Ben Rich, Lockheed Skunk Works ja ufot

Mitä sanoi ufoista Lockheedin Skunk Works -osaston johtaja Ben Rich? LINKKI juttuun, josta suomennos on tehty. Teksti on suora käännös.

Lockheedin Skunk Works -osaston johtaja Ben Rich

Ben R. Rich, loistava tiedemies, ilmailuinsinööri ja häivetekniikan isä on suurempi arvoitus nyt kuin eläessään. Hän on kuuluisin tutkan havaitsematta lentäneestä häivehävittäjälentokoneesta ja roolistaan Lockheed Martinin huippusalaisen Skunk Works -ohjelman järjestyksessä toisena johtajana. Rich syntyi vuonna 1925 ja kuoli 1995. Hänen ystävänsä, vastaväittäjät ja hänen julkiset puheensa kuulleet väittelevät yhä uskoiko hän ufoihin ja avaruusolentoihin.

”Meillä on teknologia ET:n viemiseksi kotiin”

Moniin kysymyksiin ei ole saatu vieläkään vastausta. Tekikö Ben Rich todella kuolinvuodetunnustuksen, jossa hän myönsi tienneensä avaruusolentojen ja ufojen vierailujen olevan todellisia? Oliko hän tosissaan julkisessa väitteessään, ”meillä on nyt teknologia ET:n viemiseksi kotiin”, vai oliko se vitsi? Ovatko hänen muut lausuntonsa luotettavia? Hän väitti, että Roswellista opittua teknologiaa käytettiin mallina kehitettäessä Yhdysvaltojen huippusalaista lentokonetta. Ovatko Richin ystävälleen John Andrewsille välittämät viestit luotettavia? Lopulliset vastaukset katosivat ikiajoiksi Richin viimeisen hengenvedon myötä.

Skunk Works – ”haisunäädän työt”

Lockheed Martinin edistykselliset kehityshankkeet (ADP) tunnetaan virallisesti nimellä Skunk Works. Kyse oli Burbankissa Kaliforniassa sijainneesta ilmailututkimuslaitoksesta. Skunk Worksin perustaja ja ensimmäinen johtaja oli Yhdysvaltojen U-2 vakoilulentokoneen suunnitellut Clarence “Kelly” Johnson. Ben Rich kiinnitettiin Skunk Worksiin vuonna 1954. Hän auttoi useiden lentokoneiden suunnittelussa, mukaan lukien prototyyppi, joka saavutti yli 1300 mph nopeuden. Hänestä tuli Skunk Worksin järjestyksessä toinen johtaja. Rich piti vakanssia hallussaan vuodesta 1975 vuonna 1991 alkaneisiin eläkepäiviinsä saakka. [Linkki Wikipedia: Skunk Works]

Lockheed Skunk Works eli Lockheedin "haisunäädän työt". Ben Rich oli Skunk Works -osaston johtaja.

Kuvateksti: Ben Rich oli Lockheedin Skunk Works -osastolla johtamassa ”haisunäädän töitä”.

Häivelentokoneet ja Alue 51

Rich tunnettiin parhaiten ensimmäisen toimintakykyisen häivelentokoneen suunnittelusta. Ne ovat lentokoneita, joita tutka ei havaitse. Erään tietolähteen mukaan ”lähes kaikki hankkeet, joissa hän työskenteli, alkoivat huippusalaisina projekteina, joita testattiin pahamaineisella Alueella 51 Nevadassa, monien ufotarinoiden pesäkkeessä.”

Rich sai vuosien varrella monia palkintoja, mukaan lukien puolustusministeriön myöntämän palkinnon etevästä julkispalvelusta. Eläkkeelle jäätyään hän jatkoi puhumista ympäri maata kertoen Skunk Worksin saavutuksista. Jotkut uskovat, että hänen julkisissa tapahtumissa sanomansa asiat tukevat hänen UFO- ja ET-käsityksiään. Toiset sanovat hänen vain ”vitsailleen” kommenteissaan. On olemassa myös hänen ystävälleen kirjoittamansa kirjeet ja todisteita tärkeästä puhelinkeskustelusta, jonka hän kävi vain muutama päivä ennen kuolemaansa. Molemmat valaisevat hänen UFO- ja ET-uskomuksiaan.

Liian uskomattomalta tuntuvaa tietoa pidetään helposti vitsinä.

Kuvateksti: Liian uskomattomalta tuntuvaa tietoa on helppo pitää vitsinä.

John Andrewsin ja Ben Richin välinen viestintä

John Andrews oli Lockheedin insinööri ja myös Ben Richin henkilökohtainen ystävä. Andrews ilmaisi Richille kirjoittamassaan kirjeessä oman henkilökohtaisen mielipiteensä ufojen olemassaolosta, ja pyysi Richiä kertomaan oman mielipiteensä asiasta. Andrews väitti Richin vastanneen, että hän uskoi ”ufoja olevan kahta tyyppiä, meidän rakentamiamme ja heidän rakentamiaan. Uskon molempiin kategorioihin. Minusta tuntuu, että kaikki on mahdollista. Monet meidän ihmisten tekemistä ufoista ovat rahoittamattomia mahdollisuuksia”, mutta hän ei antanut selitystä. Rich jatkoi toteamalla, että Roswellin avaruusalus inspiroi useimpia “biomorfisia” ilmakehän ja avaruuden malleja.

Ben Rich sanoo, että Roswellin avaruusalus toimi Lockheed SR-71 Blackbirdin inspiraation lähteenä.

Kuvateksti: Roswellin avaruusalus toimi Lockheedin Skunk Works -osaston johtaja Ben Richin mukaan inspiraation lähteenä. Hän oli mukana suunnittelemassa mm. Lockheed SR-71 Blackbirdiä.

Rich kirjoitti uskovansa, että Amerikan kansa ”ei pystyisi käsittelemään totuutta” ufoista ja ET:stä. Hän muutti kuitenkin elämänsä loppupuolella mieltään. Hänestä tuntui, että salaisuuden säilyttäminen voisi olla vaarallisempaa kansalaisten Yhdysvaltojen perustuslain mukaiselle henkilökohtaiselle vapaudelle kuin maailman ulkopuolisten vierailijoiden läsnäolo.

Eikö Amerikan kansa pysty käsittelemään totuutta?

Kuvateksti: Eikö Amerikan kansa pysty käsittelemään totuutta?

Ben Richin norminmukainen puhe: todenperäisiä kommentteja vai vitsejä?

Rich piti vuonna 1993 UCLA:ssa [Kalifornian yliopisto Los Angelesissa] puheen oppilailleen, jossa hän totesi: ”Meillä on jo keinot tähdissä matkustamiseen, mutta ne teknologiat on lukittu pimeiden projektien sisään. Tarvittaisiin Jumalan määräys saada ne koskaan vapaiksi hyödyttämään ihmiskuntaa… Tiedämme jo kuinka valmistaa kaikki mitä ikinä vain pystytte kuvittelemaan.” Puheen lopussa Rich sanoi: ”Meillä on nyt teknologia ET:n viemiseksi kotiin.”

Arvostelijat sanovat, että Rich ei joko lainkaan sanonut kommenttia ET:n kotiin viemisestä, tai jos hän sen sanoi, hän ei ollut tosissaan. He huomauttavat, että Rich käytti tuota lausuntoa ensimmäisen kerran päättäessään puheensa vuonna 1983, vähän sen jälkeen kun Steven Spielbergin elokuva E.T.: The Extraterrestrial oli tullut valkokankaille. Tuolloinen kommentti oli heidän mukaansa positiivisen vastaanoton saanut vitsi, joten hän jatkoi sen käyttöä.

Ben Rich sanoi, että heillä on teknologia ET:n viemiseksi kotiin.

Kuvateksti: Lockheed Skunk Works -osaston johtaja Ben Rich sanoi vuonna 1993 Kalifornian yliopistossa pitämässään puheessa, että heillä on teknologia ET:n viemiseksi kotiin. Vuonna 2019 Yhdysvaltojen asevoimiin perustettiin uusi puolustushaara: avaruusvoimat.

Arvostelijat jättävät huomiotta kahden hyvämaineisen todistajan selonteot vuoden 1993 puheesta. He keskustelivat Richin kanssa puheen päätyttyä. Jan Harzan ja Tom Keller olivat molemmat UCLA:n oppilaita ja ufoharrastajia. He vaihtoivat Richin kanssa kuulumisia puheen jälkeen, ja pyysivät häntä selittämään kommenttia ”ET:n kotiin viemisestä”. Tapahtui seuraavanlainen usein selostettu sananvaihto.

Ben Richin ja Jan Harzanin välinen keskustelu

Harzan raportoi Richin sanoneen: ”Tiedämme miten tähtiin matkustetaan. Sen toteuttamiseen ei kulu pitkää aikaa, löysimme yhtälöistä virheen.”

Harzan vaikeroi, että Rich ”ei kertonut mistä yhtälöistä oli kyse”, joten Harzan ahdisteli Richiä kysymyksellä ”tähtienvälisten työntövoimajärjestelmien toiminnasta”.  

Rich kääntyi Harzanin puoleen ja kysyi: ”Kuinka ESP [yliaistillinen havaitseminen] toimii?”

Harzan vastasi: ”En tiedä. Kaikki avaruuden ja ajan pisteet ovat yhteydessä toisiinsa?”

Rich sanoi: ”Niin se toimii.”

Harzanin mukaan Rich kääntyi ja käveli sitten pois. Harzan tulkitsi Richin kommenttien tarkoittavan, että Yhdysvaltojen tieteentekijät olivat tietoisia ”tähtienvälisten työntövoimateknologioiden” olemassaolosta, joihin liittyi tunnettu valikoima yhtälöitä. Arvostelijat sanovat puolestaan, että kyseessä oli vain Richin tapa jatkaa vitsin kertomista.

Ben Rich sanoo, että yliaistillisen havaitsemisen ja avaruusmatkustuksen välillä on yhteys.

Kuvateksti: Ben Richin mukaan yliaistillisen havaitsemisen ja avaruusmatkustuksen välillä on yhteys. Kaikki ajan ja avaruuden pisteet ovat yhteydessä toisiinsa.

Ben Richin ”kuolinvuodetunnustus”

James Goodall on ilmakehästä ja avaruudesta kirjoittanut toimittaja ja kysytty julkinen puhuja. Hänestä tuli Ben Richin ystävä. Goodall kertoo puhuneensa Richin kanssa noin 10 päivää ennen tämän kuolemaa. Keskustelu tapahtui puhelimen välityksellä kun Rich oli Los Angelesin USC-lääkäriasemalla. Goodall väittää Richin sanoneen: ”Jim, meillä on aavikolla juttuja, jotka ovat 50 vuotta yli ymmärryksesi. Jos olet nähnyt sen Star Warsissa tai Star Trekissä, niin olemme jo olleet siellä, tehneet sen, tai päättäneet, että se ei ollut vaivannäön arvoista. Lockheed Skunk Worksissä on töissä noin 4500 ihmistä. Mitä he ovat tehneet viimeiset 18 tai 20 vuotta? He rakentavat jotain.”

Ben Rich oli nerokas insinööri, jonka myötävaikutus ilmakehän ja avaruuden teollisuuteen on yhä kuin toisesta maailmasta. Hän oli tiedonhaluinen läpi koko elämänsä. Jopa hänen kommenttinsa kyseenalaistavat arvostelijat uskovat hänen vähintäänkin uskoneen ”muun älyllisen elämän olemassaoloon maailmankaikkeudessa”, vaikka hän ajattelikin luultavasti sen olevan kaukana ja varmasti arvoituksellista.

Sytyttääkö? Ajattele itse?

Kuvateksti: Ajattele itse.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: