Jesse Marcel Jr.:n käynti tapahtumapaikalla 66 vuotta myöhemmin, Roswellin I-palkki

Artikkelikuvan kuvateksti: Roswellin I-palkki piirrettynä Jesse Marcel Jr.:n kuvauksen mukaan. Palkissa oli violetin värisävyisiä hieroglyfimäisiä kaiverruksia.

Jesse Marcel Jr. ja Roswellin jäänteet

Jesse Marcel Jr. oli mies, joka sanoi pidelleensä käsissään jäänteitä Roswellin lähellä New Mexicossa vuonna 1947 maahan syöksyneestä tunnistamattomasta lentävästä esineestä (UFO). Hän kuoli 76-vuoden iässä vuonna 2013. Hänen vaimonsa Linda sanoi: ”Hän oli luotettava. Hän ei valehdellut. Hän ei liioitellut koskaan, hän kertoi vain mitä oli nähnyt.”

Tutkija ja fyysikko Stanton Friedman sanoi Marcel Jr.:n kuoltua: ”Hänen jättämänsä perintö on se, että hän uskalsi puhua isänsä kotiin tuomista pirstaleista, vaikka hänen ei olisi tarvinnut niin tehdä. Hän teki yhteistyötä kuvataiteilijoiden kanssa, jotta saatiin selville miltä pirstaleissa olleet symbolit olivat näyttäneet. Hänen ei olisi tarvinnut tehdä sitä. Hän olisi voinut pitää suunsa kiinni, moni piti.”  

Jesse Marcel Sr. oli Jesse Marcel Jr.:n isä.

Kuvateksti: Marcel Jr.:n isä Jesse A. Marcel Sr. vuonna 1947 esittelemässä lehdistölle säähavaintopallon riekaleita virallisessa tiedotustilaisuudessa. Voit lukea sivulta ROSWELLIN TAPAUKSESTA, mitä mieltä Marcel Sr. itse ja myös muut olivat myöhemmin tuosta säähavaintopallon esittelystä. Kuvan käyttöoikeuden on antanut Forth-Worth Star-Telegram sanomalehden valokuvien erikoiskokoelmat, Teksasin yliopiston Arlingtonin kirjasto, Arlington, Teksas.

Isä sotilastiedustelu-upseeri Jesse Marcel Sr. ja Roswellin I-palkki

Marcel Jr.:n isä Jesse A. Marcel Sr. oli sotilastiedustelu-upseeri ja raporttien mukaan ensimmäinen romuja heinäkuun alussa 1947 tutkinut sotaviranomainen. Marcel Jr. oli tuolloin 10-vuotias [toisten tietolähteiden mukaan 11-vuotias]. Marcel Jr. kertoi, että hänen isänsä oli tuonut joitakin pirstaleita kotiin ja herättänyt hänet keskellä yötä katsomaan niitä. Isä oli sanonut hänelle, että hän ei tulisi näkemään niitä tämän jälkeen enää koskaan.

“Heidän käskettiin pysyä hiljaa, ja sen he myös tekivät, vuosia, vuosia ja vuosia”, Linda Marcel sanoi. Hänen isänsä piti kiinni sanomastaan, että pirstaleet ”eivät olleet tästä maailmasta”, Linda Marcel jatkoi. ”He kävivät osat läpi ja yrittivät saada niistä selvää.” Hän sanoi, että Marcelia eniten kiehtonut esine oli pieni palkki, jossa oli violettivivahteisia hieroglyfejä.

Roswellin I-palkin väri ja päätyprofilli.

Kuvateksti: ”Hieroglyfiteksti” oli jotain violetin värisävyä. Kuvassa oikealla Jesse Marcel Jr.:n kuvailema palkin päätyprofiili.

Nimityksellä Roswellin I-palkki (I-beam) viitataan pitkiin metallimaisiin palkkeihin, joita väitettiin löydetyn Roswellin maahansyöksypaikalta vuonna 1947. Palkissa olleet kirjoitukset näyttivät ”hieroglyfeiltä”, joita oli palkissa koko pituudelta. Palkkien on sanottu olleen erittäin vahvoja mutta kevyitä. I-palkin jäljennöksiä on esitelty kansallisissa ja kansainvälisissä TV-lähetyksissä.

Jesse Marcel Jr.:n tausta

Majuri Marcelin poika Jesse A. Marcel Jr. oli lääketieteen tohtori ja armeijan reservissä ollut helikopterilentäjä, joka palveli mm. Vietnamissa. Tohtori Marcel Jr. valmistui Louisianan osavaltionyliopiston lääketieteen koulutusohjelmasta vuonna 1961 ja liittyi Yhdysvaltain merivoimiin vuonna 1962. Hän jäi toimesta eläkkeelle yhdeksän vuotta myöhemmin ja liittyi Montanassa armeijan kansalliskaartiin. Vuonna 1981 hänestä tuli lentokirurgi. Hän oli korviin, nenään ja kurkkuun erikoistunut lääkäri, sekä pätevä lentokoneonnettomuuksien tutkija. Marcel Jr. kutsuttiin uudelleen aktiivipalvelukseen lokakuussa 2004 lentokirurgiksi Irakin sotaan. Hän saavutti sotilasarvon eversti. Hän jäi lopulta kokonaan eläkkeelle palveltuaan Fort Harrisonin veteraaniasioiden lääkäriasemalla Helenan länsipuolella.     

Totuus

Tohtori Marcel Jr. on sanonut, että hänen tuona yönä vuonna 1947 näkemänsä jätti häneen unohtumattoman muistijäljen. Hänestä tuntuu tänäkin päivänä, että hänen yöllä käsissään pitämänsä tavarat olivat irti murtuneita osia siihen aikaan nimellä lentävä lautanen tunnetusta laitteesta. Tytär Denice Marcel sanoi: “Hän uskoi, että kaikkien täytyisi saada tietää totuus, ja että Roswellin tapaus oli todellinen tapahtuma ja peitetarinan olisi aika päättyä.”

H-palkki ja I-palkki.

Kuvateksti: Kirjallisuudessa puhutaan Roswellin I-palkista, mutta jäljennösten kuvissa näyttäisi olevan H-palkki. Vasemmalla H-palkki, oikealla I-palkki.

Kirjoituksessa käytetyt tietolähteet: The Guardian sanomalehden juttu, The Buffalo News sanomalehden juttu, The Independent sanomalehden juttu, The Daily Telegraph sanomalehden juttu, Roswellin kansainvälisen UFO-museon ja tutkimuskeskuksen näyttelyssä oleva Roswellin I-palkin jäljennös. [Voit hakea I-palkin kuvaa Googlen kuvahaussa hakusanalla Roswell I-Beam.]

Linkistä voit katsoa englanninkielisen videon, joka kertoo hyvin myös mykkäfilminä miksi I-palkki on rakentamisessa käytetty rakenne: Linkki YouTube (What is an I-beam? Mikä I-palkki on?)

Sininen vaakapalkki suvulla, jossa Jesse Marcel Jr. kertoo Roswellin tapauksesta.

Jesse Marcel Jr.:n paluu maahansyöksypaikalle

Maahansyöksypaikalla viitataan tässä pirstalekenttään, jossa Sheridan Cavitt ja Jesse Marcel Sr. vierailivat kirjallisuudesta saatavilla olevien tietojen mukaan ensimmäisenä. Varsinainen alus ei ollut pirstalekentällä. Linkki videoon, josta käännös on tehty: LINKKI.

Jesse Marcel Jr. Roswellin tapahtumapaikalla vuonna 2013.

Kuvateksti: Pirstaleita 11-vuoden iässä todistanut Jesse Marcel Jr. palasi maahansyöksypaikalle Roswellin tapauksen 66-vuotisvuosipäivänä.

Pirstalekentällä ja pysähdys kotona

Jesse Marcel Jr.: Tämä on se alue, johon lentävä lautanen törmäsi ja levitti pirstaleita ainakin mailin [1,6 km] matkalle. Kenraali Blanchard lähetti isäni tänne tutkimaan mikä oli tehnyt maahansyöksyn, sotilaslentokone, siviililentokone, vai jokin muu? Mutta kun hän ja CIC-agentti Sheridan Cavitt saapuivat tänne tutkimaan, he saivat selville, että kyseessä ei ollut minkään tunnetun lentokonetyypin maahansyöksy. He poimivat mallikappaleiksi sen palasia. Myöhemmin tuli miehistöä ”imuroimaan” pois kaikki se mitä oli vielä jäljellä, ja he toivat sen Roswelliin.

Isäni pysähtyi kotona, jotta sain nähdä saman kuin hänkin. Se oli kummallista materiaalia. Oli metalliselta näyttäviä palkkeja, joissa oli niiden sisäpinnan myötäisesti outoa kirjoitusta tai symboleja. Se todellakin kiinnitti huomioni, koska ajattelin ensin niiden olevan egyptiläisiä hieroglyfejä. Mutta kun sitä katsoi, ne eivät olleet [hieroglyfejä]. Ne olivat enemmänkin geometrisia- tai matemaattisia symboleita, siis ne joita oli kirjoitettu sinne sisäpinnalle. Se I-palkki oli läpimitaltaan vain noin 0,95 cm ja 30 – 46 cm [12 – 18 tuumaa] pitkä.

geometrisia ja matemaattisia symboleja

Kuvateksti: Jesse Marcel Jr.:n I-palkissa näkemät symbolit eivät olleet hieroglyfejä, vaan muistuttivat enemmän geometrisia ja matemaattisia symboleja. I-palkista tehtyjen jäljennösten mukaan ne olivat kuitenkin kaiverruksia.

Tutkijoiden pirstalekentältä keräämät pienet sirpaleet

Haastattelija Roswell-tutkija Frank Kimbler: Nämä [videon] sirpaleet ovat peräisin eri paikoista tämän paikan ympäriltä, jossa seisoskelemme juuri nyt. Toivon, että näille materiaaleille tehdyt ja tehtävät kokeet todistavat lopullisesti, että täällä putosi maapallon ulkopuolinen alus.

Jesse Marcel Jr.: Juuri niin.

Frank Kimbler: Meillä on siitä jonkin verran todisteita, mutta tarvitsemme lisäkokeita, jotta se pystytään todella todistamaan. Meillä on Jesse Marcel nuorempi täällä katsomassa näitä kanssamme, ja taisit sanoa materiaalien näyttävän tavallaan samalta mitä näit.

Jesse Marcel Jr.: Kyllä, vahvasti yhdennäköisiä.

Frank Kimbler: On tavallaan innostavaa, että olen saanut samaa informaatiota muiltakin ihmisiltä, toiselta henkilöltä, joka näki materiaaleja täällä.

Jesse Marcel Jr.: Kyllä.

Frank Kimbler: Se on tavallaan jännittävää, historiallista.

Roswellin tapahtumapaikka ”imuroitiin” tyhjäksi

Jesse Marcel Jr.: Niin on. Isäni sanoi, että paikka ”imuroitiin” tyhjäksi, tarkoittaen, että kaikki näkyvillä olevat jäännökset kerättiin erittäin huolellisesti pois. Se ei kuitenkaan tarkoita etteivätkö nuo pienet palaset olisi olleet siellä, koska ne olisivat voineet jäädä helposti huomaamatta.

Frank Kimbler: Juuri niitä minä tulin etsimään, pienenpientä sälää.

Jesse Marcel Jr.: Tuolla täytyy olla yhä pieniä sirpaleita.

Frank Kimbler: No, tiedäthän. Aivan kuten tänäänkin, sade, ukkonen on tulossa. Mack Brazel teki löydön vasta muutaman päivän kuluttua tullessaan tarkastamaan lampaita ja suojia.

Jesse Marcel Jr.: Kyllä.

Frank Kimbler: Tavaroille jäi runsaasti aikaa huuhtoutua ja lentää tuulen mukana pois, niin että hallituksemme ei olisi koskaan, koskaan, koskaan löytänyt niitä.

Jesse Marcel Jr.: Kyllä, he eivät olisi löytäneet niitä.

salama

Kuvateksti: Frank Kimbler ja Jesse Marcel Jr. ovat sitä mieltä, että tapahtuma-ajan ukkosesta, sateesta ja tuulesta johtuen pirstaleita on kulkeutunut paikkoihin, joista niitä ei ole vielä löydetty. Osa jäänteistä odottaa yhä löytäjäänsä New Mexicon aavikolla.

Lapsuudenkodin kuuluisassa keittiössä

[Jesse Marcel Jr. menee käymään entisellä lapsuuden kodissaan, jossa on uudet asukkaat.]

Jesse Marcel Jr.: Tuolla on keittiön lattia… Tavarat olivat siellä.

Nimeämätön nainen: Lattiallasi oli UFO-vermeitä.

Jesse Marcel Jr.: Kyllä. Tässä oli ovi. Tuo [osoittaa kädellä] on tietysti lisätty myöhemmin. Tässä oli se kuuluisa keittiö, jonne isäni toi kentältä pirstaleita. Hän oli levitellyt niitä ympäri keittiön lattiaa minun ja äitini tarkasteltaviksi. Hän oli hyvin innoissaan. Hän sanoi, että tässä on lentävän lautasen osia. En tiennyt tuolloin mikä sellainen oli, olin 11-vuotias. Olin siitä hyvin tiedonhaluinen. Hän siis herätti minut ja äidin katsomaan kentältä, Fosterin maatilalta, kerättyjä pirstaleita.

Tässä se siis tapahtui. Katselimme niitä 10 – 15 minuuttia. Sitten isä pakkasi ne laatikkoon ja laittoi ne tuonne ulos parkkeerattuun vuosimallin 1942 Buick-merkkiseen autoon. Siinä se. Mutta, joka tapauksessa, tässä se tapahtui. Tässä Roswell nousi maailmankartalle.

Buick -merkkinen auto

Kuvateksti: Googlen kuvahaun antamia tuloksia vuosimallin 1942 Buick-merkkiselle autolle. Onko kuvassa samanlainen auto, jolla rahdattiin lentävän lautasen palasia?

Kuolema

Roswellin tapauksen 66-vuotisvuosipäivä, jolloin vierailu pirstalekentälle tehtiin, oli heinäkuun alussa vuonna 2013. Kuukautta myöhemmin lehdissä uutisoitiin jo Jesse Marcel Jr.:n kuolemasta, joten tässä haastattelussa annetut videoidut lausunnot Roswellin tapauksesta jäivät hänen viimeiseksi lopulliseksi perinnökseen.

Sininen vaakapalkki suvulla, jossa Jesse Marcel Jr. kertoo Roswellin tapauksesta.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta: Roswellin tapaus

Jaa artikkeli: