niin nopeasti. On ilmiselvää, että jos sen sisällä oli jotain, niin se sai hemmetinmoisia iskuja. Mutta oma näkökantani oli jompikumpi kahdesta asiasta: Joko sen sisällä oli kaikki inertian vaikutukset kumoava gravitaatiovaippa, tai katselit sitä vääristyneen painovoimakentän läpi. Joten, tiedäthän? Aivan kuin katselisit kuumaa maantietä. Tiedäthän? Näet optisen vääristymän. Painovoiman tapauksessa tapahtuu sama. Alus ei välttämättä liikkunut sillä tavoin, se saattoi vain näyttää siltä, koska näit sen ainoastaan kentän läpi. Se saattoi liikkua paljon leppoisammin. En sano asian olevan noin, mutta sen on oltava jommallakummalla tavalla.

Jeremy Corbell: Ja se kapistus näyttäytyi 97 kilometriä loitompana. Se havaittiin tutkassa 60 sekuntia sen jälkeen kun se oli lähtenyt komentaja Fravorin luota. Se oli tutkan mukaan 60 sekunnissa 97 kilometriä kauempana juuri siinä paikassa, jonne hänen [Fravorin] oli määrä mennä seuraavaksi. Sama esine päätyi sinne.

Joe Rogan: Joten se liikkui mailin sekunnissa.

Jeremy Corbell: Ei. Luulen tutkan vain poimineen sen vasta 60 sekunnin kuluttua.

Bob Lazar: Kyllä. Se on saattanut olla siellä välittömästi.

Jeremy Corbell: Kyllä, mutta sitä emme tiedä. Kukaan ei tiedä.

Bob Lazar: Tutkan jaksonaika vain oli 60 sekuntia.

Joe Rogan: Jakso? Tutkan kierros?

Bob Lazar: Kyllä. Se ei pyyhkäise, vaan skannaa sattumanvaraisesti [eri puolilta]. [Näyttää käsillä.] Tiedäthän?

Jeremy Corbell: SPY-1 [tutka] tekee sitä todella makeaa… Se ei tee enää koko kierrosta…

Bob Lazar: Mutta pääasia on kuitenkin se, että alus liikkui hänen seuraavaan määrättyyn sijaintipaikkaansa ennen kuin hän itsekään tiesi missä hänen seuraava sijaintipaikkansa tulisi olemaan.   

Joe Rogan: Jeesus!

Bob Lazar: Ja se on… Tarkoitan, että siitä on hyvät tallenteet. Tuo on melko shokeeraava tieto.

Kuvateksti: Aluksessa tiedettiin etukäteen minne komentaja Fravor oli määrätty F/A-18 Hornetillaan seuraavaksi menemään. Eikö olisi hauska tietää etukäteen mitä ihmiset aikovat tehdä?

OSA 28: Nikola Teslan langaton sähkö

[ LINKKI WIKIPEDIAAN (Nikola Tesla) ]

[ LINKKI YOUTUBEEN (09 – Eeppinen historia – ”Nikola Tesla” ]

[ LINKKI KEKSINTÖSÄÄTIÖ (Nikola Teslan keksinnöt) ]

Joe Rogan: Minua kiehtoo myös se pohdintasi reaktorin toimintatavasta, jonka mukaan niitä kapineita ei ollut yhdistetty mitenkään toisiinsa.

Bob Lazar: Ei, mitään ei ollut yhdistetty toisiinsa. Johdotuksia ei ollut lainkaan.

Joe Rogan: Tuo sekoittaa minua hemmetisti.

Jeremy Corbell: iPhonen lataaminen, tiedäthän?

Joe Rogan: Kyllä. Langattomasti…

Bob Lazar: Kyllä. Tarkoitan, että se on vain yksinkertainen sähkömagneettinen…

Joe Rogan: Tesla?

Bob Lazar: Tiedän siitäkin, mutta siinä on kyseessä vain yksinkertainen sähkömagneettinen induktio.

[ LINKKI WIKIPEDIAAN (sähkömagneettinen induktio) ]

Joe Rogan: Mutta tiedemies Teslalla oli se konsepti…

Bob Lazar: Kyllä, puhun juuri siitä.

Joe Rogan: Hän halusi lähettää langatonta sähköä läpi taivaan, johon Westinghouse sanoi: ”En usko tuohon.” Kaikki voisivat vain saada sähköä taivaasta?

[ LINKKI WIKIPEDIAAN (Westinghouse) ]

Bob Lazar: Kyllä, he eivät pystyneet mittaamaan sitä.

Jeremy Corbell: Sitä ei voitu mitata. Puhuimme [Bobin kanssa] autosta ja yritin saada häntä rentoutumaan. Hän puhui Teslasta ja kuinka sitä ei voitu mitata ja se kaikki romahti. Se on hauskaa. Ota se puheenaiheeksi.

Joe Rogan: Kuka tietää millainen innovaatio olisi tapahtunut, jos hänen olisi annettu edetä sen idean kanssa?   

Bob Lazar: No, meillä ei luultavasti olisi tietokoneita.

Joe Rogan: Niinkö luulet?

Bob Lazar: Kyllä, olen siitä melko varma. Tarkoitan, että tietokone-elektroniikan olisi voinut unohtaa. Siinä olisi kipattu ilmaan valtava määrä sähkömagneettista energiaa. Kyllä, valot olisivat toimineet langattomasti, mutta radioliikennettä ei olisi. Häiriöt olisivat musertavia. Se olisi indusoinut sähkövirtoja kaikkeen missä olisi ollut pieniä sähköjohtoja. Integroidut virtapiirit ja transistorit olisivat hajonneet ennen kuin niille olisi edes tehty käyttötestejä, tiedäthän? Se tuhoaisi…

Joe Rogan: Se olisi ollut moka?

Bob Lazar: Kyllä, se olisi pysäyttänyt kaiken. Meillä olisi ollut… Olisimme voineet kytkeä langattomat lämmittimet ja valot päälle mistä tahansa, mutta se olisi lopettanut nykyaikaisen elektroniikan.  

Joe Rogan: Siitä olisi tultu riippuvaiseksi, samoin kuin riippuvuutemme fossiilisista polttoaineista, vaikka se olisi ollut turmiollista. Meidän on vaikea päästä tuttipullosta eroon.        

Jeremy Corbell: Se olisi muuttanut kehityssuuntamme. On mielenkiintoista mitä puhuit sivilisaatiosta, joka ei olisi edes aloittanut fossiilisista polttoaineista, koska alkuainetta 115 esiintyi heidän planeetallaan luonnostaan. He ajattelivat vain: ”Antigravitaatio, tämäpä mahtavaa.”

Joe Rogan: Se tosiasia, että he…

Bob Lazar: Itse asiassa on mielestäni tärkeää, että niin tapahtui.

Joe Rogan: Kyllä.

Bob Lazar: Se olisi pysäyttänyt kaiken.

Joe Rogan: Vau.

Kuvateksti: Nikola Tesla (10.7.1856 – 7.1.1943) oli yksi nykyhistorian merkittävimmistä keksijöistä.

OSA 29: Aluksen kerrosten välinen ”hunajakennoluukku”

Joe Rogan: On uskomattoman vaikea kuvitella teknistä kehityskulkua sellaisella aikajanalla, jota emme ole itse kokeneet.

Bob Lazar: Kyllä. Se on vaikeaa.

Joe Rogan: Jos kuvittelemme millainen tämän muukalaisrodun on täytynyt olla… Tarkoitan… luoja… jotta pystyisi ymmärtämään edes jotain… Tarkoitan, että näemme sen [kehityskulun] selvästi erilaisissa elämänmuodoissa, kuten erilaisissa koppakuoriaisissa verrattuna erilaisiin kaloihin. Niiden oleminen ja elinkaari on hyvin erilainen.

Jeremy Corbell: Mustekala.

Joe Rogan: Aivan, mustekala. Tarkoitan, että näemme biologisen vaihtelun Maan biologisissa entiteeteissä, mutta emme näe sitä teknologisissa innovaatioissa, koska olemme ainoita innovaatioihin kykeneviä. Meillä on älykkäitä luontokappaleita, mutta ne ovat merissä. Ainoat kaltaisemme ovat delfiinit, miekkavalaat ja valaat, mutta ne eivät pysty manipuloimaan ympäristöään. Ja koska ne eivät pysty manipuloimaan ympäristöään, me laitamme ne kala-altaisiin. Sanomme: ”Olet akvaariossa, tee jotain temppuja!”

Bob Lazar: Olet oikeassa.

Kuvateksti: Aluksen eri kerrosten välisen kulkuluukun rakenne muistutti hunajakennon rakennetta. Se oli ainoa laite, jonka toimintaperiaatteen Bob Lazar todella ymmärsi.

Jeremy Corbell: Jos käsittelemme Bobin kertomusta, niin ainoa hänen aluksessa näkemänsä asia, jonka hän ymmärsi, ja jonka ihminen pystyisi valmistamaan, oli se hunajakennoluukku. Pidin siitä aina paljon, koska tunnuit olevan koukussa siihen tunnistamaasi juttuun.

Bob Lazar: Tiedätte… Kyllä. Keskityin siihen, koska se oli ainoa kapine, jonka toimintaperiaatteen ymmärsin.

Joe Rogan: Mikä se oli?

Bob Lazar: Se oli sisäänpääsy [aluksen] alemmalle tasolle. Se oli… Tiedäthän? Jos otat olutsikspäklaatikon, poistat pahvinjakajat, ja asetat sen pöydälle. Sen päältä voi kohdistaa silloin suuren paineen, mutta se romahtaa litteäksi, jos sitä työntää kasaan sivuilta. Joten, se oli hunajakennon muotoisena jotain tuon tapaista. Se oli periaatteessa jonkinlainen metallilevy, jonka päällä pystyi kävelemään ylemmässä kerroksessa, mutta jos sen kulmasta otti kiinni sormin ja työnsi, se luhistui myttyyn ja muodosti sisäänkäynnin. Se oli omaleimainen, en ollut nähnyt sellaista ennen. Se oli ainoa asia aluksessa, joka oli minulle täysin ymmärrettävä. Sanoin: ”Aha. Osaamme valmistaa tuollaisen.” Mutta se oli vain kulkuluukku.

Joe Rogan: Kävittekö mitään keskusteluja aluksen valmistamiseen käytetyistä materiaaleista?

Bob Lazar: Olen varma, että sellaisia käytiin, mutta se kuului metallurgian osastolle, sillä ei ollut mitään tekemistä meidän kanssamme.

Joe Rogan: Et nähnyt koskaan…

Bob Lazar: En edes pientä esikatselua. En edes tiedä oliko se metallia vai keraamia. Ajattelen noiden kahden välisen eron olevan pieni.

OSA 30: Bobin menneisyyden poispyyhkiminen

Joe Rogan: Eräs sinulle tapahtunut asia, joka on antanut ihmisille mahdollisuuden mustamaalata sinua, on ilmiselvä yritys menneisyytesi poispyyhkimisestä.

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Jonkinlainen pyrkimys poistaa koulutushistoriasi ja työhistoriasi Los Alamosissa. Itse asiassa ainoa tapa, jolla Los Alamosin työhistoriasi todistettiin, oli että jollakin oli luettelo entisistä työntekijöistä. Sinun nimesi luki siinä luettelossa. Se todisti, että työskentelit siellä, vaikka ihmiset yrittivät käyttää sitä keinona mustamaalata sinua. Et muka työskennellyt koskaan Los Alamosissa, etkä ollut edes tiedemies. Miltä se tuntui? Puhumme nyt 1980- ja 1990-luvuista, jolloin pystyit pakenemaan tuollaista.

Bob Lazar: Kyllä. Siihen aikaan oli selvästi vähemmän tietokonetallenteita. Silloin oli vielä arkistokaappeja ja kansioita. Mutta… Se oli pelottavaa. Se oli yksi ensimmäisestä kokemistani asioista.

Joe Rogan: Mitä tapahtui?

Bob Lazar: Luulen George Knappin olleen ensimmäinen, joka sai sen selville. Hän näki kuinka syntymätodistukseni katosi. Hän…

Joe Rogan: Se katosi?

Bob Lazar: Kyllä.

Joe Rogan: Syntymästäsi ei ollut mitään merkintöjä?

Bob Lazar: Kyllä. Merkintöjä ei ollut.

Jeremy Corbell: Hänen äitinsä kertoi minulle tuosta. Se oli äidin mielestä pelottavaa. Bobilla on oikea perhe, hän on oikea henkilö. Se oli hänen äitinsä mielestä pelottavaa.   

Kuvateksti: Virallisen tiedon mukaan Joe Roganin haastattelussa kameran edessä istuva henkilö ei ole koskaan edes syntynyt, puhumattakaan, että hän olisi opiskellut tai ollut jossakin töissä.

Bob Lazar: Los Alamos -juttu yllätti minut todella. He olivat niin peräänantamattomia sanoessaan: ”Tuo tyyppi ei työskennellyt koskaan täällä. Älkää olko naurettavia.” George pyöritteli sitä asiaa kuukausia.

Jeremy Corbell: Kyllä. Kirjeet ovat minulla.

Bob Lazar: Se oli naurettavaa, mutta onneksi joku nosti esiin puhelinluettelon vuodelta 1982. Tarkoitan, että kerroin sinulle alussa olleeni sanomalehden etusivulla työskennellessäni siellä. He onnistuivat kaivamaan sen arkistoista. Tiedäthän? ”Fyysikko Bob Lazar työskentelee täällä Los Alamosissa.” Se oli siis ainakin jotain, mutta sitten George nosti jotenkin esille sen puhelinluettelon.

Jeremy Corbell: Niin, ja Bob vei sitten Georgen kameroineen Los Alamosiin.

Bob Lazar: Kyllä, kyllä. Lensimme sinne ja sanoin: ”Tule sisälle. Näytän sinulle missä työskentelin. Menemme sisälle tapaamaan ihmisiä.” George tuli mukaani ja… Tiedäthän?

Joe Rogan: Ohjasit häntä siellä paikkoihin…

Bob Lazar: Kyllä. Tapasimme ihmisiä ja… Sinähän tiedät.

OSA 31: Sormien koon lukeva laite

Joe Rogan: Oliko Los Alamos myös se paikka, jossa heillä oli se sormiesi koon lukemiseen pystyvä laite?

Bob Lazar: Ei, Ei. Se oli alueella S4.

Joe Rogan: Se oli alueella S4. Selitä sitä.

Bob Lazar: No, silloin oli 1980-luku.

Joe Rogan: Kun kerroit siitä 1980-luvulla, ihmiset sanoivat, että sellaista ei ole edes olemassa.

Bob Lazar: Kyllä. 

Joe Rogan: Okei. Mikä se oli?

Bob Lazar: Se oli tapa… Se oli aikaa ennen sormenjälkiskannereita tai mitään muitakaan korkean erottelukyvyn skannereita. Tiedäthän? Se oli laite, jossa oli lasilevyllä pinneillä varustettu käden kuva. Siihen pystyi siis tunkemaan käden. [Käden] yläpuolella oli kirkas valo, ja alapuolella sensori. Valo syttyi kun käden laittoi siihen. Se mittasi sormien luita, koska valoa näytettiin luihin. Sormien luiden pituudet ovat ilmeisesti [eri ihmisillä] erittäin ainutlaatuiset, ja ne on helppo mitata. He käyttivät siis sitä. Kun siihen laittoi käden, valot syttyivät, ja kulkukortti ponnahti ulos.

Joe Rogan: Tässä se on.

Bob Lazar: No, siinähän se on. Tuo on juuri se. [Voit nähdä kuvan laitteesta videossa kohdassa 2:01:51. LINKKI VIDEOON] Yritin kuvailla tuota ihmisille, mutta he sanoivat: ”Tuo on naurettavin koskaan kuulemamme asia.” Sanoin: ”Hei, kulkukorttini tuli siitä kapistuksesta ulos. Laitoin käteni siihen ja kulkukortti ponnahti ulos. Sillä tavoin sain ovia auki, ja pääsin alueelle S4.” Ja…

Joe Rogan: Kaikki pitivät sitä epäuskottavana. He sanoivat sen olevan hevonpaskaa ja tieteisfiktiota. Jeremy, sinä löysit sen [laitteen].

Kuvateksti: Bob Lazar kertoi 1980-luvulla laitteesta, joka oli mitannut sormien luiden pituuksia ja tunnistanut henkilön sillä perusteella. Ihmiset leimasivat laitteen tieteisfiktioksi, mutta Lazarin väitteet ovat osoittautuneet myöhemmin tosiksi.

Jeremy Corbell: Löysin sen hyvän ystäväni Tyler Rogowayn kautta. Hänellä oli hyviä tietolähteitä Alueen 52 sisällä. He käyttivät noita siihen aikaan myös häiveohjelmissa. Käytössäni oli siis kaikki ne alueella työskennelleet ihmiset. Hän sanoi, että tuota teknologiaa käytettiin vain tietyissä hankkeissa. Se oli itse asiassa melko paska, eikä sitä käytetty kovin kauan. He alkoivat käyttää biometriikkaa, joten pystyin paljastamaan tuon elokuvassani. Pidin suuni kiinni siihen asti, kunnes näytin sen Bobille. Tiedäthän? Hän näki sen elokuvaa kuvattaessa ensimmäisen kerran, joten näette dokumentissa hänen aidon reaktionsa. Menen siitä kananlihalle.

Joe Rogan: Oli loistava idea tehdä se juuri niin kuin sen teit.

Jeremy Corbell: Kiitos, äijä.

Jeremy Corbell: Yritin itse asiassa selvittää puhuiko hän totta. Sillä tavalla aloitin. Tiedäthän? Aloitin siten. On todella mahtavaa nähdä se. Sinäkin näit sen.

Joe Rogan: Kyllä.

Jeremy Corbell: Se on aito reaktio.

Joe Rogan: Ovatko muut ihmiset vahvistaneet tämän?

Jeremy Corbell: Kyllä. Se on vahvistettu minulle henkilökohtaisesti. Saan joka päivä sähköposteja. Ihmiset kertovat missä ja miten niitä [laitteita] käytettiin. Minulla on nyt paljon valokuvia.

Joe Rogan: No, miten niitä käytettiin?

Jeremy Corbell: Miten niitä käytettiin? Aivan. En… Viimeisin käyttö tapahtui toisessa maassa paljon enemmän äskettäin kuin olin ajatellut. Mutta kyllä, sitä teknologiaa käytettiin. Ja hassua on se, että tämä teknologia… jopa Alueella 52, jossa sitä käytettiin Tonopahin koealueella… Yksi jätkä tulee kamerani eteen, hän tulee haastatteluuni. Hän oli noiden laitteiden asentaja. Hän inhosi niitä, koska ne olivat todella huonoja. Ne menivät aina rikki. Hän oli niiden asentaja. Hän ei kerro minulle missä, mutta hän työskenteli Alueella 52, joten kyseessä oli luultavasti Tonopah. Se on hyvin erillään oleva tukikohta.

OSA 32: Niin sanotuista ”skeptikoista”

Joe Rogan: Joten, oli siis tuo ja koulutusmerkintäsi. Se oli myös… Mitä niille muuten tapahtui?

Bob Lazar: No, ne katosivat myös. Tiedäthän? En ollut siis käynytkään mitään kouluja. En ollut ottanut osaa kursseille Caltechissa [California Institute of Technology] tai MIT:ssä [Massachusetts Institute of Technology].

Joe Rogan: Olit suorittanut kymmenen kurssia noissa paikoissa.

Bob Lazar: Suoritin kymmenen kurssia noissa paikoissa.

Joe Rogan: Tunnetko ketään koulukavereitasi?

Bob Lazar: Kyllä tunnen.

Joe Rogan: Ovatko he vahvistaneet käyneensä koulua kanssasi?

Bob Lazar: No, annoin Jeremylle joitakin nimiä, mutta ihmiset… kyllä.. En kerro nimiä julkisesti, koska joku joutuu ongelmiin joka ikinen kerta kun mainitsen jonkun nimen.

Jeremy Corbell: He eivät halua tulla…

Joe Rogan: Kyllä. Ei tietenkään. Mutta miltä tuntuu nähdä kun syntymätodistus ja työhistoria pyyhitään pois?

Bob Lazar: Se pelottaa. Se on tietysti hirvittävää.

Joe Rogan: Tiedon kumoajat käyttävät sitä myös polttoaineenaan. He ovat niin sanottuja ”skeptikkoja”. En pidä nimityksestä skeptikko. En sano asiaa julkisesti, mutta sanon sen todellakin kahden kesken. Skeptikoilla on mielestäni hutiloitu ja laiska tapa tarkastella asioita. Haluan ihmisten olevan puolueettomia. On paljon asioita, joita on syytä epäillä. Asioita on kuitenkin syytä katsoa tiukasti tieteellisestä näkökulmasta, on syytä olla objektiivinen.

Bob Lazar: Ehdottomasti.

Joe Rogan: Skeptikoiden ongelma on se, että he etsivät aina hevonpaskaa olevia asioita.

Jeremy Corbell: Kyllä.

Joe Rogan: Se on mielestäni vaarallista, koska jotkut asiat eivät ole mielestäni hevonpaskaa.

Jeremy Corbell: Se on toisen ääripään vahvistamista, ja päätös ampua vastapuoli alas millä hinnalla hyvänsä.

Joe Rogan: Olen huomannut monien heistä olevan laiskoja, monet heistä ovat laiskoja ajattelijoita. He laittavat asian aina lipaston laatikkoon sen sijaan, että unohtaisivat egonsa ja alkaisivat miettiä…. hmm…

Jeremy Corbell: Todellakin.

Joe Rogan: He leikkivät leikkiä, jonka nimi on hevonpaskaksi nimittäminen. ”Haluan kutsua sitä hevonpaskaksi. Luettelen kaikki syyt miksi se on hevonpaskaa, mutta jätän huomiotta kaiken mikä saattaisi olla ristiriidassa hevonpaskan määritelmän kanssa.”

Bob Lazar: Kyllä. Tuo pitää paikkaansa.

Jeremy Corbell: Joka kerta kun kuvittelin saavani hänet tämän prosessin aikana kiikkiin jostakin… Tiedäthän? Hmm.. Löysin tohtori Kranglen. Hän tuli esiin sanoen: ”Olin turvallisuusselvityksissä yhdessä Los Alamosin fyysikko Bob Lazarin kanssa.” Hän sanoi sen minulle julkisesti ja virallisesti. Miksi sitten muut ihmiset, joiden kanssa olen puhunut, eivät tee sitä julkisesti? Koska, he ovat yhä töissä siellä. Ero on siinä. Mitä voidaan kertoa julkisuuteen?

Joe Rogan: Vaikka he eivät olisikaan siellä enää töissä, tiedäthän? He haluavat elää elämiään. Miksi… ? Tarkoitan, että ihmiset ovat varmasti nähneet mitä Bobille on tapahtunut.

Jeremy Corbell: Mike Thigpen – löysin hänet 30 vuoden jälkeen!

Bob Lazar: Kyllä, todellakin. Jos tarkastelette kaikkea selittämääni koskevaa vahvistettavissa olevaa tietoa, niin tämä ei voi mitenkään olla enää mikään hevonpaskajuttu. Tämä on jo paljon yli sen pisteen.

Joe Rogan: Kyllä.

OSA 33: Turvallisuusselvitysten tekijä

Bob Lazar: Tarkoitan, että Mike Thigpen on… Miten olisin voinut tietää… ?

Joe Rogan: Kuka hän on?

Jeremy Corbell: Mike Thigpen oli tukikohtaan meneville turvallisuusselvitykset tehnyt kaveri – siis yksi kaveri, jota käytettiin siihen.

Joe Rogan: Työskentelikö Bob tuon kaverin kanssa?

Jeremy Corbell: Bob sanoi työskennelleensä [hänen kanssaan].

Joe Rogan: Aivan.

Jeremy Corbell: George Knapp… George ei uskonut häntä. George laittoi Bobin neljään valheenpaljastustestiin. Eikö niin? Hän yritti ymmärtää… ”Tässä on iso riski. Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta katsotaan puhuuko hän totta.” Yksi asia siis oli, että Bob kertoi kaverista nimeltä Mike Thigpen, joka oli tehnyt tukikohdan turvallisuusselvityksiä. Nimi on outo, hyvin erikoinen. George löysi sen tyypin 30 vuoden jälkeen oudosta yksiköstä, josta hän ei ollut edes tiennyt. Mike Thigpen! Kaveri ei suostunut puhumaan minulle. Hän oli ollut 30 vuoden ajan täysi aave. Käytin Facebookia ja Googlen kuvahakua. Löysin hänet hänen lastensa kautta 30 vuoden jälkeen. Puhuin hänen kanssaan puhelimessa kolme kertaa. Hän asuu itärannikolla. Hän tuli melkein kamerani eteen! Hän vahvisti tehneensä vuonna 1989 turvallisuusselvityksiä tukikohdalle. Hän vahvisti muistavansa Bob Lazarin. Bob ei tiedä, että hänen ystävällään on Mikeltä saatu käsinkirjoitettu viesti.

Bob Lazar: Mitä?!

Jeremy Corbell: Annan sen sinulle myöhemmin. En… Mutta se on siis aito, se on todellinen. Joten…

Joe Rogan: Käsinkirjoitettu viesti. Mikä se on?

Jeremy Corbell: Tiedäthän?

Bob Lazar: Tämä on minulle aivan uutta.

Jeremy Corbell: Joten… minä… kun…

Bob Lazar: Turvallisuusselvityksiä tehtäessä käydään läpi kaikki ystävät ja perhe.

Jeremy Corbell: Ystävät käydään läpi. Kyllä. Joten se on Bobille ja… Luokseni tuli ihmisiä, palveluksessa ollut ystäväni ja kaveri, joka oli tehnyt turvallisuusselvityksen. He tulivat käymään kotonani, vaikka olenkin ”UFO-tyyppi”. Vaimoni käski heidän kuitenkin mennä pois, koska hän ei tiennyt keitä he olivat. He jättivät siis pienen kortin. Se on nyt todella kiva, vaikka se oli silloin vain käsin kirjoitettu viesti. Bobin ystävällä on se tallessa Bobia varten. Et ole nähnyt sitä 20 vuoteen.

Bob Lazar: Voi luoja. Miksi kerrot siitä minulle vasta nyt?

Joe Rogan: Mikä se kortti on?

Jeremy Corbell: Se on vain pieni käsinkirjoitettu viesti, jossa on Mike Thigpenin allekirjoitus.

Joe Rogan: Kortti? Kuten postikortti?

Jeremy Corbell: Ovelle jätetty paperinpala. ”Kun Bob palaa..”, tai mitä siinä nyt sitten sanottiinkaan. Se on vain yksi hauska juttu. Löysin sen kaverin. Hän tekee turvallisuusselvityksiä. Hän myönsi minulle tehneensä sen. Hän myönsi minulle vältelleensä George Knappia, koska George oli sanonut hänen nimensä radi… uutisissa. Hän oli pudottanut pihvinsä ja perunansa – tai mitä ikinä ne olivatkaan – ja oli katsonut vaimoaan sanoen: ”Olen ongelmissa!” Hänen nimensä ei ollut tarkoitus tulla koskaan esille. Hän oli vain turvallisuusselvityksiä tekevä kaveri, eikä sellainen halua kansallista huomiota missään sellaisessa asiassa, josta Bob puhuu. Mutta joka tapauksessa, Bob oli siis kertonut tuon omaleimaisen nimen. Se kaveri meni 30 vuotta myöhemmin George Knappin puheille. George voi todistaa, että hän on olemassa. Äijä, hän itse asiassa puhui minulle! Hän puhui minulle kolme kertaa. Hän tuli melkein kamerani eteen! On niin hullua mitä voi tapahtua 30 vuotta myöhemmin. Tietoa tulee lisää.

Kuvateksti: Bob Lazarin turvallisuusselvityksen tehneeltä mieheltä putosi perunat lautaselle, kun hän kuuli nimensä mainittavan uutislähetyksessä.

OSA 34: Tämän haastattelun merkitys

Joe Rogan: Tuo on yksi syy siihen miksi sanoin sinun, minun, Jeremyn ja George Knappin välisessä puhelinkeskustelussa: ”Luulen, että se mitä pystymme tällä podcastilla tekemään, on tärkeää. Uskon todella niin. Uskon, että ihmisille on tärkeää kuulla tämä asia sinulta hyvin selkeästi ja ytimekkäästi.” Jos tarkastelee kaikkea tänään sanomaasi tietoa, kaikkia vähättelijöiden sanomisia, kaikkea viimeaikoina esille tulleita uusia todisteita, kaikkia noita tästä asiasta keskustelevia todella korkea-arvoisia sotavoimien ja hallituksen ihmisiä, niin se antaa sinulle todella paljon enemmän uskottavuutta kuin sinulla oli 1980-luvulla tämän ilmitullessa.

Bob Lazar: Todellakin.

Jeremy Corbell: Totta helvetissä! Hänen sanomisiaan ei voi enää sivuuttaa pelkästään siksi, että ei pidä siitä.

Joe Rogan: Juuri tuosta syystä ajattelin olevan tärkeää, että tulet esille antamaan ihmisille tietoa ja virkistämään koko maailman muistia. En halua sanoa, että olen ihailijasi, mutta ihailen sinua. Ihailen sinua ihmisenä. Olen seurannut sinua vuosikymmeniä. Olen seurannut juttua vuosikymmenien ajan. Minulla on kotona VHS-nauhoja…

Bob Lazar: Okei.

Jeremy Corbell: Bob, suuri osa maailmaa on tehnyt samoin. Se on hullua.

Joe Rogan: Kyllä. Jokainen kenellä on jonkinlaista suurta mielenkiintoa tai edes pientä kiinnostusta ufoja kohtaan, on seurannut juttuasi, koska kukaan muu ei astu esiin. On joku tyyppi, joka sanoi: ”Työskentelin maan alla avaruusolentojen kanssa. Ne ampuivat käteni irti…” On tukku tuollaisia sekopäisiä hemmoja. ”Niitä on maan alla. Ne ampuvat laserilla ja etenevät valon nopeudella.” Tuollaisia tyyppejä on paljon. He vaikuttavat skitsofreenikoilta, hulluilta, he saattavat olla jopa harhatiedotusagentteja. He saattavat olla ihmisiä, joiden suunnitelmana on vain sotkea asioita. Sellaista on aivan varmasti tapahtunut.

Jeremy Corbell: Ihmiset astuvat nyt esiin. Se on hämmästyttävää. Tekemällä tämän minkä teet, annat Bobille mahdollisuuden kertoa tämän asian. Uskokoon ihmiset tai ei, mutta hän saa kertoa sen. Tämä on hämmästyttävää. Niissä projekteissa mukana olleita ihmisiä astuu nyt entistä enemmän esiin. He ottavat yhteyttä sinuun, minuun – he tulevat esiin. Olet antanut tällä heille heidän tarvitsemansa mahdollisuuden. Se on hämmästyttävää.

Bob Lazar: Kunhan ette vain tule avautumaan minulle.

Jeremy Corbell: Älkää menkö avautumaan Bobille! Haluan vain sanoa Bobille… Miksi olit niin oudon poissa tolaltasi alussa? Miksi sinulla oli migreeni? Kun se alkoi, ajattelin: ”Voi, luoja…”

Joe Rogan: Miksi kysyt miksi? Se on ilmiselvää ahdistuneisuutta. Kaveri on käynyt läpi helvetillisen 30 vuoden syytösten ajanjakson.  Mitä haluat kuulla häneltä?

Jeremy Corbell: Haluan vain kuulla hänen sanovan… Haluan heidän kuulevan kun hän sanoo…

Bob Lazar: Miksi minun pitäisi se sanoa? Sinähän sanoit sen juuri!

Joe Rogan: Unohda koko juttu.

Jeremy Corbell: Minä peräännyn.

Bob Lazar: Okei.

Joe Rogan: Rauhoittukaa! Kyllä, ymmärrän. Teidän oli vaikea tulla tänne. Arvostan tätä.

Bob Lazar: Minua todellakin ärsyttää kun ihmiset sanovat: ”Te jätkät vain keksitte tarinan saadaksenne rahaa ja huomiota.”  

Joe Rogan: Tuo on hyvä näkökohta. Selitä sitä.

Bob Lazar: Ensinnäkin, en saa tästä yhtään rahaa. En antanut teidän maksaa edes tänne tuloni lentolippuja. Tarkoitan… Jokainen Jeremyn Michiganissa pitämä elokuvan esikatselutilaisuus tuotti pari tuhatta dollaria. Pidin huolen, että 2000 dollaria meni siellä paikallisen lukion tiedeohjelmiin. En ota tästä yhtään rahaa.  

Jeremy Corbell: Se on hänen mielestään likaista rahaa, eikä hän halua koskea siihen.

Bob Lazar: Mitä huomioon tulee.. perkele… Minä inhoan huomiota. En halua olla ohjelmissa, haluan piiloutua nurkan taakse tekemään omia juttujani. Minua halattiin lapsena aivan riittävästi, okei? En tarvitse yhtään huomiota. Jos luulet, että me jotenkin esitämme tällaista juttua, niin kerro miksi tekisimme niin.

Joe Rogan: Olet tehnyt hyvää työtä varmistaessasi, että taustasi ovat kunnossa tuossa suhteessa. Kuten sanoit, et ole hyötynyt tästä mitään. Olet lahjoittanut kaikki saamasi rahat tiedeohjelmiin. Se on… tarkoitan… Tässä ei ole toisin ajateltuna mitään järkeä. Olen saanut tässä irti sen minkä ajattelinkin saavani irti dokumenttielokuvan katsottuani. Sanomisissasi on järkeä. Jos se olisi paskapuhetta, niin siinä ei olisi mitään järkeä.    

Bob Lazar: Joe, se tapahtui täsmälleen kuten sanoin.

Joe Rogan: Uskon sinua. Onko jotain mitä haluaisit sanoa lopuksi?

Bob Lazar: En osaa ajatella oikein muuta, kuin että älkää todellakaan yrittäkö tulla vierailemaan luonani.

Joe Rogan: Teidän, että olet maksanut henkilökohtaisesti tämän tiedon julkistamisesta valtavan korkean hinnan. Tarkoitan, että et ehkä ymmärtänyt sitä hintaa, kun tulit alun perin esille tarinasi kanssa, mutta viimeiset 30 vuotta on ollut huikeaa. Haluan kiittää sinua siitä. Kiitos kaikkien niiden ihmisten puolesta, jotka eivät olisi todellakaan kuulleet tätä kertomusta ja saaneet tätä tietoa millään muulla tavoin.

Bob Lazar: Kiitos, Joe.

Joe Rogan: Ja kiitos, Jeremy.

Jeremy Corbell: Kiitos.

Joe Rogan: Ja vielä kerran: Dokumenttielokuva on parhaillaan tarjolla Netflixissä.

Jeremy Corbell: Kyllä. Sen nimi on Bob Lazar: Area 51 ja lentävät lautaset.    

Joe Rogan: Hyvä. Tässä kaikki. Hyvää yötä!

Jaa artikkeli: