Entinen AATIP-johtaja Luis Elizondo: ”Tässä vaiheessa tiedämme sen olevan todellista”

Entinen AATIP-johtaja Luis Elizondo kommentoi Yhdysvaltain UAP-raporttia ja presidentti Barack Obaman lausuntoja. Linkki TV-uutislähetykseen, josta tiivistetty käännös on tehty: LINKKI.

Entinen vitsi onkin nyt kansallisen turvallisuuden pulmakysymys

Toimittaja: Monet ihmiset näkevätkin todelliseksi kansallisen turvallisuuden pulmakysymykseksi sen mitä ennen pidettiin vitsinä. Entiset valtiovallan virkamiehet ovat olleet siitä yhä suorapuheisempia. Jopa entinen presidentti Barack Obama sanoi tässä kuussa (toukokuu 2021), että tuolla on asioita joita he eivät yksinkertaisesti osaa selittää.    

Vitsi on muuttunut todeksi.

Kuvateksti: Toimittaja toteaa, että entinen vitsi onkin muuttunut todelliseksi kansallisen turvallisuuden pulmakysymykseksi. Mikä muutos on tapahtunut?

Emme pysty yksinkertaisesi enää kieltämään sitä

Toimittaja: Seuraava vieraamme on Pentagonin edistyksellisen ilmakehän ja avaruuden uhkien tunnistamisohjelman (AATIP) entinen johtaja. Mielestäni enää ei ole epäilystäkään, nämä ovat todellisia. Tarkoitan, että merivoimien lentäjät ovat kertoneet julkisesti niistä joiden ovat nähneet lentelevän ympäriinsä, asevoimien videoilla on kuvaa näistä ufoista.      

Luis Elizondo: Teimme tätä lähes vuosikymmenen ajan ollessani töissä Pentagonissa, informaatiota on paljon. Pelkään, että 180 päivää ei yksinkertaisesti riitä kongressin pyytämän kokonaisvaltaisen [UAP]-raportin tekemiseen. Tämä ongelma ei ole vain viimeaikainen ongelma, tätä on jatkunut monia, monia, vuosia, ellei vuosikymmeniä. Olemme viimeinkin ajautumassa sellaiseen pisteeseen, jossa Yhdysvaltain hallitus… on todellakin saavutettu sellainen kriittinen massa, että emme pysty yksinkertaisesti enää kieltämään sitä.

Jossakin vaiheessa asioiden kiistäminen ei enää käy.

Kuvateksti: Jossakin vaiheessa asioiden kiistäminen ei vain enää käy päinsä. Pentagonissa AATIP-ohjelman johtajana toiminut Elizondo sanoo, että kriittinen massa on nyt saavutettu.

Tässä vaiheessa tiedämme sen olevan todellista

Toimittaja: Luis, kun olit Pentagonissa sen erikoisohjelman johtajana, niin mitä sellaista informaatiota näit, josta me muut emme tiedä mitään?

Luis Elizondo: Toki. Mielestäni tässä on tärkeää se, että tässä puhutaan koulutettujen havainnoijien silminnäkijätodistajalausunnoista. Kyseessä ovat henkilöt, joiden koulutukseen on käytetty miljoonia dollareita. Heidät on koulutettu erottamaan toisistaan F-16, S-32, MiG-25 hävittäjien silhuetti, joissakin tapauksissa jopa 40 kilometrin etäisyydeltä. Ja ne joista he meille raportoivat ovat todella erikoislaatuisia kulkuneuvoja, jotka tekevät epätavallisia asioita. Lisäksi elektro-optinen data, kuten asekameran kuvamateriaali vahvistaa sen. Lisävahvistusta tuo vielä tutka. Pohjimmiltaan on siis kolme erilaista lähdettä, jotka kaikki tuottavat saman informaation samaan aikaan, samassa paikassa ja samoin yksityiskohdin. Kaikki todellakin vahvistaa sen mitä lentäjät näkevät. Se on erittäin vakuuttavaa. Tässä vaiheessa tiedämme sen olevan todellista.       

F-16 hävittäjä.

Kuvateksti: General Dynamics F-16 Fighting Falcon. Luis Elizondo antaa ymmärtää, että esim. F-16 hävittäjä ei ole sellainen erikoislaatuinen epätavallisia asioita tekevä kulkuneuvo, joita lentäjät näkevät.

Ilman varteenotettavaa epäilystä

Toimittaja: Sanoit juuri, että tässä vaiheessa tiedätte sen olevan totta. Ei ole kauan aikaa siitä kun tämä olisi ollut vitsi, mutta nyt presidentti – entinen presidentti – myöntää tämän. Mikä on muuttunut kun entinen presidentti Obama sanookin nyt, että ottakaa vakavasti, tuolla on asioita joita emme osaa selittää?

Luis Elizondo: Kyllä. Eikä kyse ole vain entisestä presidentti Obamasta, meillä on myös entinen kansallisen tiedustelun johtaja Ratcliffe, entinen CIA:n johtaja Brennan ja entinen CIA:n johtaja Woolsey. He kaikki ovat astuneet esiin, mukaan lukien jotkut kongressiimme valitut virkamiehet. Kaikki he ovat saaneet aiheesta salaiseksi luokiteltuja tilanneselostuksia. Heille toimitettu on äärimmäisen vakuuttavaa. Olemme tässä vaiheessa paljon yli tilanteen ”ilman varteenotettavaa epäilystä”. [Linkki Wikipedia: John Ratcliffe] [Linkki Wikipedia: John O. Brennan] [Linkki Wikipedia: R. James Woolsey Jr.]

Kun vitsi muuttuu todeksi.

Kuvateksti: Mitä teet kun vitsi muuttuu todeksi ilman varteenotettavaa epäilystä? Luis Elizondo sanoo, että tässä vaiheessa asian tiedetään olevan totta.

Minkä kanssa olemme tekemisissä?

Luis Elizondo: Todellinen kysymys kuuluu: Minkä kanssa me olemme täsmälleen ottaen tekemisissä? Olemmeko tekemisissä jonkinlaisen ulkomaisen vihollisteknologian kanssa vai olemmeko todellakin tekemisissä jonkin sellaisen kanssa, joka on lajillemme maailmankatsomuksen muuttava hetki? Olemmeko tekemisissä jonkin täysin poikkeuksellisen kanssa?  

Kaikki vaihtoehdot pöydällä

Toimittaja: Mitä sinä ajattelet tämän olevan?

Luis Elizondo: No, ollakseni täysin rehellinen, niin meille on nyt liian aikaista tehdä minkään tyyppistä johtopäätöstä. Ajattelen meidän olevan yhä datankeräys- ja analysointivaiheessa. Mielestäni kaikki vaihtoehdot on pidettävä pöydällä, kunnes ne eivät suoraan sanoen ole enää pöydällä. Haluan olla vain erittäin varovainen, että en tarjoa juuri nyt minun tiettyä omaa mielipidettäni, koska meillä ei vain suoraan sanoen ole tarpeeksi dataa, jotta voisimme tehdä vielä minkään tyyppistä loogista loppupäätelmää.

AATIP-johtaja Luis Elizondo haluaa jättää pöydälle vain yhden vaihtoehdon.

Kuvateksti: Luis Elizondo haluaa pitää kaikki vaihtoehdot avoimina ja kaikki kortit pöydällä, eikä kerro omaa mielipidettään ennen kuin jäljelle jää vain yksi kortti.

Toimittaja: No, tämä on todellakin mielenkiintoista. Luis Elizondo, kiitos asiantuntemuksestasi ja ajastasi.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: