FBI Vault -arkisto: Muistio lentävistä lautasista

FBI-agentti Guy Hottelin kirjoittama muistio lentävistä lautasista on FBI Vault -arkiston luetuin asiakirja. Miksi? Linkki CNN-uutisraporttiin, josta käännös on tehty: LINKKI.

FBI Vault – Yhdysvaltain keskusrikospoliisin holvi

Toimittaja: FBI:n digitaalisesta lukuhuoneesta käytetään nimitystä Vault – holvi. Kuka tahansa meistä voi mennä sinne netissä ja katsella viraston pahamaineisimpia tapauksia. Arvaa mikä tiedosto on kaikkein suosituin? John Dillinger? [Linkki Wikipedia: John Dillinger] Jimmy Hoffa? [Linkki Wikipedia: Jimmy Hoffa] Ei!

Ihmisiä ei kiinnosta John Dillinger, vaan muistio lentävistä lautasista.

Kuvateksti: Vuosina 1933 – 1934 aktiivisena ollut pankkiryöstäjä John Dillinger surmasi joukkoineen 10 miestä, haavoitti seitsemää, teki useita pankkiryöstöjä ja pakeni kahdesti vankilasta. Ihmisiä ei kuitenkaan John Dillinger kiinnosta, vaan…

Muistio lentävistä lautasista

FBI-historioitsija John Fox: Se on ollut tämä lentävistä kiekoista tai lentävistä lautasista kertova muistio, aina siitä saakka kun avasimme Vaultin. Se liittyy väitteeseen, jonka mukaan me (FBI) kuulimme kolmannen käden kautta sanottavan, että ilmavoimat olivat löytäneet New Mexicon aavikolta muutaman lautasen.

Toimittaja: Ei, ei. Ei niin voi olla! Tarkoitan, että useimmat ihmiset haluavat lukea Machine Gun Kellystä tai Al Caponesta, eikö? [Linkki Wikipedia: Machine Gun Kelly] [Linkki Wikipedia: Al Capone]

John Fox: Niinhän sitä luulisi, mutta yksistään tämä muistio on katsottu yli miljoona kertaa kahdessa vuodessa sen jälkeen kun laitoimme sen tuonne. Al Capone ei pääse edes Top-50 -listalle.

Ihmisiä ei kiinnosta Al Capone, vaan muistio lentävistä lautasista.

Kuvateksti: Ihmisiä ei gansteri Al Capone kiinnosta, vaan muistio lentävistä lautasista. Mitä FBI-agentti Guy Hottel kirjoitti?

FBI-agentti Guy Hottelin kirjoitus

Toimittaja: Muistiossa on vain kaksi kappaletta. FBI:n Washingtonin kenttätoimiston silloinen johtaja agentti Guy Hottel kirjoittaa, että ilmavoimien tutkija ilmoitti New Mexicosta otetun talteen kolme niin sanottua lentävää lautasta. Niiden kuvailtiin olevan muodoltaan pyöreitä, keskikohdaltaan korotettuja, halkaisijaltaan noin 15 metrisiä. Eikä siinä kaikki. Niissä kussakin oli kolme ihmisenmuotoista, mutta vain 90 cm pitkää pintarakenteeltaan erittäin hienoihin metallivaatteisiin puettua kehoa. Kukin keho oli kääritty tajunnanmenetystä estäviin pukuihin, samantapaisia käyttävät nopeuslentäjät ja koelentäjät. [Tämän uutisen FBI-muistio on käännetty kokonaisuudessaan sivulle Roswellin tapaus.] [Tee kuvahaku Guy Hottel].

Jatkotoimenpiteet?

Toimittaja: John Fox on FBI:n historioitsija. Tässä asiassa ei ryhdytty koskaan lisätoimenpiteisiin? Eikö niin?

John Fox: Ei. Se sanotaan itse asiassa muistiossa itsessään: Ylläolevaa koskien ei tehty pidemmälle meneviä arviointiponnisteluja.

Toimittaja: Miksi ei?

John Fox: Se on kirjoitettu tähän, voimme lukea sen. Näyttää todellakin siltä, että he ajattelivat tämän olevan kolmannen käden informaatiota. Että tämä oli… ei välttämättä huijaus – mikä se olisi aivan hyvin voinut olla – mutta, että joku raportoi yksinkertaisesti kuulopuheita. Tiedäthän?

FBI-virkamerkki

Kuvateksti: FBI-agentti Guy Hottelin kirjoittamasta muistiosta on ymmärrettävissä, että asiaa ei arvioitu FBI:ssä sen pidemmälle.

Uforaportit Roswellista ja muualta

Toimittaja: Ilmavoimilla oli muutakin tutkittavaa, mukaanlukien lukemattomat muut uforaportit Roswellista New Mexicosta ja muualta. Noita raportteja ei vahvistettu koskaan todeksi. [Linkki: Päivät ennen Roswellia] Yksi syy miksi agentti Hottelin muistio lähti leviämään viruksen tavoin, oli että kun FBI Vault perustettiin nettiin kaksi vuotta sitten, iltapäivälehdet tarttuivat tuohon muistioon sanoen sen vaikuttavan tukevan teorioita muukalaisten olemassaolosta.

Selittämättömien ilmiöiden osio

Toimittaja Brian Todd: Kyse ei ole vain suositusta Guy Hottelin muistiosta. FBI Vaultissa on satoja sivuja muitakin muistioita ja arkistoja. Selittämättömien ilmiöiden osiossa on muukalais- ja ufohavaintoja. Ne ovat netissä paljon suositumpia kuin FBI:n arkistot Bonniesta ja Clydestä, sarjamurhaaja Ted Bundystä tai muista kuuluisista tapauksista. [Linkki Wikipedia: Bonnie ja Clyde] [Linkki Wikipedia: Ted Bundy]

Bonnie ja Clyde eivät ihmisiä kiinnosta, vaan muistio lentävistä lautasista.

Kuvateksti: Rikosparivaljakko Bonnie ja Clyde teki pitkän ja kuuluisan rikossarjan Yhdysvalloissa vuosina 19 32 – 1934. Ihmisiä kiinnostaa kuitenkin enemmän muistio lentävistä lautasista.

Ainutlaatuista, mutta turhauttavaa FBI:n kannalta

Toimittaja: Tapauksien joukossa on Osama bin Laden ja kansalaisoikeusjohtajien murhatutkimuksia, ne ovat kaikki osa FBI:n perimätietoa. Fox sanoo, että kaikista oudoista tapauksista, joihin hän on törmännyt…

John Fox: Tässä annetut kuvaukset halkaisijaltaan 15-metrisistä lautasista ja ihmisenmuotoisista 90 cm pitkistä metallivaatteisista muukalaisista… Tuo on ainutlaatuista.

Toimittaja Brian Todd: Voimme sanoa sen olevan myös FBI:n viranomaisten kannalta hieman turhauttavaa. He sanovat, että tuo kääntää huomion pois kaikesta heidän tekemästään työstä ja heidän vuosien aikana kohtaamistaan vaaroista, kun he ovat ottaneet kiinni karkulaisia ja ratkaisseet kansakunnan vaikeimpia rikoksia.

Linkki FBI Vault -sivulle

The FBI Federal Bureau of Investigation – FBI Records: The Vault [Linkki Wikipedia: Yhdysvaltain keskusrikospoliisi (FBI)]

Sininen tekstiä erotteleva vaakapalkki sivulla, jossa kerrotaan FBI:n lentäviin lautasiin liittyvästä muistiosta.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta: Roswellin tapaus

Jaa artikkeli: