Roswellin tapaus radiouutisissa 8.7.1947

Uutisoitiinko Roswellin tapaus radiouutisissa vuonna 1947? Kyllä. Ohessa on ABC-uutisradion lähettämän jutun käännös. Voit kuunnella alkuperäisen radiouutislähetyksen tästä YouTube-linkistä, sama on kuunneltavissa myös David Rudiakin ylläpitämältä Roswell Proof-nettisivustolta.

Roswellin tapaus radiouutisissa: ABC:n uutisradio, 8.7.1947, klo 10:00, Taylor Grantin ”uutisotsikkolaitos” New Yorkista

Maavoimien hallussa on lentävä kiekko

Taylor Grant: Uutisotsikkolaitos 8.7.1947. Maavoimien ilmavoimat on tiedottanut, että on löytynyt lentävä kiekko, ja se on nyt maavoimien hallussa. Maavoimien upseerit sanovat, että joskus viime viikolla löytynyt ilmaesine on tutkittu Roswellissa New Mexicossa ja lähetetty Wright Fieldiin Ohioon jatkotutkimuksiin. (mainoskatko)

Lentävien lautasten mysteeri on saattanut saada ratkaisunsa

Taylor Grant: Myöhään tänä iltapäivänä New Mexicosta saapunut tiedote vihjailee, että laajaa julkisuutta saanut lentävien lautasten mysteeri saattaa saada pian ratkaisunsa. [Linkki: Päivät ennen Roswellia] Maavoimien ilmavoimien upseerit tiedottivat, että yksi oudoista kiekoista oli löydetty ja tutkittu joskus viime viikolla. Kirjeenvaihtajamme Los Angelesissa ja Chicagossa ovat olleet yhteydessä maavoimien upseereihin yrittääkseen hankkia kaiken mahdollisen viimeisimmän tiedon. Joe Wilson raportoi meille nyt Chicagosta.     

Vanha radio. Roswellin tapaus oli radiouutisissa vuonna 1947.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla 1940´s radio (1940-luvun radio). Kuvan radion todellisesta valmistusvuodesta ei ollut kuvan yhteydessä tietoa. Roswellin tapaus uutisoitiin radiossa.

Eversti William Blanchard kieltäytyy kertomasta yksityiskohtia

Joe Wilson: Armeija saattaa olla pääsemässä selvyyteen kaikista näistä niin sanottuihin lentäviin lautasiin liittyvistä puheista. Itse asiassa, 509. atomipommitusryhmän päämajasta Roswellista New Mexicosta tiedotetaan, että he ovat ottaneet vastaan yhden kiekon, joka laskeutui maatilalle Roswellin lähistölle. Kiekko laskeutui maatilalle Coronassa New Mexicossa, ja maatilan hoitaja luovutti sen ilmavoimien haltuun. Lautasen löytänyt mies oli maatilan hoitaja W.W. Brizelle [väärin lausuttu Brazel]. Roswellin lentotukikohdan eversti William Blanchard kieltäytyy antamasta yksityiskohtia miltä lentävä kiekko näyttää.

Prikaatikenraali Roger Rameyn lausunto

Joe Wilson: Prikaatikenraali Roger Ramey sanoo Fort Worthistä Teksasista, jonne esine ensin lähetettiin, että se toimitetaan lentoteitse Wright Fieldiin Ohioon maavoimien ilmavoimien (AAF) tutkimuskeskukseen. Puhuin hetki sitten Wright Fieldin upseerien kanssa, ja he ilmoittivat odottavansa niin sanotun lentävän lautasen toimitusta sinne, mutta se ei ollut saapunut vielä.   

Fort Worth -niminen kaupunki Teksasissa Yhdysvalloissa 1940-luvun alussa.

Kuvateksti: Fort Worth, Teksas, 1940-luvun alussa. Kuvahaun tulos hakusanalla Fort Worth Texas 1940´s. [Linkki Wikipedia: Fort Worth]

Joe Wilson: Kenraali Ramey kuvaili sillä välin esineen olevan rakenteeltaan hatara, melkein kuin laatikkoleija. Hän sanoo sen olleen niin kolhiintunut, että hän ei pystynyt määrittämään, oliko se kiekon muotoinen, eikä hän ilmaissut sen kokoa. Ramey sanoo, että sillä perusteella mitä on pystytty selvittämään, kukaan ei ollut nähnyt esinettä ilmassa, ja hän kuvailee sen olevan tehty jonkinlaisesta tinafoliosta.

Voimanlähteestä ei ollut todisteita

Joe Wilson: Toiset maavoimien upseerit sanovat lisäinformaation osoittavan, että esineen läpimitta oli suunnilleen 20 – 25 jalkaa [6,1 – 7,2 metriä], eikä mikään silminnähtävä rakenne viitannut mihinkään suuren nopeuden suorituskykyyn, voimanlähteestä ei ollut todisteita. Kiekko vaikutti myös liian hataralta kuljettaakseen ihmistä. Nyt takaisin Taylor Grantille New Yorkiin.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta: Roswellin tapaus

Jaa artikkeli: