AATIP-ohjelmaa johtanut Luis Elizondo CNN:n TV-uutisissa: ”Emme taida olla yksin”

”Emme taida olla yksin”, sanoo Luis Elizondo. Mistä on kysymys? Teksti on suora käännös AATIP-ohjelmaa johtaneen Pentagonin sotilastiedusteluviranomaisen Luis Elizondon TV-haastattelusta. Linkki käännettyyn CNN-uutisraporttiin: LINKKI.

AATIP-ohjelma

Toimittaja: Seuraavaksi entinen Pentagonin sotilasviranomainen Luis Elizondo, joka pyöritti hallituksen salamyhkäistä ohjelmaa. Luis, kiitos ajastasi tänä iltana. Kerro ensimmäiseksi mikä ohjelman tarkoitus oli. Miksi se oli niin salamyhkäinen?

Luis Elizondo: Toki. Edistyksellinen ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistamisohjelma (AATIP) oli todellakin suunniteltu tekemään juuri tuota mainittua kansallisen turvallisuuden näkökulmasta katsottuna. Siis tunnistamaan niitä esineitä, jotka näemme elektro-optisesti, tutkalla ja myös silminnäkijätodistajien raportteina. Otimme vastaan informaatiota monin eri tavoin. Yritimme selvittää ja määrittää muodostaako tuo informaatio mahdollisesti uhkan kansalliselle turvallisuudelle. Pähkinänkuoressa noin.

AATIP-ohjelman tutkimustulokset viittaavat siihen, että emme taida olla yksin.

Kuvateksti: Edistyksellinen ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistamisohjelma eli Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) oli Yhdysvaltain hallituksen tutkimus, joka oli aktiivinen vuosina 2007 – 2012. Tutkimukseen käytettiin viiden vuoden aikana yli 22 miljoonaa dollaria. Ohjelman johtajana toimi haastateltava Luis Elizondo. [Linkki englanninkieliseen Wikipediaan: Advanced Aerospace Threat Identification Program]

Epätavalliset ilma-alukset

Toimittaja: No, mitä saitte selville?

Luis Elizondo: No, saimme selville paljon. Luulen, että sitä on hieman luonnehdittu väärin sosiaalisessa mediassa ja ihmisten julkaisuissa. Usein käy niin, että kun meillä ei ole paljon tietoa, niin meillä on taipumus täyttää aukot sillä minkä ajattelemme olevan loogista. Ja on muuten vieläkin paljon asioita, joita emme tiedä. Mielestäni tärkeää on se, että olemme tunnistaneet joitakin tyypiltään erittäin mielenkiintoisia epätavallisia ilma-aluksia – kutsutaan niitä ilma-aluksiksi. Ne ovat kapistuksia, joissa ei ole mitään ilmiselviä lentopintoja, eikä mitään ilmiselviä työntövoiman muotoja. Ne liikkuvat tavoilla joihin sisältyy: äärimmäistä liikehdintää, joka ylittää ihmiselle tai millekään biologiselle terveelliset G-voimat, hypersooniset nopeudet, heikko havaittavuus ja vakuuttava nostovoima. Aerodynamiikan lait eivät vaikuta rajoittavan niitä. Joten, ihmiset puhuvat…

Oliko se UFO?

Toimittaja: Uskotko kun merivoimien lentäjä sanoi sen mitä hän sanoi. Uskotko, että se oli UFO? Tiedäthän? En tiedä mitä sanaa pitäisi käyttää. Vai oliko se jotain muuta?

Luis Elizondo: Toki. Tuo on hyvä kysymys. Pitäkää mielessä, että nyt ei ole kyse pelkästä lentäjän todistajalausunnosta ja havainnosta. Mutta toki, kun luoksesi tulee joku miljoonien dollareiden aseista vastaava, jolla on huippusalainen turvallisuusluokitus, johon tämä maa luottaa ja maksaa sodissa taistelusta, ja joka lentää kaupunkien yllä erivapauksin, niin sanoisin sen olevan melko mukaansatempaavaa. He ovat sivumennen sanoen koulutettuja havainnoijia, heidän koulutukseensa on käytetty miljoonia dollareita. Mutta tuon lisäksi: kyse ei ole pelkästä silminnäkijän todistajalausunnosta, kyse on tosiasiallisesta elektro-optisesta datasta ja tutkaheijasteista, ja myös ihmisistä, kuten tutkankäyttäjistä ja lennonjohtajista. Joten mielipiteeni on, että keskustelun pitäisi olla ehkä hieman laaja-alaisempaa. Ihmiset keskittyvät vain kahteen videoon, jotka tulevat F/A-18 hävittäjistä, kun kyse on todella paljon paljon enemmästä.

USs Nimitz ja USS Theodore Roosevelt.

Kuvateksti: Nimellä Pentagonin ufovideot tunnetut videot kuvattiin Yhdysvaltojen laivaston lentotukialusten USS Nimitz ja USS Theodore Roosevelt suihkuhävittäjien ohjaamoiden monitoreista vuosina 2004, 2014 ja 2015. Videot saivat laajaa näkyvyyttä valtavirran tiedotusvälineissä vuonna 2017, jonka jälkeen Pentagon luokitteli ne ei-salaisiksi vuonna 2020. Videoiden nimet ovat ”GIMBAL”, ”GOFAST” ja ”FLIR”. Kuvassa lentotukialukset USS Nimitz ja USS Theodore Roosevelt.

Mikä ihmeen tähtienvälinen asteroidi?

Toimittaja: Tiedät varmaan, että tähtitieteilijät ilmoittivat äskettäin, taisi olla lokakuussa, jostakin jonka he sanoivat voivan olla ensimmäinen tähtienvälinen asteroidi. Näette tuossa [TV-kuvassa] tavallaan sen oudon muodon. Se on aurinkokuntamme ulkopuolelta. Mitä sinä näet sitä katsoessasi?

Luis Elizondo: No, tiedäthän neiti… Minun on tunnustettava, että kun pyöritin sitä ohjelmaa, etsin kollegoideni kanssa pohjimmiltaan kahta asiaa: Mikä se on? Miten se toimii? Pysyimme tarkoituksella pois siitä kaninkolosta, että olisimme pohtineet ketkä ovat ruorissa ja mitkä heidän aikeensa ovat, koska monilla ihmisillä on paljon siihen liittyviä tunteita, he suhtautuvat siihen hyvin tunnepohjaisesti. Halusin antaa datan puhua puolestaan, ja käyttää sitä dataa informoimaan johtajistoa, virka-asemaltaan korkeampaa puolustusministeriön johtajistoa, siitä mahdollisesta uhkasta, jonka tuontyyppiset teknologiat muodostavat kansalliselle turvallisuudelle – erityisesti ilmatilan hallintaan liittyville uhkille. Joten, en yritä vältellä millään tavoin tai olla vastauksessani ympäripyöreä, mutta ajattelen mahdollisuuksia olevan paljon.

Taiteilijan näkemys Oumuamua-asteroidista.

Kuvateksti: Taiteilijan näkemys ensimmäisestä tähtien välisestä Oumuamua-asteroidista, joka löydettiin 19.10.2017 Pan-STARRS 1 teloskoopilla.

Emme taida olla yksin

Toimittaja: Kyllä. Tiedän sinun ajattelevan sen olevan tärkeää. Tiedän sinun ajattelevan, että hallitus ei ottanut uhkaa tarpeeksi vakavasti. Joten, kysyn suoraan: uskotko, että sinä aikana kun pyöritit sitä ohjelmaa, jostakin muualta peräisin oleva elämä tuli tänne vierailulle ja tarkkailemaan?      

Luis Elizondo: Kerron teille havaintojen perusteella, tämän ilmiön tarkasteluun sovelletun tieteellisen metodiikan perusteella, että nämä ilma-alukset – nimitämme niitä ilma-aluksiksi – osoittavat sellaisia erityispiirteitä, jotka eivät ole tällä hetkellä Yhdysvaltojen tavaraluettelossa eivätkä tietääksemme minkään ulkomaan tavaraluettelossa.

Toimittaja: Tiedän, että käytät… olet yksikäsitteinen. Vastauksesi on siis kyllä? [Luis Elizondo ei sano mitään, mutta ilmaisee ilmeellään erittäin selkeästi, että kyllä.]

Luis Elizondo: Minun henkilökohtainen… en voi puhua tietenkään hallituksen puolesta, en ole enää Yhdysvaltojen viranomainen. Henkilökohtaisesti uskon, että on olemassa erittäin vastustamatonta todistusaineistoa siitä, että emme taida olla yksin – mitä tahansa tuo tarkoittaakaan.

Emme taida olla yksin.

Kuvateksti: AATIP-ohjelmaa johtanut Luis Elizondo sanoo, että emme taida olla yksin.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: