Professori Alexander Wendt: Ufot ja ufotieteen etsintäkuulutus! (2020)

Politiikan tutkimuksen professori Alexander Wendtin aiheena on ufot, ufotabu ja ufotiede. Linkki Videoon, josta käännös on tehty: LINKKI.

Nykyaikaisen yhteiskunnan tabu: ufojen ottaminen vakavasti

Alexander Wendt: Kiitos kaikille, että tulitte. Nimeni on Alex Wendt. Olen täällä politiikan tutkimuksen professorina. Opetin ennen tätä Yalen, Dartmouthin ja Chicagon yliopistoissa. Minut tunnetaan hyvin omalla kansainvälisten suhteiden alallani. Minulla on vakavasti otettavan maine, eikä minulla ole mitään aikomusta pilata sitä tänään. Sanon noin, koska aion rikkoa tänään tabun. Tämä tabu on pysynyt syvällä erityisesti tieteellisessä ja akateemisessa yhteisössä, mutta myös viranomaisissa, uutisvälineissä ja kaikissa modernin yhteiskunnan nykyaikaisissa instituutioissa – ne kaikki pitävät kiinni tästä tabusta. Tabu on ufojen ottaminen vakavasti.

Kolme ufotabua

Alexander Wendt: Tarkoitan tuolla kolmea asiaa: 1) Tabu myöntää julkisesti, että ufoja on olemassa, että ne ovat todellisia. 2) Että jotkut ufoista saattavat – saattavat – olla maapallon ulkopuolisia. 3) On myös kiellettyä tehdä tiedettä ufoista, jotta saataisiin selville kummalla tavalla asia on.

Ufot ovat olleet tabu.

Kuvateksti: Politiikan tutkimuksen professori Alexander Wendt ihmettelee miksi ufot ovat tabu.

Tiedeyhteisö ei ole tutkinut ufoja

Alexander Wendt: Sanon muutaman sanan lisää tuosta viimeisestä kohdasta, koska se on tavallaan yllättävää kun sitä ajattelee. Ihmiset ovat uskomattoman tiedonhaluisia olentoja. Tutkimme kaikkea mitä emme ymmärrä, jos meille vain annetaan siihen mahdollisuus. Olemme itse asiassa niin tiedonhaluisia, että olemme käyttäneet satoja miljoonia dollareita rakentaaksemme valtavia radioteleskooppeja, jotta voisimme etsiä kaukaisten tähtien ympäriltä merkkejä älykkäästä elämästä – mitään todisteita ei ole löytynyt.

Mutta, kun kyseessä ovat ufot, ei käytettävissä ole senttiäkään. Tiedeyhteisö ei ole tehnyt ufoilmiöstä koskaan mitään vakavasti otettavaa, pitkäjänteistä, järjestelmällistä tutkimusta. Noin huolimatta siitä tosiasiasta, että jos joidenkin ufojen todettaisiin olevan ET:tä tai maapallon ulkopuolisia, niin se olisi yksi ihmiskunnan historian merkittävimmistä tapahtumista. Tieteentekijät ovat kuitenkin vain hiljaa tai pilkkaavat ihmisiä, jotka ovat ns. ”ufouskovaisia”. Noin on tietysti, koska heidän oma uskomuksensa on, että ufoja ei ole olemassa.

Tiedeyhteisö ja ufot.

Kuvateksti: Professori Alexander Wendt sanoo, että osa tiedeyhteisöstä on keskittynyt lähinnä pilkkaamiseen. Tuo on varmasti tyypillistä ihmisille, jotka luulevat olevansa oikeassa. Kuvassa puupäitä luennolla. Puupäät osaavat myös vaikenemisen taidon.

Ufon määritelmä

Alexander Wendt: Ensimmäinen haasteeni tabun haastamisessa onkin perustella, että ufot ovat tosiasiassa aito ilmiö. Tuon tehdäkseni minun on aloitettava hyvin selvällä ufon määritelmällä. Useimmat tuon nimityksen kuulevat yhdistävät ufot automaattisesti ET-olentoihin, pieniin vihreisiin miehiin – vaikkakin he osoittautuvat luultavasti harmaiksi. Mutta, he siis yhdistävät ufot niitä lentäviin vihreisiin miehiin. Tuo ufo- ja ET-yhtälö on pohjimmiltaan väärinymmärrys. Ufo ei ole mitään muuta kuin selittämättömäksi jäänyt ilmassa oleva ilmiö. Ne voidaan jakaa karkeasti kahteen luokkaan.  

”Tilapäiset” ufot

Alexander Wendt: Suurempi ryhmä ovat tapaukset, joissa saisimme luultavasti pienellä lisätutkimuksella ja selvityksellä selville, että ufon todennäköisen selitys on häivehävittäjä, drone tai jonkinlainen luonnollinen ilmiö – satelliitti tai mikä tahansa. Tuollaiset ufot eivät ole mielenkiintoisia, käytetään niistä nimitystä tilapäiset ufot.

Aidot ufot

Alexander Wendt: Kutsutaan aidoiksi ufoiksi sellaisia ufoja, joista minä olen kiinnostunut. Tapauksistamme noin 5 – 20 % on tuollaisia. Nuo ovat ufotapauksia, joille ei ole selkeää tavanomaista selitystä. Tämänpäiväisen puheeni loppuosassa mielenkiintoni kohteena ovat juuri nuo. Haluan tehdä nyt niin, että nostan esille asiantuntijan Yhdysvaltain merivoimista, joka auttaa minua perustelemaan, että oikeat ufot ovat todellisia. Tuon tehdäkseni minun on kerrottava hieman taustaa lentäjien raporteista.

Ufot ovat saaneet lentäjät tekemään uforaportteja.

Kuvateksti: Alexander Wendt aikoo kertoa lentäjien tekemistä uforaporteista.

Lentäjien raportit

Alexander Wendt: Siviili- ja sotilaslentäjät ovat raportoineet ufoista toisesta maailmansodasta lähtien. Jotkut lentäjät ovat raportoineet tapauksistaan komentaville upseereilleen tai kenelle ikinä, mutta monet lentäjät eivät ole tehneet niin, koska pelkäävät pilkkaa ja niin edelleen. Muutamana viime vuonna kuitenkin erityisesti hävittäjälentäjät – Yhdysvalloissa ja muualla – ovat olleet yhä äänekkäämpiä siitä heidän turvallisuusuhkaksi näkemästään, jonka ufot muodostavat heidän henkilökohtaisille operaatioilleen taivaalla.

Ufot tunkeutuvat rutiininomaisesti nimenomaan kiellettyihin sotavoimien ilmatiloihin. Lentäjän näkökulmasta suurempi huolenaihe on, että ufot lentävät joskus vaarallisen lähellä lentäjiä itseään – sananmukaisesti 15 metrin etäisyydellä. Lentäjien taholta tullut paine on saanut tänä vuonna [2020] Yhdysvaltain merivoimissa aikaan virallisen uforaportointia koskevan menettelytapamuutoksen. Siitä oli iso juttu New York Times -sanomalehdessä. He jättivät menneisyydessä lentäjien raportit huomiotta, mutta nykyisen toimintamallin mukaan lentäjien on tehtävä jonkinlainen raportti. Yhdysvaltain merivoimat ovat ottaneet suuren askeleen tuohon suuntaan.

Yhdysvaltain merivoimien lentäjät ovat raportoineet ufoista.

Kuvateksti: Yhdysvaltain merivoimien lentäjät ovat raportoineet ufoista.

Yhdysvaltain merivoimien uforaportointia koskevan menettelytapamuutoksen julkinen perustelu

Alexander Wendt: Jotta he pystyivät perustelemaan tämän menettelytapamuutoksen julkisesti, niin he ovat tehneet yhtenä asiana kahden lyhyen heidän lentäjiensä ufoista ottaman videoleikkeiden julkaisun. Heillä on luultavasti kymmeniä tai ehkä satoja tuollaisia videoleikkeitä, kuka tietää? Mutta, he ovat julkaisseet nämä kaksi. Ne ovat noin minuutin pituisia. Näytän ne videot teille, jotta näette miltä aito ufo näyttää. [Katso videosta. Linkki. Kohdassa 5:02 – 6:12]

YouTube-logo

Kuvateksti: Yhdysvaltain merivoimien lentäjien kuvaamat ja puolustusministeriön vapauttamat ufovideot löytyvät helposti esim. YouTube-videopalvelusta.

Yhdysvaltain puolustusministeriö 20.1.2015: Lentäjien välinen keskustelu

Lentäjä 1: Jätkä, tuolla on jokin hemmetin drone.

Lentäjä 2: Siellä on niitä kokonainen laivue, katso S.A.:ta.

Lentäjä 1: Voi jumpe.

Lentäjä 2: Ne menevät kaikki vastatuuleen. Tuulen nopeus on 61,7 metriä sekunnissa [222 km/h], suunta länteen.

Lentäjä 1: Katso tuota kapistusta, jannu.

Lentäjä 2: Tuo ei ole meidän, eihän olekaan?

Lentäjä 1: Ei ole meidän…

Lentäjä 2: No, se…

Lentäjä 1: Katso sitä kapistusta!

Lentäjä 2: Se pyörii.

Toinen lentäjien välinen keskustelu

Lentäjä 1: Oho, sain sen. Ha, ha, ha! Jihuu. Mikä tuo kapistus on?

Lentäjä 2: Lukititko liikkuvaan kohteeseen?

Lentäjä 1: En, käytin automaattista jäljitystä.

Lentäjä 2: Ai, OK.

Lentäjä 1: Voi jukra jätkä…

Lentäjä 2: Vau, mikä se on? Katso kuinka se lentää. Ha, ha.

Yhdysvaltain merivoimat ja tunnistamattomat lentävät esineet eli ufot.

Kuvateksti: Yhdysvaltain merivoimat eivät pystyneet tunnistamaan videossa näkyviä lentäviä esineitä.

Merivoimien virallinen luokittelu: tunnistamaton

Alexander Wendt: Tuossa oli siis kaksi hävittäjälentäjien ufohavaintoa muutaman vuoden takaa. Huomasitte varmaan, että kaveri sanoi siinä ensimmäisessä, että niitä oli ”kokonainen laivue”. Kyse ei ollut vain yhdestä, niitä lentäviä kapistuksia oli kokonainen laivue. Mitä tahansa te tai minä ajattelettekaan noissa videoissa näkyvän, niin merivoimat ovat luokitelleet ne virallisesti tunnistamattomiksi. Se tarkoittaa, että he ovat tehneet hieman läksyjä ja periaatteessa sulkeneet näissä kahdessa tapauksessa pois kaikki normaalit tavanomaiset selitykset – luultavasti samoin myös monissa muissa tapauksissa.

He sanovat itse asiassa, että siinä videossa on jotain, se on oikea, se ei ole huijaus tai illuusio. Videossa on jotain, se on aito, mutta he eivät vain tiedä mikä se on. Minun mielestäni merivoimat ovat juuri todistaneet – tai ainakin vahvistaneet – aitojen ufojen olevan todellisia.

Oliko kyseessä ET?

Alexander Wendt: No, oliko kyseessä myös ET? Tuo on täysin erillinen kysymys. On täysin mahdollista, että ET ei liity noihin aitoihinkaan ufoihin, mutta mielestäni on epäkunnioittavaa olla kuuntelematta lentäjiä. Ilmavoimat eivät sanoneet mitään, eivät ufokysymyksestä eivätkä ET-kysymyksestä. Merivoimat eivät sanoneet videot julkistaessaan mitään ET:stä, eivät puolesta eivätkä vastaan. Kenelläkään ei ole siis johtolankoja.

Mielestäni on kuitenkin tärkeää kuunnella lentäjiä, koska he ovat raportoineet lukuisia kertoja, että ufoilla on valtavan paljon ihmisyhteiskuntien edellä olevaa aerodynaamista kyvykkyyttä: ne tekevät esimerkiksi 90-asteen käännöksiä nopeudessa 9300 km/h, kiihtyvyys on epätavallisen suuri, ja niin edelleen. Tuollaiset asiat vaikuttavat meidän fysiikan lakiemme mukaan mahdottomilta.

Mitä jos tapahtuu fysiikan lakien vastaisia asioita?

Kuvateksti: Jos tapahtuu fysiikan lakien vastaisia asioita, niin eivätkö fysiikan lait ole silloin ainakin joiltakin osin väärin?

Fysiikan lait

Alexander Wendt: Toisaalta, hieman yli vuosisata sitten fysiikan lakimme kertoivat meille, että ilmassa matkustaminen on mahdotonta – vielä vähemmän avaruudessa matkustaminen. Kuvittele meitä vain tuhat vuotta edellä oleva sivilisaatio. Tuo on historiallisesti vain välähdys. Kuvittele millaista teknologiaa heillä olisi, entä miljoona vuotta meitä edellä olevalla sivilisaatiolla? Meille ne asiat, joita he pystyisivät taivaillamme tekemään, vaikuttaisivat täysin taikuudelta.

Meidän on myönnettävä tietämättömyytemme ja typeryytemme

Alexander Wendt: Luulen, että jos olemme itsellemme täysin rehellisiä, niin meidän on myönnettävä merivoimien mukana, että 1) aidot ufot ovat todellisia. 2) Olemme tietämättömiä, meillä ei ole mitään käsitystä mitä ufot ovat. Olemme myös tietämättömiä ovatko ne ET:tä vai eivät. Tuo johtaakin iskulauseeseeni, joka kuuluu: Jos jotkin ufot ovat ET:tä, niin emme ole pelkästään tietämättömiä, vaan olemme mielestäni myös todella typeriä, jos emme yritä käyttää tiedettä meneillään olevien tapahtumien selvittämiseen.

ufoyliopisto

Kuvateksti: Professorin mukaan tiedettä tulisi käyttää meneillään olevien tapahtumien selvittämiseen.

Jos he kerran ovat täällä…

Alexander Wendt: Ensimmäinen esiin nouseva kysymys kuuluu: Jos he ovat täällä… jos… Jos he ovat täällä. Ensimmäinen esiin nouseva kysymys on, että miksi? On paljon vaihtoehtoja, joista meillä ei ole aavistustakaan. Käsitellään pari esimerkkiä. Kyseessä saattaa olla Independence Day –elokuvan skenaario: he ovat täällä tuhoamassa meidät, mutta eivät ole saaneet sitä vielä tehtyä. He saattavat toisaalta olla täällä auttamassa ilmastonmuutoksen ratkaisemisessa, mutta ovat haluttomia laskeutumaan Valkoisen talon nurmikolle. He tietävät, että sen tekemisestä seuraisi paniikki kaduilla, pörssimarkkinat romahtaisivat ja hallitukset menettäisivät hallinnan.

Oli asia kummin päin tahansa, niin minkä tahansa tyyppinen ihmisten ja muukalaissivilisaation välinen läheinen kontakti täällä planeetallamme olisi tavattoman syvällinen ja luultavasti häiritsevä tapahtuma koko ihmiskunnalle. Minusta yksistään tuo oikeuttaa ufotieteeseen sijoittamisen, jotta saadaan selville mistä tässä kaikessa on kysymys.

Kohti ufotiedettä

Alexander Wendt: Millaista sellainen tiede olisi? On ehdotettu erilaisia malleja. Pidän itse ajatuksesta, jossa olisi maanpinnalla sijaitseva automaattisten tarkkailuasemien verkosto. Jokainen asema olisi varustettu taivaskameralla, mutta myös muilla yksinkertaisilla mittalaitteilla. Ne tarkkailisivat taivasta ufoja etsien 24/7. Jos jotain ilmaantuisi, ne aloittaisivat välittömästi tallentamaan mahdollisimman paljon dataa. Valtionjohdon tai tiedeyhteisön olisi rakennettava sellainen verkosto, mutta he ovat yhä ufokiistämisen vaiheessa – päät hiekassa, kuten nämä tässä.

Tiedeyhteisö etsimässä ufoja.

Kuvateksti: Yhdysvaltain viranomaiset ja tiedeyhteisö etsimässä ufoja.

Alexander Wendt: Emme todennäköisesti näe hallituksen rahoittavan ufotutkimusta lähiaikoina, huolimatta siitä, että merivoimat ovat myöntäneet ufojen olevan todellisia. Hyvä uutinen on kuitenkin ironisesti se, että tämä ei ole rakettitiedettä. Nykypäivän kamerateknologia on suunnattoman hienostunutta ja myös yllättävän halpaa. Tuollainen verkosto olisi mielestäni mahdollista organisoida ja rakentaa, tieteellisesti ja voittoa tavoittelemattomasti. Se voitaisiin rahoittaa internetin avulla joukkorahoitusta käyttäen.

Oli miten hyvänsä, mielestäni minkä tahansa tieteen käyttäminen tähän ilmiöön kertoisi meille jotain enemmän kuin tiedämme nyt, joka ei ole periaatteessa mitään.

Tiedeyhteisön on lähdettävä mukaan ufotalkoisiin.

Kuvateksti: Puhuja pyytää tiedeyhteisöä mukaan ufotalkoisiin.

Kaksi viimeistä kysymystä

Alexander Wendt: Kysyn lopuksi kahdesta näkökohdasta. Ensinnäkin, miksi tämä edes on tabu? Miksi lentäjien, tieteentekijöiden ja jopa politiikan tutkijoiden on murehdittava maineestaan puhuessaan julkisesti tästä asiasta? Miksi emme käsittele ufoja samalla tavoin kuin käsittelemme mitä tahansa muutakin, mitä emme ymmärrä: tieteentekijät ryntäävät tutkimaan. Mutta, tähän asiaan tieteentekijät eivät koske kolmen metrin kepilläkään.

Mielestäni vihje tabun olemassaoloon löytyy sanasta tabu itsestään. Tabuissa on kyse pelosta, tavallisesti kulttuurillisesta pelosta. Vihjaan tässä, että ehkä syy tähän näin voimakkaaseen tabuun on, että pelkäämme alitajuisesti mitä saattaisimme saada selville, jos avaisimme tieteen oven yrittääksemme ymmärtää mitä nämä ilmiöt ovat. Tuo johtaa toiseen näkökohtaani, viimeiseen sanomaani asiaan.

Mielestäni akateemikoiden ensimmäinen velvollisuus on kertoa totuus. Totuus on, että meillä ei ole mitään käsitystä mitä ufot ovat, eikä kukaan vallassa tai auktoriteettiasemassa oleva yritä selvittää sitä. Tuon pitäisi yllättää ja vaivata meistä jokaista. Tuo nostaa mielestäni esiin kysymyksen pitäisikö ihmisten yrittää sen sijaan selvittää asia ensin itse. Kiitos.

Teräsmies

Kuvateksti: Puhuja peräänkuuluttaa yksittäisten ihmisten omaa toimintaa, jos viranomaiset, tiedeyhteisö, tiedotusvälineet ja nykyaikaisen yhteiskunnan muut instituutiot ovat toimintakyvyttömiä.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta: Teoreettisen fysiikan professori Michio Kaku: Ufot – todistusaineisto on murestavaa (2019)

Jaa artikkeli: