Kanadan entinen puolustusministeri Paul Hellyer: ”Ufot ovat aivan yhtä totta kuin pääsi yläpuolella lentävät lentokoneet”

Haastattelu on tehty vuonna 2010. Haastateltava Paul Hellyer toimi Kanadan puolustusministerinä vuosina 1963 – 1967. Käännös on tiivistelmä, kansainvälistä politiikkaa ja haastateltavan henkilökohtaisia asioita on jätetty pois. LINKKI alkuperäiseen haastatteluun.   

Vuonna 2005 ja Päivä Roswellin jälkeen

Haastattelija Paola Harris: Paul, vuosi 2005 oli sinulle tärkeä. Tapahtui monia asioita. Kertoisitko vähän siitä vuodesta?

Paul Hellyer: Kiinnostuin vuonna 2005 ensimmäistä kertaa todella avaruusolentojen läsnäolosta ja teknologiasta. Olin toiminut Kanadan puolustusministerinä ja saanut havaintoraportteja, joissa sanottiin ”tämä oli luonnollinen ilmiö, tätä ei pystytty selittämään”, mutta en ollut koskaan todella kiinnostunut niistä. Luin tuona vuonna eversti Corson kirjan Päivä Roswellin jälkeen. Tulin siihen johtopäätökseen, että se oli totta, ja että tämä oli tärkeä pulmakysymys.

Annoin Toronton yliopiston eksopolitiikkapäivillä lausunnon. Sanoin, että ufot ovat yhtä todellisia kuin pääsi yläpuolella lentävät lentokoneet, ja että Yhdysvaltojen hallituksen on aika kertoa totuus mistä tässä kaikessa on kysymys. On käsiteltävä erittäin tärkeitä sotilaallisia ja taloudellisia ongelmia. Miten voidaan käsitellä sellaiseen aiheeseen liittyvää kysymystä, jota Yhdysvaltojen hallitus ei virallisesti myönnä olevan edes olemassa?

Kuvateksti: Asioiden käsittely voidaan välttää kun kielletään koko asian olemassaolo.

Paul Hellyer: Tiedän tällä hetkellä aiheesta enemmän kuin valtaosa ihmisistä. Kun ajattelin toisen kirjan kirjoittamista perinnöksi, minusta tuntui, että minun pitäisi sisällyttää siihen luku, jossa käsitellään avaruusolentojen läsnäoloa ja teknologiaa, sekä pyyntö täydellisestä tiedonjulkistuksesta. Salaisesti viimeisen 50 tai 60 vuoden ajan meneillään olleen merkitys on todella syvällinen, eikä useimmilla ihmisillä ole mitään käsitystä miten tärkeitä paljastukset voisivat olla heidän tulevaisuudelleen lajina.

Roswellin tapaukseen liittyvä peitetarina

Paola Harris: Disclosure-projektin Steven Greerillä on joitakin melko uskomattomia osallisina olleita sotavoimien ja tiedustelun ihmisiä. Tämä on siis oikea peitetarina, ei jotain keksittyä. Asia on hyvin monimutkainen, eikö olekin, Paul? Yhdysvaltain hallitus ei ole myöntänyt vieläkään, että Roswellin tapaus on totta. Olemme yhä menossa Mogul-palloissa ja törmäytysmallinukeissa.

Paul Hellyer: Kyllä, he ylläpitävät yhä mielikuvitustarinaa, että kyseessä oli ilmapallo. Monet ihmiset tietävät sen olevan valhe. He väittävät esimerkiksi Roswellin tapauksessa, että sitä ei tapahtunut, vaikka paikalla oli kaikenlaisia todistajia, jotka sanovat sen todella tapahtuneen. Peitetarina on valhe. He ryhtyivät työskentelemään takaisinmallinnuksen parissa välittömästi. Jotkin Yhdysvaltain parhaimmista aivoista ovat työskennelleet asian kimpussa siitä lähtien. Olen varma, että se mihin he ovat päässeet 60 vuodessa tai enemmässä ajassa, on uskomatonta. He ovat kehittäneet todennäköisesti avaruusaluksia, eksoottisia polttoaineita ja kaikenlaisia muita juttuja, joista Yhdysvaltain ja maailman väestöllä on oikeus tietää. Siitä syystä emme saa antaa periksi, ennen kuin täydellinen tiedonjulkistus tapahtuu.              

Kuvateksti: Kuka hyötyy siitä, että ihmiset eivät tiedä asioista?

Miksi tietoa ei julkisteta?

Paola Harris: Apollo 14 -astronautti Edgar Mitchell meni Washingtonin lehdistöklubille ja sanoi, että Roswellin tapaus oli totta, että häntä perehdytettiin siihen. Lisäksi Washington D.C:ssä oli vuonna 2001 Disclosure-projektin tapahtuma, jossa oli Steven Greerin kokoamia todistajia. Todistajia ei voisi olla enempää. Minkä luulet olevan täyden tiedonjulkistuksen esteenä? Toiset valtiot ovat tuoneet esiin ufojen läsnäolon todellisuuden, ja että asiakirjoja ja näköhavaintoja on. Muut valtiot ovat tehneet sen. Minkä luulet olevan esteenä?

Paul Hellyer: Esteenä on uskoakseni pienen Yhdysvaltojen sisäisen ryhmän halu pitää salaisuudet itsellään. He eivät halua jakaa niitä oman maansa muiden ihmisten kanssa tai koko maailman kanssa. Miksi he tekevät niin? Onko syynä Yhdysvaltojen tai esimerkiksi öljyteollisuuden taloudellinen hyöty? Eksoottiset polttoaineet pidetään salaisina? En pysty sanomaan varmaksi, mutta olen melko varma, että joku hyötyy tai luulee hyötyvänsä siitä vaikutusvallasta tai rahataloudellisesta yliotteesta, jonka tämän heidän hienon kerhonsa ylläpitäminen heille antaa. He tietävät paljon asioita, joita me muut emme tiedä.

Miten tämä kerrotaan kansalle?

Paola Harris: Niin monet tästä tietävät ihmiset, kuten astronautit, asevoimien ihmiset, sinä entisenä puolustusministerinä, haluavat käsitellä tätä asiaa. Jopa Vatikaanista on astuttu esiin ja annettu lausunto, että ET:t ovat siskojamme ja veljiämme. Miten mielestäsi kansaa pitäisi lähestyä tässä asiassa, niin että ei synny paniikkia, paineita tai vallitsevan tilan muutosta? Vai ajatteletteko, että vallitsevassa tilanteessa tapahtuu muutos?

Paul Hellyer: Kansa on mielestäni valmis hyväksymään asian. Se on tietysti paljastettava vaiheittain, ei kaikkea kerralla yhdellä rykäyksellä. Siihen on totuttava, minunkin piti käydä se lävitse.

Lue lisää aiheesta tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: