Geotieteiden professori Ted Loder: ”Oletko kuullut Roswellista? Se on totta”

Professori Ted Loder kertoo haastattelussa Roswellin tapauksesta ja sen seurauksista. Linkki alkuperäiseen haastatteluun: LINKKI. Käännös on tiivistelmä Ted Loderin videoidusta haastattelusta. Keskustelua teknologiasta, haastateltavan omista ufohavainnoista, politiikasta ja valtion sisäisistä asioista on jätetty pois. [Linkki: emeritusprofessori Theodore ”Ted” Loder New Hampshiren yliopiston nettisivuilla]

Nimeni on Loder, Ted Loder

Ted Loder: Nimeni on Ted Loder. Olen geotieteiden professori ja Maan merien ja avaruuden tutkimuslaitoksen professori New Hampshiren yliopistossa. Olen ollut siellä vuodesta 1972 alkaen. Olen ammattimainen meritieteilijä. Käsittelen suurimmaksi osaksi merien kemiaan liittyviä näkökohtia ja rannikkoalueita. Puhuin vasta noin neljä vuotta sitten serkkuni Stephen Lovekinin kanssa, joka on nyt… en… luulen, että hän…

Haastattelija: Prikaatikenraali.

Oletko kuullut Roswellista?

Ted Loder: Prikaatikenraali armeijan reservissä. Hän on lakimiehenä Pohjois-Carolinassa. Puhuin siis serkkuni kanssa. Olimme lapsina erittäin läheisiä, mutta erkaannuimme toisistamme vuosiksi. Hän oli Pohjois-Carolinassa ja minä eri paikoissa Uudessa-Englannissa. Erkaannuimme toisistamme. Mutta noin neljä vuotta sitten keskustelimme, ja hän kertoi olleensa jossakin kokouksessa länsirannikolla, jossa oli astronautteja, venäläisiä astronautteja, ja ketä lie.

Sanoin: ”Steve, mitä sinä astronauteille puhut?” Hän heitti pöydälle käyntikortin. Se oli venäläisen astronautin käyntikortti, englantia toisella puolella ja venäjää toisella puolella. Hän katsoi minua ja kysyi: ”Ted, oletko kuullut koskaan Alueesta 51 tai Roswellista?” Ei, hän sanoi: ”Oletko kuullut Roswellista?” Vain Roswell… Sanoin, että tietysti, kaikkihan Roswellista ovat kuulleet. Kaikki eivät varmaan siihen aikaan olleet kuulleet, mutta minä todellakin olin. Hän sanoi: ”Tuota, se on totta.”

Kuvateksti: Prikaatikenraali Stephen Lovekin sanoi, että Roswellin tapaus on totta. Se merkitsee, että emme ole maailmankaikkeudessa yksin.

Pitkät keskustelut

Ted Loder: Sanoin: ”Todella? Kerro lisää.” Vietimme seuraavat kolme päivää käyden tiiviitä keskusteluja. Sain hädin tuskin nukuttua yöllä. Serkkuni istui siinä kertoen minulle tietämistään asioista ja ihmisistä joille hän oli puhunut, ja kaikesta muusta. Hän oli Valkoisessa talossa Eisenhowerin hallinnon aikaan, hänellä oli huippusalainen turvallisuusluokitus, hän työskenteli salaustekniikan parissa, hän oli jonkin aikaa projekti Blue Bookissa, hän näki materiaaleja Roswellin maahansyöksystä. Hänellä ei ollut mitään syytä valehdella minulle, hän on serkkuni. Olimme koko lapsuutemme parhaita kavereita. Valehteluun ei olisi ollut mitään syytä.

Tärkein yksittäinen asia tällä planeetalla tänä päivänä

Ted Loder: Hän kertoi sen kaiken minulle, joten minun ei tarvinnut käydä läpi sitä pitkää epäilyvaihetta, joka useimpien on käytävä läpi. Hän kertoi minulle sisäpiirin henkilönä sen jutun olevan totta. Olin muutamassa tunnissa täysin vakuuttunut, että hänen kertomansa oli totta. Asia oli siis selvinnyt minulle. Täytyy myöntää, että vietin muutamana ensimmäisenä yönä paljon aikaa sängyssä makoillen ja toistellen: ”Voi luoja, se on totta. Mitä tästä seuraa? En jäänyt siis kiinni pelkästään niihin tosiasioihin. Mitkä ovat seuraukset? Jos tämä on totta, niin siksi se ja se asia, ja niin edespäin. Tajusin jo silloin, että jos tämä on totta, niin tämä on todennäköisesti tärkein yksittäinen asia tällä planeetalla tänä päivänä.

Kuvateksti: Mitä merkitystä tällä on? Onko tällä mitään merkitystä? Mitä tästä seuraa?

Sekoavatko ihmiset siitä tiedosta, että emme ole yksin?

Ted Loder: Se, että emme ole yksin, on ihmeellistä. Se muuttaa ikiajoiksi tavan jolla tarkastelemme itseämme täällä Maassa. Siksi tämä on niin uskomattoman tärkeää. En usko, että väite etteivät ihmiset pystyisi käsittelemään tätä, kantaa lainkaan. Olen puhunut tästä monille ihmisille, enkä ole nähnyt kenenkään tulevan hulluksi tiedot kerrottuani.       

CSETI-ryhmän kokous tiedonjulkistuksen seurauksista

Ted Loder: Ymmärrän sen serkkuni kokouksen olleen CSETI-ryhmän kokoon kutsuma sellaisten tieteilijöiden, entisten astronauttien ja kosmonauttien – siis amerikkalaisten ja venäläisten – lukuisten sotilashenkilöiden ja siviilien kokous, jotka tiesivät tämän asian olevan totta. He olivat kokoontuneet yhteen keskustelemaan tämän tiedon julkistamisen seurauksista, ja siitä miten tämä tieto julkaistaan maailmalle.

Serkkuni oli siellä yhtenä todistajana, joka tiesi asian olevan totta. Hän tiesi, että Eisenhower tiesi sen olevan totta. Ymmärsin, että hänen pomonsa Valkoisessa talossa oli se, joka perehdytti Eisenhowerin siihen mitä ufo-aihealueella tapahtui. Serkkuni tiesi mitä oli meneillään. Hän tapasi Eisenhowerin lukuisia kertoja, ja kaikkea muuta.

Kuvateksti: Kokouksessa oli mm. entisiä astronautteja ja kosmonautteja pohdiskelemassa miten suuret uutiset kerrotaan maailmalle.

Pimeät projektit ja isot rahat

Muutama muukin asia on hyvä pitää mielessä. Roswell ja muut vastaavat tapaukset New Mexicossa 1940-luvun lopussa mahdollistivat joillekin Yhdysvaltojen hallinnon viranomaisille hyödyn ottamisen alas pudonneista aluksista, maapallon ulkopuolisista aluksista. Pimeissä projekteissa on pumpattu satoja miljardeja [biljoonia] dollareita näiden teknologioiden, kuten antigravitaation, avaruusmatkustuksen ja muiden maapallon ulkopuolisten teknologioiden, tutkimukseen ja takaisinmallinnukseen. En tiedä rahasummaa, mutta se on suuri, suurempi kuin Bill Gates.

Pelokkaat tiedonjulkistajat

Ted Loder: Tiedän, että CSETI on yrittänyt saada liittovaltion hallituksen sekä lakiasäätävää että toimenpanevaa puolta tarttumaan tähän asiaan julkisoikeudellisena asiana. Kongressia tai senaattia ja edustajainhuonetta on yritetty saada pitämään kuulemisia tässä asiassa sen saattamiseksi yleiseen tietoon. Niin ei vaikuta kuitenkaan tapahtuvan, he vaikuttavat pelkäävän asiaa kuollakseen. Poliitikot pelkäävät kaikkea vaarallista, monenlaisista eri syistä. He tuntuvat pelkäävän kuollakseen.

Kuvateksti: New Hampshiren yliopiston geotieteiden professori Ted Loder sanoo, että poliitikot pelkäävät tätä asiaa kuollakseen. Miksi?

Tämän asian peittely on uhka demokraattiselle yhteiskunnallemme

Ted Loder: Minulla on sellainen tuntuma, että tämän asian niin sanottu ”peittely” on suurin uhka demokraattiselle yhteiskunnallemme, jonka se on koskaan kohdannut perustamisensa jälkeen vuonna 1776. Olemme demokraattisen yhteiskuntamme ja hallituksemme toiminnan kannalta merkittävässä tienhaarassa. Tämä asia ei ole valitun valtionjohtomme hallinnassa.

Kuvateksti: Homma ei ole haastateltavan mielestä oikein hanskassa.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta: Roswellin tapaus

Jaa artikkeli: