Lonnie Zamora ja ufon laskeutuminen Socorrossa vuonna 1964, sanomalehtiartikkelit

Linkki käännettyihin sanomalehtiartikkeleihin: LINKKI 1, LINKKI 2.

”Erittäin luotettava todistaja”, poliisimies näkee ufon

Socorro, New Mexico

SOCORRO, N. M. {New Mexico] (UPI) – Se on hyvä paikka lentävälle lautaselle. Aivan White Sandsin ohjuskoealueen laitamilla laajalla aavalla New Mexicon aavikolla, vain 30 mailia [48 kilometriä] luoteeseen maailman ensimmäisen ydinräjähdyksen paikasta. [Linkki: Ufot ja ydinaseet] Socorron poliisimies Lonnie Zamora sanoo nähneensä sen, ja poliisi ja asevoimien miehet vaikuttavat kallistuvan uskomaan häntä.

Kapteeni Richard T. Holder ja apulaissheriffi James Luckle

Zamora on ”erittäin luotettava todistaja”, sanoi maavoimien kapteeni, White Sandsin Stallion-alueen päällikkö Richard T. Holder. Holderin päämaja sijaitsee lähellä tuota keskeistä New Mexicon kaupunkia. Paikallinen poliisilaitos kutsui hänet paikalle sen jälkeen kun Zamora oli raportoinut nähneensä esineen perjantaina. Apulaissheriffi James Luckle sanoi, että hän uskoo ”sen olleen jotain tavallisesta poikkeavaa, jotain jota hyvin harvat ovat koskaan nähneet”.

Kuvateksti: Lonnie Zamoran muistomerkki Socorrossa New Mexicon osavaltiossa Yhdysvalloissa. [Linkki Wikipedia: Socorron ufotapaus] [Linkki Wikipedia: Socorro (New Mexico)]

Poliisimies Lonnie Zamora

”Olin peloissani”, Zamora sanoi. Hän sanoi kokemuksensa opettaneen hänelle yhden asian: Jos se tapahtuu uudelleen, niin hän juoksee yhä karkuun, kuten hän teki perjantainakin, mutta hän ei kerro näkemästään kenellekään. Zamora sanoi havainneensa kananmunanmuotoisen esineen aavikolla noin maili [1,6 km] Socorrosta etelään. Hän kiisti nähneensä mitään merkkejä elämästä esineen ympärillä ja sanoi, että esine nousi ja lensi hitaasti pois, kunnes se häipyi näkyvistä.

Hän kertoi havainneensa lautasen lähellä jotain mikä vaikutti parilta valkoisia haalareita, mutta ei pystynyt sanomaan oliko niiden sisällä mitään tai ketään. Esine, joka oli noin auton korkuinen mutta laajempi, vaikutti olevan tehty kiiltävästä alumiinin kaltaisesta aineesta, Zamora sanoi. Se lensi pois sen jälkeen kun hän oli päässyt siitä noin 100 jaardin [91 metrin] etäisyydelle.

Majuri William Connor ja kersantti David Moody, Kirtlandin tukikohta

Sunnuntaina ilmavoimien Kirtlandin tukikohdasta Albuquerquesta oli tapahtumapaikalla kaksi tutkivaa upseeria. Majuri William Connor ja kersantti David Moody käyttivät geigermittaria alueen tarkistamiseen, jossa ainoana todisteena epätavallisesta vierailijasta oli vain palanutta pensaikkoa ja neljä pientä painaumaa maassa.

Neljä kannatinpalkin kaltaista jalkaa

Zamora sanoi, että konetta tuki maaperällä neljä kannatinpalkin kaltaista jalkaa. Pensaikko oli palanut oletettavasti lautasesta tulleen pakokaasun vuoksi. Holder sanoi, että hän varmisti asian White Sandsistä ja läheisestä ilmavoimien Hollomanin tukikohdasta. Hän sanoi, että kummassakaan tukikohdassa ei käytetä mitään esinettä, jota voisi verrata Zamoran koneeseen. Valtiovallan virastot jatkavat tutkimuksia, Holder sanoi.

Kuvateksti: Mallinnettu kuva Lonnie Zamoran ja Sam Chavezin 24.4.1964 Socorrossa New Mexicossa näkemästä esineestä. Linkki kuvaan Wikipediassa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Autoilija näkee ”lentävän kylpyammeen”

Tähän käännettyjen loppujen sanomalehtiartikkeleiden lähde: LINKKI.

SOCORRO, 27. huhtikuuta

Outo lentävä esine ja tulipalo

Socorron poliisi kutsuttiin viime yönä tapahtumapaikalle, jossa poliisi raportoi nähneensä oudon lentävän esineen, ja myöhemmin motoristi ilmoitti ilmassa olleesta hopeanhohtavasta esineestä läheltä Caballon patoallasta. Poliisi nimeltä Bill Pyland sanoi, että tyttö joka ei kertonut nimeään, raportoi tulipalosta kukkulaiselta alueelta maili [1,6 km] lounaaseen Socorrosta.

Lonnie Zamora

Poliisi nimeltä Lonnie Zamora sanoi, että hän näki kananmunan muotoisen esineen laskeutuvan joenpohjalle, kun hän oli partioimassa autollaan perjantaina. Hän sanoi, että kun hän lähestyi, esine lensi jymisten pois.

Päivänvalossa

Pyland sanoi, että se noin 18-vuotias tyttö sanoi olleensa 300 – 500 jalan [91 – 152 metrin] etäisyydellä tulipalosta, ja hän oli ajatellut jonkin olevan siellä tulessa. Pyland sanoi, että miehet etsivät tytön kuvailemalta alueelta, mutta eivät löytäneet mitään. Hän sanoi, että poliisit kävisivät paikalla päivänvalossa, huomauttaen että minkään tietyn tarkan paikan löytäminen Socorroa ympäröivästä pensaikkoisesta aavikkomaastosta olisi hankalaa yöllä.

Asevoimien edustajat ja muut poliisit

Asevoimien edustajat ja muut poliisit, jotka kävivät paikalla johon Zamora näki esineen laskeutuvan, löysivät palanutta pensaikkoa ja kärventynyttä maata. He löysivät maasta myös neljä paunaumaa, jotka olivat ilmeisesti laskeutumismekanismin jättämiä.

Autoilija George Mitropolis

Autoilija, joka kertoi Pylandille olevansa George Mitropolis Albuquerquesta, sanoi että kun hän oli ajamassa El Pasosta pohjoiseen, niin hän näki ”hopeiselta näyttäneen esineen nousevan ylös vuoren yli ja sitten alas”, pois näkyvistä. Mitropolis sanoi, että hänen edellään oli toinen auto, kun hän näki esineen ensimmäisen kerran. ”Otin heidät (toisen auton) kiinni ja pysäytin heidät, koska halusin tietää olivatko hekin nähneet sen. Siellä oli kaksi nuorta miestä, mutta he kiistivät nähneensä mitään.”

Nauravat poliisit

Hän sanoi, että hän ilmoitti siitä ensin Truth or Consequences -poliisilaitoksen poliiseille, mutta ”he vain alkoivat nauraa ja käskivät minun kertoa siitä Socorron poliisilaitokselle, koska he olivat raportoineet jostakin tuollaisesta”. Mitropolis sanoi, että hänestä tuntui paremmalta kun hän sai kuulla Socorrossa, että muut olivat nähneet samankaltaisen esineen. ”Ei, en ollut lukenut siitä toisesta aikaisemmasta”, hän sanoi.

”Kylpyamme”

Hän sanoi, että hän oli lähellä teiden U.S. 85 ja New Mexico 180 risteystä, ja esine vaikutti olevan suunnilleen mailin neljäsosan [402 metriä] idässä. Hän kertoi, että se näytti kuin ”ylösalaisin olleelta kylpyammeelta, halkaisijaltaan noin 30 jalkaa [9,1 metriä]. Siinä ei ollut valoja.”

[Kääntäjän huomautus: Alkuperäisen sanomalehtiartikkelin kuvassa on poliisi Lonnie Zamora.]

Toinen lehtijuttu: Heightsin asukas näki ”esineen” täällä

Ei lentokone, UFO

Koillisen Vermontin asukas kertoi tänään The Tribune -sanomalehdelle, että hän [nainen] ja hänen ystävänsä näkivät kummallisen hopeanhohtavan esineen lentävän viime torstaina State Fairgroundsin yllä. Asukas, joka pyysi että hänen nimeään ei julkaistasi, sanoi että esine ei ollut varmasti lentokone. Hän ja hänen ystävänsä olivat autossa matkustamassa San Pedrosta etelään välillä klo 15:30 – 16, kun he näkivät ufon.

Kananmunan muotoinen

Hän sanoi, että esine oli enemmän tai vähemmän kananmunan muotoinen, samankaltainen kuin Socorron poliisi Lonnie Zamoran antama kuvaus esineestä, jonka hän näki laskeutuvan lähelle Socorroa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Raportit ”lentävästä lautasesta” leviävät New Mexicossa

Albuquerque Journal -sanomalehti, 28. huhtikuuta 1964

Osavaltion poliisin johtaja Martin Vigil

SANTA FE (UPI) – New Mexicon jatkuva addiktio lentäviin lautasiin on ottanut osavaltion jälleen haltuunsa, kun poliisille raportoitiin viikonlopun aikana useammista ”esineistä”. Viimeisin, joka toi mukaan ilmavoimat ja FBI:n, havaittiin varhain sunnuntaiaamuna La Maderassa, noin 50 mailia [80 km] Santa Fe:stä pohjoiseen. Osavaltion poliisin johtaja Martin Vigil sanoi, että ”siellä oli aivan varmasti jotain”.

Orlando Gallegos ja Lonnie Zamora

Orlando Gallegos Santa Fe:stä kertoi osavaltion poliisille, että hän pääsi 200 jalan [61 metrin] etäisyydelle valtavasta metalliesineestä, joka näytti samalta kuin kananmunan muotoinen butaanisäiliö. Hän sanoi, että esineen pohjan ympäriltä olleista lukuisista suuttimista purskahteli äänettömästi liekkejä. Se oli yhtä pitkä kuin puhelinpylväs ja ympärysmitaltaan noin 14 jalkaa [4,3 metriä], hän kertoi poliisille.

Gallegosin selonteko tulee Socorron poliisimies Lonnie Zamoran tekemän samanlaisen raportin vanavedessä , joka sanoi havainneensa esineen Socorron lähellä perjantaiyönä. Zamora sanoi selventäessään sunnuntaina vääriä selostuksia, että esine nousi noin 20 jalkaa [6 metriä] maanpinnan yläpuolelle ja lensi hitaasti pois.

Samankaltaisia selontekoja

Samankaltaiset selonteot tulee Socorron teiniltä, albuquerquilaiselta autoilijalta ja kahdelta lauantaiyönä La Maderan alueella ajaneelta mieheltä. Albuquerquelainen autoilija George Mitropolis sanoi, että hän näki ”hopeiselta näyttäneen” esineen. Se katosi vuoren yli Caballon patoaltaan alueella.

Tassunjäljet ja laskeutumisjäljet

Sekä Socorron että La Maderan raporttien mukaan maaperä sillä alueella, johon esineiden selostettiin laskeutuneen, oli kärventynyttä ja palanutta. Löydettiin myös ”tassunjälkiä, samankaltaisia kuin puumalla”, sekä ”laskeutumislaitteiston jälkiä”, neljä painaumaa maaperässä.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla mountain lion paw print, puuman tassunjälki.

Gallup, New Mexico

Viimeaikaisiin havaintoihin saakka viimeisin tunnistamaton lentävä esine havaittiin New Mexicossa Gallupin lähellä viimevuoden lopulla useiden autoilijoiden toimesta. New Mexicon yliopiston kampuksen poliisi havaitsi myös Gallupin esineen lentävän läntisellä taivaalla samaan aikaan. [Linkki Wikipedia: Gallup, New Mexico]

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Tyttö sanoo, että hän paloi katsellessaan ufoa täällä

Albuquerque Journal -sanomalehti, 28. huhtikuuta 1964

Kirjoittaja: JERRY SMOTHERS

Alkuperäisen sanomalehtiartikkelin kuva ja kuvateksti: Sharon Stull vuoteessa tänään.

Viimeisimmät tapaukset

Huolestuneisuus tunnistamattomista lentävistä esineistä jatkui korkealla tasolla täällä tänään. Viimeisimpien tapausten joukkoon kuuluu:

  • Selonteko 10-vuotiaalta tytöltä, että hän paloi katsellessaan outoa kananmunan muotoista kapinetta taivaalla eilen iltapäivällä.
  • Selonteko tavarankuljetusauton kuljettajalta ja hänen vaimoltaan, että he näkivät kaksi mystistä esinettä taivaalla tämän paikan ja Socorron välillä.

Ufotapausten suma

Tapausten suma alkoi perjantaina, kun poliisimies näki ufon nousevan ilmaan Socorron eteläpuolella. UFO-asiantuntijat eri puolilta maata ovat New Mexicossa tekemässä tutkimuksia.

Sharon Stull

Silmien, nenän ja kasvojen palovammoista eilen iltapäivällä kärsinyt oli Sharon Stull, yksi herra Max L. Stullin ja hänen rouvansa viidestä lapsesta osoitteesta 1409 Wilmoore, SE.

Kuvateksti: Albuquerque Journal -sanomalehden vuoden 1964 artikkelissa kerrotaan yhden viidestä lapsesta saamista palovammoista.

Lowell School -koulun maaperällä

Hän sanoi, että hän tuijotti ufoa 5 – 10 minuuttia Lowell School -koulun maaperällä osoitteessa 1809 Ross, SE, sen jälkeen kun hän oli palannut sinne lounaalta kotoaan. Kello oli hieman vaille 12:30. Ollessaan luokkahuoneessa, hän havaitsi polttavia tuntemuksia silmissään ja kasvoissaan.

Hän ja hänen äitinsä uskovat, että hänen palovammojensa aiheuttaja on taivaalla ollut kapine. Sharon sanoi, että hän ei ollut kohti Aurinkoa katsellessaan hieman lentokonetta pienempää ikkunatonta kapinetta, joka kiisi taivaan poikki ja katosi kaukaisuuteen. Hänen äitinsä sanoi, ettei lapsella ole ollut koskaan auringonpolttamaa, eikä hän olisi voinut saada sellaista niinä muutamana minuuttina, jotka hän oli ulkona.

Sisar nimeltä Robin

Hänen sisarensa Robin, 8, sanoi että hän näki kapineen myös, mutta kiinnitti siihen vain vähän huomiota, eikä jatkanut sen katselua. Sharon sanoi, että kaksi muuta lasta vilkaisi sitä myös lyhyesti.

Sairaalareissu

Lääkäri hoiti Sharonia Bataan -nimisessä sairaalassa eilen illalla, ja hänet pidettiin tänään vuodepotilaana kotona verhot alas vedettynä hänen tulehtuneiden silmiensä ja silmäluomiensa suojelemiseksi.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla 1960´s hospital, 1960-luvun sairaala.

Diagnoosi

Osa hänen kasvoistaan ja nenästään näytti turvonneelta ja punaiselta. Hän jatkoi palovammakivuista valittamista. Poliisi haastatteli häntä pitkään ja sai hänet piirtämään hopeanhohtavan esineen. Sharonin lääkäri sanoi, että hänen diagnoosinsa on sidekalvontulehdus (membraanin inflammaatio) molemmissa silmissä ja ensimmäisen asteen auringonpolttama silmien alla ja nenässä.

Hän sanoi uskovansa, että…

Hän lisäsi vielä: ”Sitä altistusta auringolle, jonka hän eilen sai, pidettäisiin tavallisesta riittämättömänä aiheuttamaan palovammat ja tulehdus. Ne vaikuttavat olevan sen tyyppisiä palovammoja ja tulehduksia, jotka syntyvät pidemmästä altistuksesta auringolle.” Hän sanoi uskovansa, että pysyvää silmävauriota ei ole tullut. Rouva Stull oli tänään äärimmäisen huolestunut ja peloissaan tapauksen vuoksi. Hän piti myös Robinin kotona poissa koulusta. ”Minä vain pelkään kuollakseni”, rouva Stull sanoi.

Kuljettaja Napoleon Green

Tavarankuljetusauton kuljettaja Napoleon Green, 37, ja hänen vaimonsa, 35, osoitteesta 1805 Walter, SE, sanoivat nähneensä kahden ufon matkaavan noin suihkulentokoneen nopeudella klo 17:30 eilen, kun he olivat ajamassa kohti Albuquerqueta tiellä U. S. 85 seitsemäntoista mailia Socorron pohjoispuolella.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla 1960´s truck, 1960-luvun tavarankuljetusauto.

Loisti kirkkaasti

”En aikonut raportoida siitä, koska en halunnut uskoa silmiäni”, rouva Green sanoi tänään. Mies sanoi, että hänen vaimonsa sukelsi tavarankuljetusauton kojelaudan alle nähtyään kananmunan muotoiset kapineet, jotka olivat suunnilleen puolet suihkukoneen koosta, ja jotka loistivat kirkkaina laskevassa auringossa. Herra Green sanoi, että hän näki ne luultavasti kaksi minuuttia ennen kuin ne katosivat itäisen horisontin ylle.

Liittovaltion ilmailuvirasto (FAA)

Liittovaltion ilmailuviraston (FAA) viranomaiset sanoivat, että he eivät ole nähneet taivaalla tai tutkiensa näytöillä mitään epätavallista. Lentokoneet näyttävät näytöillä vain pieniltä pisteiltä, ja on epätodennäköistä että UFO voitaisiin erottaa tutkassa lentokoneesta. [Linkki Wikipedia: Yhdysvaltain ilmailuhallinto (FAA)]

Ufon jäljitys tutkalla

Yksi virkailija sanoi, että joillakin alueilla olisi mahdollista jäljittää ufoa, jotta nähtäisiin minne se on menossa, jos he saisivat vastuussa olevalta virastolta raportin välittömästi havainnon jälkeen. Tutkahavaintojen täytyy tapahtua suorassa linjassa ja vuoret voivat estää niitä, tehden matalan korkeuden tutkajäljityksestä joskus hankalaa, hän antoi tiedoksi.

Säälaitos, FAA ja Kirtlandin lentotukikohta

Säälaitokselta, FAA:sta ja Kirtlandin lentotukikohdasta sanottiin, että täällä ei ollut heidän tietääkseen taivaalla ilmapalloja tai muita oudolta näyttäviä esineitä siihen aikaan kun Sharon näki sen minkä näki.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

ASSOCIATED PRESS -uutistoimisto (ei otsikkoa)

ASSOCIATED PRESS -uutistoimisto [Linkki Wikipedia: Associated Press]

Laukaukset yössä

20-vuotias Edgewoodin nuorukainen sanoo, että hän ampui kuusi laukausta yhteen New Mexicon tunnistamattomista lentävistä esineistä. Osavaltion poliisimies Tommy Richardson Moriartysta ilmoitti saaneensa puhelinsoiton Don Adamsilta Edgewoodista noin klo 1:30 yöllä tänään. Raportissa sanottiin, että Adams kertoi nähneensä esineen noin 100 jalan [30 metrin] korkeudella maasta. Hän sanoi sen näyttäneen olevan fluoresentti tai vihreän värisenä loistava esine, pituudeltaan noin 25 jalkaa [7,6 metriä]. [Linkki Wikipedia: Fluoresenssi] [Videolinkki: Shot In The Dark – laukaus pimeässä]

Auto pysähtyi, tulta!

Hän kertoi poliisille ajaneensa autonsa esineen alle, jolloin hänen autonsa pysähtyi. Nuorukainen selosti tulleensa sitten ulos ja ampuneensa esinettä kohti kuusi laukausta, ladanneensa uudelleen ja ampuneensa jälleen, ilman vaikutusta. Poliisi sanoi, että hän ei ottanut selvää oliko Adams käyttänyt kivääriä vai pistoolia.

Nimetöntä ei voi pilkata

Adamsin selonteko oli yksi lukuisista sellaisista raporteista, jotka ovat pitäneet New Mexicon ja asevoimien viranomaiset kiireisinä perjantain jälkeen. Sanomalehtien toimistot ja radio/TV-asemat ovat vastaanottaneet joitakin puhelinsoittoja samankaltaisista havainnoista, mutta useimmat soittajat eivät kertoneet keitä olivat, sanoen etteivät halunneet tulla pilkatuiksi. Selonteot tulivat paikoista, jotka osuvat linjalle lähellä Caballon patoallasta, Truth or Consequences -poliisilaitoksen eteläpuolelta, pohjoisessa Espanolan läheiselle alueelle.

Kuvateksti: Ilmoittajat eivät halunneet nimeään julkisuuteen, koska eivät halunneet tulla pilkatuiksi.

Samankaltaisia raportteja

Kaikki raportit ovat samankaltaisia siinä mielessä, että niissä kuvataan soikion tai kananmunan muotoisia esineitä, koon arvion vaihdellessa auton koosta noin 30 jalkaan [9,1 metriin] tai pidempään. Osavaltion poliisi ja asevoimien upseerit ovat vahvistaneet löytäneensä paikoilta kärventynyttä maata ja kiilanmuotoisia painaumia, joiden upseerit sanovat näyttävän olevan jonkin tyyppisen laskeutumislaitteiston jälkeensä jättämiä. Kaikkien New Mexicon sotilastukikohtien puhemies sanoo, että heillä ei ole kuvaukseen sopivaa lentokonetta.

Maanantaiyön raportit

Maanantaiyön raportit pitivät sisällään:

Mies joka kieltäytyi henkilöimästä itseään, koska hän sanoi että hänelle naurettaisiin, kertoi nähneensä punaliekkisen pallon laskeutuvan lähelle Las Vegasia. Hän ei arvioinut pallon kokoa. Hän sanoi olleensa menossa esineen nähdessään McAllister-järveltä [New Mexicosta] Las Vegasiin. Muista havainnoista on paljastettu uutta informaatiota.

Ufon merkinnät

Osavaltion poliisin konstaapeli Sam Chavez sanoi, että Socorron poliisimies Lonnie Zamora kertoi hänelle, että tämän perjantaina näkemässä ufossa, havaintosarjan ensimmäisessä, oli sen hopeanhohtoisella puolella punaisia merkintöjä. Chavez sanoi Zamoran kertoneen hänelle muotoilun olleen kuin ylösalaisin käännetty V-kirjain, jonka kolme viivaa ylitti, mutta ilmavoimista oli sanottu ettei hän saa keskustella merkinnöistä.

Kuvateksti: Ylösalaisin käännetty V-kirjain. Lonnie Zamora kertoi Sam Chavezille ufossa olleen merkintöjä, joista ilmavoimat ei halunnut hänen keskustelevan.

Tunnistamaton tyttö

Sunnuntaiyönä tapahtui kolme näköhavaintoa. Tunnistamaton 18-vuotias tyttö kertoi Socorron poliisille, että hän näki samalla seudulla jossa Zamora oli ollut tulen jossa oli jotain.

Kytee vielä 20 tunnin kuluttua

Orlando Gallegos, 35, Santa Fe:stä, sanoi että hän näki lähellä isänsä kotia La Maderassa puhelinpylvään pituisen aluksen, joka oli ympärysmitaltaan noin 14 jalkaa [4,3 metriä]. Osavaltion poliisin johtaja Martin Vigil tutki La Maderan havainnon. Hän huomasi maaperän kytevän yhä 20 tuntia havainnon jälkeen. Hän sanoi, että alueen keskellä olleet kivet olivat haljenneet, pullo oli sulanut ja vihreä pusikko oli syttynyt tuleen, ilmeisesti äärimmäisestä kuumuudesta johtuen.

Alus syöksyy taivaalta

Lauantaiyönä kaksi tunnistamatonta autoilijaa sanoi, että kananmunan muotoa vastaava esine, Zamoran kuvailema hopeinen alus, oli syöksynyt alas taivaalta kohti heidän autoaan Espanolan alueella.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Edgewoodin mies sanoo, että hän ampui ja osui lentävään esineeseen

United Press International -kansainvälinen uutistoimisto, 28/4 [Linkki Wikipedia: United Press International]

Poliisilla ja asevoimilla riittää kiirettä

Tunnistamattomien lentävien esineiden havaintosumassa riitti tänään hermoiltavaa New Mexicon osavaltion poliisille, paikallisille poliisin toimipisteille ja asevoimien laitoksille. Jopa kuusi ”aitoa” bongausta on raportoitu perjantain jälkeen, jolloin Socorron poliisimies Lonnie Zamora näki kananmunan muotoisen esineen, joka nousi jymisten ylös maasta ja jätti syvät painaumat ja palaneita maatilkkuja.

Ampui 12 laukausta

Don Adams Edgewoodista kertoi osavaltion poliisille ampuneensa 12 kaliiperin .22 pistoolin laukausta pitkulaiseen kapineeseen varhain tänään. Hän kertoi osuneensa ufoon kuusi kertaa ja kuulleensa luotien kimpoavan siitä. Mies sanoi, että kun hän piti taukoa ladatakseen uudelleen, esine liikkui äänettömästi pohjoiseenpäin. Hän ei pystynyt arvioimaan osuivatko laukaukset 7 – 12 kapineeseen. Hän kuvaili sen olleen väriltään vaaleanvihreä, noin 25 – 30 jalkaa [7,6 – 9,1 metriä] pitkä ja äänetön. Hän sanoi, että se leijui noin 100 jalkaa [30 metriä] suoraan hänen päänsä yläpuolella. Edgewood sijaitsee noin 30 mailia [48 km] Albuquerquesta itään. [Linkki Wikipedia: Albuquerque]

Mahdollisesti laskeutunut tulipallo

Muutamaa tuntia myöhemmin autoilija Las Vegasin alueelta ilmoitti nähneensä tulipallon, joka ilmeisesti laskeutui radioaseman lähelle. Aseman työntekijä sanoi, että mies pyysi nimensä pidettävän salassa, koska hän pelkäsi että hänelle nauretaan.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla tulipallo. Kuva ei liity tapaukseen, kuvassa on Aurinko.

Santa Fe

Poliisi otti myös sunnuntaina vastaan samankaltaisen selonteon Orlando Gallegos -nimiseltä mieheltä Santa Fe:stä, joka kertoi nähneensä kananmunan muotoisen metalliesineen lähellä La Maderaa, noin 50 mailia Santa Fe:n pohjoispuolella. Hän kertoi nähneensä liekkien purskahdelleen lukuisista suuttimista esineen pohjan ympäriltä kun esine lähti lentoon. Tapauksen tarkistanut osavaltion poliisin johtaja Martin Vigil sanoi, että ”siellä oli aivan varmasti jotain”.

”Totuus tai seuraukset”

Muut raportit tulivat albuquerquelaiselta autoilijalta, joka näki ”hopeiselta näyttäneen esineen” Truth or Consequences (”totuus tai seuraukset”) -poliisilaitoksen lähellä, kahdelta La Maderan alueella ajaneelta mieheltä ja socorrolaiselta teiniltä. Sekä Socorron että La Maderan raporttien mukaan tapahtumapaikoilta löydettiin palanutta maata. Huomattiin myös ”tassunjälkiä, samankaltaisia kuin puumalla”, sekä ”laskeutumislaitteiston jälkiä”.

USS Ramsey ja IIUFO-upseeri Hayden Hews

Tunnistamattomien lentävien esineiden interplanetaarisen tiedustelun apulaisjohtaja sanoi Oklahoma Cityn toimistostaan, että Zamoralle postitettiin kuvat laivassa olleen radioupseerin vuonna 1956 näkemästä ufosta. Valokuvat otti USS Ramseyn kyydissä Kalifornian rannikolla oleva T. Fogl. [Linkki Wikipedia: USS Ramsey] IIUFO-upseeri Hayden Hews sanoi, että esine oli kooltaan, väriltään, merkinnältään, tuntomerkeiltään ja laskeutumislaitteistoiltaan ”lähes identtinen” Zamoran raportoiman kapineen kanssa.

”Se oli joko hämmästyttävän hyvä yhteensattuma tai kyseessä oli sama esine”, Hews sanoi. Kun Zamoraan otettiin yhteyttä hänen kotiinsa varhain tänä aamuna, hän sanoi ettei hän ollut saanut valokuvia vielä.

Kuvateksti: Lockheed F-117 Nighhawk valmistautumassa lentoonlähtöön Hollomanin lentotukikohdassa New Mexicossa vuonna 1996.

Tukikohdat Kirtland, Holloman ja White Sands

Samaan aikaan asevoimien viranomaiset ilmavoimien Kirtlandin ja Hollomanin tukikohdissa ja White Sandsin ohjuskoealueella jatkoivat ponnistelujaan havaintojen tutkimiseksi… eikä loppua ole näköpiirissä. [Linkki Wikipedia: Kirtland Air Force Base, Kirtlandin lentotukikohta] [Linkki Wikipedia: Holloman Air Force Base, Hollomanin lentotukikohta] [Linkki Wikipedia: White Sands Missile Range]

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Ei kerro seuraavalla kerralla kenellekään, ufotodistaja huokailee selostuksille siitä mitä hän muka sanoi

Linkki käännettyyn lehtiartikkeliin: LINKKI.

Albuquerque Journal -sanomalehti, 27.4.1964

Kirjoittaja: CHARLES RICHARDS

Kuvateksti: Albuquerque Journal -sanomalehdessä 27.4.1964 ollut kuva. Sanomalehtiartikkelissa ollut kuvateksti alla.

Sanomalehtiartikkelin kuvateksti

MYSTEERIN TAPAHTUMAPAIKKA: Lonnie Zamora, vasemmalla, Socorron poliisimies, näyttää ilmavoimien tutkijoille missä hän näki perjantai-iltana mystisen lentävän esineen – lepotilassa ja lennossa. Keskellä geigermittaria kädessään pitää majuri William Conner, ilmavoimien Kirtlandin tukikohdasta tunnistamattoman lentävän esineen tutkimuksiin määrätty upseeri. Ja oikealla on ilmavoimien Wright-Pattersonin tukikohdasta, Daytonista Ohiosta kersantti David Moody, joka ylläpitää valtavaa arkistoa raportoiduista tunnistamattomista lentävistä esineistä. Taustalla olevasta pienestä pensaikosta oli Zamoran mukaan pudonnut lehdet ja se oli osittain mustunut oudosta esineestä tulleiden pakokaasujen vuoksi. (Sanomalehden kuva: Ray Cary)

Lonnie Zamora pudistelee päätään

SOCORRO (UPI) [United Press International -uutistoimisto] – Poliisimies, joka sai äkillistä kansallista huomiota perjantaina sen jälkeen kun oli nähnyt kananmunan muotoisen lentävän esineen lähellä Socorroa, sanoi sunnuntaina kokemuksen opettaneen hänelle jotain. Socorron poliisimies Lonnie Zamora sanoi, että hän kääntyisi ympäri ja juoksisi, aivan kuten hän teki perjantainakin, mutta seuraavalla kerralla hän ei mainitsisi siitä koskaan kenellekään.

”Puhelinsoittoja on ollut niin paljon”, hän huokasi. Ja suurimman osan sunnuntaista hän käytti pudistellen päätään joidenkin selostusten vuoksi siitä mitä hän oli muka sanonut tapauksesta.

Muut tietävät silminnäkijää paremmin

”Ehkä teidän on parempi kysyä joiltakin niiltä muilta tyypeiltä”, Zamora sanoi uutistoimittajille. ”Minä olen ainoa joka sen näki, mutta he vaikuttavat tietävän siitä enemmän kuin minä.”

Kuvateksti: Poliisimies Lonnie Zamora ihmettelee sanomalehtiartikkelissa miten muut voivat tietää silminnäkijää paremmin.

Kiistää nähneensä otuksia

Zamora kiisti nähneensä mitään pieniä otuksia esineen ympärillä, ja sanoi että epätavallinen kone nousi ylös maasta ja lensi hitaasti pois lounaaseen päin, kunnes se häipyi näkyvistä. Se ei noussut koskaan korkeammalle kuin 20 jalkaa [6 metriä] maanpinnalta silloin kun hän katseli sitä, Zamora sanoi, päinvastaisesti verrattuna niihin selontekoihin joiden mukaan esine oli syöksynyt ylöspäin ja pois hänen luotaan suurella nopeudella.

Kirtlandin lentotukikohdan tutkijat, Pentagon

Kaksi tutkivaa upseeria Kirtlandin lentotukikohdasta Albuquerquesta sanoi, että Socorroon tulisi miehiä myös Pentagonista.

Käytetään termiä ”fantastinen”

Kapteeni Richard T. Holder, White Sandsin ohjuskoealueen komentaja, käytti tapauksesta termiä ”fantastinen [fantastic]”, mutta viittasi Zamoran olevan luotettava todistaja. Kummallakaan, White Sandsillä tai Hollomanin lentotukikohdalla ei ole mitään joka… [Ei näy. Lehtijutun kopio loppuu kesken.]

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Videoekstra: Aleksi Rantamaa, Yle Kioski – Socorron UFO

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on sininen-vaalapalkki-4.jpg

Jaa artikkeli: