Ufotoimittaja George Knapp: Yhdysvaltojen UAP-raportti – askel kohti tiedonjulkistusta

Ufoilmiöön perehtynyt amerikkalainen toimittaja George Knapp sanoo muutaman valitun sanan Yhdysvaltojen julkaisemasta UAP-raportista. Haastattelu on tiivistelmä. Linkit alkuperäisiin uutisjuttuihin: LINKKI 1, LINKKI 2.

UAP-toimikunnan kaksi raporttia

Ufoihin perehtynyt toimittaja George Knapp: Tässä se kauan odotettu kongressin johtaman UAP-toimikunnan raportti nyt on. [Linkki Wikipedia: Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF) (Tunnistamattomien ilmailmiöiden toimikunta)] Raportti julkaistiin myöhään perjantai-iltapäivällä [25.6.2021] ja se sisälsi huikeat yhdeksän sivua. Kaksi noista sivuista on hakemistoja ja yksi on kansisivu, joten sisältöä ei ollut paljon.

Kaikki tähän asiaan huomiota kiinnittäneet ovat tienneet, ettei tämän pitänytkään olla kaiken kertova paljastus, että avaruusmuukalaiset ovat keskuudessamme, että Roswellin onnettomuus tapahtui tai että Area 51:n lähelle on kätketty avaruusaluksia. Tosiasia on, että raportteja oli kaksi. Yksi [raportti] oli pidempi, salainen, vain kongressille annettu arkaluontoista materiaalia sisältävä versio, jota kansa ei näe ehkä koskaan. Julkisuuteen annettavaksi raportista oli lyhyempi, vähemmän definitiivinen kooste, joka minulla on tässä.

UAP-raportin laaja versio oli salainen.

Kuvateksti: Raportista julkaistiin kansan nähtäväksi vain arkaluontoista materiaalia sisältämätön tiivistelmä.

Itsestäänselvyydet tunnustetaan

George Knapp: Raportissa tunnustetaan itsestäänselvyys: asevoimien tutkimille tapauksille voi olla monia eri selityksiä. Raportti sisälsi yhteensä 144 tapausta, joista 80 oli havaittu useilla sensoreilla. Siinä oli 11 selkkausta, joissa yhdysvaltalaiset sotalentokoneet olivat lähes törmänneet ilmassa tuntemattomiin esineisiin. Kahdeksassatoista tapauksessa esineet olivat osoittaneet epätavallisia lentotunnusmerkkejä. Suurimmaksi osaksi raportti puolustelee käsitystä, että emme todellakaan tiedä miten nämä esineet pitäisi luokitella, että meiltä puuttuu informaatiota ja mikä tärkeintä, meiltä puuttuu kyky selvittää koskaan mitä ne ovat; tarvitsemme parempia sensoreita, vapaata tiedonvaihtoa ja vähemmän häpeää asepalvelusväelle näistä kapineista raportoimisesta.

Amerikkalaiset ovat ufoasioissa omien sanojensa mukaan tietomättömiä.

Kuvateksti: Amerikkalaiset eivät voin kuin lävitellä käsiään tietämättömyytensä edessä.

Kansalla on oikeus tietää mitä helvettiä on meneillään

George Knapp: Saimme myöhään tänään ensimmäiset kommentit entiseltä Nevadan senaattori Harry Reidiltä, joka sai ufotutkimuspallon vierimään vuonna 2007. Mitkä ovat ensivaikutelmanne?

Entinen senaattori Harry Reid: No, viranomaiset ovat tunnustaneet, etteivät tiedä mitä nämä tunnistamattomat lentävät esineet (UFO) ovat. Ihmiset pitivät hauskaa kustannuksellani kun aloin puhua tästä vuosia sitten, jopa oma henkilökuntani ajatteli sen olevan hullua ja puhuivat siitä. Jälkikäteen ajateltuna olen tietenkin iloinen, että tein niin. Tiedämme nyt, että on ollut… että heillä on 142 havaintoa. Tiedämme niitä olevan enemmän. Minun mielestäni tämä on kuitenkin vasta alustava raportti, ja todella tarkoitan alustavaa raporttia. Tähän on laitettava valtava määrä valtiovallan resursseja, jotta ymmärrämme tämän paremmin. Tämä ei ole minkäänlainen valtiovallan tekemisen reuna-alue. Heidän on todella sukellettava tähän, koska meillä ja Yhdysvaltojen kansalla on oikeus tietää mitä helvettiä on meneillään.

Senaattori Harry Reid.

Kuvateksti: Ufopallon vierimään laittanut Harry Reid toimi Yhdysvalloissa senaattorina vuosina 1987 – 2017. Ufopallo on jatkanut vierimistään.

Ufojen käsittely kongressissa on ollut liian älytöntä

George Knapp: Yksi tämän raportin lopputulema voisi olla ufomysteerin käsittely kongressissa. 1960-luvulla oli kaksi sellaista käsittelyä, mutta niiden jälkeen ufoja on pidetty liian älyttöminä kongressin koskettaviksi.

Askel kohti tiedonjulkistusta

Uutistoimittaja 1: George, sinulla on kokemusta tältä aihealueelta. Kuinka suuri askel kohti tiedonjulkistusta tämä raportti on?

George Knapp: Se ei ole todella tiedonjulkistus, se on yksi askel kohti tiedonjulkistusta. Se on tavallaan vahvistuslomake, että meillä todellakin on käsissämme aito mysteeri. Periaatteessa tässä raportissa esitetään, että tarvitsemme jatkuvasti meneillään olevaa tutkimusta, ja jos aiomme koskaan selvittää tämän, niin meidän on määrättävä se jonkun tehtäväksi, luotava puitteet ja tehtävä asevoimiemme jäsenten raportointi helpommaksi. Sitten on myönnettävä jonkin verran rahaa asiaan kaivautumiseksi ja sen selvittämiseksi.

Uforaportti on askel kohti tiedonjulkistusta.

Kuvateksti: Knapp sanoo Yhdysvaltain UAP-raportin olevan kuitenkin kaikesta huolimatta askel kohti tiedonjulkistusta. Matka koostuu askelista. Onko vielä pitkä matka jonnekin?

En malta odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu

Uutistoimittaja 2: George, sanoit tämän olevan todella suuri päivä. Miten tästä jatketaan? Mikä on seuraava askel?

George Knapp: Mielestäni tähän on sijoitettava hieman rahaa, vakiinnutettava jatkuva tutkimus. Jo nyt tapahtunut on kuitenkin jo merkittävä muutos, jollaista en uskonut omana elinaikanani näkeväni. Olen juossut vuosia tämän hullun mysteerin perässä. Kongressi on myöntänyt kyseessä olevan aito mysteeri, joka ansaitsee huomiomme; he pyysivät UAP-toimikunnan perustamista, se perustettiin, Pentagon kokosi raportin, media on kiinnostunut aiheesta ja käsittelee sitä; me kaikki emme ole täysin hulluja ja järkensä menettäneitä, kyseessä on oikeutettu tutkimusaihe. Tuo on merkittävä muutos lyhyessä ajassa. En malta odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ufojen näkijät eivät ehkä olekaan välttämättä hulluja.

Kuvateksti: Joku saattaisi tehdä toimittaja Knappin puheista päätelmän, että tämä planeetta ei ehkä olekaan täynnä hulluja ja järkensä menettäneitä.

Elämme jännittäviä aikoja

Uutistoimittaja 1: Haluatko sanoa vielä jotain muuta?

George Knapp: En. Olen vain todella innoissani tästä, elämme jännittäviä aikoja. Kuten sanoin, en odottanut näkeväni tällaista. Toimikunta pureutui vain erittäin kapeaan aihepiiriin asevoimien kohtaamisista. Tuon ulkopuolelle jää paljon tutkimattomia tapauksia. Historia on jättimäinen. Tässä katsottiin vain tapauksia vuoden 2004 tic-tac [ufosta] eteenpäin vuoteen 2021 asti. Tällä on modernilla aikakaudella 74 vuotta vanha historia ja selvitettävää on ehkä tuhansia vuosia lisää.    

Toimittaja George Knapp vihjailee, että ufohistoria saattaa olla tuhansia vuosia pitkä.

Kuvateksti: Toimittaja George Knapp vihjailee, että ufohistoria saattaa ulottua tuhansien vuosien taakse. Moderni ufohistoria alkoi vuoden 1947 Roswellin tapauksesta.

Raportti jätti paljon toivomisen varaa

Uutistoimittaja: George, monet ihmiset sanovat, että raportti jätti paljon toivomisen varaa.

George Knapp: Kyllä, 9-sivuisessa raportissa jätetään pois valtavan paljon asioita, jotka jo tiedämme ufoista, kuten Roswell, Area 51, oletetut abduktiot ja kymmenet julkisesti tiedotetut raportit. Tässä raportissa tehdään pohjimmiltaan kaksi asiaa: 1) Siinä sanotaan, että ufot tai UAP:t ovat aitoja aineellisia esineitä ja 2) ne eivät ole meidän. Siinä jätetään kuitenkin paljon avoimia vaihtoehtoja. Onko se esimerkiksi ulkomaista teknologiaa? He sanovat, ettei heillä ole mitään todisteita tuon todistamiseksi, mutta jätämme sen myös pöydälle. Onko se salaista amerikkalaista teknologiaa? Emme pysty todistamaan myöskään sitä, mutta jätämme senkin vaihtoehdon avoimeksi.

Ne eivät ole pilviä tai lintuja

George Knapp: 80 tapausta oli havaittu useilla sensorijärjestelmillä. Se tarkoittaa, etteivät ne ole pilviä tai lintuja. Ne ovat aineellisia esineitä. Jotkut niistä käyttäytyvät tavoilla, joka on edistyksellisempää kuin mikään tietämämme olemassa oleva teknologia. Ne pystyvät kiihdyttämään pitkiä pätkiä, ne tekevät ilmassa uskomatonta liikehdintää, jollaista emme ole ennen nähneet. Jotkut niistä eivät liiku ympäriinsä lainkaan. Mutta sekin on huomionarvoista, että ne vain ovat paikallaan noin 9,1 kilometrin korkeudella itärannikon ulkopuolella aivan merivoimien ilma-aseman lähellä. Ne vain ovat siellä kovassa tullessa, eivätkä liiku, vaikka niissä ei ole mitään tunnettua työntövoimajärjestelmää.

Ufoja katsellessa ei katsella itseasiassa lintuja.

Kuvateksti: Ufoilmiöön vuosikymmeniä perehtynyt toimittaja George Knapp sanoo, että tässä ei ole nyt kyse lintujen katselusta.

Yhdysvaltain ilmavoimien ufotarkkailuasemat

Toimittaja: Onko joidenkin näiden kohteiden pysäyttämisestä ollut mitään puhetta?

George Knapp: Se ei ole… Ei ole… Pysäyttämisestä ei ole tässä raportissa mitään puhetta, mutta satun tietämään, että heillä oli sellaisia suunnitelmia itärannikolla Oceanan ilma-asemalla. En usko heidän onnistuneen. Suunnitelmia on kuitenkin toteutettu, erityisesti yksi: Yhdysvaltain ilmavoimista ei ole sanottu juuri yhtään mitään sen jälkeen kun ufohäly kuumeni kolme ja puoli vuotta sitten. Nyt he ovat suostuneet pystyttämään periaatteessa ufotarkkailuasemia niihin paikkoihin, joissa he ovat nähneet niiden kapineiden ilmestyvän aina uudelleen ja uudelleen. He taisivat aloittaa toiminnan jo viime marraskuussa.             

Stigma

Toimittaja: Tähän todella liittyy häpeää, eikö? He olivat analysoineet tosiasiassa vain 141 raporttia. Lienee syytä olettaa näköhavaintoja olevan tuosta häpeästä johtuen tosiasiassa enemmän?

George Knapp: Voi luoja, kyllä. Tunnen henkilökohtaisesti noilla alueilla lentäneitä lentäjiä, jotka näkivät niitä lähes joka päivä vuosien 2014 ja 2015 aikana. He tavallaan kuitenkin vain katselivat toiseen suuntaan, koska heistä tuntui, että jostakin tuollaisesta raportoiminen olisi lopettanut heidän työuransa.

Stigma tarkoittaa häpeää.

Kuvateksti: Sana stigma voidaan suomentaa sanalla häpeä. Ufoista raportoiminen on koettu häpeälliseksi.

Asevoimien asennemuutos

George Knapp: Tiedän monien olevan pettyneitä, että joitakin asioita ei ollut mainittu tässä raportissa, mutta tämä merkitsee kuitenkin asevoimien todellista asennemuutosta: ei enää suokaasun ja säähavaintopallon kaltaisia tyrmääviä selityksiä. He haluavat todella selvittää asian. Yhdysvaltain asevoimissa on tapahtunut todellinen asennemuutos.

Toimittaja George knapp sanoo, että Yhdysvaltojen asevoimien asenne on muuttunut.

Kuvateksti: Toimittaja George Knapp on havainnut Yhdysvaltain asevoimissa asennemuutoksen. Suokaasu ja säähavaintopallot ovat kadonneet selitysluettelosta.

Tyrmäävä Pentagon

George Knapp: Tämä kaikki on tyrmätty Pentagonista pitkän aikaa. Projekti Blue Book loppui vuonna 1969. He ovat sanoneet sen jälkeen vain, että tämä ei ole kansallisen turvallisuuden asia, emme näe lisätutkimuksista olevan mitään hyötyä, unohtakaa kaikki koko juttu ja jatkakaa eteenpäin. No, kulissien takana Pentagon on kuitenkin uskoutunut muille laitoksille, että se on totta, että ne kapistukset eivät ole kuvitteellisia, että ne ovat aineellisia kohteita, ne ovat aluksia, emme tiedä mistä ne ovat peräisin, meidän tulisi ottaa siitä selvää. Sen sijaan, että kulisissien takana olisi yksi narratiivi ja kansalle kerrottaisiinkin jotain muuta, niin he sanovat nyt, että meidän on lähdettävä mukaan tähän, on aika selvittää asia lopultakin. Tuo on valtava asennemuutos verrattuna siihen mitä olemme nähneet viimeisen 74 vuoden ajan.

74 vuotta myöhässä

Toimittaja: Minusta tuntuu, että taidamme olla vähän myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö?

George Knapp: Kyllä.

Sytytys on ollut ufoasiassa hidas.

Kuvateksti: Sytytys on ollut vähän hidas. Vuoden 1947 Roswellin tapauksesta tulee kuluneeksi vuonna 2021 jo 74 vuotta.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: