Presidentti Donald Trump keskustelee Roswellin tapauksen salaisten tietojen julkistamisesta

Presidentti Donald Trump vastasi Roswellin tapausta koskeviin kysymyksiin. Linkki käännettyyn TV-haastatteluun (2020): LINKKI.

Haastattelija: Ennen kuin jätätte tämän kaiken taaksenne, niin annatteko meidän tietää onko tuolla [jossakin] avaruusolentoja? Se on ainoa asia, jonka haluan todella tietää. Haluan tietää mitä on meneillään. Avaudutteko koskaan Roswellista, annatteko meille tietoa mitä siellä todella tapahtuu?

Presidentti Donald Trump: Niin monet ihmiset kysyvät minulta tuota.

Presidentti Donald Trump on saanut useilta ihmisiltä Roswellin tapaukseen liittyviä kysymyksiä.

Kuvateksti: Presidentti Trump sanoo, että monet ovat kyselleet häneltä Roswellin tapauksesta. Saammeko tällä kertaa vastauksia, vai onko presidentin leviteltävä vain käsiään?

Haastattelija: Tiedän sen kuulostavan miltei naurettavalta, mutta se on itse asiassa oikea kysymys. Haluaisin siihen vastauksen.

Presidentti Donald Trump: Kuulostaa kivalta kysymykseltä, mutta se on oikeastaan… Miljoonat ja miljoonat ihmiset haluavat käydä siellä, he haluavat nähdä sen. En keskustele kanssasi siitä mitä tiedän siitä, mutta se on erittäin mielenkiintoista. Roswell on hyvin mielenkiintoinen paikka; moni ihminen haluaisi tietää mitä on meneillään.

Haastattelija: Sanotte siis, että saatatte poistaa salaiseksi luokittelun? Poistatte sen…

Presidentti Donald Trump: En. No, minun on mietittävä tuota. Eikö niin? Sitä on ajateltava.

Haastattelija: Selvä.

Kuvateksti: Roswellin tapaukseen liittyvät tiedot on luokiteltu yhä salaisiksi, eikä presidentti luvannut julkistaa niitä.

Taustaa: Presidentti Donald Trump ilmoittaa avaruusvoimien perustamisesta

Linkit tietolähteenä käytettyihin videoihin: LINKKI 1 (YouTube), LINKKI 2 (YouTube). Tekstit ovat videoista suoria käännöksiä.

Presidentti Trump: Avaruus. Avaruudessa tulee tapahtumaan paljon, koska avaruus on maailman uusi toimialue, jossa sotaa taistellaan. Amerikkalainen ylivoima avaruudessa on ehdottoman elintärkeää, kun kansallinen turvallisuutemme on keskellä vakavia uhkakuvia. Olemme johtoasemassa, mutta emme johda tarpeeksi, hyvin pian tulemme johtamaan paljon. Avaruusvoimat tulevat auttamaan meitä hyökkäyksien estämisessä ja äärimmäisen korkean ympäristön valvonnassa.

Olen täällä säätääkseni tärkeästi, että puolustusministeriö ja Pentagon aloittavat välittömästi välttämättömän prosessin avaruusvoimien perustamiseksi asevoimien kuudenneksi puolustushaaraksi. Tämä on suuri tiedonanto.  

Olen ylpeä nimittäessäni tämän päivän allekirjoituksella kenraali J. Raymondin ensimmäiseksi avaruusoperaatioiden päälliköksi.

Presidentti Donald Trump teki aloitteen Yhdysvaltain avaruusvoimien perustamisesta.

Kuvateksti: Yhdysvaltain avaruusvoimat (Space Force) perustettiin 20.12.2019. Niiden roolina on avaruussodankäynti. Henkilökunnan määräksi on ilmoitettu 16 000. Aloitteen avaruusvoimien perustamisesta teki presidentti Trump vuonna 2018.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: