Hävittäjälentäjä Alex Dietrich: USS Nimitz -kohtaaminen ja Yhdysvaltojen UAP-raportti

Hävittäjälentäjä Alex Dietrich kertoo ennakkotunnelmiaan Yhdysvaltain kesäkuussa 2021 tulossa olevasta UAP-raportista. Käännös on yhdistelmä neljästä TV-uutisjutusta. Linkit käännettyihin uutisjuttuihin: LINKKI 1, LINKKI 2, LINKKI 3, LINKKI 4

En kuvitellut omalle kohdalleni tällaista

Ufon rutiininomaisen harjoituksen aikana vuonna 2004 havainnut näkyään eläkkeellä oleva hävittäjälentäjä komentajakapteeni Alex Dietrich taltioi sen mikä tunnetaan nykyään kansanomaisesti nimellä tictac-video. Hän on löytänyt itsensä mediakiihkon keskipisteestä, koska tulossa on hallituksen uforaportti, siis raportti aiheesta josta hän ei sano olevansa kovinkaan paljon kiinnostunut.

Komentajakapteeni Alex Dietrich: Joo, toivon etten ole loppuelämääni UFO Tic-Tac -henkilö. En kuvitellut omalle kohdalleni tällaista. Tosiasiallinen tapaus, se ei määrittele minua. Minua ei identifioida ufohenkilöksi. Asia nousee esille elämässäni ainoastaan kun muut ihmiset nostavat sen esiin tai etsivät minut käsiinsä puhumaan siitä.

Hävittäjälentäjä Alex Dietrich ei halua olla UFO Tic Tac -henkilö.

Kuvateksti: Hävittäjälentäjä Alex Dietrich sanoo, ettei hän halua olla UFO Tic-Tac -henkilö, mutta kokee silti velvollisuudekseen informoida kansalaisia näkemästään.

UAP ja Yhdysvaltojen raportti

Nämä videot, joiden salaisuusluokitus on poistettu ja joissa näkyy oletettavasti ufoja, julkaistiin vuosina 2017 ja 2018. Ne tulevat olemaan osa Yhdysvaltojen merkkipaaluraporttia, joka on määrä julkaista kesäkuun loppuun 2021 mennessä. Raportissa tarkastellaan ”tunnistamattomia ilmailmiöitä”. [Kääntäjän huomautus: UAP = Unidentified Aerial Phenomena = tunnistamaton ilmailmiö = tunnistamaton ilmassa oleva ilmiö] Alex Dietrich oli niiden useiden lentäjien joukossa, jotka raportoivat kohdanneensa tunnistamattoman lentokoneen.

Ufoihin uskoville tulossa oleva raportti ja Dietrichin havainto ovat suuren spekulaation ja skeptisyyden aihe. Se on osa syytä miksi entinen hävittäjälentäjä sanoi tuntevansa, että hänellä on velvollisuus ja velvoite informoida kansaa näkemästään.   

Tapahtumakuvaus, hävittäjälentäjä Alex Dietrich

Komentajakapteeni Alex Dietrich: Huomasimme vedessä jotain mikä vaikutti sekoittavan vettä tai sai sen vellomaan. Me kaikki katselimme alas veden samaa puolta. Silloin pystyimme visuaalisesti havaitsemaan sen jota kuvailemme nimityksellä Tic-Tac, koska siltä se näytti. Se valkoinen pitkulaisenmuotoinen esine liikkui erittäin nopeasti. Sitten komentaja Fravor kääntyi kohdatakseen sen, liikehti yrittääkseen päästä toiseen kulmaan siihen nähden, ja se vaikutti vastaavan tavalla jota me emme tunteneet. Ja se yllätti meidät, koska siinä ei näyttänyt olevan mitään näkyviä lentoa ohjaavia pintoja tai työntövoimavälineitä.

Tictac-ufo muistutti tactac-pastillia.

Kuvateksti: Lentäjät kuvailevat näkemäänsä tic tac -pastilliksi, koska siltä se oli näyttänyt. Tic tac -pastilli ei muistuta perinteistä lentokonetta.

”Väki ei tule olemaan raporttiin tyytyväinen”

Tulossa oleva raportti on kohentanut julkista mielenkiintoa tunnistamattomia lentäviä esineitä (UFO) kohtaan. Se merkitsee käännekohtaa Yhdysvalloille, joka on aiemmin kumonnut ufohavainnot.

Komentajakapteeni Alex Dietrich: Minulla on sellainen tunne, että julkaisua odottava väki ei tule olemaan raporttiin tyytyväinen. En tiedä. En ole nähnyt sitä. Minua ei ole pidetty tapahtumista informoituna. Minulla ei ole minkään tyyppistä sisäpiirin tietoa tai käsitystä mitä raportissa todellisuudessa on. Mutta saan suurelta innokkaasti puhuvalta ja minuun Nimitz-kohtaamisesta kuullakseen yhteyttä ottavalta – arvelen heidän käyttävän siitä tuota nimitystä – väkimäärältä sellaisia tuntemuksia, että arvelen heidän nauttivan enemmän innokkaasta odotuksesta kuin tosiasiallisten vastausten löytämisestä, jos tuossa nyt on mitään järkeä.               

Alex Dietrich arvelee, että Yhdysvaltojen julkaisema UAP-raportti tulee olemaan pettymys.

Kuvateksti: Hävittäjälentäjä Alex Dietrich arvelee ennakolta, että Yhdysvaltojen kesäkuun 2021 lopussa julkaisema uforaportti (UAP-raportti) tulee olemaan kansalaisille pettymys.

GOFAST-video

Nykyään kolmen lapsen äiti Dietrich palveli USS Nimitz lentotukialuksella. Videotallenne siitä mitä hän ja hänen silloinen komentajansa David Fravor näkivät eteläisen Kalifornian rannikolla marraskuussa 2004, tulee olemaan osa tulevaa hallituksen raporttia yhdessä kahden muun salaisesta julkiseksi vapautetun videon kanssa, jotka kuvattiin Yhdysvaltojen merivoimien hävittäjälentokoneiden kyydistä. Mukaan lukeutuu myös muutama vuosi sitten julkaistu niin sanottu ”GOFAST”-video.

Komentajakapteeni Alex Dietrich: Tunnistan tuon [GOFAST-videon]. Kun katsoin sen ensimmäisen kerran, sanoin: ”Kappas, juu, tuo oli aivan kuten meilläkin.”

Komentaja David Fravor ja luutnantti Alex Dietrich

Hallitus on sivuuttanut asian – ainakin julkisesti – lopetettuaan projekti Blue Book tutkimuksensa vuonna 1969. Mutta tuo alkoi muuttua eteläisen Kalifornian rannikolla vuonna 2004 sattuneen tapauksen vuoksi. Tapauksen dokumentoivat tutka, kamera ja neljä merivoimien lentäjää. Me puhuimme heistä kahdelle: David Fravorille, joka on valmistunut merivoimien huippuaseiden lentäjäkoulusta, ja joka oli USS Nimitz lentotukialuksella olleen F/A-18F hävittäjälentolaivueen komentaja, sekä hänen vierellään lentäneelle luutnantti Alex Dietrichille, joka ei ole puhunut kohtaamisesta koskaan julkisesti.

Hävittäjälentäjä Alex Dietrich ei ole puhunut USS Nimitz -kohtaamisestaan ennen julkisesti.

Kuvateksti: Hävittäjälentäjä Alex Dietrich ei ole puhunut tapauksesta koskaan ennen julkisesti. Dietrich ei haluaisi olla UFO Tic-Tac -henkilö lopun elämäänsä.

Miksi teet tämän?

Luutnantti Alex Dietrich: Ei mitään teitä vastaan, mutta en halunnut koskaan valtakunnalliseen televisioon.

Haastattelija: Miksi sitten teet tämän?

Luutnantti Alex Dietrich: Koska olin valtionjohdon lentokoneessa, koska olin maksullisessa työssä. Joten tunnen olevani vastuussa antamaan oman panokseni. Ja sen salausluokitus on poistettu.

Iskuryhmän harjoitukset

Oli marraskuu 2004 ja USS Nimitz lentotukialuksen iskuryhmä harjoitteli noin 160 kilometriä San Diegon lounaispuolella. Lähellä olleen USS Princeton laivan edistyksellinen uusi tutka oli havainnut viikon ajan kohteita, joista tutkaoperaattorit käyttivät ilmaisua ”horisontin yläpuolella olevia lukuisia epätavallisia ilmassa olevia kulkuneuvoja, jotka laskeutuvat 24,4 kilometriä alemmaksi alle yhdessä sekunnissa”.           

Fravor ja Dietrich käännettiin marraskuun 14. päivänä toiseen suuntaan tekemään tutkimuksia. Heidän kummankin takapenkillä istui asejärjestelmäupseeri. He löysivät muutoin tyynestä sinisestä merestä [Boeing] 737:n [lentokoneen] kokoisen kuohuvan vesialueen. Heidän mielestään näytti siltä kuin 737:n kokoinen esine olisi ollut juuri vedenpinnan alapuolella.

USS Nimitz lentotukialus.

Kuvateksti: USS Nimitz lentotukialus. Tapaukseen oli osallisena myös USS Princeton.

Komentaja David Fravor: Kun katselimme sitä, hänen [Dietrichin] takapenkkiläisensä sanoi: ”Hei, kippari, nä…” Suunnilleen kun tuo oli sanottu, minä sanoin: ”Jätkä, näetkö, näetkö tuon jutun tuolla alhaalla?” Näimme sen pienen tic-tacilta näyttäneen esineen. Se tavallaan liikuskeli sen kuohuvan vesialueen yläpuolella.

Luutnantti Alex Dietrich: Aivan sama kuin olisi pudottanut puhelimen ja se putoaisi työtasolle ja pompahtelisi siitä sitten kaikkialle muualle. Tavallaan kuin… Mitään ennustettavissa olevaa liikettä ei ollut, ei mitään ennustettavissa olevaa lentorataa. Se oli vain…

Komentaja David Fravor: Kyllä. Se oli kuin pingispallo.

Luutnantti Alex Dietrich: Kiihdytyksiä ei ollut.

Komentaja David Fravor: Erittäin sattumanvaraisia…

Luutnantti Alex Dietrich: … kiihdytyksiä…

Tictac-ufo säntäili kuohuvan veden yllä kuin pingispallo.

Kuvateksti: F/A-18 F hävittäjällä lentänyt komentaja David Fravor sanoo, että tictac säntäili kuohuvan vesialueen yllä kuin pingispallo.

”Se oli tietoinen siellä olostamme”

Fravor meni katsomaan lähempää Dietrichin jäädessään kaartelemaan yläpuolelle.

Haastattelija: Sinä tavallaan lensit spiraalin muotoisesti alaspäin?

Komentaja David Fravor: ”Jep. Tic-tac oli yhä pohjois-eteläsuuntaisesti. Se meni, että klik, ja vain kääntyi yhtäkkiä ja alkoi jäljitellä minua peilikuvana. Joten, kun minä laskeuduin alaspäin, se alkoi nousta ylöspäin.”

Haastattelija: ”Se siis matki sinun liikkeitäsi?”

Komentaja David Fravor: Kyllä. Se oli tietoinen siellä olostamme.

Tivtac-ufo oli läsnäolosta tietoinen.

Kuvateksti: Komentaja David Fravor sanoo, että tictac oli tietoinen heidän läsnäolostaan. Tictac matki hänen lentoliikkeitään peilikuvana.

”Se vain katosi”

Hän sanoi, että se oli suunnilleen hänen F-18 hävittäjänsä kokoinen, eikä siinä ollut merkintöjä, siipiä eikä se päästänyt pakokaasusuihkuja.

Komentaja David Fravor: ”… Haluan katsoa kuinka lähelle sitä pääsen. Menin näin. [Suuntasi keulan ylös noustakseen ylöspäin.] Se nousi yhä. Ja kun se tuli suoraan eteeni, se vain katosi.”

Haastattelija: Katosi?

Komentaja David Fravor: Katosi, niinku hävisi.

Se oli kiitänyt pois.

Miten se lensi ilmakehässämme?

Haastattelija: Te ette nähneet näkyvää työntövoimajärjestelmää?

Luutnantti Alex Dietrich: Oikein.

Komentaja David Fravor: Emme.

Haastattelija: Ei siipiä tai mitään millä se olisi voinut lentää ilmakehässämme?

Komentaja David Fravor: Ei. Itse asiassa kun se kääntyi ja alkoi tulla ylöspäin… olin tavallaan, että okei… koska meillä ei ole mitään, joka kääntyy noin nopeasti ja alkaa nousta ylöspäin miten tahtoo.    

Se jokin lensi ilmakehässämme.

Kuvateksti: Fravor ja Dietrich ihmettelevät miten se jokin lensi ilmakehässämme ilman näkyvää työntövoimajärjestelmää, siipiä, siivekkäitä ja pakokaasusuihkuja.

Se oli aivan kuin…

Haastattelija: Mitä ajattelitte?

Luutnantti Alex Dietrich: Järki yritti saada siihen jotain tolkkua. Minä aioin luokitella sen helikopteriksi tai ehkä droneksi. Ja kun se katosi, tarkoitan, että… se oli aivan kuin… [Nostaa kätensä ylös antautumisen merkiksi ja vilkaisee erikoisesti komentaja Fravoria.]

Haastattelija: Näkivätkö takapenkeillänne istuneet sen myös?

Luutnantti Alex Dietrich: Kyllä.

Komentaja David Fravor: Ai, kyllä. Meitä oli lentokoneissa neljä, jotka sananmukaisesti katselivat sitä kapistusta karkeasti arvioiden noin viiden minuutin ajan.

Tictac-ufo muistutti tictac-pastillia.

Kuvateksti: Luutnantti Alex Dietrich ei saa sanottua mikä se aivan kuin oli, mutta komentaja Fravor totesi aiemmin sen olleen kuin lentävä tic-tac -pastilli.

97 kilometriä kauempana

Princeton [laiva] havaitsi kohteen parin sekunnin kuluttua 97 kilometriä kauempana. Toinen lentomiehistö onnistui lukittautumaan siihen – jonka he uskoivat olevan sama esine – vähäksi aikaa kohdentavalla kameralla, kunnes se viuhahti jälleen pois.     

Haastattelija: Se ilmestyi sinne aivan noin vain?

Komentaja David Fravor: Kyllä. Se vain ilmestyi sinne.

Haastattelija: Muutamassa sekunnissa?

Luutnantti Alex Dietrich: Kyllä.

Haastattelija: Se oli 97 kilometriä kauempana?

Komentaja David Fravor: Nii-i.

Luutnantti Alex Dietrich: He eivät saaneet siitä näköhavaintoa, mutta saivat tallenteen etupuolta seuraavalla infrapuna [kameralla]…

Haastattelija: Joten saitte infrapunakuvaa, teidän näköhavaintonne…

Komentaja David Fravor: Kyllä.

Haastattelija: Ja Princetonin…

Luutnantti Alex Dietrich: Tutka.

Haastattelija: Ne kaikki kertoivat että tuolla on jotain.

Komentaja David Fravor: Kyllä.

Keskinopeus oli 174 600 km/h.

Kuvateksti: Jos 97 km matka olisi liikuttu kahdessa sekunnissa, keskinopeus olisi ollut 174 600 km/h.

Haavoittuvuus

Luutnantti Alex Dietrich: Tunsin oloni haavoittuvaksi. Meillä ei ollut mitään millä olisimme voineet puolustaa itseämme. Jos se oli vihamielinen uhka, niin meillä ei ollut mitään ammuksia, kiskoillakaan ei ollut mitään. Olimme ryhtyneet siihen… Tunsin haavoittuvaisuuteni. Sen kadotessa olin sitten hämmentynyt.

F/A-18F Super Hornet.

Kuvateksti: Yhdysvaltain merivoimien F/A-18F Super Hornet lähdössä lentotukialukselta. Luutnantti Dietrichin mukaan aseistusta ei kohtaamishetkellä ollut.

Pilkkaaminen

Dietrich sanoo perehdyttäneensä esimiehensä siihen minkä he kaikki olivat nähneet. Sana heidän kohtaamisestaan levisi nopeasti.

Komentaja David Fravor: Tuollaiset huhut levisivät muutamissa sekunneissa. Sanoisin, että alle 30 minuutissa koko laiva tiesi tämän tapahtuneen.

Haastattelija: Millainen vastaanotto oli?

Komentaja David Fravor: He ajattelivat sen olevan hauskaa ja alkoivat aiheuttaa meille paljon murhetta.

Luutnantti Alex Dietrich: Kyllä. Naurunalaiseksi tekemistä.

Komentaja David Fravor: Kyllä.

Haastattelija: Pilkkaamista?

Luutnantti Alex Dietrich: Kyllä, kyllä. He tekivät pilapiirroksia ja laivan televisiossa näytettiin Miehet mustissa  [Men in Black, Maailmojen sota [Independence Day] ja Signs elokuvia.

Haastattelija: He tekivät siitä pilaa?

Dietrich ja Fravor: Kyllä.

UAP-kohtaaminen nauratti kovasti.

Kuvateksti: Alex Dietrichin, David Fravorin ja heidän takapenkeillään istuneiden näköhavainto nauratti kovasti. Havainnontekijät tehtiin naurunalaisiksi.

Ottiko kukaan asiaa vakavasti?

Haastattelija: Ottiko kukaan sitä vakavasti?

Komentaja David Fravor: Kyllä, uskon niin. Oli muutamia puhelinsoittoja, mutta siinä kaikki.

Luutnantti Alex Dietrich: Tiedättehän, että jos olisimme jutelleet ystävällisesti oluttuoppien äärellä, niin olisimme tavallaan sanoneet: ”Hei mies, jos olisin nähnyt sen yksin, niin en tiedä olisinko sanonut jälkeenpäin mitään.” Koska kun sanon sen, niin se kuulostaa niin hullulta.

Haastattelija: [Fravor], sinä ymmärrät tuon reaktion?

Komentaja David Fravor: Kyllä ymmärrän. Jotkut ihmiset ovat sanoneet minulle, että ”tiedäthän saattavasi kuulostaa hullulta sanoessasi tuon”. Minä en ole ufotyyppi.

Mitä jos pilkkaajat ovatkin väärässä?

Kuvateksti: Mitä jos naurajat ja pilkantekijät ovat väärässä? Mitä jos todellista ilmiötä ei oteta vakavasti? Mitä jos…

Tuolla on jotain

Haastattelija: Mutta se mitä kuulen teidän molempien sanovan, niin tuolla on jotain.

Luutnantti Alex Dietrich: Kyllä.

Komentaja David Fravor: Siellä, siellä, on varmasti jotain mikä… En tiedä kuka sen rakensi, kenellä on tuollaista teknologiaa, kenellä on tuollaiset aivot, mutta tuolla, tuolla, on jotain joka oli parempi kuin meidän lentokoneemme.  

UFO?

Haastattelija: Tuliko mieleenne ajatus ufosta?

Luutnantti: Alex Dietrich: Se oli tunnistamaton, siksi se oli meidän kannaltamme niin huolestuttava. Koska emme odottaneet sitä, emme pystyneet luokittelemaan sitä. Meidän on oltava tässä erittäin varovaisia, että emme hyppää johtopäätöksiin. Eikö? Ette emme tee tästä sensaatiomaista tai…

Komentaja David Fravor: …pieniä vihreitä miehiä.

Luutnantti Alex Dietrich: Kyllä, pieniä vihreitä miehiä tai maapallon ulkopuolista.

Haastattelija: Te kuitenkin näitte jotain selityksiä uhmaavaa?

Luutnantti Alex Dietrich: Oikein.

Komentajaja David Fravor: Melko lailla niin.

Luutnantti Alex Dietrich: Kyllä.

Tunnistamaton ja selityksiä uhmaava havainto.

Kuvateksti: Komentaja Fravor ja luutnantti Dietrich haluavat sanoa vain, että heidän harjoituslennolla meren yllä näkemänsä oli tunnistamaton ja selityksiä uhmaava.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: