Roswell: Lopullinen tuomio – haastattelussa tutkija Ben Hansen

Yhdysvalloissa esitetään kansainvälisenä ufopäivänä 2.7.2021 ensimmäinen jakso uudesta 6-osaisesta Roswell-dokumenttisarjasta Roswell: The Final Verdict (Roswell: Lopullinen tuomio). Haastattelussa dokumenttisarjan teossa mukana ollut Roswell-tutkija Ben Hansen. Roswellin tapauksesta videoidun todistajalausunnon antaneiden lausuntoja on tutkittu uusimmilla keinoälyohjelmistoilla. Käännös on tiivistelmä neljän eri TV-kanavan haastattelusta. Linkit alkuperäisiin haastatteluihin: LINKKI 1, LINKKI 2, LINKKI 3, LINKKI 4.    

”Tämä on yksi niistä hetkistä, joista voi sanoa, että historia kietoutuu yhden ja ainoan tapahtuman ympärille. Kaikki haluavat tietää mitä Roswellissa tapahtui. Tämä on kranaatti-iskun kaltainen tunnustus. Tämä tulee muuttamaan kaiken mitä luulimme tietävämme paikastamme maailmankaikkeudessa. Uusi Roswellin tapaus saattaa sattua jo huomenna.”

– entinen Britannian puolustusministeriön virkamies Nick Pope

Kaikkien on aika alkaa kuunnella.”

– Roswell-tutkija Donald R. Schmitt

Kaikkien olisi syytä kuunnella.

Kuvateksti: Roswellin tapausta vuoteen 2021 menessä yli 30 vuotta tutkinut Donald R. Schmitt sanoo, että kaikkien olisi syytä alkaa kuuntelemaan.

Roswell vuonna 1947

CBS 8 San Diego toimittaja: Kun havaintoja on yhä enemmän ja enemmän, niin mielenkiinto ufoja kohtaan pysyy yllä. Saatat pohdiskella tekivätkö muukalaiset todellakin pakkolaskun Roswellin vuonna 1947. New Mexicon tapahtumista on aikaa 74 vuotta. Entisellä liittovaltion erikoisagentilla ja paranormaalien ilmiöiden tutkija Ben Hansenilla on asiasta jotain sanottavaa. Ben, hyvää huomenta ja kiitokset seuraamme liittymisestä. Tämä ei ole ensimmäinen erikoisohjelma Roswellista, mutta mikä tekee tästä muista poikkeavan?

New York vuonna 1947.

Kuvateksti: Maailma oli vuonna 1947 erilainen kuin nykyään. Kuvassa näkymää New Yorkista Yhdysvalloista noin heinäkuulta 1947. Roswellin tapaus sattui heinäkuun alussa vuonna 1947.

Ben Hansen: Useimmat ihmiset ovat kuulleet Roswellista, eikö? He ymmärtävät, että siellä sattui oletettavasti ufon maahansyöksy, mutta hallitus sanoi sen olleen säähavaintopallo. Oletettu ufon maahansyöksy sattui heinäkuun 2. tai 3. päivänä [1947], joskus sen viikonlopun aikana. Ja 8.7.1947 meillä olikin sitten uutisotsikot, että maavoimien ilmavoimat ovat ottaneet haltuunsa lentävän lautasen. Kuiskuttelua oli ollut eri havaintojen vuoksi koko kesän. [Linkki: Päivät ennen Roswellia] Muutamassa tunnissa kävi ilmi, että pirstaleita oltiin siirtämässä eri lentotukikohtiin, ja meille sanottiin kyseessä olleen säähavaintopallo. Salaliittopuheet alkoivat tuosta.

Kansainvälinen ufopäivä on heinäkuun 2. päivänä.

Kuvateksti: Kansainvälistä ufopäivää vietetään heinäkuun 2. päivänä Roswellin tapauksen oletetun maahansyöksypäivän 2.7.1947 mukaan.

Kävi kuitenkin niin, että todistajia haastateltiin ja videoitiin

Ben Hansen: Vuosikymmeniä myöhemmin kävi kuitenkin niin, että tutkijat haastattelivat satoja todistajia, jotka olivat käsitelleet pirstaleita, sekä käsitelleet ja nähneet ruumiita, jotka eivät olleet ihmisiä. Pääasiallinen ongelma tällä hetkellä on, että monet heistä ovat jo menehtyneet, todistajia ei ole todellakaan enää jäljellä. Miten kaiken tämän tapahtumisesta siis rakennetaan todistettavissa oleva oikeusjuttu? Uusi teknologia astuu mukaan kuvioihin tässä kohtaa: käytämme keinoälyohjelmistoja, jotka ovat yhtä hyviä tai parempia kuin valheenpaljastimet.

AI eli keinoäly.

Kuvateksti: Tutkijat ovat käyttäneet videoitujen todistajalausuntojen analysointiin uusimpia keinoälyohjelmistoja. Hansen sanoo niiden olevan yhtä hyviä tai parempia kuin valheenpaljastimien.

Yhä aktiivinen Roswell-tutkimus

ABC Action News toimittaja Carley Boyette: Kerro taustastasi ja siitä kuinka liityt tähän juttuun.

Ben Hansen: Taustani, tutkintoni ja kokemukseni ovat pääasiassa lain täytäntöönpanosta. Olen työskennellyt osavaltion hallituksen ja liittovaltion hallituksen palveluksessa. Olen selvitellyt Roswellin tapauksen kaltaisia juttuja monia, monia, vuosia. Olemme käyneet [Roswellin tapauksen] pirstalekentällä. Meillä on meneillään siellä yhä aktiivinen tutkimus. Uuden näkökulman löytäminen asioihin on ollut tähän saakka vaikeaa. Roswell on yksi niistä ikonisista ufotapauksista, joiden useimmat tai lähes kaikki todistajat ovat jo kuolleet. Mitä siis teet, jos haluat uuden johtolangan?

Roswell-tutkimuksen tuloksia julkaistaneen myös Suomessa.

Kuvateksti: Roswell-tutkimus ei koskaan päättynyt. Tuoreempia tutkimustuloksia julkaistaneen myös Suomessa. Haastateltuja tapahtumiin tavalla tai toisella osallisia todistajia on yli 600 kappaletta.

Tekoälyohjelmisto valheenpaljastuksessa

Ben Hansen: Useimmat todistajat ovat jo kuolleet, mutta meillä oli mahdollisuus ottaa arkistoitua filmimateriaalia heidän video- ja audiolausunnoistaan ja ajaa se uuden tekoälyohjelmiston läpi. Ohjelmisto on kehitetty Dartmouthin ja Marylandin yliopistossa. Sitä käytetään hallituksen kanssa tehtyjen sopimusten mukaisesti rikosten ratkaisemiseen ja terrorismin vastaiseen toimintaan. Pystyimme siis ottamaan nuo lausunnot ja selvittämään melko tarkasti puhuivatko todistajat totta tai kaunistelivatko he asioita, jolloin kaikki alkaa hahmottua.  

Tuottajat lähestyivät minua ja sanoivat: ”Hei, meillä on joitakin tekoälyohjelmistoihin perustuvia teknologioita, joita olemme pystyneet soveltamaan ihmisten lausuntoihin nähdäksemme puhuvatko he totta”. Olin erittäin epäileväinen, tiedäthän? Tarkastelin asiaa, näin julkaistut tutkimuspaperit. Se osoittautui erittäin, erittäin, vakuuttavaksi ja nyt voimme todellakin antaa sananmukaisesti kuolleiden puhua haudoistaan ja kertoa meille tapauksesta lisää. [Kääntäjän huomautus: Roswellin tapaukseen osallisten todistajalausuntoja on videoitu jo 30 – 40 vuoden ajan.]       

Roswellin todistajien lausuntoja on videoitu.

Kuvateksti: Roswellin tapaukseen osallisten todistajalausuntoja on videoitu jo 30 – 40 vuoden ajan. Materiaali on tallessa valheet paljastavalla tekoälyohjelmistolla analysoitavaksi, vaikka todistajat ovatkin jo kuolleet.

No, onko jotain saatu aikaan?

Toimittaja Carley Boyette: Kun nyt olette tehneet kaikkea tuota sillä kuvailemallasi teknologialla, niin tuntuuko että olette todella saaneet joihinkin kysymyksiin vastauksia? Tarkoitan, että onko jotain konkreettisia asioita, joita olette pystyneet vahvistamaan? Mitä ajattelet kaiken tämän tekemäsi ja kuvauksien jälkeen?     

Ben Hansen: No, ajattelen ennen kaikkea, että TV-sarja itsessään jo kuvaa tapahtumien aikajanan erinomaisesti. On nimittäin paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä yksityiskohdista yhtään mitään ja miksi tämä on edes tärkeää. Toiseksi, se kuvaa kuinka kaikki palaset sopivat yhteen.

Peitetarina, tappouhkaukset, eloonjäänyt

Ben Hansen: Kun otetaan tosiasiassa pirstaleita käsitelleitä todistajia, jotka kuljettivat niitä eri lentotukikohtiin, niin ihmiset sanovat, ettei se ollut säähavaintopallo. Ihmiset olivat osa peitetarinaa. Ihmisten käskettiin valehdella siitä. Ihmisten henkeä uhattiin: ”jos puhutte tästä, niin teidät poistetaan pelistä ja viedään aavikolle”. Ihmiset todellakin näkivät vielä elossa olleita ruumiita. Ainakin yksi keho oli tosiasiallisten tapahtumien jälkeen elossa, eikä se ollut ihminen. Minun mielipiteeni kaiken tuon yhteen laskemisen jälkeen on, että todistusaineistoa on ylimäärin.

Roswellin tapauksesta hengissä selviytynyt ei ollut ihminen.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos hakusanalla ihminen. Roswellin onnettomuudesta eloonjäänyt ei ollut Hansenin mukaan ihminen.

Tutkimuksen uusi taso

Ben Hansen: Minulla oli jo valmiiksi tälle avoin mieli; tekoälyohjelmisto vahvisti ja joissakin tapauksissa ei vahvistanut ihmisten todistajalausuntoja. Se tosiaankin vie uudelle tasolle sen, mihin suuntaan meidän pitäisi mennä ja tarkastelua jatkaa. Jos valheenpaljastimessa on keskivertokatselijan mielestä jotain hyvää, niin heidän pitäisi todellakin katsoa myös mitä tämä ohjelmisto tekee.

Keiden kanssa olet puhunut?

CBS 8 San Diego toimittaja: Jos unohdetaan nuo vanhat videot, niin keiden kanssa olet puhunut?

Ben Hansen: No, olin onnekas. En siis tässä ohjelmasarjassa, mutta osana muita tekemiäni ohjelmia… Minä tosiasiassa puhuin todistajien kanssa, jotka olivat käsitelleet pirstaleita ollessaan lapsia. Vanhimmat heistä ovat kuolleet. Olen puhunut esimerkiksi Ohiossa Wright-Pattersonin lentotukikohdassa paikalla olleiden ilmavoimien everstien lapsien kanssa. Heillä oli ollut vuoden 1948 keväällä tutustumismatka, jonka aikana he olivat käsitelleet pirstaleita ja nähneet sinne toimitettuja aluksen materiaaleja; he olivat nähneet todellakin ruumiita, jotka eivät olleet ihmisiä. Yksi niistä oli ollut itse asiassa elossa. Miksi menisit valehtelemaan lapsillesi kuolinvuoteellasi? Tuontyyppiset kertomukset ovat mielestäni erittäin mukaansatempaavia.           

Roswellin todistajien kertomukset ovat mukaansatempaavia.

Kuvateksti: Haastateltu tutkija pitää todistajien tapahtumakuvauksia mukaansatempaavina ja epäilee myös, etteivät ihmiset valehtelisi kuolinvuoteillaan.

Yhdysvaltojen UAP-raportti

CBS 8 San Diego toimittaja: Tuo on todella mielenkiintoista. Tiedät, että ufoista on puhuttu uutisissa viimeaikoina melkoisesti hallituksen julkaiseman [UAP]-raportin vuoksi.

Ben Hansen: Ilmiön koko skaala on valtavan paljon tuota [raporttia] laajempi.

CBS 8 San Diego toimittaja: Kyllä. Roswell: The Final Verdict -sarjan ensiesitys on Discovery Plus -kanavalla huomenna 2.7.2021. Paljastamatta liikaa, niin mitä ihmisille jää käteen kun he ovat katsoneet sen?

Ben Hansen: Katselet Roswellin tapausta, mutta kaikella rehellisyydellä arvelen sen olevan todella tärkeää. Kongressi on sanonut, että kyseessä on uhka kansalliselle turvallisuudelle. Meidän pitäisi mielestäni tarkastella tätä ja ehkä valmistella itseämme niitä varten, jotka menevät shokkiin, jos uutta informaatiota tulee ilmi. En usko, että on mitään pelättävää, mutta tässä on melko hyvä kattaus tapaukselle, että me emme ole yksin.       

Onko tuolla ufoja?

CBS 8 San Diego toimittaja: Aioin juuri kysyä sinulta tuota. Uskotko tuolla olevan ufoja?

Ben Hansen: Olen nähnyt useita. Sinun on erittäin vaikea vakuuttaa minut siitä, että ne eivät olleet peräisin toisesta maailmasta. Eikö niin? Ne tekivät asioita, joita niiden ei pitäisi tehdä, ja vieläpä täällä Kaliforniassa, jossa itse asun.     

CBS 8 San Diego toimittaja: Kiitos, Ben. Et taida olla ajatteluprosessisi kanssa yksin.

Onko ufoja olemassa?

Kuvateksti: Toimittaja kysyy onko tuolla ufoja… ja antaa ymmärtää, että moni muukin pohdiskelee parhaillaan samaa.

Järjetön ajoitus

Toimittaja Carley Boyette: Tämän kaiken ajoitus on mielestäni mielenkiintoinen, tämän esiintulon ajoitus on hullua. [Kääntäjän huomautus: Yhdysvallat julkaisi 25.6.2021 UAP-raportin. Ensimmäinen osa dokumenttisarjasta Roswell: The Final Verdict esitetään Yhdysvalloissa Discovery Plus -kanavalta 2.7.2021.] Se mitä hallitus nyt sanoo… Tarkoitan, että eikö tämä ole melko mieletöntä?

Onko Yhdysvallat kasvanut aikuiseksi?

Ben Hansen: Meillä on ollut kova vuosi, eikö? Mutta arvelen, että Yhdysvallat ja maailma ylipäätään on kasvanut aikuiseksi. Ennen uutiset ovat shokeeranneet meitä, arvelen nyt olevan oikea aika. En tiedä onko mitään suurta suunnitelmaa olemassa. En tiedä päästetäänkö tätä paljastumaan yhä kasvavassa määrin, tiedäthän? Se jää nähtäväksi. Näemme mitä tapahtuu. Toivomme, että kongressin käsittely kasvattaa tämän julkituloa ja avoimuutta.

Selitystä selityksen perään…

WFSB 3 toimittaja: Onko sinulla muita valtiovallan ihmisiä, vai… Muuttivatko he nyt kertomustaan, vai miten… Miten juttu paljastui?

Ben Hansen: Jos alat opiskella tätä, niin huomaat ilmavoimien muuttaneen tapahtumien virallista selitystään ainakin neljä kertaa, eikö? Se muuttui vuosien varrella. He sanoivat sananmukaisesti… Siis kun toimittaja kysyi, että mitä teette jos ihmiset eivät usko selitystänne? He sanoivat, että keksitään sitten jotain muuta. Ei tuo ole mikään vastaus! Eihän?

Yhdysvaltain ilmavoimilla on riittänyt Roswellin tapaukselle virallisia selityksiä.

Kuvateksti: Roswell-tutkija Ben Hansen sanoo, että Yhdysvaltain ilmavoimat ovat olleet kovia selittämään. Virallista selitystä on tullut toisensa perään.

Ihmiset haluavat tietää

Ben Hansen: Ihmiset haluavat oikeasti tietää. Meidän on valitettavasti urkittava tietoa itse ja vaadittava oikeutta tietää. Meidän on itse tehtävä jutusta tärkeä. Kongressin viimeaikaisessa käsittelyssä on hienoa se, että he määrittelivät kyseessä olevan uhka kansalliselle turvallisuudelle. Kongressi on valmis laittamaan tähän nyt paljon rahaa. He rahoittavat tutkimusta ja ovat avoimen rehellisiä siinä mitä tapahtuu tästä eteenpäin. Heille tulee olemaan vaikeaa sanoa lopultakin, että okei, meidän on jaettava tietoa ja oltava kansalaisille avoimempia tapahtumista.

Yhdysvaltain kongressi myöntänee UAP-tutkimukselle rahoitusta.

Kuvateksti: Hansen sanoo, että Yhdysvaltain kongressi on nyt valmis laittaamaan ”tähän” paljon rahaa. Hän arvelee myös, että jatkossa oltaisiin kansalaisten suuntaan avoimempia tapahtumista.

Aikovatko he tulla kaapista ulos?

WFSB 3 toimittaja: Monet ihmiset kysyvät, että miksi viranomaiset yrittävät peitellä tätä niin paljon. Onko kyse pelosta, että me pelkäisimme niin paljon? Siitäkö on kyse? Eikö ole mitenkään mahdollista, että tuolla on muuta elämää, joka on meille hyväntahtoista ja meidän olisi hyvä tietää siitä?

Ben Hansen: Oletus on juuri tuo ja se ulottuu aina 1950-luvulla saakka, jolloin CIA teki itse asiassa siitä tutkimuksen. Loppupäätelmä oli, että emme pystyisi käsittelemään asiaa, me menisimme paniikkiin. Mielestäni olemme kasvaneet kansakuntana, paitsi viimevuoden aikana, jolloin C*V*D sai meidät lähes tappamaan toisiamme vessapaperin vuoksi. Silloin ajattelin, että ehkä me emme ole kasvaneet vielä aikuisiksi. Arvelen, että jos he aikovat tulla kaapista ulos, niin se tulee tapahtumaan vähitellen.

Tulevatko Yhdysvaltain viranomaiset kaapista ulos?

Kuvateksti: Joku voisi käsittää Roswell-tutkija Ben Hansenin puheista, että Yhdysvaltojen viranomaiset olisivat olleet kaapissa. Mitä he siellä ovat tehneet?

WFB 3 toimittaja 2: Olkoon voima kanssasi.

Toimittaja Carley Boyette: Tämä on ehkä todellakin vasta alku uusille sukupolville, jotka eivät tiedä koko jutusta paljoakaan. Ben, kiitokset.

Lue aiheesta lisää tältä sivustolta:

Jaa artikkeli: