Yhdysvaltain ilmavoimien lennonjohtaja ja ufot

Linkki videoituun haastatteluun: LINKKI. Haastattelu on tehty marraskuussa 2000. Teksti on haastattelun suora käännös.

Michael W. Smith: Nimeni on Michael W. Smith. Olin ilmavoimien palveluksessa vuosina 1969 – 1973. Olin lennonvalvonta- ja varoituskeskuksen hoitaja, mikä tarkoittaa pohjimmiltaan samaa kuin lentoyhtiöiden lennonjohtaja. Meidän työmme koski sotilaslentokoneita. Tehtävämme oli seurata ja antaa sotilaslentokoneille ja lennoille korkeusasemia. Tehtävämme oli myös havaita ja tunnistaa ilmatilaamme tulevat lentokoneet.

Katsellaan tässä ufoa

Michael W. Smith: Olin sijoitettuna keväällä 1970 Oregoniin Klamath Fallsiin. Tulin tutka-asemalle iltavuoroon. Tutkahuoneessa oli tavallisesti kaksi tai kolme ihmistä, mutta nyt siellä oli melkoisesti kaikenlaisia ihmisiä, kokeista huoltohenkilöstöön. Kysyin mitä oli meneillään, he sanoivat katselevansa ufoa. Äimistyin välittömästi ja kysyin oliko Pentagoniin ilmoitettu ja presidentille soitettu. He sanoivat, että ei, ei niin tehdä. Sanoin, että eikö meidän pitäisi soittaa uutisvälineisiin tai jollekin? Se oli minulle maata järisyttävä uutinen. He vastasivat: ”Ei. Rauhoitu, NORAD tietää siitä.” He olivat soittaneet NORADiin. Vanhempi aliupseeri veti minut sivuun ja sanoi, että NORAD tietää siitä, he ovat ainoat ihmiset joille ilmoitetaan. Tästä ei puhuta. Tästä ei kerrota kenellekään. Ne ihmiset jotka tietävät, tietävät. Me vain katsomme mitä tapahtuu, siinä kaikki. Se on meidän työmme. [Linkki Wikipediaan: NORAD]

Tehdäänkö tästä raportti?

Michael W. Smith: Jankkasin, että raportti tai jokin pitää tehdä. Tiedäthän? Hän sanoi, että on kyllä olemassa raportti jonka voit täyttää. Se on noin 2,5 cm paksu. Kaksi ensimmäistä sivua on havainnosta, loput siitä on pohjimmiltaan sinun ja perheesi psykologista profilointia, sinun sukupuusi, kaikki. Kun ilmavoimat käyvät sitä läpi, he mustamaalaavat sinut tarvittaessa täydellisesti, joko sanomalla, että olit huumeiden vaikutuksen alaisena, äitisi oli kommunisti, tai mitä tahansa mikä tekee sinut epäuskottavaksi. Et saa koskaan ylennystä. Vietät seuraavat kolme ja puoli vuotta pohjoisnavalla teltassa asuen säähavaintopalloja tutkien. Ylennyksestä ei ole mitään toivoa. Joten, viesti oli melko selkeä: pidä turpa tukossa, äläkä sano kenellekään mitään.

Kuvateksti: Yhdysvaltain ilmavoimissa (USAF) on ollut Michael W. Smithin kertoman mukaan melko erikoista toimintaa.

Se oli vain UFO

Michael W. Smith: Se UFO oli paikallaan, se ei liikkunut lainkaan. Sitten se laskeutui hitaasti alemmas, kunnes se päätyi vuoren taakse, jolloin tutkayhteys katkesi. Se pysyi alhaalla noin 15 minuuttia, ja seuraavassa hetkessä se olikin suoraan ylhäällä 24 – 27 kilometrin korkeudessa. Sitten seuraavalla tutkanpyyhkäisyllä se oli 320 kilometriä kauempana, paikallaan, täysin pysähtyneenä. Se leijaili siinä 5 – 10 minuuttia, ja alkoi sitten laskeutua hitaasti, kunnes se katosi tutkasta. Sitten se nousi uudelleen ylös. Näin sen tekevän tuon kolme kertaa.

Kuulin, että tuollainen ei ole siellä harvinainen tapahtuma. Tuollaista tapahtuu melko usein, mutta minä olen nähnyt sen tosiasiassa kaksi kertaa. Näkemämme esine oli paikallaan. Tutka pyyhkäisee kuusi kertaa minuutissa. Yhdellä pyyhkäisyllä se oli jossakin, ja seuraavalla pyyhkäisyllä 320 kilometriä eri paikassa täysin pysähtyneenä. Mikään lentokone ei pysty kiihdyttämään ja hiljentämään noin nopeasti ilman että lentäjien kasvot paiskautuvat tuulilasin läpi. Tarkoitan että painovoimassa on mahdotonta liikennöidä noin, joten se oli päivänselvästi jotain mitä meillä ei ollut. Emme lähettäneet koskaan torjuntahävittäjiä niiden perään, joten ne olivat ilmiselvästi jotain mitä venäläisilläkään ei ollut.

Se oli UFO. Se oli ainoa selitys. Soitimme NORADiin ja he tiesivät siitä, joskus he soittivat meille ilmoittaakseen meille. NORADissa tiedettiin siitä. He käsittelivät sitä niin, että se on vain UFO, tarkkaile sitä ja katso mitä tapahtuu. Tiedäthän? Älä ryhdy toimenpiteisiin, älä kerro kenellekään, älä tee muistiinpanoja, älä julkaise tietoa.

NORAD – Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus

Michael W. Smith: NORAD vastaa kokonaisuudessaan Yhdysvaltojen ja Pohjois-Amerikan ilmatilasta. Heidän työnsä on tunnistaa saapuvat lentokoneet, uhkat, venäläiset lentokoneet, tai mitkä tahansa lentokoneet. He tarkistavat ensitöikseen lentoyhtiöiden lentosuunnitelmat, yksityiskoneet tai mitä ikinä. Kaikki tunnistetaan, joten kun jotain tämänkaltaista vain ilmestyy näkyvyysalueelle esittämään epäsäännöllistä käytöstä ilman lentosuunnitelmaa, niin heidän työnsä on tunnistaa se. He ovat kytköksissä kaikkiin Pohjois-Amerikan tutka-asemiin. Kaikki menee Cheyenne-vuorelle Coloradoon. Heillä on suuri näyttö jolta he näkevät milloin tahansa minkä tahansa osan maasta.

Kuvateksti: Sisäänkäynti NORADin päämajaan Cheyenne-vuoressa Coloradossa.

Kalifornian rannikkoa pitkin on tulossa UFO

Michael W. Smith: Toinen kokemukseni tapahtui kolmannessa vuorossa. Olin tutkalla ja NORADista soitettiin minulle. He tiedottivat minulle, että Kalifornian rannikkoa pitkin oli tulossa UFO, ja että se olisi minun alueellani melko pian. ”Mitä haluatte minun tekevän?” kysyin. He vastasivat: ”Älä tee mitään, tarkkaile sitä ainoastaan, älä merkitse sitä muistiin.” Meillä oli lokikirja, johon meidän oletettiin tallentavan kaikki tavanomaisesta poikkeava. Mutta he sanoivat: ”Älä kirjaa sitä tai mitään sellaista, katsele sitä vain. Me annamme tämän vain tiedoksi varoituksena.” NORADissa oltiin ilmiselvästi hyvin tietoisia ufojen läsnäolosta. Kun näin ufon ensimmäistä kertaa tutkassa, niin ihmisten käytös oli sellaista, että sitä tapahtuu melko usein.

Kuvateksti: Kalifornian rannikon sijainti Yhdysvalloissa.

Näillä mennään

Michael W. Smith: Kun näkee ensimmäisen kerran ufon tutkassa ja ymmärtää hallituksessa tiedettävän siitä, niin ihmettelee miksi he eivät kerro lehdistölle. Mutta asia selitettiin minulle silloin kun minut vedettiin syrjään: Ufoja on. Kyllä, tiedämme niistä. NORADissa tiedetään niistä, kyllä. Mutta siinä kaikki. Tämä on salaisuus. Sinun ei oleteta puhuvan tästä. Älä kerro kenellekään. Älä tee mitään raportteja. Älä tee muistiinpanoja. Pidä vain turpasi tukossa, niin saat seuraavat natsasi ja ylennyksen. Näillä mennään.

Kohtaaminen Michiganissa vuonna 1972

Michael W. Smith: Yksi kohtaaminen sattui ollessani sijoitettuna Michiganiin. Se tapahtui vuonna 1972, uskon sen olleen syksyllä 1972. Työskentelin sinä yönä yksin. Minut oli ylennetty silloin jo kersantiksi. Sain puhelinsoiton puhelinkeskuksen hoitajalta. Hän sanoi, että hänellä oli puhelimessa osavaltion poliisi, joka halusi puhua kanssani. Ajattelin, että pysäköintilippuni on erääntynyt tai jotain. Hän oli puhelimessa hyvin epätoivoinen. Hän sanoi, että Mackiac-sillan pohjoistornin yläpuolella oli kolme ufoa. Mackinac-silta yhdistää Michiganin ylemmän ja alemman niemimaan toisiinsa.

Kuvateksti: Michiganin osavaltiossa sijaitseva Mackinac-riippusilta ylittää Mackinacinsalmen. Se oli valmistuessaan vuonna 1957 maailman pisin riippusilta. Sillan pituus on 8038 metriä ja korkeus 168 metriä.

Michael W. Smith: Kytkin heti tutkan päälle, mutta vastasin poliisille välittömästi, että ne eivät näy tutkassa ja löin puhelimen kiinni. Tuo on kuin sinuun ohjelmoitu, sinun oletetaan sanovan ”tutkassa ei näy mitään”, vaikka siellä näkyisikin. Pohjoistorni näytti itse asiassa hieman tavanomaista suuremmalta, ja tajusin ufojen olevan siellä. Yksi niistä häipyi, jätti ne kaksi muuta. Se kierteli Mackinac-saarta ja palasi sitten niiden kahden muun luo. Sitten kaikki kolme alkoivat mennä St. Ignacesta pohjoiseen Interstate 75 valtatien suuntaisesti.

Sain samalla puhelinsoittoja sheriffi-yksiköstä. He olivat vauhkoja ja sanoivat: ”Jahtaamme valtatiellä ufoja.” Vastasin, että tutkassa ei näy mitään. Lukuisat ihmiset soittivat, monet olivat siviilejä. Uskoakseni myös sanomalehdestä soitettiin. Soitin samalla NORADiin ja kerroin asiasta heille. He katsoivat sitä ja sanoivat: ”Ai, ne menevät ylös I-75:ttä?” Sanoin, että kyllä, noin 110 – 130 km/h.

Noin St. Ignacen ja [epäselvän paikannimen] puolivälissä on Kincheloen lentotukikohta, se on SAC-tukikohta. Siellä on B-52 pommikoneita. Kaksi niistä oli tekemässä I-75 valtatien ylittävää loppulähestymistä. He ilmeisesti käänsivät nuo kaksi pommikonetta muualle, koska eivät halunneet ottaa riskiä, että ne kohtaisivat ufoja suunnilleen samalla lentokorkeudella valtatien yllä – oli niissä sitten ydinaseita tai ei. He ohjasivat siis nuo B-52 pommikoneet muualle.

Kun ufot tulivat lähemmäksi, tajusin niiden olevan tulossa minua kohti. Ne seurasivat aivan mäen huipulla sijainneen tutkapaikkani ohi kulkevaa valtatietä. Kirkasta sinertävää hehkua seurasi takaa ajavien poliisiautojen välkkyvät punaiset ja siniset valot. Tajusin, että en näe niitä, joten menin takaisin sisälle ja katsoin tutkasta, mutta ne olivat jo menneet. Menin takaisin ulos ja vielä takaisin tutkalle, mutta ei näkynyt enää mitään.     

Kuvateksti: Lennonjohtaja seurasi kuinka poliisiautot seurasivat sinertävänhehkuista ufoa. Kuvat eivät liity tapaukseen.

Tällaisesta ei kerrota kenellekään

Michael W. Smith: Kun minulta kysyttiin näkyvätkö ne tutkassa, vastasin että eivät näy. Jos olisin sanonut, että kyllä ne näkyvät tutkassa, niin seuraavaksi paikalla olisivat olleet sanomalehdet minulta kyselemässä, ja olisin joutunut todennäköisesti sotaoikeuteen. En tiedä mitä olisi tapahtunut. Oli vaistomaista sanoa, että tutkassa ei näy mitään, vaikka siellä tosiasiassa näkyi. Katselin kuinka ne seurasivat valtatietä. Ne olivat niin lähellä toisiaan, että ne näyttivät yhdeltä [tutka]heijasteelta. Näytti toisin sanoen siltä kuin se olisi ollut yksi hyvin alhaalla ollut ilma-alus.

Kun näin sen sinisen hehkun kulkevan ohitseni, se oli valtatiellä luultavasti noin 90 metrin etäisyydellä. Se oli kirkas, mutta ei erittäin kirkas. Se oli täysin äänetön. Ainoa kuulemani ääni oli sitä noin 90 metrin etäisyydellä seuraavien poliisiautojen sireenien ääni.

Tällaisesta ei puhuta kenellekään, oli hänellä sitten virkamerkki tai ei. Kirjasin tämän lokikirjaan ja kerroin siitä seuraavana päivänä vanhemmalle aliupseerille, mutta se on kaikki mitä sinun oletetaan tekevän. Älä kerro muille. Älä kirjaa sitä ylös, vaikka minä kirjasin sen ylös. Epäilen, että sitä lokikirjaa ei kuitenkaan löydy koskaan mistään.

Minä kerron tästä isälle

Michael W. Smith: He peittelivät sen. He eivät halua kenenkään puhuvan siitä. Teknologia on merkittävää. Se väki tulee kuka ties mistä. Luulen, että kaikkien ei haluta tietävän.

Kun ensimmäinen tapaus sattui Oregonissa, menin kotiin lomalle ja kerroin siitä isälle. Hän oli läpeensä punainen, valkoinen ja sininen, vanha toisen maailmansodan sankari ja kaikkea, erittäin isänmaallinen. Selitin hänelle niistä ufoista, joita näemme rutiininomaisesti. Hän vastasi: ”Ei, hallitus sanoo, että ufoja ei ole olemassa.” Sanoin, että isä, olen nähnyt niitä tutkassa omin silmin. Johon hän sanoi, että älä viitsi, hallitus ei valehtelisi minulle koskaan. Tiedäthän? Mutta myöskään hänen poikansa ei valehtelisi hänelle koskaan. Joten, hän ei tiennyt mitä hänen olisi pitänyt tehdä. Hän sanoi vasta vuosia myöhemmin Watergate-skandaalin jälkeen: ”Hei, istu alas ja kerro minulle siitä. Hallitus valehtelee minulle pienistä asioista, kuten Watergate, joten he valehtelevat ilmeisesti jostakin suuresta.”

Vanhentunut peitetarina

Michael W. Smith: Kyseessä on hallituksen peitetarina, jota ei enää tarvita. Kylmää sotaa ei ole enää. Uskon tohtori Greerin tavoin, että heidän hallussaan oleva teknologia saattaisi mahdollistaa fossiilisten polttoaineiden polton lopettamisen, lopettaa otsonivauriot, jne. Niillä ihmisillä on teknologiaa, heillä on oltava jotain. Hallituksessa tiedetään siitä. Heillä on avaruusolentoja, avaruusalus ja teknologia, kaikki se. On melko ilmiselvää, että takaisinmallinnettua teknologiaa on paljon. Miksi he peittelevät tätä kun muut hallitukset myöntävät, astuvat esiin ja näyttävät omat arkistonsa? Miksi meidän hallituksemme ei tee niin?

Kuvateksti: Haastateltu Yhdysvaltain ilmavoimien lennonjohtaja ihmettelee miksi Yhdysvaltain hallitus peittelee asioita.

Muodostelmalentoa ufon kanssa

Michael W. Smith: Kun olin ilmavoimissa, oli lukuisia muitakin ihmisiä, jotka olivat todistaneet ufoja tutkassa. Monet lentäjät joiden kanssa olen puhunut, olivat jahdanneet niitä, menneet niiden lähelle, tai lentäneet niiden kanssa muodostelmassa. Esimerkiksi, ystäväni oli lennonjohtotornissa ja kolme torjuntahävittäjää oli tekemässä paluuta. Hän sanoi: ”Ei, niitä onkin neljä.” Lentokapteeni vastasi: ”Ei, meitä on kolme.” Jolloin hän sanoi: ”Katselkaa ympärillenne.” Ja todellakin, UFO lensi heidän kanssaan muodostelmassa.

Syvälle ulottuva peittely

Michael W. Smith: Olin erittäin hermostunut kun tohtori Greer toi meidät Washington D.C.:hen kongressin informaatiotilaisuuteen huhtikuussa 1997. En tiennyt mitä odottaa. Siellä oli kuitenkin noin 12 ihmistä, jotka todella hämmästyttivät minua. Minun kertomukseni on hyvin kesy verrattuna siihen mitä he olivat kokeneet ja kohdanneet. Oli silmiä avaava kokemus havaita kuinka syvälle peittely ulottuu, mukana ovat kaikki astronautit ja senaattorit, jotka tietävät jotain olevan meneillään.

Jaa artikkeli: