Ranskan ufoarkistot on avattu

Ranskan ufoarkistot avattiin vuonna 2007. Artikkeli on suora yhdistetty käännös kolmesta tuota tapahtumaa kuvailevasta uutisjutusta: uutinen 1, uutinen 2, uutinen 3. Päälähdeartikkeli on päivätty 22.3.2007.

Ensimmäinen ufoarkistonsa avannut valtio

Ranskasta tuli torstaina ensimmäinen ufoarkistonsa avannut valtio, kun kansallinen avaruusvirasto julkisti nettisivuston, jossa on dokumentoitu yli 1600 havaintoa viiden vuosikymmenen ajanjaksolta. Patenet kertoi perjantaina Associated Press -uutistoimistolle antamassaan haastattelussa, että vanhin ylöskirjattu havainto on vuodelta 1937.

Tietokanta internetissä

Netissä olevat arkistot, joita tullaan päivittämään aina kun uusia tapauksia raportoidaan, luetteloi yksityiskohtaisesti tapauksia helposti kumottavista kouralliseen, jotka askarruttavat jopa kovanokkaisimpiakin tieteilijöitä. ”Se on maailman ensimmäinen sanoo Jacques Patenet, ilmailuinsinööri, joka johtaa ”tunnistamattomia ilmakehän ja avaruuden ilmiöitä” tutkivaa virastoa.

Ranskan ufoarkistot ovat internetissä.

Kuvateksti: Ranskan ufoarkistot ovat internetissä. Ranska oli ensimmäinen ufoarkistonsa avannut valtio.

OVNI

Ufot tunnetaan Ranskassa nimellä OVNI, ja ne ovat saaneet aikaan valtavaa mielenkiintoa ja lukemattomia salaliittoteorioita sellaisten hallituksen salaisten löydösten peittelyistä, jotka on katsottu liian arkaluontoisiksi tai hälyttäviksi julkiseen käyttöön.

”On aina näitä käsityksiä salajuonista, salaisuuksista tai halusta piilotella asioita”, Patenet sanoi. ”Suurempi vaara olisi jättää kenttä avoimeksi lahkoille ja huijareille.”

“Suurempi vaara olisi jättää kenttä avoimeksi lahkoille ja huijareille.” – Jacques Patenet

Lentävä vessapaperirulla?

”Sellaiset tapaukset, jossa rouva oli raportoinut nähneensä lentävältä vessapaperirullalta näyttäneen esineen”, eivät ole selvästikään tutkimisen arvoisia, Patenet sanoo. Mutta monet muut useita havaintoja ja todistusaineistoa sisältävät tapaukset otetaan vakavasti. Ainakin yhdessä tapauksessa havaitsijoita oli tuhansia ympäri Ranskaa. Myös todistusaineisto, kuten palamisjäljet ja fysiikan lakeja uhmaavia lentokuvioita ja kiihtyvyyttä osoittava tutkaseuranta, otetaan vakavasti.

Tyhjä vessapaperirulla.

Kuvateksti: Jollakin tavalla havaintoa on kuvailtava. Havainnontekijä on saattanut yrittää kuvailla myös sauvaufoa tai sikariufoa. Tee kuvahaku cigar ufo.

Tuleva presidentti Charles de Gaulle

Ufokärpänen puri jopa Ranskan sota-ajan sankari Charles de Gaullea, josta tuli myöhemmin presidentti. Ranskassa oli vuonna 1954 ilmiön havaintoaalto, joka ulottui valtion korkeimmille tasoille asti. Itse kenraali de Gaulle nimitti avustajan ja sanoi hänelle, että ”tarkastele tätä puolestani. Tutki tätä nähdäksesi täytyykö jotain tehdä”, Patenet sanoi. Tuona vuonna tehtiin monien kuukausien aikana satoja havaintoja.

Ranskan presidentti Charles de Gaulle.

Kuvateksti: Charles de Gaulle toimi Ranskan presidenttinä vuosina 1959 – 1969. Ranskassa oli ilmiön havaintoaalto vuonna 1954. [Linkki Wikipedia: Charles de Gaulle]

Ei selitystä

Lihaksikkaiden vartioiden ketju muodosti muurin avaruusviraston päämajan (CNES) eteen, jossa tiedonanto tehtiin. ”He lähettivät kutsumattomat ufologit pois”, viranomainen selitti.

Virastosta sanotaan, että vain 9 % Ranskassa sattuneista merkillisistä ilmiöistä on pystytty selittämään täysin. Vuoden 1954 jälkeen rekisteröidystä 1600:sta tapauksesta lähes 25 % on luokiteltu ”luokkaan D”, mikä tarkoittaa, että ”olemme kohdanneet hyvästä tai erittäin hyvästä datasta ja luotettavista todistajista huolimatta jotain, mitä emme pysty selittämään”, Patenet sanoo.

Äänetön lautasmainen esine

Esimerkiksi 8.1.1981 Trans-en-Provence -nimisen kaupungin ulkopuolella eteläisessä Ranskassa, pellolla työskentelevä mies raportoi kuulleensa oudon viheltävän äänen ja nähneensä halkaisijaltaan noin 2.5 metrisen lautasmaisen esineen laskeutuvan pellolle noin 50 metrin etäisyydelle. ”Se pysyi siinä muutaman sekunnin ja lähti sitten äänettömästi lentoon kohti sinitaivasta”, Patenet sanoo. Kun GEIPAN-tiimi meni tekemään tutkimuksia, he löysivät maaperästä palamisjälkiä, jotka viittasivat esineen olleen muutaman sadan kilogramman painoinen. ”En ole pystynyt koskaan ymmärtämään tai selittämään tuota tapausta”, Patenet sanoo.

Ranskan ufoarkistot paljastivat pellolle laskeutuneen lautasmaisen esineen.

Kuvateksti: Ranskan ufoarkistot paljastivat, että Ranskassa oli laskeutunut vuonna 1981 pellolle lautasmainen äänettömästi lentävä esine. Kuva ei liity tapaukseen.

Vilkkuvat valot

Lähes 1000 todistajaa, jotka sanoivat nähneensä taivaalla vilkkuvia valoja marraskuun 5. päivänä vuonna 1990, olivat nähneet sitävastoin yksinkertaisesti Maan ilmakehään palaavan raketin kappaleen.

Todisteista

”Meillä ei ole todisteita, että avaruusolennot ovat ilmiön takana”, Patenet sanoo, mutta lisää: ”Eikä liioin todisteita, että he eivät ole sen takana.”

”Meillä ei ole todisteita, että avaruusolennot ovat ilmiön takana, mutta meillä ei ole myöskään todisteita, että he eivät ole.” – Jacques Patenet

Tietokanta tieteilijöille

Netissä olevan tietokannan pitäisi auttaa mysteerihavaintojen tutkimisesta kiinnostuneita tieteentekijöitä, hän sanoi New Scientist -lehdelle. ”Me haluamme myös lähettää viestin suuremmalle tieteilijöiden joukolle. Kutsumme heidät auttamaan meitä näiden ilmiöiden analysoinnissa. He saattaisivat tuntea muussa tapauksessa olonsa kiusaantuneiksi näiden asioiden parissa.” [Linkki Wikipedia: New Scientist]

Ranskan ufoarkistot avatiin, jotta tieteentekijät voisivat tutkia selittämättömiä ilmiöitä.

Kuvateksti: Ranskan ufoarkistot ja tietokanta on avattu, jotta tieteentekijät voisivat tutkia selittämättömiä ilmiöitä.

CNES ottaa vuosittain kopin 50 – 100:sta uforaportista, jotka ovat tavallisesti poliisin kirjoittamia. Näistä noin 10 % johtaa tapahtumapaikalla tehtyihin tutkimuksiin, Patenet sanoo.

Muutkin maat, varsinkin Iso-Britannia ja Yhdysvallat, keräävät enemmän tai vähemman systemaattisesti dataa tunnistamattomista lentävistä esineistä. Yhdysvalloissa tietoja voi pyytää tapaus kerrallaan tiedonvapauslain (FOIA) nojalla. ”Mutta me päätimme tehdä toisin ja tehdä kaikesta julkisesti saatavilla olevaa”, Patenet sanoo. [Linkki Wikipedia: FOIA – Freedom of Information Act (united States)]

Nettisivu räjähti

Pyrkimyksenä oli helpottaa tieteentekijöiden ja ufoharrastajien pääsyä käsiksi dataan tutkimustarkoituksissa. Itse nettisivu – jonka palvelin kaatui voimakkaasta liikenteestä johtuen muutamia tunteja julkistamisen jälkeen – on äärimmäisen hyvin organisoitu ja valmis. Se sisältää jopa poliisiraporttien skannattuja kopioita. Nettisivu räjähti kahdessa tunnissa. Odotimme kiinnostusta olevan jonkinverran, mutta ei näin paljon”, Patenet sanoi.

CNES on Ranskan avaruusjärjestö,

Kuvateksti: Jacques Patenet sanoo, että Ranskan avaruusjärjestön (CNES) nettisivu ”räjähti” suuren mielenkiinnon vuoksi.

1650 tapausta, 6000 todistajalausuntoa, 100 000 sivua

Arkisto sisältää poliisi- ja asiantuntijaraportteja, todistajien hahmotelmia (joista jotkut ovat lapsenomaisia piirustuksia), karttoja, valokuvia, sekä video- ja audiotallenteita. Arkistossa on yhteensä noin 1650 taltioitua tapausta, 6000 todistajien selontekoa ja 100 000 sivua.

Linkki Ranskan ufoarkistoihin

CNES, GEIPAN, RANSKAN UFOARKISTO – Ranskankielistä tietoa ilmakehän ja avaruuden tunnistamattomista ilmiöistä. [Linkki Wikipedia: Ranskan avaruusjärjestö (CNES)]

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: