Ufohaastattelussa entinen Pentagonin AATIP-johtaja Luis Elizondo

Haastattelussa vuosina 2007 – 2012 Yhdysvalloissa Pentagonin AATIP-ohjelmaa johtanut Luis Elizondo. AATIP-ohjelma (edistyksellinen ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistusohjelma) oli Pentagonin ufotutkimusohjelma. Linkki käännettyyn uutisvideoon on esitetty haastattelun vaihtuessa. [Linkki Wikipedia: AATIP-ohjelma]

Työura tiedustelussa

Linkki videoon: LINKKI.

Luis Elizondo: Nimeni on Luis Elizondo. Olen tehnyt työurani tiedustelu-upseerina monenlaisissa organisaatioissa läpi koko tiedusteluyhteisön. Olen työskennellyt puolustusministeriölle, armeijalle, kansallisen tiedustelun johtajalle, kansallisen vastavakoilun johtohenkilölle ja koko joukolle muita. Aikani kului edistyksellisen ilmakehän ja avaruuden tekniikan parissa. Turvasin ilmakehän ja avaruuden edistyksellisen aseistuksen avainteknologioita, kriittisiä teknologioita, kuten korkeaenergisiä lasereita (HEL), miehittämättömiä tiedustelulentokoneita ja nanoteknologiaa. Aikani kului siis vastavakoilutöissä ja ihmistiedustelun parissa.

Tiedustelun tekee mielestäni ainutlaatuiseksi se, että työura omistetaan täydellisesti havainnoinnille ja asioiden toimintaperiaatteiden ymmärtämiselle. Asioita katsotaan ehkä hieman erilaisesta näkökulmasta ja yritetään selvittää mitä itse asiassa nähdään. Koulutettuna havainnoijana tiedustelu on mielestäni yksi niistä osa-alueista, joilla on ainutlaatuinen näkökulma asioihin.

Lentävä lautanen, tic tac ja kolmio

Linkki videoon: LINKKI.

Uutistoimittaja: Luis. Luulen ensimmäinen kysymykseni olevan, että ovatko ne lentävän lautasen muotoisia? Ovatko ne perinteisen lentävän lautasen muotoisia? Sellaisiako nähdään? Vai ovatko ne erimuotoisia ja erikokoisia?

Luis Elizondo: Olet todellakin oikeassa. Koko ja muoto vaihtelee. On perinteinen linssimäinen tai lautasen muotoinen, mutta jotkut näyttävät parempien tuntomerkkien puuttuessa tic tac -pastillilta. Jotkut ovat jopa kolmiomaisia. Se on todella mielenkiintoista.

Luis Elizondon kuvailemia ufotyyppejä.

Kuvateksti: Luis Elizondon kuvailemia ufotyyppejä.

Olemmeko yksin? Maapallon ulkopuolista elämää?

Uutistoimittaja: Sinulla on paljon sisäpiirin tietoa. Joillekin ihmisille saattaa olla yllätys kuinka paljon rahaa hallitus on käyttänyt ufotutkimukseen. Onko tietojesi pohjalta siis lopullista, että niitä on olemassa, että emme ole yksin?

Luis Elizondo: Minun on oltava varovainen. En halua hypätä mihinkään johtopäätöksiin. Mutta, kysymyksen ensimmäiseen osaan: onko niitä olemassa? Se on osoitettu mielestäni todeksi. Ne ovat aivan varmasti totta. Mistä ne ovat peräisin? Kuka on ohjaimissa? Emme yksinkertaisesti tiedä. Meillä ei ole vielä riittävästi tietoa. Tiedän sen olevan joidenkin ihmisten mielestä huolestuttavaa, mutta tosiasia on… tiedäthän? Voisiko tämä olla yhä ulkomaalaista vihamielistä teknologiaa, joka livahti jotenkin, tiedäthän, livahti tutkalta? Toki, se voisi olla. Voisiko se olla jotain muuta? Kyllä se voisi olla. Joten, en haluaisi tehdä vääriä johtopäätöksiä, ennen kuin meillä on enemmän tietoa.

Mitä jos vierailijat ovatkin ystävällisiä?

Uutistoimittaja: Hyvä on. Keskustelimme tästä juuri Karenin kanssa. Kaikki ajattelevat, että muukalaiset ovat tulleet ottamaan Maan haltuunsa. Eivätkö he voisi olla ystävällisiä? Jos he haluavat tulla tänne auttamaan meitä ja tarjoamaan joitakin vaihtoehtoja, ehkä lääketieteeseen tai tutkimuksen kehittämiseen tai… Eivätkö he voisi olla ystävällistä väkeä tai olentoja?

Luis Elizondo: Tiedätte, että minä en ole pätevä vastaamaan tuohon kysymykseen. Kun hypätään johtopäätökseen, että tässä puhutaan avaruusolennoista tai maapallon ulkopuolisesta elämästä… Se keskustelu kuuluu mielestäni luultavasti akateemikoille ja joillekin muille ihmisille, jotka ovat ammattitaitoisempia menemään tuolle alueelle. Pitäkää mielessä, että minun taustani on yksinkertaisesti kansalliseen turvallisuuteen liittyvissä asioissa.

Jos ilmatilaamme tai arkaluontoisten sotalaitostemme sisä- tai ulkopuolelle tulee jotakin… Jos se olisi vaikka, sanotaan vaikka tyypillinen venäläinen lentokone, niin näkisitte meidän vastaavan siihen rynnäkköön lähteneillä torjuntahävittäjillä. Tässä erikoistapauksessa nämä ovat kuitenkin kapistuksia, jotka lentelevät ympäriinsä ilmatilassamme ja hallitsemillamme taistelurintamilla, eivätkä ne sovi siististi mihinkään tyyppiseen kategoriaan, joita me pidämme lentokoneina.

Uutistoimittaja: Tapahtuuko tuollaista paljonkin?

Luis Elizondo: Mielestäni tapahtuu, yllättyisitte. Sitä tapahtuu paljon enemmän kuin osaatte ajatella. Kansa yllättyisi kuinka yleisesti sitä tapahtuu.

Luis Elizondo sanoo, että Yhdysvaltain sotalaitoksissa vieraillaan.

Kuvateksti: Luis Elizondon mukaan Yhdysvaltain sotalaitoksissa vieraillaan suhteellisen paljon, eivätkä vierailijat lennä ”lentokoneilla”.

AATIP-ohjelma ja eroaminen

Uutistoimittaja: Työskentelit… AATIP… Sekö sen organisaation nimi oli?

Luis Elizondo: Kyllä, niin tein. Se on edistyksellinen ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistusohjelma. Hieman pitkä nimi, mutta Yhdysvaltain hallitus tykkää antaa asioille pitkiä nimiä.

Uutistoimittaja: Sinä irtisanouduit. Onko sekin oikeaa tietoa?

Luis Elizondo: Kyllä, irtisanouduin vuonna 2017.

Uutistoimittaja: Mikä siihen oli syynä? Eivätkö he uskoneet sinua? Mikä oli syy?

Luis Elizondo: No, tähän aihepiiriin liittyy petosta, tabuja ja häpeää. Lojaaliuteni puolustusministeriölle ja puolustusministerille on ollut aina tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä. Palvelin taistelukentällä puolustusministeri Mattisin kanssa, joten pidän häntä mitä suurimmassa arvossa. Hän on uskomaton ihminen, joka tarvitsee informaatiota tehdäkseen asiantuntevia päätöksiä. Ministeriön sisäinen byrokratia ei antanut minulle mahdollisuutta toimittaa näitä tietoja, joten erosin tietäen, että hän saisi eroanomuskirjeeni; he eivät voisi estää sitä. Sivumennen sanoen, ministeri Mattis teki saman lähes vuotta myöhemmin.

Puolustusministeri James Norman Mattis.

Kuvateksti: James Norman Mattis toimi Yhdysvaltain puolustusministerinä 20.1.2017 – 1.1.2019.

Uutistoimittaja: Kyllä. Ja sinulla on lisää informaatiota ihmisten nähtäväksi?

Luis Elizondo: Kyllä on. Toivottavasti saamme lopultakin aikaiseksi yhteistä keskustelua ilman stigmaa ja tabuja, ilman hihittelyä ja tinapaperihattujen ajattelua, tiedäthän? Tämä on mahdollinen kansallisen turvallisuuden ongelma.

Pentagonin ufovideot

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Toimittaja: Mitä teit saadaksesi videot, osan videoista, julkisesti saataville? Jotkut ovat kuvailleet, että toit ne Pentagonista lähes lounaslaatikossasi tai huijasit kaikkia. Oliko sinulla lupa tehdä se liike jonka teit?

Luis Elizondo: Minä en julkaissut videoita. Se on yleinen väärinkäsitys. Puolustusministeriö vapautti videot. Puolustusministeriössä tehtiin päätös niiden julkaisemisesta ei-salaisina. Ne kolme ulostullutta videota, joista useimmat tietävät, ovat kulkeneet virallisesti puolustusministeriön menettelytapaohjesääntöjen mukaisesti. Mitään oikoreittejä ei käytetty. Alkuperäinen salaiseksi julistanut viranomainen sanoi, että ne voidaan julkaista. Syy ei-salaisina julkaisuun oli, että useampi ihminen voisi katsoa niitä ja arvioida mitä ne ovat. Onko jossakin jotain muita samalta näyttäviä kapineita? Onko videoissa näkemällemme jokin yksinkertainen selitys? Ongelma on, että emme tiedä. Oliko tämä yritys kiertää virallista prosessia? Ei. Jos niin olisi ollut, niin ne eivät olisi menneet koskaan puolustusministeriön vaatimaan sekavaan prosessiin ja tiedonjulkistukseen ulkomaille.

Toimittaja: Joku näytti niille vihreää valoa?

Luis Elizondo: Ehdottomasti, enkä se ollut minä.

Luis Elizondo sanoo, että julkisuudessa pyörineet ufovideot julkaistiin luvallisesti.

Kuvateksti: Julkisuudessa pyörineet ufovideot julkaistiin haastateltavan mukaan luvallisesti.

Yhteys veteen

Linkki videoon: LINKKI.

Luis Elizondo: Tässä ei puhuta ilmailusta, lentokoneista. Tässä puhutaan kapineista, joilla on kyky liikennöidä ilmakehäympäristössä ja ei-ilmakehäympäristössä. Ja tiedättekö mitä? Luultavasti myös veden alla. Miksi se on tärkeää? Koska nämä kapistukset pystyvät tekemään sellaista, jota me emme aivan vielä ymmärrä, emmekä aivan varmasti pysty kopioimaan. 

Haastattelija: Löysittekö koskaan mitään merkkejä siitä, että merien ja ufoilmiön välillä olisi olemassa hyvin vahva yhteys? Planeetasta 3/4 on veden peitossa, sitä nimitetään Maaksi, mutta sitä saattaisi olla parempi nimittää Vedeksi. Puhutaanko tässä ilmiöstä, jolla on jonkinlainen suhde meriin?

Luis Elizondo: Tuo on mielestäni erittäin oikeudenmukainen kysymys. Se olisi hyvin turvallinen oletus. Laivastolla on maailmanlaajuinen läsnäolo. Kaikki tietävät Nimitzin tapauksen, kerromme pian muistakin. Saattaa olla tosiasia, että he ovat kaikkialla missä muut eivät ole. Uskomme, että veteen on jonkinlainen yhteys. Mitä se tarkoittaa? Ovatko ne meren pinnan alla? Kaivataanko vetyä polttoaineeksi? On mahdollista esittää villejä arvauksia, juuri siksi tarvitaan lisää tietoa. Voisin kertoa kaikenlaisista teorioista, joita joillakin AATIP-porukoilla on ollut, mutta siitä ei olisi mitään hyötyä. Tarvitsemme lopulta vain lisää tietoa.

Planeettamme nimi on Maa, voisiko sen nimi olla Vesi? Luis Elizondo sanoo, että ilmiöllä on jonkinlainen yhteys veteen.

Kuvateksti: Olisiko Vesi parempi nimi planeetallemme?

Aluksissa ei ole edes moottoria

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Haastattelija: Teetkö nyt yhteistyötä Yhdysvaltain hallituksen kanssa vai pysyvätkö he mieluummin erossa tästä?

Luis Elizondo: En väistele kysymystä, mutta en voi puhua hallituksen puolesta, koska en ole enää osa Yhdysvaltain hallintoa. En voi todellakaan vastata heidän puolestaan. Sen voin sanoa, että Yhdysvaltain hallituksen sisällä on aineksia, jotka ovat erittäin, erittäin kannustavia yritettäessä selvittää mikä tämä arvoitus on, erityisesti kansallisen turvallisuuden näkökulmasta katsottuna, kun on näitä alusten tunkeutumisia.

Ne tulevat arkaluontoisten sotalaitostemme, omaisuutemme sisälle ja ympärille, joten on olemassa tahtoa selvittää mitä ne ovat. On syytä pitää mielessä, että jos ne olisivat venäläisiä lentokoneita, joissa on venäläinen pyrstönumero tai tähti, niin lähettäisimme hävittäjiä pysäyttämään ne. Mutta ne kapineet tulevat ilmatilaamme, eikä niissä ole pyrstönumeroita, niissä ei itse asiassa ole edes pystöä, siipiä tai moottoria. Eikä kukaan halua tehdä asialle mitään. Luulen keskustelun alkaneen muuttua. Hallituksessa on aineksia, jotka yrittävät mennä eteenpäin ja itse asiassa tehdä jotain.

Projekti Blue Book ja Alue 51

Haastattelija: Onko sinulla kommenttia projekti Blue Bookista? Se oli hallituksen avaama ufotutkimusohjelma. Olen kuullut, että se on lopetettu. Onko mitään kommentoitavaa siitä?

Luis Elizondo: Se oli ennen minun aikaani. Minusta ei tunnu todellakaan oikealta kertoa mielipidettä jostakin, mihin on ole ollut itse osallisena. Luulen olevan moniakin syitä miksi se lopetettiin. Kyse voi olla jostakin niinkin yksinkertaisesta, että meillä ei ollut siihen aikaan todellakaan teknologiaa seurata niitä kapineita sillä tarkkuudella kun pystymme nyt tekemään. Tai ehkä syynä oli se stigma ja tabu, jonka kohtaamme tätä aihetta käsiteltäessä tänäkin päivänä. Ehkä se oli vain liikaa. Kukaan ei halunnut keskustella jostakin, mistä ei tiedetä mikä se on, miten se toimii, eikä sille suoraan sanoen voida edes tehdä mitään. Ei taida jäädä paljon keskusteltavaa, veikkaan.    

Haastattelija: Haluatko mainita jotain Alueesta 51?

Luis Elizondo: En voi juurikaan puhua Alueesta 51. Allekirjoitin Yhdysvaltain hallituksen kanssa salassapitosopimuksen. Anna anteeksi. Minun on muistettava tiettyihin asioihin liittyvät käytöstavat.

Luis Elizondo ei voi puhua Alueesta 51.

Kuvateksti: Luis Elizondo vetoaa allekirjoittamaansa salassapitosopimukseen ja sanoo, ettei voi puhua Alueesta 51.

Edward Snowden

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Haastattelija: Mielipide Edward Snowdenista?

Luis Elizondo: Arvelen, että Edward Snowden ei päässyt onneksi käsiksi kaikkeen. Yhdysvaltain hallinto on erittäin hyvin osastoitu. Teemme niin juuri tuosta syystä. Edward Snowden ei päässyt käsiksi kaikkeen tietoon kaikkialla Yhdysvaltain hallinnossa. On totta, että hän pääsi käsiksi joihinkin tietoihin, mutta hän ei päässyt käsiksi kaikkeen informaatioon, eikä hän päässyt onneksi käsiksi minun tietoihini.

Luis Elizondo sanoo, että Edward Snowden ei päässyt käsiksi hänen tietoihinsa.

Kuvateksti: Edward Snowden teki vuonna 2013 huippusalaisten asiakirjojen paljastuksia. [Linkki Wikipedia: Edward Snowden]

Ufot ovat oikeasti totta, mutta miksi ne vierailevat täällä?

Haastattelija: Mitä tiedätte havainnoista?

Luis Elizondo: Kyseessä ovat korkeasti koulutetut asiantuntijat. He tietävät mikä ero on dronella, ohjuksella, lentokoneella ja linnulla. Elektro-optinen data, kuten asekameran kuvamateriaali ja myös tutka, tukevat heidän selontekojaan. On mielestäni erittäin tärkeää huomata, että merivoimat ilmoittivat juuri, että UAP:t tai ufot ovat oikeasti totta. 

Haastattelija: Miksi ufot vierailevat täällä?

Luis Elizondo: Tuo on erittäin hyvä kysymys. Tuo on täsmälleen se syy miksi tietoa tarvitaan enemmän. Emme tiedä. Puolustuksen näkökulmasta katsottuna keskitymme uhkiin. Emme tiedä tässä vaiheessa onko kyseessä uhka. Käytämme hyvin yksinkertaista menetelmää määrittääksemme onko jokin uhka. Katsomme kahta asiaa: kykyjä ja aikomuksia. Olemme rehellisesti sanottuna nähneet joitakin noista kyvyistä.

Ne ovat ilma-aluksia, jotka pystyvät tekemään asioita, joihin meidän nykyiset lentokoneemme eivät pysty. Emme kuitenkaan tiedä vieläkään aikomuksia. Siksi meidän on mielestäni ennenaikaista olettaa, että jokin on tai ei ole uhka. On luultavasti turvallista, ainakin puolustuksen ja tiedustelun näkökulmasta katsottuna, että oletamme juuri nyt niiden kapistusten voivan olla uhka, kunnes pystymme todistamaan, että ne eivät ole uhka.

Nalle tiellä. Miten voidaan todistaa ettei se ole uhka?

Kuvateksti: Miten voidaan todistaa, että jokin ei ole uhka?

Luis Elizondo: Viranomaisten pääasiallinen tehtävä on turvata valtiota. Heidän on erittäin vaikea käydä kansan kanssa keskustelu ja sanoa: ”Emme tiedä mitä nämä kapistukset ovat. Emme tiedä mistä ne ovat peräisin. Emme tiedä kuka niitä ohjaa. Emme todellakaan tiedä mitä ne ovat.” Tuollainen keskustelu on erittäin vaikea käydä.      

Yli seuraavan sukupolven teknologiaa

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Luis Elizondo: Näkemämme ovat jotain mitkä eivät ole perinteisiä lentokoneita eivätkä miehittämättömiä tiedustelulentokoneita. Ne eivät ole mitään mistä pystyisimme sanomaan helposti, että tuo on lentokone tai, että se kuuluu tuolle tai tuolle valtiolle. Esitän itse asiassa, että katselemme todellakin määritelmän mukaan eksoottisia teknologioita, jotka ovat yli seuraavan sukupolven teknologioiden.

Luis Elizondo sanoo teknologian olevan yli seuraavan sukupolven teknologiaa.

Kuvateksti: Teknologia on yli seuraavan sukupolven teknologiaa.    

Niiden on pakko olla säähavaintopalloja!

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Uutistoimittaja Tucker Carlson: Mutta niidenhän on pakko olla vain säähavaintopalloja, eikö?

Luis Elizondo: No, ilmeneekö säähavaintopalloissa teknologioita, jotka ovat paljon yli nykyisen aerodynamiikan ymmärryksemme? Nämä kapistukset liikkuvat sellaisilla tavoilla, että millään tuntemillamme lentokoneilla ei ole sellaisia kykyjä. Lento-ominaisuudet ovat paljon yli sen rajan mitä voisimme pitää normaalina tai totuttuna lentokoneelle.

Tucker Carlson: Niissä ei siis ole lentopintoja, ei siipiä tai mitään edes siipiä muistuttavaa? Mitään ilmiselvää työntövoimajärjestelmääkään ei ole? Infrapuna ei poimi jälkiä suihkumoottorista tai niistä kapistuksista tulevasta rakettipakokaasusta?

Luis Elizondo: Juuri niin. Tässä tapauksessa ovat kyseessä esineet, jotka tekevät asioita ja liikkeitä ilman mitään ilmiselviä merkkejä työntövoimajärjestelmästä. Ne uhmaavat Maan painovoimakentän luonnollista vetovoimaa.  

Tucker Carlson: Kuinka nopeita ne ovat?

Luis Elizondo: Jotkut ovat erittäin, erittäin, erittäin nopeita.

Tucker Carlson: Nopeampia kuin meidän lentokoneemme?

Luis Elizondo: Ehdottomasti. Nopeudet ovat hypersoonisia ja sivumennen sanoen ilman mitään ilmiselviä merkkejä tai jälkiä. Kun esine liikkuu ilmakehän läpi, sen odotetaan jättävän jotain sille tyypillisiä merkkejä, oli se sitten ohjus, drone tai raketti. Siitä saattaa näkyä lämpöjälki tai ilmakehän ionisaatiota. Saattaisi kuulua yliäänipamaus, niin kävisi tavallisesti, se on kuulojälki. Mutta tässä erikoistapauksessa nuo esineet eivät jätä mitään näistä merkeistä.

säähavaintopallo

Kuvateksti: Hypersoonisella nopeudella liikkuvaa yli seuraavan sukupolven teknologiaa?

Valehtelun loppu?

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Tucker Carlson: Sotavoimat ovat päättäneet lopettaa valehtelun tästä asiasta. Miksi he valehtelivat tietämistään asioista niin monien vuosien ajan?

Luis Elizondo: Tucker, tuo on mielestäni oikeudenmukainen kysymys. Luulen syitä olevan monia. Ensinnäkään meillä ei ollut vuosikymmeniin sellaista teknologiaa kuin meillä on nyt. Meillä on nyt joissakin monimutkaisimmissa asejärjestelmissä sellaista teknologiaa, joka antaa meille sen tarkkuuden mikä tarvitaan varmistamaan tarkemmin mitä ne esineet ovat. Toinen syy voi olla suoraan sanottuna tähän aiheeseen liittyvä stigma ja tabu.

Uutistoimittaja ihmettelee miksi on valehdeltu niin kauan aikaa.

Kuvateksti: TV-uutistoimittaja Tucker Carlson ihmettelee miksi on valehdeltu niin kauan aikaa.

Tucker Carlson: Yhdysvaltain sotavoimat ovat väheksyneet raportteja jo yli 60 vuoden ajan, toisesta maailmansodasta alkaen. Maamme älykkäimmät ja omistautuneimmat ihmiset ovat katselleet näitä selittämättömiä lentäviä ilmiöitä noin kauan aikaa. Heidän on täytynyt kerätä ufoista melko paljon tietoa. Mitä arvelet heidän oppineen noiden vuosikymmenien aikana?

Luis Elidonzo: No, Tucker. Voin vastata vain siltä ajalta kun olin mukana AATIP-ohjelmassa noin kymmenen vuoden ajan, kun olin osa sitä ohjelmaa. Opimme paljon. Ohjelman luultavasti merkittävimmät tulokset olivat viisi havaittavissa olevaa asiaa. Olet maininnut ohjelmassasi niistä jo muutamia. Ne olivat: 1) silmänräpäyksessä kiihtyminen 2) hypersooniset nopeudet 3) alhainen havaittavuus 4) väliaineen läpi matkustus 5) positiivinen noste tai antigravitaatio.

Meillä on tällä hetkellä planeetan kehittyneimmät asejärjestelmät. Emme pysty ainoastaan tunnistamaan 737:aa, Mig-25:ttä tai F-22:ta, pystymme kertomaan myös lentoyhtiön ja lentokonetyypin eri mallien väliset erot. On mielestäni erittäin epätodennäköistä, että ulkomainen vihollinen olisi pystynyt kehittämään jotain tämänkaltaista.

AATIP-ohjelmaa johtanut Luis Elizondo ei pidä teknologiaa ulkomaisen vihollisen kehittämänä.

Kuvateksti: AATIP-ohjelman johtaja Luis Elizondo pitää erittäin epätodennäköisenä, että teknologia olisi minkään ulkomaisen vihollisen kehittämää.

Onko Yhdysvalloilla hallussaan ufon jäänteitä?

Tucker Carlson: Saanko kysyä vielä viimeisen kysymyksen? Olet työskennellyt vuosikymmenen Yhdysvaltain viranomaisena tämän asian kimpussa. Uskotko noihin tietoihisi perustuen, että Yhdysvaltain valtionjohdolla on hallussaan mitään materiaaleja näistä ilma-aluksista?

Luis Elizondo: Oho. Aaa… Uskon. Kyllä.

Tucker Carlson: Onko mielipiteesi, että Yhdysvaltain valtionjohdolla on juuri nyt hallussaan ufon jäänteitä?

Luis Elizondo: Tucker, minun on valitettavasti oltava todella varovainen salassapitosopimukseni kanssa. En voi todellakaan mennä pidemmälle yksityiskohtiin tuossa.

Tucker Carlson: OK.

Luis Elizondo: Mutta, yksinkertaisesti sanottuna: kyllä.

Yhdysvaltojen lippu.

Kuvateksti: Pentagonissa edistyksellistä ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistusohjelmaa (AATIP) johtanut Luis Elizondo sanoo, että Yhdysvalloilla on hallussaan ufon jäänteitä.

Ihmisten räksytys

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Toimittaja George Knapp: Kiinnittääkö kukaan organisaatiossanne, sinä tai kollegasi, mitään huomiota ihmisten räksytykseen?

Luis Elizondo: Ihmiselle on varmasti luonnollista kiinnittää jonkin verran huomiota toisten sanomisiin, mutta noiden sanomisten ei saa antaa myöskään vahingoittaa omaa tehtävää. Monet ihmiset ovat kärsimättömiä saamaan tietoa ja ihmettelevät miksi sitä pidätellään. Joskus on kuitenkin annettava oikeiden, oikeissa luottamustehtävissä olevien, ihmisten sulatella tietoa. Eikö? Ei voi odottaa, että kymmenen ruokalajin ateria syötäisiin yhdellä haukkauksella. Niin ei voi tapahtua.

Jotkut ihmiset saavat tietää tästä UAP [UFO] asiasta vasta ensimmäistä kertaa. He ovat saattaneet nähdä jotain kansantajuisesta TV:stä tai sellaisesta, tai ehkä elokuvasta, mutta tämä on todella ensimmäinen kerta kun heille on sanottu: ”Hei, kuuntele Jack tai Jane. Tämä on vakavasti otettava keskustelunaine. Tämä on jotain sellaista, jota sinun puolustusministeriösi on seurannut. Haluat luultavasti tietää hieman enemmän mitä on meneillään ja mitä he näkevät.”

Alien-elokuva ja muut elokuvat eivät ole kovin hyviä tietolähteitä.

Kuvateksti: Elokuvat eivät ole kovin hyvä ”tietolähde”, ne eivät vastaa välttämättä aivan todellisuutta.

Ihmiset yllättyisivät jos tietäisivät

Luis Elizondo: Ymmärrämme mielestäni paljon paremmin sitä henkeä ja laajuutta, jossa puolustusministeriö on ollut viimeaikoina tekemisissä ufoilmiön kanssa. En puhu tässä nyt historiasta, 1940- ja 1950-luvusta, puhun erittäin viimeajoista. Ihmiset luultavasti yllättyisivät saadessaan tietää kuinka toistuvasti ja missä määrin tehtäviä suorittavat aktiivipalveluksessa olevat asevoimien ihmiset tallentavat ja havainnoivat niitä kapistuksia, kaikkialla maailmassa, sivumennen sanoen. On mielestäni myös joitakin hyvin mielenkiintoisia yhdenmukaisuuksia, joitakin mielenkiintoisia yhteyksiä, jotka ovat tulossa todella vasta nyt ensimmäistä kertaa päivänvaloon. Se on uutta tietoa, josta luulen ihmisten olevan erittäin, erittäin yllättyneitä, kun he saavat tietää sen.

Jotkut ihmiset saattavat hieman pelästyä ja raapia päätään sanoen: ”Vau, mitä tämä tarkoittaa meidän muiden kannalta?” Toiset saattavat sanoa: ”Aha, minähän sanoin!” Se riippuu kuuntelevasta yleisöstä. Luulen tässä olevan jotain kaikille. Tieto on lopulta vain tietoa, sinä teet tiedolla mitä haluat. Viimekädessä on kyse siitä, että löydöksistämme tiedotetaan ihmisille.

George Knapp: Onko sellaista kiistatonta aineellisen todistusaineiston muotoa, josta tulemme saamaan tietoa?

Luis Elizondo: Kamaa on mielestäni paljon. Odotamme innolla lisäävämme käsin kosketeltavia asioita, sellaista kouriintuntuvaa, joka antaa meille toivottavasti mahdollisuuden käydä kokonaisvaltaisempia keskusteluja.

Kökkäresade

George Knapp: Olet ottanut ensimmäisen vuotesi aikana vastaan paljon ”kökkäreitä” joiltakin kansanjoukoilta, myös joiltakin entisiltä työtovereiltasi.

Luis Elizondo: Kyllä.

George Knapp: Joko se on kääntynyt hieman eduksesi? Ovatko ovet avautuneet, mitä tulee mielenkiintoon tätä kohtaan? Voitko puhua siitä lainkaan tekemättä paljastuksia?

Luis Elizondo: Kyllä. Voin sanoa itse asiassa, että suunta on lopultakin ehdottomasti muuttumassa. On henkilöitä, jotka ovat paljon avoimempia keskustelulle kuin he olivat vain vuosi sitten. Ja tietoa on saatavilla, se on hyvä juttu. Voidaan lopultakin tehdä niitä päätöksiä, jotka on tehtävä.

Luis Elizondo sanoo, että ihmiset ovat alkaneet puhua ufoilmiöstä.

Kuvateksti: Ihmiset ovat alkaneet puhua.

Ovet auki keskustelulle

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Toimittaja Alejandro Rojas: Meillä on tässä Pentagonin AATIP-ufotutkimusohjelmaa johtanut Luis Elizondo ja Sean Cahill, joka oli USS Princetonilla vuonna 2004 Nimitz-ufokohtaamisen aikana. Se on ollut iso juttu. Millaiset ihmisten reaktiot ovat olleet?

Luis Elizondo: Hieman sekalaiset. On paljon ihmisiä, jotka ovat innostuneita nähdessään tietojen tulevan ilmi ja tarjoavan tiedonantopiikin. On tietysti myös yhä paljon erittäin epäileväisiä ihmisiä. Meidän on jatkettava tiedotustyöskentelyä.

Sean Cahill: Tähän aiheeseen on liittynyt erittäin suuri stigma, sen rikkomiseen menee aikansa. Ajattelen kuitenkin tekevämme sen. Vastaanotto on ollut minun näkökulmastani katsottuna häkellyttävän positiivinen. On ollut paljon tukea ja halua ymmärtää mistä tässä on kysymys ja mitä ihmiset ovat nähneet. Menen eteenpäin positiivisessa hengessä. Aloitamme uuden keskustelun, joka mahdollistaa tämän avaamisen kaikille, ei pelkästään sotaporukoille ja tukikohtien ympäristössä olleille, vaan myös tavallisille arkiporukoille, jotka ovat saattaneet nähdä jotain ja pelkäävät ilmoittaa siitä. Tämä avaa mielestäni asioita meille kaikille.

Alejandro Rojas: Selvä, kiitos.

Eteenpäin on mentävä positiivisessa hengessä.

Kuvateksti: Eteenpäin on mentävä positiivisessa hengessä.

Vihamieliset vastustajat

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Toimittaja George Knapp: Oli varmasti helppo arvata miten valtavirtaa edustavat tiedemiehet tulisivat reagoimaan tähän. Tiedäthän? He tyrmäisivät tämän kuten aina ennenkin. Ufoihmisille on ollut yllätys, että heillä ei ole ollut pelkästään erilainen mielipide, vaan he ovat olleet suorastaan vihamielisiä. Miten luonnehtisit tuota asiaa vakoilu- tai vastavakoilukaverina? Oliko asia ennustettavissa?

Luis Elizondo: Kyllä se oli. Kenen tahansa kenellä on ennakkokäsitys miten jonkun asian pitäisi olla, on hyvin vaikea alentua toisenlaiseen narratiiviin. Ihmisten ei voi odottaa vain hyväksyvän sitä, koska he ovat käyttäneet paljon aikaa ja nähneet paljon vaivaa teorioidensa ja mielipiteidensä muotoiluun. Jotkut ihmiset ovat kehittäneet joissakin tapauksissa menestyvän elinkeinon puskiessaan omaa asiaansa eteenpäin.

Ihmiset seuraavat pohjimmiltaan omaa narratiiviaan, mutta yhtäkkiä onkin sen kanssa ristiriidassa olevaa tietoa. Se voi olla vaikea pilleri nieltäväksi. Jää vain kaksi vaihtoehtoa: ole mukana kyydissä tai taistele vastaan. Joskus he taistelevat vastaan väkivaltaisesti, olemme nähneet sen. Olemme nähneet yksilöitä, jotka ovat ehdottomasti tekemäämme vastaan, koska tämä ei sovi heidän mielestään siihen narratiiviin, jota he ovat puskeneet eteenpäin kauan aikaa. Me TTSA-organisaatiossa olemme tosiasioiden eteenpäin ohjaamia. Ei ole mitään väliä mitä joku meistä uskoo tai ajattelee henkilökohtaisesti.

Väärästä tiedosta kiinnipitäminen ei vie asioita eteenpäin.

Kuvateksti: Uusi tieto vaatii tieteentekijöiltä uudenlaista ajattelua, ei vastustusta ja omien teorioiden puolustelua. Väärästä tiedosta kiinnipitäminen ei vie asioita eteenpäin.

Yhdysvaltain senaatti ja ufot

Linkki haastatteluun: LINKKI.

Uutistoimittaja: Kuinka paljon Yhdysvaltain hallitus itse asiassa tietää ufohavainnoista? Saatamme saada sen viimeinkin selville. En vitsaile. Senaatin tiedusteluyhteisö äänesti, että Pentagonilta edellytetään uforaportin tekemistä osana viimeisintä puolustustoimiluvan lakiesitystä. Luis Elizondo on entinen sotavoimien tiedusteluviranomainen. Hän liittyy nyt seuraamme. Luis, jos senaatti saa haluamansa, niin mitä se saa?

Luis Elizondo: Tämä on mielestäni monestakin syystä historiallinen hetki maallemme. On mielestäni reilu sanoa, että tämä on ilman muuta puolueesta riippumaton asia. Saamme kiittää senaattori Marco Rubion rohkeutta, mutta myös muita ennen häntä, kuten Harry Reidiä ja Stevensiä. Arvelen, että jos senaatti onnistuu saamaan haluamansa, niin he saavat tosiasiallista vahvaa asiatietoa niiden ilmatilaamme ja taisteluvälineidemme ilmatilaan tungettelevien kyvyistä. Kuvittele taistelukenttää jossa meillä on toimintaa suorittavia lentokoneita. Saamme toivottavasti paremman käsityksen mitä on meneillään. Ne kapineet vaikuttavat ilmestyvän ja liikennöivän rangaistuksetta, sekä täällä Yhdysvalloissa että ulkomailla, missä rohkeat miehet ja naiset ovat työtehtävissä. Toivottavasti saamme lopulta jotain selvyyttä asiaan.

Yhdysvaltain senaatti.

Kuvateksti: Yhdysvaltain senaatti.

Mitä senaatti saa tiedokseen?

Uutistoimittaja: Luis, miten sinä tämän tiedät?

Luis Elizondo: No, koska olin noin kymmenen vuoden ajan Pentagonissa osa ohjelmaa, jonka nimi oli AATIP. Pyöritin sitä ohjelmaa lukuisten kollegojeni kanssa. Se oli hallituksen ohjelma, vähän samaan tapaan kuin tämä lakiesityksessä esitetty työryhmä.

Uutistoimittaja: Mikä on kaikkein mielenkiintoisin asia, jonka he tulevat saamaan, jos senaatin tiedusteluyhteisö saa sen mistä sinä tiedät?

Luis Elizondo: Luulen, että he tulevat saamaan – toivottavasti – julkisen raportin. Keskiverto amerikkalaiset saavat ensimmäistä kertaa mahdollisuuden nähdä täysin samat tiedot, jotka on lukittu ennen salaisten tiedotustilaisuuksien sisälle, ja sen sellaista. Toivottavasti ne tulevat joskus päivänvaloon.

Uutistoimittaja: Pidän itseäni keskiverto amerikkalaisena. Voitko sinä kertoa minulle mitä niissä sanotaan, kun kerran olit osa yksikköä?

Luis Elizondo: No, en ole valitettavasti enää Yhdysvaltain hallituksen palkkalistoilla ja salassapitosopimukseni sitovat minua yhä, minulla on yhä turvallisuusluokitus. Joten, tuo on todellakin sellainen keskustelu, joka Yhdysvaltain viranomaisten on käytävä, lainsäädäntöelimen ja toimeenpanevan elimen keskenään. Heidän on tehtävä lopullinen päätös mikä on tarkoituksenmukaista Yhdysvaltain kansalle. Luulen, että voin sanoa niiden tietojen olevan erittäin mukaansatempaavia. Kun niitä kulkuneuvoja katsoo, ja mitä ne pystyvät tekemään, niin ymmärtää luultavasti hyvin nopeasti, että ne eivät ole mitään omaan tavaraluetteloomme kuuluvaa.

Luis Elizondo sanoo, etä ilmatilaan tunkeutuneet kulkuneuvot ovat kyenneet erikoisiin temppuihin, eivätkä kuulu Yhdysvaltain omaan kalustoon.

Kuvateksti: Yhdysvalloilla on ollut AATIP-johtaja Luis Elizondon mukaan ilmatilanhallintaongelmia. Ilmatilaan tunkeutuneet kulkuneuvot ovat kyenneet erikoisiin temppuihin, eivätkä ne kuulu Yhdysvaltain omaan kalustoon.

Sininen tekstiä erottele vaakapalkki sivulla, jossa Luis Elizondo kertoo AATIP-ohjelmasta.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: