Ilmavoimien ylikersantti Stoney Campbell ja kimalteleva bumerangi

Linkki alkuperäiseen käännettyyn videohaastatteluun: LINKKI. Alla oleva teksti on haastattelun suora käännös.

Sotilasura ja työtehtävä

Stoney Campbell: Palvelin Yhdysvaltain ilmavoimissa. Menin armeijaan vuonna 1966. Peruskoulutukseni tapahtui San Antoniossa, josta menin Altus lentotukikohtaan Oklahomaan, sieltä Vietnamiin ja Vietnamista Kreikkaan. Minut vapautettiin kunniallisesti tehtävistä Kreikassa ja palasin takaisin Yhdysvaltoihin. Menin palvelukseen värvättynä miehenä ja vapauduin palveluksesta sotilasarvolla ylikersantti. Tämä tapahtui noin tai yli 30 vuotta sitten Altusissa Oklahomassa SAC-lentotukikohdassa. Vartioin B-52 pommikonetta.

Haastattelija: Kerrotko mikä SAC on?

Stoney Campbell: SAC on strateginen ilmakomennus, vartioimme ydinaseita. Olin vartiovuorossa pommikonealueella vartioimassa B-52 pommikonetta. Alue on jaettu kahteen osaan, keskellä on hopputaloksi nimittämämme osa. Upseerit ja lentomiehistö ovat siellä valmiina, jos he ovat hälytystilassa käyttämään lentokoneita nopeasti. Tämän täytyi tapahtua kesällä 1967, joskus kesäaikaan. Jokaisella reunalla oli arviolta neljä lentokonetta. Oli luultavasti yö, luultavasti myöhäinen yö, keskiyöstä aamuun, jossakin sillä aikavälillä.

Havainto

Kuvateksti: Boeing B-52 Stratofortress ei ole pieni pommikone. Sen siipien kärkiväli on 56,4 metriä ja korkeus 12,4 metriä.

Stoney Campbell: Yhtäkkiä yhden ydinaseilla aseistetun B-52 pommikoneen päälle ilmestyi sinertävä usva, joka oli muodoltaan melkein kuin bumerangi tai siipi. Siinä usvassa oli kimalteleva valo. Meillä ei ollut mitään käsitystä mikä se oli. Tiedämme, että SAC-tiimit kutsuttiin valmiuteen, he tulivat ulos lentokoneille. Mutta ennen tuota se esine vain leijaili lentokoneen yllä vähän aikaa ja sitten se katosi. Meille kerrottiin myöhemmin, että se oli näkynyt tutkassa. Emme nähneet sen itse asiassa lipuvan pois. Se oli ennemminkin vain viuh, humahdus, ja se oli poissa.

Se kattoi suurimmaksi osaksi B-52:n siipivälin. En tiedä mitä se on jalkoina tai metreinä tai jonakin sellaisena. Se oli iso. Se oli suuri, mutta se oli myös hyvin läpikuultava. Se ei ollut kiinteä massa. Se ei ollut sellainen kuin kuvittelisit ufon olevan. Meillä ei ollut siihen aikaan mitään käsitystä. Se oli jotain todellakin tutkassa näkyvää. Ulkoreunan vartijakin näki sen, ja myös muut ihmiset toisilla asemapaikoilla. Jokaista B-52 pommikonetta kohti oli yksi vartija. Jokaisen pommin, pommikoneen, ympärillä on punainen vyöhyke, jonka sisällä kenenkään ei ole sallittua olla. Edes vartija ei saa ylittää sitä punaista viivaa. Oli siis muitakin sen nähneitä ihmisiä.

Kuvateksti: Stoney Campbellin havainnon ydinkohdat olivat kappaleen bumerangin tai siiven muoto, sinertävä usva, usvassa kimalteleva valo, leijailukyky, kohteen äkillinen katoaminen, tutkassa näkyminen, kohteen suuri koko, läpikuultavuus, ei-kiinteys ja mielenkiinto ydinasetta ja/tai B-52 pommikonetta kohtaan.

Stoney Campbell: Esine oli aivan B-52:n yläpuolella. Juuri sen yläpuolella, puhun tässä alle kuudesta metristä. Se oli vain vähän silmien tason yläpuolella. B-52 on korkea, mutta kun sitä katsoi, se oli juuri sen yläpuolella.

Toimintavalmius

Stoney Campbell: Hopputalon hälyttimen on täytynyt laueta, koska lentäjät tulivat ulos lentokoneille.

Haastattelija: Mitä he tekivät?

Stoney Campbell: He nousivat koneisiin, starttasivat ne, ja olivat valmiina rullaamaan lentoon lähtöön milloin hyvänsä niin ilmoitettaisiin. Toimeksiantoa ei tullut. He vain käynnistivät moottorit, jolloin heidän on täytynyt saada tieto. Emme kuulleet mitä ohjaamoissa tapahtui, mutta he sammuttivat lentokoneet ja menivät takaisin sisälle. Tai vähän sen jälkeen, sen jälkeen kun olimme nähneet sen. Se oli jo lähtenyt silloin kun heidät oli lähetetty koneisiin. Niissä oli ydinaseita, SAC-tukikohdassa on siihen aina valmius.

Haastattelija: Strategisella ilmakomennuksella on toimintavalmius?

Stoney Campbell: Kyllä. Kyllä. Siksi olimme sillä alueella, sitä varten ne olivat. Siksi vartioimme niitä. Se oli kaiken tarkoitus. Ketään ei saanut päästää niiden lähelle, koska ne oli aseistettu ydinaseilla. Meillä ei ollut mitään käsitystä mikä se oli. Minulla ei ole vieläkään mitään käsitystä mikä se oli, muuta kuin, että se oli usva ja bumerangin muotoinen ja se kimalteli. Emme olleet nähneet koskaan mitään sen kaltaista, se oli epätavallinen. Olimme siitä ymmällämme.

Jaa artikkeli:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *