Ufon lähikohtaaminen Vietnamissa

Lentäjä Frederick Foxin haastattelun aiheena on hänen kokemansa ufon lähikohtaaminen. Linkki käännettyyn videoituun haastatteluun: LINKKI. Haastattelu on tehty syyskuussa 2000.

Sotilas- ja työura

Frederick Fox: Nimeni on Frederick Marshall Fox. Synnyin White Plainssissa New Yorkissa vuonna 1938. Palvelin [Yhdysvaltain] merivoimissa vuosina 1960 – 1965 ja olin aktiivipalveluksessa Vietnamissa U.S.S. Ticonderogalla Tonkininlahden välikohtaukseen aikaan. [Linkki Wikipedia, Tonkininlahden välikohtaus]. Sitten olin kolme vuotta reservissä, jonka jälkeen minut kutsuttiin Pueblo kriisiin. [Linkki Wikipedia, USS Pueblo]. Lensin 33 vuotta American Airlines -lentoyhtiölle ja lentoinsinöörinä rahtitavarayhtiölle. Jäin eläkkeelle 60 vuoden iässä. Nyt nautiskelen eläkkeestä. Merivoimissa sotilasarvoni oli luutnantti. Olin ydinaseita kuljettava lentäjä, joten turvallisuusluokitukseni oli huippusalainen.

10 000 $ sakot ja 10 vuoden vankeustuomio ufoinformaation julkistamisesta

Frederick Fox: Mitä merivoimiin tulee, niin olin koodin 4 PUBS, joka on luottamuksellisen julkistamisen ja viestinnän upseeri. On olemassa julkaisu nimeltä JANAP 146 E, jonka yhdessä luvussa sanotaan, että et saa paljastaa mitään ufoilmiöön liittyvää informaatiota 10 000 dollarin sakon ja 10 vuoden vankeustuomion uhalla. He olivat siis melko peräänantamattomia, että mitä tahansa kokemuksia sinulla olikin, niin et saanut tuoda niitä julkisuuteen ilman heidän lupaansa.

Ufon lähikohtaaminen Vietnamissa

Douglas A4 Skyhawk

Kuvateksti: Douglas A4 Skyhawk lentotukialuksella ja Vietnamin yllä Vietnamin sodassa vuonna 1967. Frederick Fox lensi samanlaista konetta, kun hänelle sattui ufon lähikohtaaminen.

Frederick Fox: Sotavoimissa ainoa lähikohtaamiseni – tai mitä tyyppiä se nyt olikaan – oli eräänä yönä. Lensin rynnäkkölentokoneita, A4 Skyhawkia. Meidät lähetettiin matkaan näyttelemään viholliskonetta, jotta CIC pystyi antamaan hävittäjille kurssin kohteeseen, jne. Olin eräänä yönä yksin 6100 metrin korkeudella noin 290 kilometrin etäisyydellä lentotukialuksesta, kun vasemmalle puolelleni ilmestyi esine. Se ei pelottanut minua. Sillä ei ollut mitään vihamielisiä aikomuksia, se oli vain siinä tarkkailemassa minua. Minä tavallaan huomasin sen ja lähdin sitten pois hyvin rauhallisin mielin. En sanonut siitä kenellekään koskaan mitään, paitsi vasta myöhemmin urallani lentoyhtiössä. Sain tietää myöhemmin, että laivakaverilleni oli sattunut samanlainen tapaus.

Esine oli halkaisijaltaan ehkä yhdeksän metriä, se saattoi olla tiedustelutietoa keräävä kiekko. Se oli lautasen muotoinen.

Haastattelija: Kuinka kaukana se oli sinusta?

Frederick Fox: Ai, se oli aivan koneeni siiven vieressä. Tarkoitan, että se oli aivan siinä lähellä. Tunsin sen läsnäolon. Mutta jos jotain, niin se suojeli minua. Tiedäthän? Olin siellä yksin yöllä 290 kilometrin päässä lentotukialuksesta. Se saattaa olla hieman ahdistavaa, tiedäthän? Tuo tapahtui tietysti Vietnamin sodan aikana, joten ei voinut koskaan tietää mitä tapahtuisi.

Haastattelija: Tiedätkö minä vuonna tuo tapahtui?

Frederick Fox: 1964, elokuussa tai syyskuussa. Se vain ilmestyi. Tarkoitan, että olin siellä yksin ja yhtäkkiä tulen tietoiseksi jostakin. Katsoin ja siinä se oli. Kun olin havainnut sen tässä lähikohtaamisessa, se tavallaan katosi, se dematerialisoitui. Se oli kuin musta muoto tummassa yössä. Valoja tai sellaista ei ollut, mutta oli muoto. Valot olisivat saattaneet aiheuttaa minussa levottomuutta, jota ketkä tahansa siinä olevat eivät halunneet minun tuolloin kokevan. Olin siihen aikaan 24-vuotias.

Muut tapaukset sotilasuralla

Frederick Fox: Sotilasurallani sattui muitakin tapauksia, joiden aikana havaitsin perinteisiä lautasen ja sikarin muotoisia esineitä. Ne olivat sotavoimien laitosten päällä White Sandsissä, Albuquerquessa, jne.

Ufon lähikohtaaminen Vietnamissa ei ollut Frederick Foxin ainoa ufohavainto.

Kuvateksti: Ufon lähikohtaaminen Vietnamissa ei ollut ainoa havainto. Fox kertoo nähneensä vastaavia esineitä mm. New Mexicon osavaltiossa White Sandsissä ja Albuquerquessa sotavoimien laitosten päällä.

Pilkkaaminen on säilyttänyt salaisuuden

Frederick Fox: Asia ei noussut koskaan esille lennonjohdon kanssa. En olisi avannut suutani missään tapauksessa. Siellä oli kapteeni Pete Killian, josta on kirjoitettu joissakin ufokirjoissa. Hän oli 1950-luvulla American Airlines -lentoyhtiön lentokapteeni. Hänellä oli ilmeisesti havainto, josta hän todisti senaatin valiokunnan edessä. Oli myös toinen lentokapteeni, joka otti todellakin valokuvan koneensa siiven vieressä olleesta ufosta. Heidät tehtiin tietenkin naurunalaiseksi. Minä en halunnut mennä tuohon suuntaan. En siis raportoinut koskaan mitään Yhdysvaltain ilmailuhallinnolle (FAA) tai sotavoimille. Suuri osa lentäjistä ei ole halunnut sotkeutua tähän asiaan pälyilypaineiden ja pilkkaamisen vuoksi. Salaisuus on näin ollen säilynyt.

Minulla sattuu olemaan hyvin avoimia japanilaisia ystäviä. Japanilaiset ovat tässä asiassa hyvin avoimia. Minut itse asiassa laitettiin yhteyksiin sen Japan Airlines -lentoyhtiön (JAL) 747 rahtilentokoneen kapteenin kanssa, jonka kone oli kohdannut valtavan pallomaisen ufon Alaskassa Anchoragen yllä. FAA tuotiin asiaan mukaan jne. Ja tietysti myös hän antoi periksi paineiden alla. Hänet alennettiin kirjoituspöydän ääreen epämääräisiin koulutustöihin.

Havainnot lentoyhtiön palveluksessa

Boeing 747

Kuvateksti: Boeing 747 suoritti ensilentonsa 9. 2.1969. Erikoisvarusteltua B747-konetta on käytetty avaruussukkulan siirtämiseen. Yhdysvaltain ilmavoimat on käyttänyt sellaista Tähtien sota -ohjelmassa suurteholaserin kuljettamiseen. [Linkki Wikipedia: Boeing 747]

Frederick Fox: Minulla on enemmän näköhavaintoja lentoyhtiön palveluksessa kuin sotilasuralla. Minulla oli [sotilasuralla] se tapaus, yksi kohtaaminen Vietnamin yllä. Se on ainoa havainto tai jokin, mistä olen tietoinen. Okei? Suurin osa muista havainnoistani tapahtui joko yöllä… Mainitsen yhden havainnon tammikuulta 1960-luvun lopulta. Olin lentämässä 747 rahtilentokonetta Los Angelesista Kennedyn lentoasemalle.

Yö oli kristallinkirkas. Kuu oli osittain näkyvissä, joten näkeminen oli mahdollista. Istuin oikeanpuoleisella istumapaikalla ja näin kaksi yksittäistä vilkkumatonta punaista valoa, aivan kuin ne olisivat lentäneet muodostelmassa. Näin ja katselin niitä oikeanpuoleisesta etuikkunasta. Ne olivat noin 30-astetta horisonttini yläpuolella. Lensin 11 300 metrin korkeudessa, joten ne olivat siis melko korkealla. Ne menivät itäisestä horisontissa läntiseen horisonttiin noin kolmessa sekunnissa. Se on melko hemmetinmoinen nopeus. Minulla ei ole mitään käsitystä mitä ne olivat.

YK:n konferenssi ulkoavaruuden rauhanomaisista käyttötarkoituksista

Frederick Fox: Vuonna 1978 F. Lee Spiegel -niminen New Yorkin yhdelle merkittävimmälle radioverkolle työskennellyt ystäväni sai ilmeisesti selville eräistä lennollamme saamistaan tiedoista, että minä olin erityisen kiinnostunut ufoilmiöstä. Minuun otettiin yhteyttä ja pyydettiin lentoyhtiöiden edustajaksi Yhdistyneiden kansakuntien ulkoavaruuden rauhanomaista käyttöä käsittelevään konferenssiin marraskuussa 1978.

Ufon lähikohtaaminen sai Frederick Foxin osallistumaan YK.n konferenssiin.

Kuvateksti: Frederick Fox osallistui marraskuussa 1978 YK:n konferenssiin, jossa käsiteltiin ulkoavaruuden rauhanomaista käyttöä.

Kansallisen turvallisuuden vala

Frederick Fox: Minulla on hyvin läheinen OSS-tiedustelupalveluun päätynyt ystävä, joka oli toisessa maailmansodassa B-24 lentäjä. Hän oli yksi ensimmäisistä Japaniin menneistä ihmisistä sen jälkeen kun Hiroshiman ja Nagasakin atomipommit oli pudotettu. Hän päätyi lopulta projekti Blue Bookin osastolle 13, joka oli uskoakseni tuon tutkimuksen huippusalainen osa. Hän oli tuohon aikaan ilmavoimien kapteeni. Hän on jo pitkälti yli 70-vuotias, mutta häntä pidetään yhä aktiivipalveluksessa kapteenina.

En tiedä maksetaanko hänelle, mutta aktiivipalveluksessa olevana hänelle pitäisi maksaa, ja hänen pitäisi olla tuolla palveluajalla sotilasarvoltaan kolmen tähden kenraali. Ainoa syy hänen yhä aktiivipalveluksessa olemiseensa on pitää hänen kansallisen turvallisuuden valansa voimassa hänen tietämiensä asioiden vuoksi. Tuosta turvallisuusvalasta johtuen hän ei puhu minulle tietyistä asioista, vaikka olemme molemmat kiinnostuneita samasta asiasta, ja vaikka minulla oli merivoimissa huippusalainen turvallisuusluokitus.     

Hallituksen agenda

Frederick Fox: Hallitus tai hallituksen virastot katsovat jostakin syystä tarpeelliseksi suojella omaa agendaansa, joka ei selvästikään ole sama kuin meidän agendamme. Arvelen, että meidän on aika toimia ja lopettaa tämä teeskentely. Meidän on otettava kaikki tarpeelliset askeleet, jotta voimme varmistaa ihmisrodun asianmukaisen kehityksen ja pääsyn nauttimaan tuon kehityksen hedelmistä.

Sininen tekstiä erotteleva vaakapalkki sivulla, jossa kerrotaan ufon lähikohtaamisesta.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: