Tietojenkäsittely- ja tähtitieteilijä Jacques Vallée: Kontakti, ulkoavaruudesta oppiminen (2011)

Linkki Jacques Valléen puheeseen josta tämä käännös on tehty: LINKKI. [Linkki Wikipedia: Jacques Vallée]

Ufoilmiö ja uudet tieteelliset käsitteet

Jacques Vallée: Minulla on säilynyt ammatillisen toimintani lisäksi noin 50 vuoden ajan suuri mielenkiinto ufoilmiötä kohtaan, aluksi tähtitieteilijänä ja sitten huipputeknologian rahoittajana. Tämä siksi, että siihen liittyy sellaista poikkeavuutta joka johtaa uusiin tieteellisiin käsitteisiin. Toisin sanoen: vaikka meillä ei olisikaan muutaman seuraavan vuoden tai vuosikymmenen aikana täydellistä selitystä, niin data on kuitenkin niin vakuuttavaa, että se voi johtaa hajottavaan läpimurtoon.

tähtitieteilijä

Kuvateksti: Jacques Vallée (s. 24.9.1939) on ranskalainen ufoilmiöstä kiinnostunut tietokoneasiantuntija ja tähtitieteilijä.

Jacques Vallée: Ilmiö on erittäin monimutkainen. Tieteentekijän on siis ensitöikseen pidättäydyttävä ennenaikaisista johtopäätöksistä. Olisi vaarallista hypätä johtopäätöksiin liian aikaisin. Ehdotin muutama vuosi sitten yhdessä Austinissa Teksasissa  tutkimuslaitoksessa nimeltä Institute of Advanced Studies toimivan kollegani tohtori Eric Davisin kanssa kuusitasoista mallia suuntaamaan havaintojen analyysejä. [Linkki: Astrofyysikko Eric Davis: AATIP- ja AAWSAP-ohjelmat]

Antifysiikka, mahdottomuuden fysiikka

Jacques Vallée: Meillä on fysiikassa uusia havainnoitavia asioita. Meillä on uusia havainnoitavia asioita siinä mistä olemme käyttäneet nimitystä antifysiikka, kun parempaakaan termiä ei ole käytettävissä. Professori Kaku mahdottomuuden fysiikasta kirjan, joka on ollut minulle todellinen inspiraation lähde. Minun mielestäni ufoilmiö antaa meille esimerkkejä joistakin asioista jotka ovat nykypäivänä fysiikassa mahdottomuuksia, mutta saattavat olla mahdollisia seuraavien vuosien tai vuosikymmenien aikana. [Linkki Wikipedia: Michio Kaku – Physics of the Impossible (Mahdottomuuden fysiikka)] [Linkki: Teoreettisen fysiikan professori Michio Kaku: Ufot – todistusaineisto on musertavaa (2019)]

mahdottomuuden fysiikka

Kuvateksti: Fyysikko Michio Kaku on kirjoittanut kirjan mahdottumuuden fysiikasta, Physics of the Impossible.

Havaintojen syvällinen vaikutus todistajiin

Jacques Vallée: Havainnolla on todistajiin sellainen syvällinen psykologinen iskuvaikutus, jota emme täysin ymmärrä. On myös fysiologisia vaikutuksia, joista meidän on opittava: esimerkiksi halvaus ja lukuisia muita fysiologisia vaikutuksia joihin meillä ei ole tässä aikaa mennä, mutta ne on dokumentoitu hyvin kirjallisuudessa. Lisäksi on todistajien tietoisuuteen liittyviä psyykkisiä vaikutuksia ja myös syvällisiä sivistyksellisiä vaikutuksia.           

Tapaus 1: Ranskan ilmavoimat

Jacques Vallée: Jotta tämä olisi konkreettisempaa, niin haluaisin kertoa teille ainoastaan kaksi esimerkkiä tämänhetkisestä data-arkistostamme. Tämä ensimmäinen tapaus on itse asiassa Ranskan ilmavoimien arkistoista. Ranskalainen lentokone lensi Dijonin lähellä. Tämä tapahtui maaliskuussa 1977, ennen kuin oli olemassa erittäin edistyksellisiä kauko-ohjattuja kulkuneuvoja, kuten Predator ja niin edelleen. [Linkki Wikipedia: General Atomics MQ-1 Predator]

MQ-1 Predator

Kuvateksti: General Atomics MQ-1 Predator on yhdysvaltalainen miehittämätön sotilaslentokone.

Jacques Vallée: Hän näki kello kolmen suunnasta tulevan erittäin kirkkaan valon. Se lähestyi häntä, hänen lentorataansa, erittäin nopeasti. Hän teki väistöliikkeen syöksymällä alas ja kääntymällä. Esine asettautui hänen lentokoneensa perään ja seurasi häntä, mikä oli tuolle lentäjälle erittäin kiusallista. Kyseessä oli sotilaslentokone. Hän teki uuden väistöliikkeen, jolloin esine lensi hänen vasemmalle puolelleen ja teki ällistyttävän voimakkaan käännöksen, G-voima oli erittäin, erittäin suuri. Hänestä tuntui, että valon itsensä takana oli suuri tumma esine. Se tuli takaisin uudelleen hänen kello kolmen suunnastaan. Hän väisti jälleen äärimmäisellä väistöliikkeellä ja esine lensi pois.

No, saattaisit sanoa että tuo oli vain yksi lentäjä, mutta tuo lentokone oli Mirage IV, siis strateginen pommikone. Tuota seurattiin tutkalla ja se nähtiin myös maasta käsin. Ranskalainen poliisi seurasi koko tapahtumaa maasta käsin, hän oli itse asiassa se joka teki pääasiallisen raportin. Tuota on erittäin vaikea selittää luonnolliseksi ilmiöksi, sitä ei voida pyyhkiä pois vain lentäjän tekemänä havaintovirheenä.

Dassault Mirage IV

Kuvateksti: Dassault Mirage IV on Ranskassa suunniteltu ja valmistettu sotilaslentokone. [Linkki Wikipedia: Dassault Mirage IV]

Tapaus 2: Orlyn lentokenttä

Jacques Vallée: Samankaltainen juttu oli tapahtunut Ranskassa myös vuonna 1956 Orlyn lentokentän yllä. Neljän matkustajalentokoneen lentäjät ja miehistöt kuvailivat yli tunnin ajan esinettä joka oli hyvin samankaltainen kuin Miragesta nähty. Tämä esine sananmukaisesti pomppi Pariisin taivaan yhdestä kulmauksesta toiseen. Sitä seurattiin tutkalla, se nähtiin maasta käsin. Se nähtiin neljästä matkustajalentokoneesta. Sen seurattiin liikkuvan yli 3700 km/h nopeudella. Minun ei varmaankaan tarvitse muistuttaa teitä, että vuonna 1956 ei ollut olemassa mitään tuollaista, eikä mikään pysty tekemään tuollaista nykypäivänäkään (2011).

Orlyn lentoasema.

Kuvateksti: Orlyn lentoasema sijaitsee Ranskassa 14 km Pariisista etelään.

Tiedeyhteisö ei ole nähnyt dataa

Jacques Vallée: Tuo on sellaista tietoa, jota suuri osa tiedeyhteisöstä ei ole nähnyt, ei ole nähnyt vaivaa siihen tutustumiseen. Tämä paneelikeskustelu saattaa olla ensimmäinen läpimurto tämän tuomisessa tiedeyhteisön huomion kohteeksi.

Ilmiö on erittäin vankka, en aio tylsistyttää teitä tilastotiedoilla. Kun tehdään tietokantojen tilastotieteellinen data-analyysi, niin löydetään erikoisia samankaltaisuuksia vuorokaudenajassa, kestoajassa, valon tyypissä, ja niin edelleen. Meillä on nykyään 11 yksityiskohtaista tietokantaa maailmanlaajuisista tapauksista, joita minä olen seurannut ja analysoinut.

silmät kiinni

Kuvateksti: Jacques Vallée sanoo, että tiedeyhteisö ei ole vaivautunut katsomaan dataa.

Älä tuomitse ennakolta

Jacques Vallée: Me voimme oppia tästä paljon. Voimme tehdä tällä tiedettä, ilman että tuomitsemme ennakolta mikä lopullinen vastaus tulee olemaan. Minun johtopäätökseni on, että ilmiöstä tehtyjä raportteja voidaan tutkia nykypäivän tieteen metodeilla objektiivisesti. Olemme esimerkiksi alkaneet tutkia näiden tapausten jälkeensä jättämiä jäämiä. Lukuisissa tapauksissa on metallijäämiä, joita on analysoitu. Olemme alkaneet ymmärtää miksi tiettyjä metalleja on järkevä käyttää edistyksellisessä teknologiassa juuri tietyllä tavalla yhdisteltyinä.

Osaamme myös analysoida valoa. Osaamme laskea esineen lähettämän valon lähtötehoa tietyistä havainnoista, joissa oli keino verrata valoa johonkin. Olemme alkaneet tehdä tämäntyyppisiä analyysejä ja etsiä malleja. Tämä on lukiotasoista fysiikkaa, tämä ei ole yleistä suhteellisuusteoriaa. Tämä ei ole erittäin edistyksellistä säieteoriaa. Tämä on jotain mitä pystymme tekemään nykypäivänä, mutta tiede ei ole tehnyt sitä vielä, ja se on tehtävä.

lukion fysiikan kirjoja

Kuvateksti: Jacques Vallée sanoo, että ufoilmiötä voi tutkia jo lukiotasoisella fysiikalla, suhteellisuusteoriaa ja säieteoriaa ei tarvita.

Uudet uskaliaat teoriat

Jacques Vallée: On ikivanhoja tapauksia. Julkaisin juuri kirjan nimeltä Wonders in the Sky (”Ihmeitä taivaalla”), jossa kerrotaan noin 500 selittämätöntä tapausta ajalta ennen teollista vallankumousta. Noita on tarkasteltava. Havaintojen tapahtumatiheys on suuri. Kaikki fyysisten ja biologisten poikkeavuuksien olemus puhuu uusien uskaliaiden teorioiden puolesta, jotka ylittävät tieteisfiktion ET-näkemyksen ja akateemisen skeptisyyden välisen jaon.

Uforaportit saattavat tarjota… emme ole valmiita investoimaan… Minun on sanottava Piilaakson yhteistyökumppaneideni puolesta, että emme ole valmiita sijoittamaan ufotutkimukseen, mutta jonkun pitäisi alkaa tarkastella erityyppisiä tämän ilmiön analyysejä, koska se voi johtaa uusiin käsityksiin avaruuden ja ajan olemuksesta ja läpimurtoihin teknologisissa innovaatioissa. Kiitos erittäin paljon.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: