Neurokirurgi / kuolemanrajakokija Eben Alexander: jälleensyntyminen ja menneet elämät

Haastattelussa kuolemanrajakokija Eben Alexander. Linkki haastattteluun, josta käännös on tehty: LINKKI. [Linkki Wikipedia: Eben Alexander] [Linkki Wikipedia: Larry King Live] [Linkki: www.ebenalexander.com]

Johdanto

Neurokirurgi / tohtori Eben Alexander koki vuonna 2008 kuolemanrajakokemuksen (NDE). Hän vakuuttaa, että tiede voi saada ja tulee saamaan selville, että aivot eivät saa aikaan tietoisuutta, ja että tietoisuus selviää ruumiillisesta kuolemasta. Tässä Larry King Live -ohjelman haastattelussa Eben Alexander keskustelee jälleensyntymästä.

Jälleensyntymä

Juontaja Larry King: Sinä uskot jälleensyntymään. Miten ihmeessä planeetalla on nyt niin paljon enemmän ihmisiä kuin sata vuotta sitten? [Erittäin hyvä kysymys, johon ei tule vastausta.]

Tohtori Eben Alexander: On käynyt ilmi, että jokaisella meistä on monista eri inkarnaatioista muodostuva elämien ketju. Jälleensynnymme usein eri sieluryhmiin. On myös ohjelma, ohjelmoitu unohtaminen. Lapsilla on usein muistoja menneistä elämistä, mutta ne unohtuvat noin kuuden vuoden ikään mennessä. Se on fysiologinen prosessi.

Miksi en saa tietää menneisyyttäni?

Juontaja Larry King: Miksi niin on? Miksi en saa tietää menneisyyttäni? [Toinen erittäin hyvä kysymys, johon ei tule vastausta.]   

Tohtori Eben Alexander: Ajattelen osasyy olevan, että olemme täällä oppimassa läksyjä. Ihmiskunta oppii peliä tässä vaiheessa parhaiten, jos näemme periaatteessa itsemme fyysisinä olentoina, joilla on vain yksi ruumiillistuma. Se antaa pelille kuoren, emotionaalisen voiman, sitoutumisen, rakkaudet, menetykset, kaiken sen. Meidän on oltava sitoutuneita noihin. Meditaation avulla voit tietenkin oppia irrottautumaan. Havaitset ettei tajuntasi magiikka olekaan se pieni pään sisäinen ääni, se on vain kiusallinen ”kämppäkaveri”. Tajuntasi on tietoisuus. Voit kehittää paljon rikkaamman tietoisuuden, ja kun se vapautetaan aivoista fyysisen kuoleman hetkellä, niin se on se sinun laajentuva osasi.

Kuvateksti: Kuvahaun tulos sanalla meditaatio.

Mikä on kaiken tarkoitus?

Juontaja Larry King: Kysyn kaiken aikaa, että mikä on kaiken tarkoitus? [Kolmas erittäin hyvä kysymys, johon ei tule vastausta.] Olen erittäin vapaamielinen. En usko meidän menevän minnekään. En ole uskonnollinen. En ajattele, että tuolla ylhäällä yläkerrassa on jokin paikka. En ajattele kenenkään tuomitsevan minua. Minä en vain usko sitä lainkaan. Uskonto on mielestäni hyvä niille joilla sellainen on, se on mielestäni lohduttavaa. Mutta minä en pysty laajentamaan itseäni. En pysty siihen. Sinä sanot kuoleman olevan väliaikaista, ja että minä menen jonnekin. Miksi minä olen väärässä?

Tohtori Eben Alexander: Minun näkökulmastani katsottuna syy maailmankaikkeuden olemassaoloon on juuri se mitä olemme tekemässä tässä nyt, elämme näitä elämiä. Yritän painottaa sitä näkökohtaa, että pystymme elämään näitä elämiä paremmin, kun ymmärrämme, että olemme enemmän kuin vain yksi pieni fyysinen inkarnaatio syntymästä kuolemaan.

Oppia kuolemanrajakokemuksista

Juontaja Larry King: Minun uskomuksillani ei ole siis väliä? Se tulee tapahtumaan…

Tohtori Eben Alexander: Sillä mitä uskot, on paljon väliä. Tämä maailmankaikkeus on, jos ei mitään muuta, niin ainakin oikeudenmukainen. Tässä on kyse oppimisesta, rakkaudesta ja kytköksistä. Me kaikki todellakin jaamme keskenämme yhden mielen. Sen kuolemanrajakokijat ymmärtävät takaisin tullessaan. Taustallasi ei ole väliä, kuolemanrajakokemus tuo useimmissa tapauksissa mukanaan uskomatonta rakkauden, merkityksen, tarkoituksen ja yhdistyneisyyden tunnetta. Kaikessa on kyse suhteista. Olemme kaikki yhdessä tässä. Kyse ei ole vain ihmisistä, vaan kaikesta elämästä maapallolla.

Mutta sanoisin, että pohjimmiltaan on kyse oppimisesta. Todellinen ratkaisu kaikkiin maailman pahoihin ongelmiin on vastarakkauden saaminen, koska jokaisella meistä on ylimaallinen yhteys maailmankaikkeuden luovaan lähteeseen, mutta olemme tässä myös kaikki yhdessä. Kyse on todellakin palaamisesta joihinkin periaatteisiin, joiden sanoisin nousseen esiin profeetoilta ja kaikista suurista totuuksista: myötätunnon osoittaminen, hyväntahtoisuus, anteeksianto, armo. Olemme todellakin täällä pitämässä huolta toisistamme.

Kuvateksti: Miten voi kuolla väliaikaisesti? Elämän määritelmä ja perusolemus hukassa?

Kuolema on väliaikaista

Juontaja Larry King: Sanot kuoleman olevan väliaikaista.

Tohtori Eben Alexander: Sanoisin sen olevan kuin hengitys. Hengität täällä sisään, hengität ulos – ja kuolet. Sitten hengität uudelleen sisään uudessa ruumiillistumassa. Se on oskillaatiota, mutta se etenee. Se ei ole kuten joidenkin traditioiden tavallaan kärsimyksen pyörä, että reinkarnaatio on kierre, josta paetaan. Sanoisin, että tuo ei ole lainkaan totta. Kyse on kasvamisesta, olemme täällä oppimassa ja kasvamassa. Elämän vastoinkäymiset ovat itse asiassa lahjoja, ne antavat meille haasteita. Kun ilmaisemme kaikissa elämämme valinnoissa rakkautta itseämme ja toisia kohtaan, niin se mahdollistaa sen henkisen kasvun, jota olemme täällä tekemässä.

Lue lisää aiheesta tältä sivustolta: AWARE-projektin johtaja Sam Parnia: Onko kuolemanjälkeinen elämä mahdollista? (2019)

Jaa artikkeli: