Everstiluutnantti Lawrence Tacker ja majuri Hector Quintanilla ufohaastattelussa vuonna 1966

Linkki TV-haastatteluun, josta käännös on tehty: LINKKI. [Linkki Wikipedia: Hector Quintanilla]

Projekti Blue Book

Haastattelija: Yhdysvaltain ilmavoimia pyydettiin tutkimaan raportteja tunnistamattomista lentävistä esineistä (UFO), koska se on vastuussa kansakunnan ilmatilan puolustamisesta. Vuosien varrella kaksi ilmavoimien upseeria on liitetty hyvin läheisesti tähän aktiviteettiin. Everstiluutnantti Lawrence Tacker oli ennen ilmavoimien pääasiallinen puhemies tässä asiassa ja majuri Hector Quintanilla on tällä hetkellä projekti Blue Bookin johtaja. Majuri Quintanilla, mitkä projekti Blue Bookin päämäärät ovat?

Majuri Hector Quintanilla: Hankkeen päämäärät ovat kaksijakoiset. Ne ovat ne samat, jotka ne ovat olleet vuoden 1953 jälkeen, jolloin ohjesääntö kirjoitettiin. Ensinnäkin, yrittää määrittää onko ufoilmiö uhka Yhdysvaltain turvallisuudelle. Ja toiseksi, määrittää osoittaako ufoilmiö mitään sellaisia teknologisia edistysaskelia, jotka voitaisiin muuttaa tutkimukseksi ja tuotekehitykseksi. [Linkki: Philip J. Corso]

Haastattelija: Mitä tähän mennessä on taltioitu?

Majuri Hector Quintanilla: Meillä on Wright-Pattersonin lentotukikohdassa nykyään (1966] yli 10 000 tapausta, joista 646 on yhä tunnistamatta. Tuo ei tarkoita, että emme olisi pystyneet tunnistamaan useampia tapauksia jos olisimme päässeet havainnoijan luokse nopeasti ja tarkistaneet paikallisen aktiviteetin. [Linkki Wikipedia: Wright-Pattersonin tukikohta]

Kuvateksti: Wright-Pattersonin lentotukikohta, alue B, rakennus 22.

Ufoinformaation piilottelua?

Haastattelija: Ilmavoimia on syytetty ajoittain ufoinformaation piilottelusta. Eversti Tacker, mitä sanottavaa teillä on tuohon?

Everstiluutnantti Lawrence Tacker: Nuo syytökset ovat täysin epätosia. Yhdysvaltain ilmavoimat itse asiassa julkaisee aika ajoin puolustusministeriön lehdistötoimiston kautta tilastotietoja ufoilmiöstä. Olemme kunnioittaneet aina akkreditoitua mediaa, kun he haluavat tutkia tiettyä havaintoa.

Haastattelija: Mitään salattavaa ei ole?

Everstiluutnantti Lawrence Tacker: Yhtään mitään salattavaa ei ole. [Linkki: Roswellin avaruusolennon haastattelu]

Kuvateksti: Yhdysvaltain ilmavoimien everstiluutnantti Lawrence Tacker sanoi vuonna 1966, että mitään salattavaa ei ole.

Haastattelija: Onko salaisissa tai julkisissa arkistoissa mitään mikä viittaisi siihen, että maapallon ulkopuolisia vierailijoita saattaa olla?

Majuri Hector Quintanilla: Ensinnäkin, projekti on täysin julkinen, eikä taltioituna ole mitään mikä viittaisi siihen, että mikään edistyksellinen sivilisaatio on vieraillut luonamme.

Uforaporttien tekijät

Haastattelija: Miten ilmavoimat huomioivat uforaportteja tekevät ihmiset? Pidetäänkö heitä pätevinä havainnoijina?

Everstiluutnantti Lawrence Tacker: Kyllä heitä pidetään pätevinä havainnoijina. Itse asiassa useimmat ufohavainnoista raportoivat ihmiset ovat isänmaallisia kansalaisia, jotka ovat ymmällään jostakin näkemästään. Isänmaallisina he raportoivat siitä paikallisille lakia ylläpitäville viranomaisille tai heitä lähimmälle Yhdysvaltain ilmavoimien lentotukikohdalle.

Tähtitieteilijät

Haastattelija: Millaista henkilöä pitäisitte pätevänä henkilönä tulkitsemaan näkemäänsä?

Majuri Hector Quintanilla: No, minä pitäisin tähtitieteilijöitä aidosti oman alansa asiantuntijoina. Heillä on ensinnäkin valtava etu suhteessa toisiin fysikaalisiin tieteilijöihin. Tämä siksi, että heillä on tehokkaat kaukoputket ja valokuvausvälineistö tulkintojensa vahvistamiseen.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla observatory 1960´s (1960-luvun observatorio). Kuvassa on sotilaallisista syistä rakennettu Wendelsteinin observatorio, joka aloitti toimintansa vuonna 1941.

Haastattelija: Ottavatko tähtitieteelliset laboratoriot jollakin tavalla osaa ufo-ohjelmaan?

Majuri Hector Quintanilla: Negatiivisella tavalla kyllä, koska en ole ottanut koskaan observatoriolta vastaan uforaporttia.

Haastattelija: Et edes yhtä?

Majuri Hector Quintanilla: En yhden yhtäkään.

Ilmavoimien jäljitys- ja havaintokyky

Haastattelija: Entä ilmavoimien itsensä jäljitys- ja havaintokyky? Miten se soveltuu ohjelmaan?

Everstiluutnantti Lawrence Tacker: No, itse asiassa aluksi, kongressin laki määrää Yhdysvaltain ilmavoimat ilmapuolustukseen. Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomennuksella [North American Air Defense Command] ja ilmapuolustuskomennuksella [Air Defense Command] on avaruutta tarkkailevia laitteistoja, jotka ovat jatkuvassa hälytystilassa 24 tuntia vuorokaudessa. Olemme kiinnostuneita kaikesta ilmatilassamme lentävästä. [Linkki Wikipedia: Aerospace Defense Command] [Linkki Wikipedia: North American Aerospace Defense Command (NORAD)]

Kuvateksti: Haastattellun Yhdysvaltain ilmavoimien everstiluutnantti Lawrence Tackerin hauta.

Muiden valtioiden uforaportit

Haastattelija: Entä muiden valtioiden uforaportit? Miten niitä käsitellään?

Majuri Hector Quintanilla: Ufoja esiintyy tosiasiassa maailmanlaajuisesti. Yhdysvallat on kuitenkin ainoa maa maailmassa, jossa ilmiölle annetaan niin paljon painoarvoa. Muut valtiot asettavat todistamisen taakan havainnoijalle, ei ilmavoimille.

Haastattelija: Jos täällä tehtäisiin niin, niin se tekisi sinun työsi paljon helpommaksi.

Majuri Hector Quintanilla: Niin tekisi.

Haastattelija: Kiitos eversti Tacker ja majuri Quintanilla.

”Ufoja esiintyy tosiasiassa maailmanlaajuisesti.” – majuri Hector Quintanilla, projekti Blue Bookin johtaja

Kuvateksti: Air Force Scientific Advisory Board (SAB) kuvattuna kevätkokoontumisessa 8.4.2019. Kuva on Yhdysvaltain kansallisarkistosta.

Uhka kansalliselle turvallisuudelle?

Haastattelija: Haluaisin lopettaa lukemalla erittäin lyhyen katkelman ilmavoimien tieteellisen neuvoa-antavan lautakunnan raportista, jonka he tekivät äskettäin saatuaan päätökseen yksityiskohtaisen katsauksensa ufoaiheeseen. [Linkki Wikipedia: United States Air Force Scientific Advisory Board (Yhdysvaltain ilmavoimien tieteellinen neuvoa-antava lautakunta)] Lausunto kuuluu seuraavasti:

”Komitea teki johtopäätöksen, että 19 vuotta ensimmäisen ufohavainnon jälkeen ei ole todistusaineistoa siitä, että tunnistamattomat lentävät esineet ovat uhka kansalliselle turvallisuudellemme.”

Kuvateksti: Presidentti Harry S. Truman vuonna 1947. Kenneth Arnoldin ufohavainto ja Roswellin tapaus sattuivat vuonna 1947, siis 19 vuotta ennen haastattelun ajankohtaa.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: